Vänstervågen inte bruten: Överreklamerad operasångerska skall läsa nyårsdikt på SVT

Bästa läsare!

Fram tills nyligen har jag inte varit vän av högtravande diktläsning. Eller diktläsning över huvud taget. Jag är numera lite mer tolerant. Åtminstone om uppläsningen inte är så där svulstigt högtravande.

En av de mest kända dikterna är ”Nyårsklockan” av Alfred Tennyson (eller åtminstone är sprungen ur en av hans dikter; den svenska versionen är ordentligt förändrad). Sedan 1895 har den nästan varje år lästs för besökarna på Skansen, och sedan 1935 för landets radiolyssnare fram till skådespelaren Anders de Wahls bortgång 1956. 1977 återupptog Sveriges Television uppläsningen (alltjämt på Skansen). Det kan tyckas lite märkligt att SVT som redan på 1970-talet började bli vänstervridet tog upp en gammal tradition, men kanske var det ”det gamla gänget” som fick in att man åtminstone under några minuter kunde ha lite klassisk kultur? De sista stroferna av dikten vågar man dock inte läsa upp.

Nu skall uppläsningen utföras av operasångerskan och åsiktsmaskinen Malena Ernman. Förutom att hon ylat under en melodischlagerlåt så är hon numera känd för att vara ”en förkämpe för allas lika värde”, åtminstone på Twitter. I synnerhet under de sista åren har hon varit en hängiven krigare mot ”främlingsfientlighet och rasism”, vilket i klartext betyder att det är ständigt re-tweetande av SD-ovänliga texter och ett ilsket pekfinger mot allt som avviker från den smala svenska åsiktskorridoren. Och det finns ingen journalist som inte lånar sitt öra till Malena.

Om man skall vara krass kan man konstatera att årets intensiva aktiviteter på Twitter gett utdelning; Malena Ernman har under året fått så många delningar av likasinnade journalister (finns det öht journalister som inte tycker som hon?) att hon blev självskriven att ta över uppläsningen efter Loa Falkman som sålt sin själ till kapitalistdjävulen och gör reklam för ICA (vilket hans kommunistiske företrädare också gjorde, sin ideologiska övertygelse till trots; det verkar som att alla gillar att tjäna pengar, ”röd” som ”blå”).

Det är möjligt att min kaffesump är missledande, men jag tror att vi i framtiden kommer se ett politiskt toppjobb delas ut åt Malena. Hon verkar vara av rätta virket. Eller åtminstone av det röda virket…!

För övrigt är väl de flesta så fulla, alternativt/och skriver SMS, eller håller på att fippla med nyårsraketer vid 12-slaget. Finns det någon människa som verkligen lyssnat på ”Nyårsklockan”?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Dumburk. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Vänstervågen inte bruten: Överreklamerad operasångerska skall läsa nyårsdikt på SVT

 1. Henrik skriver:

  Alla nyheter är inte bra nyheter…

 2. Erik skriver:

  Hon kommer naturligtvis att göra ett tillägg eller en ändring av texten för att knipa politiskt korrekta poänger. Dagen efter kommer hon att hyllas på sociala medier, en nyhet som vällustigt kommer att basuneras ut i varje tidning och tv-kanal. Kom ihåg var ni läste detta först.

 3. Rune skriver:

  Om hon kunde hålla sig till sången? För i sång har hon klara och rena toner men i det politiska skorrar hon falskt.

 4. Social konstruktion skriver:

  Hade hon inte ägnat sig åt att kasta skit på SD i stället för att sjunga(?) hade hon aldrig fått jobbet.
  Fiffigt sätt av SR-koncernen att spotta 1,5 – 2 miljoner väljare i ansiktet ! De vet naturligtvis att hon gjort sig hjärtligt avskydd av sverigevänner.

  • Peter Harold skriver:

   Japp. Det är väl samma provokation som att man utser en färgad lucia, även om jag personligen inte har något emot att vem som helst kan bli lucia, om det nu inte är så att just ett evenemang skall ha en viss tradition.

 5. Sofia skriver:

  Tragiskt när hårblekningsmedel tränger långt in i hjärnan ;-(

 6. Jag har inget minne av att jag ens lyssnat på skiten. Men å andra sidan har jag aldrig varit nån vän av Kalle Anka på julafton heller. Inte ens som barn och då var vi inte direkt bortskämda med tecknade filmer på tv som nu för tiden. Om det inte var öststatsproducerad dödstråkig skit förstås. Men det var ju dess bättre inte obligatoriskt att titta på eländet heller.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s