Varför har sossar som Jerlerup så svårt att bedöma verkligheten?

Bästa läsare!

1 gång av 99 händer det att den socialdemokratiska debattören Torbjörn Jerlerup säger någonting som är värt att uppskattas. Men jag tröttnar på att vänta, så jag får denna gång reflektera över ett av de övriga 98 gångerna…

Jerlerup tycker om att spotta ur sig likes-sökande plattityder på Twitter. Ibland hänvisar hans one-liners till någon debattartikel han knåpat ihop för att kunna fortsätta att framställa sig som en god människa, älskad av andra goda människor och en förkämpe för de svaga. Ibland tar han riktigt i så att han kräks, och då låtsas han vara frihetens banérförare. Det är i de ögonblicken jag verkligen skulle vilja daska en hoprullad dagstidning i bakhuvudet på karln och fråga om han inte har skam i kroppen…

Nå, vad har han kläckt ur sig nu? Jo, att ”Invandrare behandlas som skit”. [länk]

Denna slutsats drar han efter att ha studerat lite SCB-uppgifter i all hast. Han konstaterar att infödda är i högre grad mer sysselsatta än utrikesfödda. Särskild skillnad är det mellan svenskar och somalier. Skillnaden går igen när det kommer till utbildningsnivå och kriminalitet, fast i det senare fallet är siffrorna förmodligen omvända, så att somalierna leder i statistiken före etniska svenskar. Och varför är det så här enligt Jerlerup? Jo, för att vi behandlar invandrarna som skit.

Jerlerup säger att invandrarna är nyfikna och vill lära sig svenska språket och få jobb.  Jag kan hålla med. Det är viktigt att kunna språket i det land man vistas i. Och jobbar, det gör vi för att vi vill ha pengar. Jag står inte för följande, men en bekant till mig hävdade att bland det första som hans invandrade vänners nyanlända landsmän önskade lära sig vara att säga ” – Hej, vill du knulla? ”. Låt oss ta denna uppgift med en stor nypa salt. Men helt klart anpassar man sitt språk efter sina intressen. Jag själv kan en del facktermer om bilar på franska, men jag kan inte säga ” – Goddag, ett sådant vackert väder vi har!” på det språket. Fast fransmän kanske inte pratar väder när de möts? De kanske säger ” – Bonjour! Voulez-vous baiser? ”…?

Ok, jag klipper istället in ett strålande exempel på hur man konverserar artigt folk emellan:

Fast det här var verkligen inte politiskt korrekt; alla medverkande var helyllesvenskar och vita. Särskilt vita efter en oherrans massa mjöl i luften. Fy skäms, SVT. Hur kunde ni låta detta passera utan någon kvot-blatte?

Men tillbaka till allvaret.

Torbjörn Jerlerup har alltid gillat invandring och invandrare. Han borde vara överlycklig nu. Hade vi inte fått 80’000 nya svenskar på mindre än en månad? Visserligen har hälften gått under jorden, men lite svinn får man räkna med. Att regeringen talar om ett krisläge kan ju inte vara sant; vi befinner oss precis där den politiska eliten önskat att vi skall vara – nämligen ett land som tar emot migranterna med öppna armar. Eller öppna hjärtan. Invandringen är den enda räddningen för vår välfärd har det sagts i flera år. Vi till och med betalar flyktingarna för att komma hit. Nu löser sig alla våra problem. 80’000 nya medlemmar i den svenska jättefamiljen, alla jättenyfikna och villiga att arbeta…

Fast det går ju inte, säger Tobbe-Liberal (S). Vi behandlar ju invandrarna som skit. Framför allt har vi inga jobb till dem som anländer hit.

Vi har inte ens några jobb för dem som redan kommit till Sverige, därav de höga arbetslöshetssiffrorna för invandrarna. Vi har till och med ont om jobb för de svenskar som är födda här, och som gått ut nio plus ett år grundskola, två till fyra år gymnasieskola och kanske några år av högskola och universitet. Behandlar vi inte dessa människor också som skit eftersom de inte får jobb?

Sanningen är den att höga skatter, krångliga regelverk för företagande och en reglerad arbetsmarknad slår mot de jobb som ger minst avkastning. Lägg därtill den politiska viljan att vi inte skall ha låglönejobb. Alla skall ha lika bra, säger de goda samhällsdebattörerna. Kruxet är att när en anställd tjänar bättre än vad han eller hon producerar, då kan inte arbetsgivaren behålla den anställde.

Jag vet att de flesta vänsterdebattörer resonerar som så att ”då kan vi ta från de rika istället, och subventionera de olönsamma anställningarna så att de lågutbildade invandrarna kan komma in i samhället”. Det tråkiga är att på sista raden har vi ändå avlönat folk mer än vad de producerat. När ett helt samhälle betalar ut mer än vad som är resultatet av produktionen av varor och tjänster, då uppstår ett underskott. Och underskott leder till sämre välstånd. Och att ännu fler kommer att behandlas som skit. T.ex. de gamla och sjuka. Vi är där redan idag.

När Torbjörn Jerlerup säger att invandrare inte får jobba så betyder det i de flesta fall att invandraren inte är lönsam på jobbet. Socialdemokrati och liberalism går sällan ihop med matematik. Det är därför vi skall undvika att ge socialister och liberaler regeringsmakt.

Han avslutar med orden:

Jag är för en stor och generös flyktingmottagning men accepterar inte att människor behandlas som skit när de kommit hit. Att döma folk till passivitet och arbetslöshet är inte att behandla dem väl.

Bara detta lilla stycke öppnar för en uppsjö av ifrågasättande argument, men jag begränsar mig till den ödmjuka reflektionen att Jerlerup enligt min åsikt försöker lösa problemet i fel ordning. Båten läcker, och Jerlerup försöker dricka upp allt vatten som rinner in.

Ja till invandring, men inte invandring styrd av staten och politikerna. Nyfikenhet och jobblusta är bra, och i ett samhälle där medborgarna inte skattas till döds för att bli utbytta genom statens försorg av somalier och araber kommer fler jobb bli lönsamma. Den politiken står inte Jerlerup för med nuvarande partibeteckning.

Och när det gäller flyktingmottagning skall denna ske i närheten av flyktingarnas hemländer, så att de kan så snabbt som möjligt återvända hem och bidraga med återuppbyggnad. Sverige skall inte åderlåta världens fattiga och krigshärjade länder på arbetsför befolkning. Det är inhumant.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Varför har sossar som Jerlerup så svårt att bedöma verkligheten?

 1. Sofia skriver:

  Jag sökte på hans namn på nätet och fann inte ett enda gott ord om honom!
  Flashback: ” Han verkar vara en slags Arnstad från sitt pojkrum” (fast karln är medelålders)!

 2. Anna skriver:

  Om ”invandrare” behandlas som skit, så behandlas arbetslösa svenskar som virussmittade vandrande bajamajor. Åtminstone om de sistnämnda nämnt något negativt om att invandrare såsom att de sett att invandrare får jobben framför svenskarna själva samt opponerat sig mot att det finns 80-åriga svenska pensionärer som efter sjukhusvistelsen finner att de blivit hemlösa och att socialtjänsten inte är intresserade av att hjälpa denne, för att det inte ingår i deras uppdrag att ordna med boende till sådana. Om det är några som behandlas som skit så är det banne mig inte invandrare. Alla älskar ju en invandrare. Kolla bara Comviqs reklam. Men vem älskar alla svenskar som sållats bort? Refugee welcome, you name it- det finns en oändlig massa bevis på att alla älskar invandrare och hatar hatar hatar- alla som inte älskar flyktingar.

  Det finns ingen ände på påhittigheten hos folk, de tom hyr friggebodar åt folk som kommer. En sak som den här tomten sa i den här artikeln var åtminstone rätt: Finns det inga jobb så spelar det ingen roll vad man sätter in för slags åtgärder. Kan ingen fatta att vi är för många här redan som det ÄR? Vad ska alla jobba med i framtiden? Ska ALLA nya ”jobb” vara jobb inom flyktingsektorn? Finns det inte tillräckligt många omvårdnadsjobb som det redan är? Alla dessa syrianer som bara tillåts att gifta sig med sin egna släkt och som kommer hit och föder efterblivna barn pga inaveln- och som då kan starta eget assistansföretag- är det att kalla för att skapa jobb?

  Jag skulle vilja påminna om alla jobben som öronmärkts mer och mer till arabspråkiga, och som också i framtiden bara kommer att finnas för dessa inom kort då deras släkt som anhöriginvandrat och som bara pratat med varandra och kan noll om svenska samhället och språket- är det att skapa rätt arbetsmarknad för alla som massinvandrar just nu? Är det framtiden i Sverige?

  Usch. Jag vill inte vara med. Fattar inte hur någon kan vilja vara med om att möjliggöra detta.

  • Peter Harold skriver:

   Anna, jag känner mig oförmögen att förklara dumhet. Men jag önskar att det kunde genomföras någon akademisk djupgående studie som analyserar svenska staten med en psykiatrikers ögon. Sverige kommer backa tillbaka i tiden. Inte hundra år. Vi kommer backa ännu längre.

 3. Risto Matinen skriver:

  Torbjörn Jerlerup är antagligen en antisvensk onyttig idiot!

  Själv är jag så less på ordet ”invandrare”. De som invaderar landet i stora skaror av oönskade folkslag är inte invandrare, utan kolonisatörer/fiender som släpps in i landet av den antisvenska staten. Det är snarare legosoldater som väller in. Sammansättningen på ålder och kön är samstämmiga. Åtta av tio invällare är män i vapenför ålder.

  Invasionen är helt onaturlig, och kan bara ske med en folkfientlig stat eller en reguljär invasion. Utan bidrag till ockupanterna lär de försvinna, om än med stort motstånd från dem. Stäng gränserna för asylparasiter/kriminella, Inför undantagstillstånd, förklara invällarna fredslösa som inte stuckit härifrån inom en månad.

 4. Anna skriver:

  Ja, det behövs sannerligen en djupgående analys som kan förklara vansinnet bakom det här självplågeriet.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s