Tyskland 1933. Sverige 2015. Likheter och olikheter som borde skrämma.

Bästa läsare!

En tanke slog mig. Minns ni krisåren i slutet av 1920-talet och början av 1930-talet? Var ni måhända i Tyskland när detta skedde? I så fall är ni förbaskat gamla nu, men med för er ålder ägandes ett väldigt gott minne… 😉

Nå, en och annan kan ju ha varit vaken under historielektionerna i skolan också. Då har man fått lära sig om skenande inflation där en D-mark på 2’000’000 knappt räckte till en limpa bröd. Det var föresten vid denna tid som den skivade limpan uppfanns. Förvisso inte i Tyskland, utan i USA. Fast av en tyskättling.

Vad mer minns vi av tysk historia från dessa årtionden? Jo, att det var en kamp mellan socialister och liberaler, samt kommunister. Det visade sig snart att både socialisterna och liberalerna var oförmögna att uppvisa någon regeringsduglighet, och kommunisterna… ja, dem ville man verkligen inte ha med att göra. Det är något tidlöst med att ogilla kommunism…! 😉

De flesta avskydde och fruktade kommunisterna, men det gick inte göra så mycket åt dem med demokratiska medel. Då kom man på en enligt de politiska ledarnas eget tycke fiffig idé: man låter pajaserna i Nationalsocialistiska Arbetarpartiet (se där, ännu ett arbetarparti, i Sverige har vi minst två numera!!!) ta över regeringsmakten, puckla på kommunisterna och sen se nazisternas egen undergång innan man tar tillbaka makten.

Denna förenklade historiebeskrivning dök upp i mitt huvud när jag satt en stund och reflekterade lite över den spruckna Decemberöverenskommelsen DÖ som numera har blivit ett frivilligt deltagande för oppositionen att godkänna socialdemokraternas och miljöpartiets budgetpropositioner i riksdagen.

Visst, det är skillnader mellan Tyskland 1933 och Sverige 2015. Socialdemokraterna vill gärna regera. För även om den socialdemokratiska statsministern påstår att han tänker avgå om han inte får genom sin budget så… he he, stannar han kvar och låtsas som att han aldrig sagt det (sorry, jag kan inte hålla mig för skratt när jag hör den idioten). Fast ser man till socialisternas regeringsduglighet så är det uppenbart att vi befinner oss i en latent regeringskris.

Enda anledningen till att den rödgröna sörjan inte förlorat regeringsmakten är därför att den borgerliga oppositionen inte har den minsta lust att själva regera. Ja, man är inte ens intresserade av att fungera som en opposition. Man vet att (S) vilken dag som helst kan säga att ”nu slänger vi ut miljöpartiet och istället får någon eller några av er stå för vad ni säger”. Och det vill nog inte något av Allianspartierna. I alla fall inte just nu medan det råder smärre kaos i riket p.g.a. att våra hjärtan är vidöppna för all världens ekonomiska flyktingar som anser att svensk välfärd är en mänsklig rättighet.

Nu tror läsaren kanske att jag här kommer vidareutveckla min liknelseteori mellan Tyskland 1933 och Sverige 2015 till en vision om ett maktövertagande av Sverigedemokraterna, och en återuppstånden brun regim med fascismens alla förtecken.

Jag beklagar, bäste läsare. Min kristallkula ser inte Jimmie Åkesson som en svensk führer i Rosenbad kommenderandes om att inhägna alla invandrarghetton och bevaka stängslen med kulsprutebeväpnade vakter från vaktbolaget Tre Lingon. Jag ser inte heller den där chefsideologen Mattias Karlsson som führer, även om han kanske lyckas kuppa sig till partiledaruppdraget efter att ha rensat ut alla andra förutom han själv.

Fast ändå befarar jag vissa obehagliga likheter mellan dagens Sverige och 1933-talets Tyskland som kan resultera i en alarmerande ”spaning” från min sida.

Jag tror inte att SD är morgondagens nazistregim. Jag tror inte ens att de kommer få regeringsmakten (med betoning på ordet ”makt”). De kommer nog snarare att vara det tredje blocket som avstår från att vilja ta ansvar för styret av landet. Och när jag talar om ansvar så menar jag givetvis att bedriva en genomtänkt och konsekvent politik. Där finns det inget parti i riksdagen som har sådan förmåga.

Men vad är det då jag oroas över? För det finns väl skäl att vara oroad?

Jodå, här skall jag skrämma upp läsaren. Det är inte ”Nazi-SD” som kommer vara hotet. Istället kommer Sverige, med alla de ”utmaningar” vi ställs inför, att regeras av krafter som är liberala, toleranta, humanistiska och medmänskliga. Och de kommer att regera med järnhand.

Detta betyder i klartext att alla andra människor och grupper som inte är lika liberala, toleranta, humanistiska och medmänskliga kommer att ses som brottslingar. Och de kommer också att behandlas som brottslingar. Om du i ord eller handling visar missaktning åt den gemensamma svenska värdegrunden – vilken summeras i det enda budord som kommer tillåtas sedan de tio ursprungliga avskaffats, nämligen ”Allas lika värde” – så kommer du att bryta mot lagen, vare sig lagen är skriven eller oskriven.

Som infödd, vit och/eller man kan du bara förlora på denna utveckling. En majoritet av vita infödda svenska män kommer troligtvis att acceptera detta ändå, och kanske till och med – i namn av liberalism, tolerans, humanism och medmänsklighet – rösta för denna utveckling. Vi (jag tillhör denna grupp av vita infödda män) har ju en av den kulturmarxistiska intelligentian påstådd kollektiv skuld som aldrig kan avtjänas. Och därför  har vi ingen rätt att invända mot mantrat ”Allas lika värde”. Några formella straff behövs inte skrivas in i lagen, men alla vet att ingen barmhärtighet må visas mot den som brutit mot detta heliga budord.

Precis som med alla oskrivna lagar kan dessa tillämpas godtyckligt. Detsamma hände även under Nazi-Tyskland. Judar förföljdes. Men inte alla judar. Vissa gynnades till och med. Även oppositionella förföljdes. Men inte alla oppositionella. Vissa som kränkts av nazisterna fick till och med hedern återupprättad av domstolarna. Men de flesta lärde sig att passa sig för att reta de som hade makten och möjlighet att utdela sanktioner.

Jag tror att Sverige mycket väl kan drabbas av fascism, men inte av den sort som SD påstås bringa oss. Jag vill till och med påstå att denna fascism redan infunnit sig.

Medierna i Sverige visar hur denna för den fria tanken så inskränkande ideologi har slagit klorna i vårt samhälle, med nästan samma effektivitetsgrad som när nazisterna skrämde den tyska pressen till lydnad. Denna fascism genomsyrar idag hela samhällsstrukturen, och det är blott den enskilde medborgaren som kan stå upp mot denna utveckling.

Det svenska samhället jagar inte invandrarna. Här är det istället en häxjakt på den grupp som kallas för ”rasister”. Jakten på ”rasisterna” har stöd av både medier, politiker och polis- samt rättsväsende. Att samhällssystemen brakar samman – eller i vart fall slutar fungera tillfredställande – mitt under en massiv migrationsvåg är inte invandrarnas fel. Istället är det ”rasisternas” fel.

Det är ”rasisterna” som motarbetar invandrarna. Det är ”rasisternas” fel att invandrarna bor i invandrarghetton och inte i de fina villa områdena. Det är ”rasisternas” fel att invandrarna bildar enklaver och vägrar assimilera sig. Det är ”rasisternas” fel att invandrarnas barn inte kan lära sig ren svenska. Det är ”rasisternas” fel att svenska kvinnor våldtas och svenska män rånas. Det är ”rasisternas” fel att andragenerationens invandrare reser till Mellersta östern och blir Guds soldater hos Islamska Staten. Det är ”rasisternas” fel att folk inte lyckas förstå att islam är kärleken och förlåtelsens religion. Det är ”rasisternas” fel att flyktingar tvingas bo i tält eller i glesbygden. Det är ”rasisternas” fel att flyktingarna inte har bil och villa två år efter att de anlänt hit till Skandinavien.

Och, att inte förglömma, alla är mer eller mindre ”rasister”, och alla skall därför ha dåligt samvete. Det enda som kan bota detta dåliga samvete är att betala mer i skatt och upplåta sin plats på välfärdståget som dundrar fram genom tunneln som saknar utgång. Och ändå kommer vi att förbli ”rasister” därför att vi är infödda svenskar och känner ”irrationell oro” för vår egen och landets framtid.

Jag tror att det sitter människor runt om i landet – människor som ser sig som liberala, toleranta, humanistiska och medmänskliga – som i dessa dagar önskar att man kunde internera Sveriges alla ”rasister” och placera dessa i de tältläger som byggs upp för att ta emot den stora migrationsvågen i vårt land. Det är bara det att dessa goda och toleranta människor just nu saknar ett verktyg för att åstadkomma detta. Vilken mörkerkraft kommer de att släppa fram för att bekämpa de ”rasistiska” svenskarna, likt Tysklands etablissemang släppte fram nazisterna för att bli av med de revolutionsbenägna kommunisterna? Vänsterpartiet?

Fast i takt med att den oskrivna lagen om värdegrunder implementeras i alla normer i såväl offentlig som privat verksamhet, så skall man till slut lyckas, med eller utan stöd av den svenska vänsterns militanta fotsoldater. Och på så sätt skall Sverige bli ett multikulturellt paradis de kommande tusen åren…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Tyskland 1933. Sverige 2015. Likheter och olikheter som borde skrämma.

  • Peter Harold skriver:

   Det gläder mig att det är fler som belyser på vilket sätt staten blivit genompolitiserad. Jag är dock ganska radikal i sällskapet som hävdar att lösningen är att låta skattebetalarna behålla mer av sina pengar, och beröva staten denna intäkt som den slösar bort genom sin egen onödiga tillväxt av byråkrati.

   • judaspainkiller skriver:

    Gud förbjude, du drar undan försörjningen för såväl den icke licensierade svetsaren samt den analfabetiske tiobarnsfadern med svenskafrikanskt ursprung samt ej att förglömma en viss komikerhustru.

    • Peter Harold skriver:

     Stackars David Batra. Jag kan seriöst föreställa mig att hans fru sodomerar honom med en strap-on, och sen tvingar karln att gå efter en drink till henne medan hon röker en cigarr…

     • Läsare skriver:

      Va kollar du på för porrullar egentligen PH
      ?D

      Fisting och strap- on begriper jag inte.

     • Anna skriver:

      Hade David haft det bättre om han varit den som sodomerat frun? Jag är ju rätt sabbad när det kommer till sånt här så jag har alltid tagit för givet att den som är ”nere” och blivit ”upptagen” på nåt sätt haft det bra. Jag har aldrig sett det som en roll där kvinna eller man har en given roll som sado eller masochist… I övrigt tycker jag nog att livet/gud/könsroller tagit kvinnan i anspråk vad gäller självklara uppoffringar. Vilket kvasiintellektuella yngre kvinnor/män tagit sig an rollerna. Vilket i sin tur innebär en rätt knasig uppfattning om sin egen roll beroende på vilken kropp som sitter fast under hjärnan.

 1. Anna skriver:

  Ja, jag har sedan rätt länge frågat myndigheter om varför det olikt kriget senast, inte finns cyanidkapslar att tillgå för oss skyldiga rasister. De har ännu inte svarat. Men polisen är på och spanar efter varje felsteg eller gränsöverskridande ord hädanefter…

 2. Rune skriver:

  Jag tror att du har kommit på något Peter.

 3. Björngunnar skriver:

  Jag önskar också att den onda drömmen går över!
  Infallsvinkeln är dock total eftersom det anses att judarna var oskyldiga 1933 och är oskyldiga idag!
  Inget kan vara mer fel.
  Nazismen är inget annat än en naturlig försvarsreaktion på judiska intriger.
  Utan intriger för världsherravälde, New world order, ingen nazism!!!
  Svårare än så är det inte att beskriva situationen.
  Det är svårt är att kränga till det som att judarna är oskyldiga offer.
  Revolutionen i Ryssland var en judisk revolution, inte en arbetarrevolution.
  New York, Wall Street betalade!
  Judar ligger bakom massinvandringen o krigen!

  • Peter Harold skriver:

   Jag skulle hellre föredra termen ”sionister” framför ”judar”.

   • Läsare skriver:

    Peter Harold vid oktober 17, 2015 kl. 8:18 e m

    Jag skulle hellre föredra termen ”sionister” framför ”judar”.
    _____________

    Judar är stammen, zionism är bara en gren på den judiska maffiastammen. Kommunism är en annan gren på den judiska maffian.

 4. Herr Flick skriver:

  Man kan också snart sätta likhetstecken mellan Tyskland 1945 och Sverige idag:
  Inget försvar, samhället sönderslaget, och landet översvämmat av beställsamma utlänningar.

  • baravarat skriver:

   Jepp vi är på väg mot ett inbördeskrig, detta kommer inte bli vackert bara att hoppas att öb har lite stake och även han tycker Sverige är på väg åt fel håll jo till och med moderaternas clown har ju sagt detta men gör inget har även jag vart inne på samma anledning som Peter dom väntar på kraschen och det går fortare och fortare att springa in i kaklet då ett objekt som börjat röra sig inte behöver lika mkt energi för att fortsätt!

  • Peter Harold skriver:

   He he, ja, det är ju en ganska träffande jämförelse. 😉

 5. Mikael skriver:

  Dagens system har mer gemensamt med Stalins Sovjetunionen än med
  Hitlers Tyskland, Mussolinis Italien eller för den delen Francos Spanien.
  Den mest fascistiskt influerade period i Sveriges Historia var 1940-70
  när det Svenska folkhemmet stod på sin topp. En korporativistisk samhällsmodell
  byggd på en folkgemenskap (som bara går att få i ett homogent samhälle). Ett
  samhällsbygge som var starkt påverkad av dom socialpolitiska program skapades
  i Italien och Tyskland under 20-30 talen och även av konservativa svenska tänkare
  som Rudolf Kjellén. Men den största tecknet på att dagens system inte är fascistiskt är
  är att både nationalsocialism och fascism (i dess olika former) var nationalistiska ideologier
  som värderade folk,land, kultur, tradition och familj högt. Kommunismen å sin sida har alltid varit
  anti-nationell och internationalistisk och strävat efter att riva upp allt traditionellt och naturligt
  och ersätta det med sina egna konstgjorda strukturer. Är det senare inte exakt det vi ser idag,
  med dagens nedbrytande och nedvärderande av folk, familj, tradition och kultur?

  Vill du läsa på lite om riktig fascism så rekommenderas Per Engdahls böcker.
  Främst ”Fribrytare i folkhemmet” som finns att köpa på valfritt antikvariat.

  • Herr Flick skriver:

   Jamen nu glömmer du Arnstad, den ledande auktoriteten på fascism här i landet…

  • Sofia skriver:

   EXAKT!
   Detta är en mycket viktig sanning, angelägen att sprida!

   Tyrannerna som styrde Sovjetdiktaturen är av samma typ som EU och det militärindustriella komplexet US-Israel.

  • Risto Matinen skriver:

   Bra kommentar! Vi som är libertarianer anser vanligen dock att nationalsocialister/fascister är vänsterextremister, och absolut inte höger. Dock, om man tvingas välja mellan pest och kolera, väljer man kolera, dvs fascism, som inte är fientlig emot den egna befolkningen…

  • Peter Harold skriver:

   Du har rätt i att dagens system har påfallande likheter med fascism och kommunism på olika sätt, men min vinkel handlade mest om hur det kommer gå till när vi går in i fascismen, nämligen genom politisk apati hos de gamla etablerade politiska blocken. Jag skall kolla upp ditt boktips, det låter intressant.

 6. Assar skriver:

  Jag tycker situationen liknar Tyskland 1945 där en förvirrad partiledare delar ut arbeten och bostäder som inte existerar. Allt finansierad med pengar som inte existerar. Befolkningen skall straffas för att dom inte har den rätta läran, PK, och drivas mot sin undergång.

 7. Läsare skriver:

  Judisk rasbiologi på 50-talet. Judar mördar judar.

  Ringworm Children — Zionist Israel’s Extermination of 100,000 Sephardim Children

  Judisk rasbiologi 2015

  Israel admits Ethiopian women were given birth control shots

  Health Ministry director general instructs all gynecologists in Israel’s four health maintenance organizations not to inject women with long-acting contraceptive Depo-Provera if they do not understand ramifications of treatment.

  Talila Nesher

  27.01.2013 | 02:29 

  http://www.haaretz.com/wwwMobileSite/news/israel/israel-admits-ethiopian-women-were-given-birth-control-shots.premium-1.496519?v=B41FAF0E493F45EFB51A755677FDB329

 8. Anna skriver:

  Ja, jag är ju åtalad för ”olaga hot mot grupp” (var tog ”folk- grupp vägen?”) och olaga hot mot tjänsteman. För att jag satt i en rävsax då jag hamnat i ett väldigt bekymmersamt läge i en lägenhet jag inte kunde komma ifrån. Jag ifrågasatte de politiker som är satta i förtursutskottet i bostadsfrågan, och deras partiskhet med anledning av att jag noterat att samtliga utsedda var av annan härkomst än det svenska.

  Varför skulle den här frågan vara så infekterad, annat än att jag kommit någon form av sanning på spåren? Själv hade jag väl inte brytt mig om jag suttit där. Om jag hade suttit i en välbetald roll som beslutande organ och då haft makt över medborgare som befinner sig i beroendeställning, hade jag känt mig som perverterad om jag anmält deras frustration de uttrýckt efter att jag behandlat de som industriellt avfall som inte ens en gång fått en förklaring till avslaget.

  Jag har insett hur jävla bortklemade de här individerna ÄR i vårt samhälle. Staten har gett de rätten att ge sin egna släkt förtur till bostäder. Det är helt uppenbart. Och vad gör våra egna politiker? Surt sa räven . DE ÄR våra egna politiker. ! Men det intressanta här är ju hur de SAMTIDIGT kan hävda hot mot grupp- när de hävdar att det inte finns någon grupp utan de tillhör ju vilka som helst. Åtalet borde ju ändå vara nerlagt då, tycker man. När det inte FINNS några grupper- hur kan jag då vara åtalad mot hot mot grupp?

  Vi är ju alla svenskar? Asgarv!

  • Peter Harold skriver:

   Svenskar och hästar finns inte…! (Någon får förklara för mig det där skämtet om hästar; min dotter tyckte om att dra det i tid och otid när vi körde ut på landet).

   Så du skall bli politisk fånge, Anna?

   • Anna skriver:

    Din dotter syftar nog på att hästmänniskor aldrig benämner en häst med ordet häst. Det är antingen ett sto, föl, hingst eller valack. Ponny eller D-ponny (nästan fullstor)

    Sen kommer vi till färger och raser, kunde sitta här hela kvällen och lista raser och färgsättningar. Det är som med hundar, fast hundar benämns ju som hundar men det gör ju inte hästar. Eftersom normalt sett träffar aldrig ”vanligt” folk på hästar i sin vardag. Det gör ju bara hästfolk…

    Svenskar däremot. De träffar vi ju på jämt, fast där är det motsatsförhållandet som gäller. Vi finns överallt men får inte nämnas. För benämner vi det kan vi lika gärna allihop gå ut på balkongen eller fönstret, sätta en rejäl blågul flagga där och sen vänta. Bor du invid en parabolgranne- sträck dig då gärna över denna och täck den med din flagga.

    Då kommer du fortfarande inte att kallas för svensk, utan för galen…

    Politisk fånge har jag varit sedan jag insåg vilket enormt övertag alla andra ”grupper” har över svenskar som också av olika anledningar- hamnat i samma ”fack”.

    Jag blev då ledsen över att inse detta sammanhang, men har nu kommit över det. Jag undrar fortfarande hur det kommer sig att ”gemene man” köper rosa band och klär sina kragar med, upplåter sina gästrum och stugor åt flyktingar, medans de skiter fullständigt i sina gamla grannar. Jag vill nog inte fatta egentligen. Jag vill inte fatta hur myrdals folkhem gjort de så blinda och vill verkligen skjuta upp insikten i det sista, som mynnar ut i det fanatiskt inpräntade mantrat om att ”alla är lika mycket värda” dansande i ackord så mycket mer frenetiskt än på de rave- kalas jag slagit min rot i under mina dagar…

    Vad är en politisk fånge- Peter?

    • Peter Harold skriver:

     Jag tror mer att det var någon grej på Internet, någon Facebook-grupp som hette ”Hästar finns inte”. Fast det kanske var det som den där gruppen handlar om?

     Jag kanske skulle beskriva dig som politisk gisslan istället, Anna! 😉

     • deleted skriver:

      Gisslan var det! Politik är det osexigaste som finns. Detmåste innebära att du har en sjuhelvetes sexig blogg som kan bära upp. Det är det som är så kul med dig. Alla som kommer hit kommer hit för att interagera med dig och inte andra läsare. Du är som den festfixare som bindefeldt aldrig matchade.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s