Kjell Bergqvist och de hemlösa i Stockholm

Bästa läsare!

Varje gång sedan jag kom hem från min utlandsresa, och hört folk tala om flyktingarna som anländer till Sverige, har man ifrågasatt varför dessa är här. Gammelmedierna lyckas inte dölja det faktum att människorna som kommer hit inte är i trasor (bildligt talat), vilket man skulle kunna förvänta sig av folk som flytt från krigsskådeplatser.

Gammelmedierna har inte heller lyckats dölja att vi har flyktingar som är missnöjda med flyktingmottagandet i vårt land. Visserligen har mediernas strategi inte fungerat; medierna publicerar berättelser om hur flyktingarna känner sig besvikna och kränkta över att behöva bo i slott, herrgårdar och hotell där personalen inte hinner städa upp efter de boende i tid. Berättelser om flyktingar som inte gillar den svenska kosten. Flyktingar som inte får sitt Internet att fungera. Flyktingar som bor på platser där det bara kommer en buss i timman till storstan. Berättelser om unga män som tvingas tillbaka till sina fattiga länder därför att de ljugit om sin ålder när de anlände till Sverige.

Samtidigt som Sverige går in i en både ekonomisk och politisk kris börjar vanligt folk undra om det verkligen är bra för Sverige att ta emot alla dessa flyktingar. Berättelserna i medierna väcker frågor. Och reaktioner. Man frågar sig varför flyktingarna är otacksamma (vilket är en bild som medierna naturligtvis också försöker bearbeta med diverse reportage om hur tacksamma en del flyktingar är över att de fått en bättre standard i sitt nya liv än vad en svensk sjukpensionär kan drömma om). Hur medierna än vrider och vänder på ämnet så har svenska folket fått upp sina ögon, och inte bara vill veta vad som händer, utan vill också att någonting görs för att råda bot på den uppkomna situationen.

Att svenska folket vaknat bevisas kanske bäst genom att studera de delningar som medelålders och äldre kvinnor gör på Facebook. Denna grupp är säkerligen den sista gruppen i samhället som sätter sitt anseende på spel genom att ”dela” inlägg vars budskap ligger nära vad SD säger, eller – som i några fall som jag sett – där man till och med delar artiklar från Fria Tider och Avpixlat. Ok, en tjänsteman bör nog inte länka till dessa sajter om han eller hon är rädd om sitt jobb. Men det är ändå iögonfallande att mormor Andersson ber släkt och vänner att läsa om den verkliga bilden kring svenskt flyktingmottagande och vad som följer av denna.

Just nu går en postning av Kjell Bergqvist viralt. Det kan bero på att folk tror att det är den där skådespelaren som skrivit. Det är det inte. Detta är en annan Kjell Bergqvist. Icke förty så har han gjort en läsvärd observation från verkligheten.

Kjelle skriver:

Hallå, Sverige…. Vakna för helvete…
Kom just från vår Huvudstad..
Passerade ett matutskänkningsställe för flyktingar..
Jag stannade upp ett litet tag..
Blev lite förundrad, där satt mest 30-45 åriga män o åt.
Många, dom flesta satt o pratade eller plippade på sin iPhone, tom några iPad ???
Välklädda… Blev lite förundrad…
När jag stod där kom en äldre farbror, med kundvagn o tidningspapper i sina skor..
En farbror som varit uteliggare länge, är jag ganska säker på..
Har varit Ambulansförare en stor del av mitt liv..
Kändes helt naturligt att gå fram till mannen o prata, han va kutryggig o hade smärtor i ryggen..
Men en väldigt trevlig man, som nästan undrade varför jag brydde mej, jag förklarade lite snabbt..
Sen frågade jag om han var hungrig o kaffesugen..
Han småskrattande o klappade mej på axeln..
Jag hjälpte mannen, som hade svårt att gå utan sin livskamrat, ja jag menar kundvagnen..
Vi gick fram till kön för mat på utskänkningsställen..
Luktade fantastiskt, köttgryta med ris…
Jag kände mej lite stolt över min handling..
Sen blev det vår tur, jag frågade mannen om han ville ha bröd till maten…..
Men då händer det…
Den äldre mannen NEKADES MAT, detta är bara för flyktingar…
Jag trodde ju att det var ett skämt…
Nix, ingen mat till svenska uteliggare, mannen vek undan lite..
Jag kanske då gjorde mej skyldig till en kriminell handling..
Jag tog mat, bröd, kaffe o en bulle!!!
Under stora protester o glåpord gick vi iväg en bit.. Mannen åt, fikade mm…
Sen tittade han på mej med glansiga ögon..
Och sa… Dej o denna dagen kommer jag att minnas resten av mitt liv..
Undra om det beror på att du är Göteborgare…
Känslan efter detta var fantastisk, men hallå…
SKALL VI HA DET SÅHÄR !!!!!

VAKNA NU !!!!

Är alla vakna nu?

Min fråga till er: Tänk att Sverige invaderas av en främmande makt. Lek med tanken att det är Ryssland eftersom alla inbillar sig att det är det enda hotet. Ryssland invaderar Sverige. Kommer svenska män i åldrarna 18-35 att överge Sverige, lämna sina familjer och anhöriga att ensamma uthärda den ryska ockupationen, och åka till Marocko och Tunisien och sitta och spela dataspel med sina mobiltelefoner på stranden vid kusten (för svenska 18-35-åringar är nog negativa till att behöva bo uppe bland bergen)? Tror ni att det är detta beteende vi kan vänta oss av svenska unga män ifall Sverige råkar i krig? Jag tvivlar. Välfärdsincitamentet finns inte där.

Men när vi ändå talar om invasion… vad kan vi kalla den tillströmning av män i krigsför ålder som attackerar det svenska välfärdssystemet? Vi har ingen lag som kan klassa det som krigshandling. Men i gengäld tycks vi inte heller ha något försvar mot konsekvenserna av att det anländer tusentals människor till vårt land varje dag, människor som inte lider nöd, men som vi – på order av regering och riksdag – måste ta emot med öppna hjärtan.

Jimmie Åkesson och professor Hans Rossling har rätt, liksom alla andra som hävdar att flyktinghjälp är effektivast i de regioner som drabbats av krigsoro.

Och Kjell Bergqvist – inte B-skådisen – har också rätt. Vi behöver ta hand om våra egna medborgare. Det är dem som samhället – medan staten ännu kan tvinga av oss våra pengar via skattsedeln – skall hjälpa först.

I takt med att det svenska samhället kommer spricka sönder – ty min prognos över det nuvarande sociala experimentet är dyster – bör vi se till att vara redo att hjälpa folk i äkta nöd. Var redo på att den politik som ledde till nuvarande ”vi och dem”-attityd kommer bli ännu kärvare i framtiden. Och med tiden kommer kravmaskinerna att bli mer aggressiva i takt med att de finner att grytan börjar bli tom.

I övrigt noterar jag att HAX uppmärksammat att EU umgås med planer på en solidaritetsskatt för att kunna ta hand om alla flyktingar. Det börjar bli dags för revolution.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Kjell Bergqvist och de hemlösa i Stockholm

 1. Ping: Aktuella montage | Jan Millds blogg

 2. Leon skriver:

  Var det inte fult att ställa grupper mot varandra?

  • Peter Harold skriver:

   Bara fult att ge uttryck för det. Men i verkligheten görs detta redan från dag 1.

  • Läsare skriver:

   MP:s förslag ska ses mot bakgrunden av att det kommer så många flyktingar med mycket låg utbildning till Sverige, människor som kanske riskerar att hamna utanför samhället. Svenskt Näringsliv och de borgerliga partierna har länge drivit på för att enklare jobb ska bli accepterade. Inrikes 101 Utrikes 104
   __________

   När Jimmy Åkesson och SD säger samma sak är det rasism och icke inkluderande värdegrund osv osv, men när panthuvudet Frigoliten säger smma sak, då är det högsta visdomsord .

   • Peter Harold skriver:

    Livet är orättvist, vet du..! 😉 Skämt åsido, jag tror att fler människor börjar se genom hyckleriet. Nämner man miljöpartiets namn vid lunchbordet flabbar nästan alla.

   • Anna skriver:

    Finns ju även folk med svensk bakgrund/akademisk utbildning- som också sökt jobb väldigt länge. Det finns inte tillräckligt många jobb för att matcha alla, helt enkelt. Lägg därtill att industrin lagts på utlandet och kundservice-/tjänst också lagts till utlandet. Färdtjänst svarar ju i ngt land i afrika- så då förstår du att även som socialt kompetent och serviceminded svensktalande har du fått ännu färre jobb att välja på, samt att civilingenjörer får färre jobb att söka till- om du inte kan flytta till industriländerna… Jobben har krympt till ett minimum.

 3. Hans Nilsson skriver:

  Skulle Ryssland komma på tanken att invadera Sverige skall VI Pursvenskar ta det som en skänk från ovan. Jag kommer att göra det i varje fall. Jag hoppas på Putin och Lavrov bla.

 4. Sofia skriver:

  Tydligt och gripande tack!

  Komplett sammanfattning av Sveriges kollaps?
  http://snaphanen.dk/2015/10/11/sondagskronika-belagrat-land/

  • Peter Harold skriver:

   Snarare skulle jag vilja säga att det som kollapsat är den politiska staten. Och politikernas lösning är att föra över ansvaret på det civila samhället. De kallar detta för ”ett gemensamt ansvar”. Jag är villig att ta det, om jag får välja metod.

    • Peter Harold skriver:

     Det värsta är ju att han är en av dem som profiterar. Nu har man tydligen berövat just hans företag en hel del kontrakt, så det är väl därför han klagar.

    • Läsare skriver:

     Bra fynd där Sofia. Läs länken alla.
     _________

     När det gäller asylboenden har jag tillsammans med Migrationsverket varit med och pressat ner priserna till ungefär hälften, men här ligger budgeten på tre miljarder kronor per år.

     Jämför det med ensamkommande flyktingbarn, som snart kostar svenska staten 20 miljarder per år och med racerfart är på väg mot hisnande 40 miljarder!

     Varje vecka öppnas 100 anläggningar och situationen har spårat ut totalt.

     Orsaken till de höga kostn

     En miljard är tusen miljoner. Sveriges u-landsbistånd är 35 tusen miljoner, 35 miljarder per år.

     Tro fan det kostar när alla ”ensamkommande” skägg”barn” får en ny iPhone och personlig assistent dygnet runt.

     Sverige är ett sinnessjukt land där de värsta dårarna styr.

 5. Börje S. skriver:

  Om ni undrat varför i hela friden de 7 godhetspartierna ägnar sådan kraft och entusiasm till att ruinera och förstöra och slå sina väljares land i spillror så kanske det går upp ett ljus när ni läser de 5 senaste krönikorna från https://peterkrabbe.wordpress.com
  Svaret är kort och gott Agenda 2030!

 6. Sofia skriver:

  Kalle Anka har fått nog!

 7. Rune skriver:

  ”Men när vi ändå talar om invasion… vad kan vi kalla den tillströmning av män i krigsför ålder som attackerar det svenska välfärdssystemet? Vi har ingen lag som kan klassa det som krigshandling. Men i gengäld tycks vi inte heller ha något försvar mot konsekvenserna av att det anländer tusentals människor till vårt land varje dag, människor som inte lider nöd, men som vi – på order av regering och riksdag – måste ta emot med öppna hjärtan.”
  ————————————–
  Först sänder man obeväpnade soldater. Containerna med vapen smugglas in senare. Är nog inget större problem med dagens korruption?

 8. Läsare skriver:

  Thousands Of illegals arrive to Europe: We all want money

  Danderyds kommun köper in bostadsrätter till ensamkommande flyktingbarn!

  https://www.flashback.org/t2632814

 9. Cello Jr skriver:

  Svenskhetens akilleshäl: att vi beundrar ”folkkära” äckel som Kjell Bergqvist Mannen är helt klart förståndshandikappad. Övriga jämn-äckliga: Henrik ”Runkbajsaren” Schyffert, Magnus Betnér, Eva Brunne, abort- argumentet Helle Klein, enormt jobbige Jonas Gardell, ja, hela svenska kändisetablissemanget. Vad säger det om svenskar som gillar en enda av dem? Förtappade helt bunten.

  Karlsson i Hemsöborna förkroppsligar felet med vår tid och allmän rösträtt.

  P.S. Bröderna Schulman. Vilken tragedi att de är underbare Sven Stolpes barnbarn. Abortlagen har sina fördelar. Tyvärr undkom Karl och Axel eller Alex el. vad fan han heter.

  http://www.oppetarkiv.se/video/2323181/gast-hos-hagge

 10. Läsare skriver:

  Sedan september månad inleddes har runt 40.000 asylsökare lämnat in sina ansökningar i Sverige, men polisen bedömer att ungefär lika många har kommit hit utan att ha registrerats.

  I så fall har 80.000 anlänt bara i september och början på oktober.

  http://www.friatider.se/m-nga-invandrare-g-r-under-jorden-i-sverige

  • Läsare skriver:

   Sverige blir invaderat och byfånen till ”statsminister” står på bästa sändnikgstid och pladdrar om att han vill ha nån sorts beredqkapsjobb till lågutbildade invandrare.

   Alla i Sverige är givetvis inte idioter, men de flesta är idioter. En sak som jag hört många svenskar säga är att amerikanerna är dumma i huvudet. Har aldrig hört en norrman eller dansk säga det, utan endast svenskar.

   Klart att många amerikaner är dumma i huvudet, de är ju svenskar. Men vet du vad det värsta är? Det var de smarta som gav sig av, bottenavskrapet av svenskarna stannade i Sverige.

 11. Läsare skriver:

  Måndag den 12 oktober 2015 samlas kommuner, myndigheter, företag, fackliga organisationer, civilsamhället och andra aktörer för att tillsammans skapa ännu bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige.

  Statsminister Stefan Löfven står värd för konferensen och har bjudit in cirka 800 deltagare till en nationell samling, Sverige tillsammans.

  Detta måste väl ändå vara The final countdown i den nationella självmordssekten Sverige?

  https://www.flashback.org/t2633219

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s