USA:s regering bjuder invånarna i Kalifornien på en försmak av det kommande kärnvapenkriget

sb trident 2015

Bästa läsare!

Vid niotiden på lördagskvällen kunde folk i delstaten Kalifornien se vad man först trodde var ett UFO, men som sedermera visade sig vara en Trident-missil – alltså interkontinental robot som är avsedd att föra med sig kärnvapen.

Tusentals filmklipp och bilder skickades runt på sociala medier med den återkommande kommentaren ”What the f*ck is that?”. Någon förvarning om uppskjutningen från det undervattensfartyg som låg utanför flottbasen i Point Mugo hade inte kommit, mer än att området var sedan flera timmar avlyst för flygtrafik. Skenet från missilens raketmotorer syntes vida omkring, och senare bekräftade Pentagon att det var en planerad testskjutning som man genomfört. Det var alltså inte en besökare från yttre rymden.

sb trident 2015 map

Under måndagseftermiddagen sköt man ännu en Tridentraket, men nu längre ut från kusten och i dagsljus för att inte väcka uppmärksamhet.

Det ifrågasätts varför US Navy valde att avfyra den första missilen så pass nära att den kunde iakttas av hundratusentals, kanske miljoner människor. Många menar att avskjutningen var avsiktlig för att skrämma de egna medborgarna om vad som kan hända en dag om inte USA behåller sitt militära övertag, och kanske också tar sig friheten att slå till först mot en fiende. Kanske skall det obehagliga ljusfenomenet få de amerikanske skattebetalarna mer villiga att spendera ännu mer pengar på krigsmateriel. Den avfyrade Tridentmissilen kostar 31 miljoner dollar – styck!

Några timmar före avskjutningen av den första missilen hade försvarsminister Ashton Carter hållit tal. Han sade: Vi söker inte en kall, inte tala om en varm, krig med Ryssland ”, sade han till forumet. ” – Vi försöker inte att göra Ryssland en fiende. Men gör inga misstag; USA kommer att försvara våra intressen, våra allierade, principen för den internationella ordningen, vilket ger oss alla en positiv framtid. ” Med andra ord; sedan Sovjetunionens fall kommer USA inte acceptera att någon annan nation eller block av nationer blir jämbördigt USA. Ty det är den internationella ordning som råder sedan 1990-talet. Och budskapet gäller även Kina.

Denna ordning skulle kunna anses som oförarglig om det inte varit för att USA använder sitt militära övertag till att försvara dollarn som internationell reservvaluta, tvingat fram regimskiften som leder fram till terrorism, våld och krig, samt skapat en mycket osäkrare värld än när Sovjetunionen upplöstes.

Ett exempel på hur USA agerar är att man invaderade Afghanistan för att avsätta den afghanska talibanregimen sedan ett dussintal saudiaraber(!) flugit ett antal trafikplan in i några kända byggnader. Därefter invaderade man Irak för att förhindra diktatorn Saddam Hussein från att använda massförstörelsevapen som inte fanns. Sedan USA förhindrat Libyens ledare Khadaffi från att hota sina egna medborgare har han avsatts och dödats, och hans land förvandlats till en evig stridszon p.g.a. krig mellan olika klaner. USA påstår också att Ryssland invaderat Krim sedan över 90% av halvöns väljare röstat för att lämna den Ukrainska federationen och återansluta sig till den ryska federationen som man tillhört fram tills Nikita Chrustjev skänkte halvön till Ukraina i samband med en blöt middag för partitoppen. Rysslands flygattacker mot Islamska staten och andra islamistiska rebeller (som nu retirerar eller flyr) betraktas av USA som aggression (att jämföra med att USA bombat den syriska regeringens anläggningar trots avsaknaden av formell krigsförklaring), medan ödeläggelse av Irak kallas för demokratiintroduktion och drönarattacker mot oskyldiga civilpersoner beskrivs som nödvärn i nationens intresse. Varje person som dödas av en amerikansk drönare räknas som en fälld fiende, vare sig det var det förväntade målet eller någon annan person eller grupp av närvarande.

I fredspristagaren Barack Obamas USA förväntas hela världen frukta hans armé – inklusive undersåtarna som nu skall skrämmas till samförstånd för ledarna genom hotet om nytt kärnvapenkrig. USA har blivit en skurkstat, och det amerikanska folket är dess gisslan. 2016 skall de rösta fram en ny president genom att välja en av alla de kandidater som har samma agenda och neo-konservativa rådgivare som Barack Obama.

Hälsar eder Peter Harold (med släktrötter från Chicago)

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till USA:s regering bjuder invånarna i Kalifornien på en försmak av det kommande kärnvapenkriget

 1. Ping: Motgift-medverkan | Jan Millds blogg

 2. pelle 3 skriver:

  Hej peter
  Jag har oxå rötter ifrån Chicago,,,troligtvis är vi släkt,,,,,,vi tycker lika i det mesta,haha.
  Min farfar hade ihop med sin morbror en liten farm där mellan 1900 och 1923.
  Vet du vart man vänder sej för att få fram lite uppgifter om hans liv där över,,,om han hade fått några barn osv?
  Hälsar pelle i motala.

 3. Benny skriver:

  Peter, studerade lite intressanta fakta om olika länders militärbudgetar angående ett inlägg jag gjorde där jag påstod att Ryssland får långt mer ”bang for the bucket” än västländer för samma pengar. Det jag kom fram till är att det nog är så av olika faktorer som kostnadsläget men även att den ryska militärindustrin till stor del är statlig och alltså inte behöver ta ut de svinaktiga överpriser som drabbar oss skattebetalare i väst. Den ryska och franska budgeten är nästan exakt lika stor men vem tror att Frankrike skulle ha skuggan av en chans i ett krig med Ryssland? Angående ballistiska missiler så har Ryssland de vidareutvecklade rymdkryssningsmissilerna som garanterat är mycket svåra att stoppa. Man utvecklar enligt uppgift också en torped med kärnspets som har en räckvidd på tusentals kilometer. Otäckt så det förslår, det bästa är nog om USA lägger ner vapenskrammlet och verkligen börjar bekämpa IS och militant islam på riktigt tillsammans med Ryssand.

  • Peter Harold skriver:

   ”Den ryska och franska budgeten är nästan exakt lika stor men vem tror att Frankrike skulle ha skuggan av en chans i ett krig med Ryssland?”

   Jag satsar en tusenlapp på Ryssland. Har fransmännen vunnit något krig egentligen på flera århundraden? De vann i vart fall inte 1812 mot ryssarna… 😉

   Något som bekymrar mig på senare tid är att amerikanska anti-war-företrädare säger att den amerikanska säkerhetspolitiken leder till att Ryssland kommer känna sig tvingade till en first strike mot USA. Och därmed måste USA, punkt, punkt, punkt…

 4. Då får vi hoppas att Ryssland tillsammans med Kina och Indien slår till först i förebyggande syfte och utplånar USA. Hoppas dom plockar Israel i samma veva.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s