Medborgar-STASI mot (SD)? (Det goda näthatet firar nya triumfer)

Bästa läsare!

Politik och barnuppfostran – två ämnen som goda vänner bör undvika, sade en gammal bekant till mig för flera år sedan när vi var på väg till ett politiskt möte.

Att folk kan ha olika uppfattning om politiska frågor märks särskilt tydligt på Facebook. När man sitter vid lunchbordet och pratar kan man alltid läsa av omgivningens reaktioner. Ofta börjar samtalet med en reflektion kring någonting man läst i tidningen, hört på radion eller sett på TV:n. Oftast syns det på folks ansiktsuttryck om ämnet eller påståendet är accepterat. Om inte, då återgår man till att prata om vädret.

På sociala medier finns inte denna avkänningsfunktion. Här går man från tanke till ord med några knapptryckningar. Det gör att vissa känsliga ämnen kan snabbt eskalera till en konflikt.

Då Sverige utsätts för ett massivt inflöde av migranter som påstås ha flyktingskäl, men som inte gärna stiger av bussen ifall det finns för mycket skog runtomkring, tycks det som att många människor undrar vad som står på. Och här uppstår två olika åsiktsläger; dels de som anser att det är en berättigad fråga att ställa huruvida svensk flyktingmottagning sker på ett adekvat sätt. Och dels de som anser att man skall hålla käft och låta politikerna lösa problemet som inte är ett problem i deras ögon.

Vissa människor i det första lägret har frestats att säga saker som i stil med att ” – Det är synd att vi slösar bort en massa miljarder på att ta emot flyktingar i Sverige när pengarna hade gjort större nytta i de länder där flyktingarna kommer ifrån”. Vilket är en åsikt som de flesta borde kunna skriva under på, om det inte vore för att (SD) råkar redan ha sagt samma sak.

Människor i det andra lägret anser att det är inhumant att inte vilja ta emot flyktingar i Sverige eftersom vi är ett rikt land. Och här finns de som inte ens anser att det skall vara tillåtet att ifrågasätta den svenska flyktingmottagningen och konsekvenserna av massinvandringen.

En person skrev följande på Facebook:

Börjar tro att det kan vara en bra idé att liksom privatbokföra namn och kanske också adress på de SD-anhängare man känner till. Vi kan få stor nytta av det i framtiden. Och jag tror tyvärr inte att SÄPO är tillräckligt alerta i pallet för att göra det.

Politisk åsiktsregistrering i Sverige anno 2015! Hur kan man ens komma på tanken? Och vad skall detta privata SD-register användas till?

Ja, den frågan kan faktiskt personen som yttrade förslaget här ovan besvara:

sb privat sdreg

”Våld är fel”. Men ändå är det ok att utöva våld mot folk som argumenterar för sina politiska åsikter, enligt personen. Frågan är om han i förlängningen nöjer sig med sverigedemokrater? Tidigare på sin tidslinje skriver han att

Principen om det privata ägandet är grundläggande hos både liberaler och konservativa. […] Men hur uppstår egendom, hur skaffar man sig det? […] [De] som skaffade sig egendomen i det första ledet hade inte gjort någonting för att förtjäna den, så egentligen representerar den inget värde. EGENDOM ÄR STÖLD.

Min lycka är att de flesta vänstertomtar – i alla fall de ölkolkande amatörmusikerna – är obildade och inte känner till begrepp som ”libertarianism” och ”anarko-kapitalism”, så det kanske dröjer ett tag innan de hittar hit för att söka rätt på min adress för att sabba min bil eftersom jag uppenbarligen inte delar deras syn om att privat egendom är moraliskt fel. Men jag kan inte låta bli att fundera på hur uthängd Johan Magnus Niklas Hellman hade kunnat bli ifall han varit en SD-medlem som föreslagit att man skulle söka rätt på alla multikulturdebattörers hemadresser och förstöra deras privata egendom. Jag tror att vi talar om både förstasida, helsida och mittuppslag.

Ingen kärlek till herr Hellman.

Hälsar eder Peter Harold (libertarian)

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Sociala medier. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Medborgar-STASI mot (SD)? (Det goda näthatet firar nya triumfer)

 1. Sofia skriver:

  Så heter han också HELL MAN 😉
  Don efter person 😉

   • Cello Jr skriver:

    Regeringen begär hjälp av Nato för att stoppa alternativa mediers ”desinformation”, som tydligen gör oss till agenter för ”främmande makt” (läs Ryssland). Detta är något jag länge sett komma, men, ja, det kom lite tidigare än väntat: ett undantagstillstånd. Helt otroligt eller hur, men ändå verklighet! Och så imiterar man de som förr beskyllde vänsterliberaler och sossar för att vara sovjetiska agenter, för att tysta dem: nu kallar man invandringskritiker och Nato-kritiker för ryska agenter eller som styrda av sådana.
    Det är inte klokt att behöva se så vulgär härskarteknik praktiseras i verkligheten. Jag överväger nu att sluta blogga för nu kommer the big clampdown. Var Trollhättan Löfvens riksdagshusbrand à la 1933?

    Skrev följande lilla syltryggiga avskedsbloggning:

    När Jörg Heiders frihetsparti hade medvind, skämtades det om att österrikarna borde passa sig, så att inte Nato bombade Wien. (Man hade precis bombat Belgrad.)

    Trots alternativa mediers betydelse för att hålla debatten om mediernas dubbelmoral (Ikea vs Trollhättan) och presentera samhällsekonomiska fakta (Tino Sanandaji), eller just därför, håller det som jag länge befarat i asylkrisens spår på att bli verklighet.

    Nämligen att sosseregeringen vi har inför undantagstillstånd, med andra ord suspenderar yttrandefrihet och rätten att demonstrera etcetera för att förhindra ”uppvigling” och 2ökad polarisering2 – trots att det är sosseregeringen och dess sex allierade i asylfrågan som skapar polarisering med hjälp av massmedierna.

    Och här ser vi hur den politiska makten och massmediala makten lever i symbios.

    Hur DN och Aftonbladet försöker framställa regeringens attack på fria medier/alternativa medier som agenter för främmande makt (läs Ryssland).

    Jag har fruktat en sådan utveckling, men ändå inte trott kanske innerst inne att vi skulle hamna i en sådan här sits (är det olagligt att skriva diktatur?) så snart, så snabbt.

    Samtidigt är det ironiskt hur DN skriver om ”främmande makt” bakom oppositionen mot asylinvandringen, när det är precis min slutsats när det gäller orsaken till just asylinvandringen,

    Fast då med andra aktörer än Ryssland. Snarare USA och Israel samt Saudiarabien och några andra till.

    Om undantagstillstånd införs, hamnar jag då i fängelse?

    Nej, jag må vara en pultron och syltrygg, men nu överväger jag att inställa bloggandet,

    Det här kan bli riktigt otäckt.

    https://peterharold.wordpress.com/2015/10/27/medborgar-stasi-mot-sd-det-goda-nathatet-firar-nya-triumfer/

    https://asylkaos.wordpress.com/2015/10/27/varning-for-nato-varning-for-nato-varning-for-nato/

    http://www.friatider.se/regeringen-beg-r-nato-hj-lp-mot-alternativa-medier

  • Sofia skriver:

   Sveriges härskande ”elit” skriker efter NATO-hjälp för att ta fast svenska troll!!!
   Jag svimmar…
   ..
   .

   • Benny skriver:

    Sofia, varför tror du Sverige ska fösas in i Nato oavsett vad svenska folket tycker? I Ungern lärde man sig i somras vad deras Natomedlemskap i verkligheten innebär för dem under den Natoövning man höll där. Jag har en känsla av att man i Ungern febrilt funderar på hur man kommer ur denna rävsax man hamnat i med EU och Nato. Tyvärr tror jag att en ungersk regering som försöker lämna dessa gangsterorganisationer kommer att råka ut för sitt eget Maidan. Sedan tillsätter EU/USA en egen marionett på posten som lyder order enligt samma modell som i Ukraina. Samma scenario kan drabba Sverige om SD skulle vinna valet 2018 och välja att lämna dessa organisationer. Skrämmande men fullt plausibel utveckling. Man behöver inte vara alltför konspiratoriskt lagd för att misstänka hemliga klausuler i ett framtida Natoavtal som garanterar de etablerade Natosorienterade partiernas maktinnehav på bekostnad av demokratin, som ju för övrigt numera ändå är avskaffad i Sverige.

   • Peter Harold skriver:

    Jag undrar ibland… hur galet är detta land? Det börjar kännas som att läget är värre än vad jag kan ana.

 2. Cello Jr skriver:

  P.S. Redigerat bort syftningsfelet i en mening där uppe på min blogg. 🙂

 3. Pingback: Låtsaslandet | Jan Millds blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s