”Reserv-Bildt i EU” – Gunnar Hökmark

sb reservbildt

Bästa läsare!

Idag blir det en bloggpost om EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark som skämmer ut sig allt mer vad åren går.

Han har onekligen anammat den nymoderata ordningen, och skall från sitt skyddade arbetsrum i Bryssel inte ha uppfattat den vindkantring som fick partiledaren Anna Kindvall-Butras att överge företrädaren Fredrik Reinfeldts ”Öppna hjärtan”-politik (en omsvängning som kanske inte är så mycket ideologiskt betonad, utan mer utslag för en frustration över att ha blivit det tredje största partiet i många opinionsmätningar) förrän han fick en promemoria från partikansliet några dagar efteråt. Eller också har karln börjat fatta långsamt bara. Gunnar Hökmark var irriterad över kursändringen och har in i det sista försvarat det svenska folkutbytet på skattebetalarnas bekostnad.

Å andra sidan har Gunnar Hökmark en gång i tiden försvarat nyliberala intressen i sin ungdom, bl.a. genom att attackera välfärdssystemet, den offentliga sektorn och arbetsrätten med ömsom befogade argument och obefogade. Hökmark har varit med sedan Gösta Bohmans dagar, om jag inte missminner mig.

Idag är Gunnar Hökmark mest känd som ”Reserv-Bildt i EU”. Detta epitet har han fått för sina återkommande uttalanden om utrikespolitik som ligger helt i linje med vad Vita husets neokonservativa tjänstemän lägger fram på Barack Obamas talarstol (eller snarare spelar upp i telepromptern).

Gunnar Hökmark driver det allmänna rysshatet till en högre division där han kaxigt menar att Sverige skall rusta för ett kommande krig, och gå med i NATO för att undvika detsamma.

Just nu är Gunnar Hökmark överlycklig över att Frankrike ber om hjälp med att attackera ”Daesh”. Ja, nu har tomtarna på Council on Foreign Relations bestämt sig för att vi inte skall prata om Islamska Staten eftersom detta blir i deras ögon en självuppfyllande profetia.

Guess what, IS är redan en stat. Den har en egen armé, den tar ut skatt, den reglerar rättsväsendet i det område som kontrollerar, den reglerar skolgången. Och den islamska staten – kalla den vad du vill – har även en handelsexport. Nu, mer än fjorton månader efter att NATO började ”bekämpa” Islamska Staten, har man bombat den första karavanen av tankbilar med olja till Turkiet. Det krävdes bara att Vladimir Putin skulle komma och komma med riktiga attacker mot IS för att få liv i fredspristagaren i Vita huset.

Som jag skrev i mitt tidigare blogginlägg så har Frankrike fått sitt ”Pearl Harbour”, och det verkar faktiskt som att det är en förhållandevis allmän uppfattning om att det rör sig om någon form av false flag-operation. Jag har hört med olika människor i min omgivning som inte vet om Skrivarens Blogg, och som säger – mycket reserverat – att ”det är något skumt med det där”, i synnerhet då Frankrikes president så snabbt svarade med att man måste skicka trupper till Syrien.

Det paradoxala är att de politiker, likt krigshöken Hökmark, som vill sätta hårt mot hårt mot terroristerna i Syrien, så gott som aldrig gör skillnad mellan terroristerna i Islamska Staten och tillhörande rebellgrupper kontra den syriska regimen under al-Assad. Istället är det retoriken om att ”terrordåden planerades i Syrien, och vi måste sända trupper dit nu”. Den saken bör nog al-Assad få ha någonting att säga till om, för om man skickar trupper in i ett land utan inbjudan så har man också invaderat det landet. Denna moraliska reservation finns dock inte i det Hökmarkska synfältet. Och det är avsiktligt.

Jag undrar varför Hökmark inte reflekterar över USA:s bedrövliga kamp mot Islamska Staten? Fjorton månader utan att kunna slå tillbaka terroristerna? Fjorton månaders ”anti-terror”-kamp som uppenbarligen inte skadat Islamska Staten ens lika mycket som Rysslands anfall mot dem under första veckan? Istället kommer Hökmark med insinuationer om att Ryssland startat ännu ett krig. Sorry, Hökmark, men du lurar väldigt få. De flesta som kommenterar på ditt facebook-konto talar om sanningen för dig. Frågan är om du lyssnar på sanningen? Frågan är om du bryr dig om sanningen? Eller sitter du så pass säkert att du inte behöver bry dig om vad folk säger?

Hökmark den 17 november 2015:

Så kom Frankrikes begäran om hjälp för militära operationer mot Daesh [Islamska Staten].

Deras angrepp på Frankrike är ett led i en krigföring mot Frankrike som en del av det Europa vi är en del av. Det kunde lika väl ha varit riktat mot Köpenhamn, Malmö eller Stockholm.

Det har de senaste dagarna talats mycket om solidaritet och om att stå upp för frihet och rätt. Den typen av ord får sitt innehåll först genom handling.

Därför är det bra att samtliga medlemsländer i dag har svarat ja på Frankrikes begäran. Det är viktigt att vi diskuterar redan nu vad vi bäst kan bidra med. Och det är viktigt att klargöra att vi är en del av kampen mot Daesh [Islamska Staten] av det enkla skälet att vi tillhör dem som vill värna det fria och öppna samhället.

Det här är ett kampanjtal för att Sverige skall dras med i kriget i Syrien. Det heter att Sverige inte varit i krig på hundrattals år, men det är en sanning med modifikation. Vi har monster som heter Förenta Nationerna och Europeiska Unionen som möjliggör för oss att föra krig i andra länder, men med epitetet ”fredsbevarande insatser”. Det är fortfarande skjutande och dödande, inklusive egna förluster, och detta mot en fiende som egentligen inte har något intresse av Sverige. Och precis som vilken CFR-lakej som helst anser Gunnar Hökmark att svaret på fredagens terrordåd i Paris är att skicka trupper till Syrien. Men varför inte skicka trupper till Belgien också, eftersom det var ju därifrån terroristerna kom…? Reserv-Bildt blir här sina väljare svaret skyldigt. Han säger inget om vad konsekvenserna kan bli när vi går i strid mot Islamska Staten, med dess effektiva och starka terrornätverk.

Vi som förstår detta spel vet att Gunnar Hökmark inte talar i svenska folkets intresse, utan bara är en papegoja som rapar upp det som USA och USA:s allierade tycker om att han säger. Vad de vill är att al-Assad och hans sekulära styre skall störtas, och vad som skall ta al-Assads ställe vågar man inte prata om. Men vi har sett vad som skett i Irak och Libyen och för all del i Egypten också, och vi skall inte förvänta oss en lyckligare utgång i Syrien heller. Mycket talar för att nästa syriska presidentfru inte kommer få visa sitt hår såsom den nuvarande. Snarare blir det en presidentfru i nikab eller bruka. Eller kanske till och med flera presidentfruar på en och samma gång!

Just nu tycks hela västvärldens politiker stå jämsides med de israeliska och saudiarabiska regeringarna, och offra sina egna befolkningar för att bekämpa de två ländernas fienden. Skall vi verkligen offra skattepengar och svenska liv på deras rivalitet? Nej, tycker jag.

Det är viktigt att komma ihåg att Frankrike redan är involverat i Syrien. Terrordådet i Paris är motiverat av vad Frankrike gör i Syrien (på USA:s direktiv). Därför har det inte varit någon större svårighet att få ihop en grupp islamister som vill hämnas på landet som dödar islamisternas landsmän. Detta är en typisk blowback. Och oskyldiga fransmän – till och med troende muslimer bland dessa – har fallit offer för Frankrikes medverkan i ett krig som aldrig kan vinnas, nämligen kriget mot terrorismen. President Hollande har sig själv att skylla. Och nu gör han det värre, och drar fler med sig i fallet. Inte kul.

Om någon till äventyrs tror att jag överreagerar och feltolkar Gunnar Hökmark och hans retorik så ber jag att få komma med fler exempel på där hans ordval är identiska med vad Vita huset, John McCain och andra CFR-medlemmar torgför med syfte att öga medborgarnas acceptans för fientlig politik mot Ryssland som utmanar Vita husets totalitära regim.

Hökmark den 13 oktober 2015:

I Europa pågår ett krig orkestrerat av Putin. Krim är ockuperat och annekterat med en lång rad dimridåer och uppenbara osanningar som förklaringar. I östra Ukraina pågår ett fortsatt krig, omöjligt utan Putins välsignelse och stöd och med deltagande av rysk trupp.

Assads krigföring har lett till upp till 330 000 döda och till att fyra miljoner syrier befinner sig på flykt. När Ryssland nu går in i Syrien gör man det på Assads sida. Inte för att bekämpa IS utan för att bekämpa det motstånd Assad möter.

[…] Alltså: en intervention som har till det uppenbara och uttalade syftet att stödja den diktator som har ansvaret för så många som 330 000 döda i ett krig mot de egna medborgarna och fyra miljoner flyktingar […]

För Europa, för Ukraina och för Syrien är det skadligt och ökar riskerna för oss alla.

”Dimridåer” och ”osanningar” i Krim var folkomröstningen där över 90% av medborgarna – för sin egen trygghet då ukrainsk befolkning på fastlandet började attackera etniska ryssar (och befolkningen på Krim är i huvudsak rysk) – valde att lämna den ukrainska federationen och ansluta sig till den ryska.

Vad gäller inbördeskriget på den östra delen av Ukraina har två delrepubliker haft folkomröstning och bett om att få ansluta sig till Ryssland. Putin har sagt nej. OSSE har inte sett någon rysk trupp komma in i östra Ukraina, däremot har regimen i Kiev sagt att man pulveriserat ryska tanks som invaderat landet (därav brist på bevis att dessa tanks har existerat, eftersom de gått upp i damm).

Det stämmer att Ryssland fört in trupper och stridsflyg till Syrien för att förhindra att Islamska Staten och rebellerna erövrar hela landet. Ryssland är inbjudet av den syriska regeringen. Ryssland har bett USA att tala om vilka grupperingar av ”moderata rebeller” som är fredade. USA vägrade svara.

”Moderata rebeller” ligger med all önskvärd tydlighet bakom gasattacker mot den syriska befolkningen. Om detta säger Gunnar Hökmark inte ett knyst. al-Assad och hans regim är inga änglar, men de har inte ägnat sig åt slumpmässig förföljelse av den egna befolkningen, utan man har behandlat islamister på samma sätt som islamisterna själva skulle behandlat ”de otrogna”.

Gunnar Hökmark har valt att inte säga någonting om de fakta som talar för att Islamska Staten – eller ”daesh” som deras varumärket lyder sedan det gått lite för bra för dem – är en skapelse av CIA med bundsförvanter.

Jag skulle vilja daska en ofjällad gös i skallen på Gunnar Hökmark, så att det låter daesh… Med så här dumma moderater behövs det varken sossar eller folkpartister.

Någon som vill bilda en manstark grupp och återta moderaterna och föra dem tillbaka till ljuset?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred, Politik. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till ”Reserv-Bildt i EU” – Gunnar Hökmark

 1. Sofia skriver:

  Höken kan ingen ändra på utom hans uppdragsgivare.
  (Som är högst upp – men har ingenting med Gud att göra)

  ”Demokrati” och ”Public Service” är ekande hånflabb från Helvetet.

 2. Cello Jr skriver:

  En musikvideo tillägnad ”Ivan” alias Vlad the Beautiful. 🙂

 3. Läsare skriver:

  Vad jag vet är Assad VALD av folket med stor majoritet av rösterna. Om du vet annat berätta gärna.

  Gunnar Hökmark. Tål inte den fan. De icke-judar som rapar upp AIPAC/neo-con/Likud/CFR judarnas krigspropaganda är mini-judar. Gunnar Hökmark är en riktig shabbat goj.

  Judisk Krönika skrivs av judar för judar. Har läst en hel del av Judisk Krönika och den enda gojen som fått skriva i Judisk Krönika är vad jag vet Gunnar Hökmark. Det finns kanske fler, men de är i så fall lätträknade.

  Så vad skrev zionisten och min-juden Gunnar Hökmark? Han skrev om den, och detta är ett citat: ”Den judiska rasen”.

  Om du sa till Hökmark att det finns en vit ras, då skulle han gå i taket och börja anklaga dig för att vara en dödsknarksnazist som vill gasa ihjäl sexhundra triljoner miljarders judar.

  Läser normalt inte rännstenspressen som Aftonhoran och Sexpressen, men blev stående i kassakön. Dagens Sexpressen, 18 Nov, har 30, trettio sidor med slattan + hela sportbilagan handlar om … gissa vem.

  Sidan två: Desperat Wallström Skyller på JUDARNA

  En helsida skriven av en … Tadaa … jude. Yair Lapid. En total okänd jude får utan tvekan en helsida i Expressen, men en etnisk vit svensk kan inte ens få in en kort tiomeningars insändare i samma reklamblad.

  Detta är ”demokrati” när judar äger och kontrollerar hela propagandamaskinen. Allt handlar om hur synd det är om judarna. Förstasida i samma reklamslaskblad:

  Glöm inte Bataclans JUDISKA historia

  And on and on and on and on and on … Oy Vey … Why us?

  • Läsare skriver:

   Just nu, första ”Nyheter” på P4 oo:o2 19 Nov. -Judarna stoppar all aktivitet pga terrorhot.

   Har du en susning om hur många skolor, äldreboende och sporthallar som svenskar stoppas från att använda pga att asylturisterna och skägg”barnen” skall bo där?

   Det drabbar bara den korkade gojen, skiter väl judarna i. Men om det drabbar judar, då jävlar är det ett ändlöst gnällande av kränkta judar.

   När svenskar drabbas av massinvandringen, då hånas och förlöjligas svensken, men om en jude bryter en nagel, då är det förstasidan och ett ändlöst judiskt gnölande det enda som gäller.

   Du måste vara blind och korkad för att inte se det!

   • Peter Harold skriver:

    Men tänk på att de ju blev utplånade under Föriiiiintelsen…! 😉

    • Läsare skriver:

     Det är ett mirakel att 5,5 miljoner överlevde de icke-existerande ”gaskammarna” så att de kan begära ersättning, reparation som holohoax-”överlevare”.

     ”föriiintelsen” är judiska lögner.

     Det fanns riktiga gaskammare och det tyskarna gasade var de intagnas kläder. Zyklon-B är en flugspray och det som skulle dödas var Typhus-lusen.

     Hårklippningen var nödvändig för att döda alla lusäggen. Lusen lägger äggen vid hårsäcken.

     Det fanns enligt judarna själva 3,5 miljoner judar i Polen och de hjälptes av Sovjet att resa österut in i Sovjet. Där har du hela förklaringen till ”förintelsen”.

     The Jewish Western Bulletin den 15 augusti 1941

     More than 1,000,000 Jews have been evacuated into the Russian interior with the aid of Soviet authorities from the three major Russo-German war fronts, it was reported in Russian quarters here.

     The Jews, streaming into Russia, were evacuated from Soviet-held Poland, Lithuania, Latvia, Estonia, Bessarabia, northern Bukovina and from Russian cities in the path of the invading Nazi army.”[4]

     http://sv.metapedia.org/wiki/Aktion_Reinhardt

     • Peter Harold skriver:

      Japp, detta vet jag. Tyvärr är ryssarna dåliga på att dela med sig av sina arkiv kring detta. Och många forskare var väl lite tveksamma till att leta efter ifrågasättande uppgifter de få år som arkiven var öppna. Jag tror att Carlo Montagno, eller vad han heter, har forskat kring detta.

  • Läsare skriver:

   Obs, om du inte sett Sexpressen, jag överdriver inte om 30 sidor slattan. Det händer då och då att hela första halvan av Sexpressen i stort sett handlar om en enda sak, som det kokas soppa på en spik.

   Men då brukat iallafall två-tre sidor ägnas år annat, men det stod tydligt sidan 1,2,3 … osv till sidan 30 handlade om slattan, plus hela sportbilagan givetvis. Tror faktiskt inte det hänt innan. Och så påhittat judiskt lidande.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag undrar varför man har denna mediala vurm för Slatan. En vuxen karl som sparkar boll. Själv har jag ingen aning vilka som spelade. Och jag bryr mig inte. Jag betraktar dessa arenor som förvar av intellektuell potential, där andra vuxna sitter och tittar på några som springer på gräs. Så himla improduktivt.

   • Anonym skriver:

    Det är enkelt, slattan skall vara hela svenska folket favvoblatte. Agument för idioter: -Men utan invandringen hade vi inte haft slattan!

    Det är exakt samma agenda som Hollywood har, att framställa alla negrer som raketforskar, doktorer, domare osv. Samma agenda som drivs på av samma folkgrupp som äger all ”media” i hela västvärlden.

    • Retar mig på att Jewywood har sabbat min barndoms serier. Följer Arrow, Flash, Gotham och Supergirl och nog fan har dom lyckats kvotera in negrer, negresser och mulatter. Ge negrerna sina egna superhjältar.Hade vita män spelat Black Panther eller Luke Cage så hade det blivit ett himla gnäll om rasism.

 4. Risto Matinen skriver:

  Tvi vale för Hökmark! Angående Syrien så kan man även se MUST HEAR SyrianGirlpartisan: 8 REASONS WHY THE NWO HATES SYRIA; THE TRUTH AS TO WHY WE’RE IN SYRIA

 5. Ping: Av skramlet från Gunnar Hökmarks tunna att döma är den tydligen tom. | Peter Harold – Skrivarens blogg

 6. Ping: Gunnar Hökmark mer oroad för Israels väl och ve än för svenska folkets. | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s