Rättviseförmedlingen vill att medierna kvoterar kvinnor och invandrare i nyhetsutbudet

Bästa läsare!

Den socialistiskt orienterade Rättviseförmedlingen (som förmedlar förslag på kvinnor och invandrare med kollektivistisk och kulturmarxistisk värdegrund som skall ta tillträde till styrelser, nämnder, direktörsposter, m.m.) har suttit och räknat ur hur ofta det är vita medelålders heterosexuella män som figurerar i nyheterna. Man konstaterar att män dominerar med 72% enligt DN [länk]. Och värst är det hos sporten!!!

Personligen tycker jag att man kan diskutera huruvida sport och idrott skall kategoriseras in under nyhetsförmedling. Detsamma gäller kultur och nöje.

Rättviseförmedlingen anser att journalister måste tänka över sina val. Är det verkligen nödvändigt att ringa en manlig expert för att få svar på frågor när man skriver ett reportage? Varför inte ringa Alexandra Pascalidou, hon har alltid en åsikt om allt…

Rättviseförmedlingen har ingen syn på kompetensdjupet när det gäller att välja vilka som skall ha tillträde till nyhetsscenen. Människor (om vi för ögonblicket kan trotsa Åsa Romsons tes om att vita män inte är människor) delas in i kön och ras av Rättviseförmedlingen istället för att – som resten av det svenska civilsamhället- se till varje enskild individs kompetens och förmåga.

Rebecca Weidmo Uvell granskade i förra månaden hur Rättviseförmedlingen väljer ut folk som man vill att regering, myndigheter och andra statligt påverkansbara institutioner skall placera på topplatser. I den sammanställning som Uvell gjorde återfanns feminister, vänsterpartister, socialister, multikulturalister, aktivister, egna vänner och nyss nämnda Alexandra Pascalidou samt hennes vänner.

Som observationer har jag ingenting emot att Rättviseförmedlingen sitter och räknar streck för olika kategorier av parametrar i nyhetsutbudet, bara så länge de inte gör det på skattebetalarnas bekostnad. Däremot anser jag att det är fel att de kommer med pekpinnar om hur mediebilden skall förändras. Först och främst därför att jag hyser starka tvivel om att deras önskemål sammanfaller med vad gängse nyhetskonsument vill ha. Kulturmarxistiska pekoraler med fokus på feminism och multikulturalism står oss medborgare redan upp i halsen.

Rättviseförmedlingen glömmer dock att exkluderandet av invandrare i nyhetsflödet är vanligast hos gammelmedierna. Här har de alternativa medierna gått i bräschen och gjort utomnordiska människor till en del av vardagsnyheterna. Hos Avpixlat.info figurerar invandrare i mer än hälften av inslagen… 😉

Hälsar eder Peter Harold

UPPDATERAT MED BONUS:

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Rättviseförmedlingen vill att medierna kvoterar kvinnor och invandrare i nyhetsutbudet

 1. Peter skriver:

  Det som alltid slår mig är hur rasrent det är på redaktionen på tidningar som Aftonbladet och Expressen. Ja, till och på med vänsterextrema Nyheter24.

  LO gick ju också ut för ett tag sedan och klagade på mångfalden. Lustigt nog var det också tämligen rasrent i organisationens styrelser …

  Man kan ju nästan tro att dessa godhetsknarkare inte gillar olika …

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att de vill att deras verksamhet skall fungera som förr. De vet. De verkar efter devisen ” – Gör som vi säger, inte som vi själva gör”.

  • Anna skriver:

   Haha- precis min iakttagelse när jag suttit på facklig utbildning sponsrad av LO. Utbildarna är alla gamla svenska sossar/ vpk-are (på den tiden hette det faktiskt så) medans vi i skolbänken består till 90% av arbetare som är utrikes födda. De var inte heller särskilt övertygade om ”mångfalden” ”läraren” pratade om…

 2. Sofia skriver:

  ”Rasrenheten” består av en etnisk grupp som skriker ANTISEMITISM!!!! om någon som inte tillhör deras grupp säger/gör något som missgynnar deras agenda.

  ”Högerextremist”, ”fascist”, ”nazist”, ”rasist ” ”-fob” är attackvapen de använder när det inte går att använda ”antisemit”.

  • Peter Harold skriver:

   Vilket alltid är gångbart eftersom ingen människa är ett helgon, och sålunda är det frågan om grader och godtycklighet för att bli uthängd.

  • När inget av dom andra korten fungerar länge det är då man drar antisemtikortet. Funkar alltid för då hukar sig svennen och tänker på sex miljoner döda judar. Trots att samma grupp har mördat hundratals miljoner gojer genom århundradena och dom sex miljonerna förmodligen är typ mer 600 000 i verkligheten. Ironin i det hela är att dom är khazarer, inte semiter. Men det funkar. Konflikträdde svenne lägger sig i fosterställning och suger på tummen.

 3. Anna skriver:

  Vad står det på fotot? ”House of retards”?

  • Sofia skriver:

   House of Tards.
   ”Tard” är ett vanligt uttryck nuförtiden
   En ”tard” är så efterbliven så hen förtjänar inte ens prefixet re-
   dvs. korkskallen har aldrig varit klokare än så.

   • Anna skriver:

    Åh, sjutton! Jag hänger inte med alls. Såg ett klipp av den här fars-serien. Inte särskilt roligt alls, tyckte jag. Låter och ser ut som en helt vanlig djursholmsfamilj… Monoton och kyligt analytisk.

  • Peter Harold skriver:

   😉 Det är ett foto på ett hus där det *fattas* viktiga beslut… 🙂

 4. Stig Olsson skriver:

  Jag börjar önska att de också inkluderade oss funkisar vad gäller kvotering, inte bara till nyheterna, sporten osv, utan bara till vanliga jävla jobb!

  • Anna skriver:

   Precis! Jag har träffat på en enda personal när jag handlat som satt i rullstol. Han jobbade i en sportbutik, vill jag minnas. Tycker det var skitkul att han fick jobba och hade gladeligen sett fler folk i vardagen som har fysiska funktionshinder men som inte bara sitter och tar emot, utan får vara med och jobba de med. Vet dock inte om den killen haft det jobbet innan han hamnade i rullstol, vilket ju kanske är troligt scenario då det var just en sportbutik. ”Daredevils” är inte helt orepresenterade i olycksfalls-statistiken…

   Vanliga jävla jobb är dessvärre inte till för vanliga jävla knegare längre. Vanliga jävla jobb är nämligen öronmärkta åt alla invällare som är sååååå gulliga och såååå tacksamma för att få vara med i vårt samhälle. Svenskar i rullstol är inte direkt prioriterade, inte heller svenskar med psykiska funktionshinder som nog hamnat snäppet nedanför rullstolsburna. Snöpligt att höra samma människor tjata om jämlikhet, som inte ens snuddar vid tanken på att det finns andra människor än invällare som har mänskliga behov. Det här med svensk arbetsmarknad och hur den ”fungerar” är något jag är så förbannad på att jag saknar ord för att beskriva eländet.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har aldrig förstått mig på intresset för sport. Golf, fotboll och trav… nä, gyttjebrottning i damklassen och Rally-VM är nog det enda som jag står ut med. Vad gäller jobb tror jag att vi går mot en utveckling där det blir allt färre jobb att kvotera till. Det är snart läge att lära sig snara kanin och koka barksoppa. Om det nu kommer finnas rent vatten att koka i.

  • Ett tag sedan jag såg dig sedan Facebook stängde mitt konto. några månader senare fick jag agendajuden Aschberg på halsen. Han försökte sätta dit mig för något jag skrivit om funkisen Odelberg. men vad jag än skrev om honom hade ingenting att göra med att han är en funkis. Utan för att han är en kommunistisk idiot som gömmer sig bakom sitt funktionshinder. Fast till skillnad från honom så har du ju en fullt fungerande hjärna, så jag tror nog att du förstår att undertecknad inte är funkofob. Men i sedvanlig ordning tog dom inlägg klippta ur sitt sammanhang och även klistrade andras inlägg på mig. Det var nåt om att han borde blivit aborterad som jag vet att jag aldrig skrivit. Idioterna i AFA var här och klottrade och gapade i brevlådan men som tur är slapp jag yxan i dörren. Hade jag underkastat mig FB och gått över till mitt vanliga namn så hade jag förmodligen bara fått fler sådana besök, så jag gav upp det. Var säkert nån vänsterknallkork som anmälde mig som Roger brukar uttrycka det.

   • Funkis is karma skriver:

    Rättviseförmedlingen borde ge järnet och försöka få in rullstolsbundna människor som heltidsbrandmän? Annars kan jag inte se dom som annat än tvättäkta funkofober! Kvotering is karma ……

 5. Anna skriver:

  Apropå dubbla budskap /dubbelmoralen: När jag gick den fackliga utbildningen hävdade vår lärare att det viktigaste vi kunde göra var att 1) Rösta rätt. 2) Kräva högre lön. På min fråga hur det kommer sig att fackförbundet kommunal går med på att dumpa lönerna för undersköterskor då de medvetet skapat en kraftig överetablering av nya undersköterskor i samförstånd med SFI (svenska för invandrare) fick jag till svar att det ” i framtiden kommer att vara brist på vårdpersonal”. Men det stämmer ju inte alls. Överetableringen fortsätter öka för just ”uskor”. Däremot råder det brist på läkare och sjuksköterskor. Deras fackförbund är nämligen ett annat än uskornas och ssk:s förbund går inte med på en överetablering i yrket vilket skulle medföra en lönedumpning även där… Läkarnas förbund likaså.

  Svaret är ju rätt tydligt varför man benämner ”vårdpersonal” som samma klump, fastän det handlar om helt olika saker. Statusen helt olika. Man har helt enkelt valt att slänga in alla nya ”svenskar” in i SFI-svängen och snabbt göra de till undersköterskor, utan att de behöver ta en spänn i CSN-lån osv. Enda kravet är att de kan säga Hej, God morgon, Är du hungrig, Vill du sova och God natt!

  För vad skulle de annars göra, menar ju de snälla goda arbetsgivarna… Det ter sig alltid så komiskt när samma människor som är så övertygade om att alla är precis liiiiikadana, samtidigt har så helt olika förväntningar på folk beroende av just ursprunget. Alla vet ju att kvinnorna med hucklen ääääär så fantastiskt varma och goa och byter blöjor i en rasande fart! Rena naturbegåvningar! Men sjuksköterskor och läkare kan de naturligtvis inte bli. Eller något annat heller. Undersköterskor- DET har vi bestämt passar som smäcken!

  • Peter Harold skriver:

   Det är så underligt att det alltid är politiker och fackföreningar (samma liga båda två) som skall styra och ställa när det egentligen är kunderna (patienterna) som skall ställa krav. Och just dessa arrangemang påminner om Sovjetkommunismens era med 5-årsplaner.

   Själv anser jag att folk borde lära sig fler än ett yrke. Beroende på demografi varierar behovet av lärare och läkare, och det är lättare att be en arbetsgivare att fara åt helvete om man har fler talanger än en enda.

   • Anna skriver:

    Ja, hade alla långtidsarbetslösa fått rabatterade körkort hade även de kunnat ta andra jobb förutom den lilla nischen de kanske är erfarna av och utbildade till.. Nu är det ju så att körkorten fås gratis men bara om du är inskriven på AF, är man och uppbär flyktingstatus. Männen får sen jobba inom taxinäringen eller som busschaufför. Kvinnorna med flyktingstatus får omvårdnadsutbildning. Att utbilda sig kostar tyvärr pengar för vanligt folk, och när de redan blivit utan jobb finns inga ekonomiska marginaler för att sätta sig i skolbänken igen. Tycker ju att det bästa vore att kunna gå på intervju, sen om arbetsgivaren gillar en skulle de kunna ge dig utbildning efter att ha anställt dig. Som en form av lärlingsplats fast för vuxna med god, nyttig och bred erfarenhet av arbetslivet. Alla borde från början, alltså som unga- gå utbildningar som är både praktiska och teoretiska. Som att ha både frisörutbildning och ekonomiassistentcertifikat. Typ. När kroppen inte håller har man en ingång till kontorsjobb, men behöver väl en uppdatering sådär 15 år senare… Men nu är det ju så i vårt samhälle att kostnaderna för att leva i samhället är så höga att knappt någon kan spara till såna eventualiteter i livet… Ur hand i mun.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, jag har sett resultatet av gratiskörkort när jag åkt genom Borlänge. Jag undviker det numera, och åker hellre via Fagersta och sen skogsvägen Ludvika-Sunnansjö-Björbo om jag skall norrut. Chansen att undvika en kollision med en älg är större än att slippa få en idiot som byter fil utan att vare se sig för eller blinka. Det är massor av dem numera, i synnerhet vid stormarknadsområdet.

 6. Herr Flick skriver:

  Jag tycker det är dags att kvotera in icke flygutbildade personer till befattningar som kapten eller styrman. Det är djupt orättvist mot alla som inte kan hantera flygplan att just de är utestängda från flight deck.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s