Och så har nu även Frankrike fått sitt moderna ”Pearl Harbour”

Bästa läsare!

Dagens Nyheters Annika Ström Mellin säger att vi inte skall spekulera i vilka som ligger bakom gårdagkvällens vansinnesdåd förrän vi vet mera (d.v.s. tills redaktionerna hunnit vakna och hitta på en passande berättelse), men hon menar att det är helt säkert att den politiska scenen kommer påverkas.

Jag instämmer. Fredagen den 13 november 2015 gav Frankrike dess Pearl Harbour. På sju ställen i Paris har olika gärningsmän attackerat med bomber och skjutvapen. Nyhetsrapporteringen kommer ge detaljer under lördagen, så jag hoppar över en djupgående beskrivning över vad som inträffat.

Det är synnerligen svårt att föreställa sig att de olika dåden i Paris under fredagskvällen inte har någonting med varandra att göra (den enda som tvivlar är den svenska ambassaden i Paris). Det handlar inte om enskilda våldsdåd, utan om planerade terrorattacker. Var, när och hur har sannorlikt varit planerat sedan tidigare.

Frågan om varför dåden utförts kräver inte heller särskilt mycket fantasi. Det går inte att skylla på en ensam galning – vilket man vill antyda var fallet med gärningsmannen i Tunisien som sköt ihjäl 38 personer i Sousse med sin kalashnikov. Det pratas inte alls om det dådet i medierna, fastän så många och så oskyldiga människor fick sätta livet till. Och värst av allt, i den tystnad som följt efter dådet har allmänheten inte uppmärksammats om hur pass lätt denne annars alkoholpimplande och breakdansande unge man blev en jihadist, trots att han inte hade någon religiös grund. Orsaken till att han radikaliserades var västvärldens förödande interventioner i Libyen och Syrien.

Vittnen uppger att även i Paris har terroristerna använt kalashnikovs. Det är en ledtråd. Den andra ledtråden är att det kommer inom kort äga rum en rättegång mot ett par jihadister som tidigare gripits för terrorism. I Frankrike smäller det och dödas i islams namn titt som tätt, och ibland lyckas kommissarie Cloeseaus likar fånga de kriminella. Det är ganska sannolikt att så är fallet även denna gång att det är ”heliga krigare” som varit i farten. Terrornätverket Islamska Staten har tagit på sig ansvaret för dådet, men om det är på riktigt eller bara ett Tomas Quick-syndrom återstår att se.

Det vi vet är att dåden inträffat, och den intressanta frågan är egentligen inte så mycket som vem, utan snarare varför.

Några vill säkert mena att detta är en false flag-operation. I mina ögon är det komplicerat att definiera saker och ting som false flag. Nej, det är varken CIA eller Mossad som skjutit eller bombat. Alla realistiska gissningar ger vid hand att det rör sig om muslimska unga män (och kanske någon kvinna, fast dessa brukar sällan få vara med och leka) som fått i uppdrag att utföra dåden, och de har gjort det med stor entusiasm.

Vem har gett dem uppdraget? Vi kan vara ganska säkra på att det inte var uniformerad personal från CIA och Mossad heller. Det är inte troligt att dessa kommer in på denna nivå. Snarare kan vi misstänka att inflytandet ligger högre upp; det är säkert flera mellanled innan vi har kommit så långt att ansvaret glider över till ”vår” egen planhalva.

Vi vet bortom allt rimligt tvivel att Islamska Staten är en skapelse som tillkommit under influens av den amerikanska säkerhetstjänsten. I USA erkänner man att man indirekt är medskyldiga till IS existens och framgång. Det kan inte uteslutas – med tanke på alla indicier som finns – att IS också är en direkt kreation av den amerikanska administrationen.

Sålunda är händelserna i Paris indirekt en false flag-operation i och med att USA fortfarande hjälper IS som har till uppdrag att få bort den sittande regimen i Syrien. USA:s problem är dock att EU inte reagerar som man vill. Man har skickat in miljoner migranter till EU för att få européerna att i panik be USA att ”ställa allt tillrätta”. Men numera har både folk och politiker börjat inse hur saker och ting ligger till, och man vill inte vara med i USA:s lek lika mycket som tidigare (med undantag för svenska politiker som vill ha alla flyktingar hit och dessutom bli med i NATO; Sverige är landet som lider av politisk flagellation ).

Jag säger inte att CIA beordrat genomförandet av terrordådet igår. Jag säger inte att vapnen och bomberna distribuerats via den israeliska säkerhetstjänsten. Jag säger bara att terrordådet fyller ett syfte, och ingen skall tro att den franska eller någon europeisk regering skulle falla till föga för terroristernas uttalade krav (i det här fallet tänker jag mig att de begått dådet av samma skäl som terroristen i Sousse, nämligen som hämnd för att västvärlden intervenerar militärt i Libyen och Syrien). Och det syftet är att skrämma fransmännen och européerna. De enda som tjänar på denna fruktansvärda blodspillan är USA och ledargarnityret i Europa.

Frankrike och kanske hela EU har igår fått sitt Pearl Harbour, EU kommer anse sig tvingat att eskalera kriget mot terrorn, vilket innebär mer massövervakning över alla oskyldiga medborgare, hårdare polisiär kontroll över medborgarnas rörelser, inskränkningar av yttrande- och tankefriheten, samt ökade anslag till diverse myndigheter och andra institutioner som arbetar med säkerhetsfrågor.

Attacken i Paris igår var inte enbart riktad mot hundratals oskyldiga människor. Attacken var riktad även mot det franska folkets frihet. Och anledningen till att de förlorar friheten beror kanske mer på deras politiker än de enskilda gärningsmännen. Terroristerna är makthavarnas verktyg, även om de hör hemma hos dem som kallas vår fiende.

Det kommer fler terrordåd inom kort.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Och så har nu även Frankrike fått sitt moderna ”Pearl Harbour”

 1. Peter skriver:

  Planerna på ett federalistiskt EU fortskrider med andra ord. Första steget i det som kan leda fram till en världsregering, styrd av FED, IMF, globalistorganisationer, finansfamiljer (ni som är insatta vet vilka två familjer jag pratar om) och storföretag, där övervakningen av den enskilda människan bara kommer att öka och öka och medelklassen bara kommer att bli fattigare och fattigare. Ja, och så har vi förstås en liten klick som bara kommer att bli rikare och rikare.

  För det är väl ingen som på allvar tror att vi har den invandrings- och flyktingpolitik vi har för att vi behöver arbetskraft och för att hjälpa människor på bästa sätt. Jo, tyvärr finns det nog alldeles för många dumsvenskar som fortfarande inte har orkat synat bluffen, där de sitter i sina överbelånade fastigheter och tittar på dum-TV.

  Det är bara BRICS-länderna och Europas forna öststater som kan rädda oss nu!

 2. Cello Jr skriver:

  DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i TV4 nu på morgonen tycks ha glömt terrordådet i London för tio år sen (fyra självmordsbombare) och för den delen Spanien 2004. Räknas inte spanjorer???

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bombd%C3%A5den_i_Madrid_2004

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bombd%C3%A5den_i_London_2005

  I Frankrike råder nu undantagstillstånd. Fruktar att om terrorvågen fortsätter, hamnar hela EU i ett undantagstillstånd.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Undantagstillst%C3%A5nd

 3. Cello Jr skriver:

  P.S, Som bekant har vi inga riktiga gränskontroller utan ett spel för gallerierna sen i torsdags.
  Vill man vara konspiratorisk kan man ju undra varför gränskontrollerna avskaffades. Varningar om att IS använder asylsökarskarorna/arméerna som en trojansk häst har utfärdats sen länge utan att gränskontroller införts. Varför??

 4. Vauen skriver:

  Ken O´Keefe börjar snacka vid ca 5minuter, suverän kille!

 5. Dådet inträffade på fredagen den 13:e. Ett datum som är intimt förknippat med Tempelriddarorden och ursprunget till att dagen anses vara en otursdag. För det var dagen då Kung Filip slog till och grep deras ledare Jacques De Molay och många andra företrädare för orden. faktum är väl att väldigt få undkom och de flesta brändes levande på bål. Dom dömdes till döden för att ha dyrkat Baphomet i hemlighet istället för Kristus. Baphomet är bara en av många Illuminatisymboler och Paris som många andra huvudstäder är fullt med obelisker och pentagram i den offentliga miljön. Paris har ju t o m en pyramid (utanför Louvren) som bekant. Anckarström står byst i en av dessa loger. Frankrike var det tredje landet efter Tyskland och Storbritannien att tidigt får en Rothschildbank redan nånstans i skiftet mellan 17- och 1800-tal. Det är ånnu för tidigt att säga om det är en genuin muslimsk terrorattack eller en false flag. Men det är ju viktigt att tänka på hur vissa symboler och nummer har betydelse för dessa illuminater.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, och just detta är också en indikation på att det inte rör sig om en handfull unga män som suttit och tagit några bira, och sen sagt ”Vi köper lite vapen och startar en massaker”. Allt är planerat i förväg och resurser nogsamt anförskaffade. Frågan är nu bara vem som tagit initiativet.

 6. Sofia skriver:

  En av måltavlorna har en intressant historia:
  http://www.liveleak.com/view?i=4d8_1447514351

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag kan mycket väl tänka mig att det finns många unga män att rekrytera till ett dylikt attentat. De är ju övertygade om att de har moralisk rätt att attackera. Det är en enkel sak att fånga upp dessa och sponsra deras attack.

   • Benny skriver:

    Kanske är det mer förvånande att det inte förekommer fler attacker med tanke på alla illdåd som USA/EU utför i Mellanöstern och Nordafrika. Bara bombningen av Sirte i Libyen som Nato gjorde dödade 6-8 tusen, mest kvinnor och barn. På detta drönarattacker som dödar många oskyldiga och som ju också är terrorhandlingar, vilket man ju gärna inte vill prata om i väst. Hämndlystnaden måste ju vara stor men den borde riktas mot de politiker som gett order om angreppen. Det mest korkade är ju dock att ta hit människor från de områden man bombat till grus, men det är väl så att politiker inte begriper bättre.

    • Peter Harold skriver:

     ”Kanske är det mer förvånande att det inte förekommer fler attacker med tanke på alla illdåd som USA/EU utför i Mellanöstern och Nordafrika.”

     Jag har faktiskt funderat på just detta. Varför har vi inte fått ett nytt 9/11 i USA? För att deras säkerhet är ogenomtränglig för terrorister? Nej, det kan vi inte säga med tanke på att TSA släpper genom vad som helst. Nå, jag skall rätta mig; vi har haft Boston Marathon-attentatet, med gärningsmän som stått under uppsikt och inflytande av FBI.

     Så just det låga antalet islamistiska attentat i förhållande till hur högintensiv vår interventionism gentemot de drabbade länderna får mig att misstänka att attentat sker om våra regeringar passivt tillåter detta. Ja, det är att kategorisera detta som ”false flag”.

     Sedan till alla IS-soldater som kommer hit som ”flyktingar”. Ja, de kanske utgör en mer konkret skader som kommer sättas i aktion längre fram i framtiden, när det är dags för det stora sammanbrottet. De kommer vara beväpnade med illegala vapen som väller in; och vi svenskar har i bästa fall en träkäpp eller spade att slåss med. Det känns orättvist.

 7. Sofia skriver:

  Stora anti-terror-övningar samma dag som faktiska blodbad:
  London tunnelbana
  Oslo/Utøja
  Paris fre 13

  http://www.globalresearch.ca/we-were-prepared-large-military-exercise-took-place-on-same-day-as-paris-terrorist-attacks/5489164

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s