Putin avslöjade Islamska statens finansiärer och fick USA att efter mer än ett år bomba terroristernas tankbilskaravaner.

Bästa läsare!

I veckan blev vi varse att USA attackerat de tankbilskaravaner som går från Islamska statens oljeanläggningar och rullar över öknen och bergen till Turkiet. Läsare av Skrivarens Blogg minns nog att ämnet om dessa tankbilskaravaner varit upp långt tidigare, framför allt utifrån det faktum att USA i sitt ”krig mot den globala terrorismen” inte stryper denna viktiga inkomstkälla till IS. Vita huset kan inte påstå att man ingenting visste eftersom saken varit känd inom alternativa medier. Dessutom påstås ju Vita huset förfoga över världens bäst utvecklade underrättelsetjänst, inte sant?

Vad kommer så denna plötsliga förändring i den amerikanska strategin? Ja, onekligen har Ryssland och Vladimir Putin varit en bidragande faktor. Men har vi fått en fördjupad bild i hur det gick till.

Den 15-16 november – alltså de första vardagsdagarna efter terrordådet i Paris – höll G20-länderna ett i förväg inplanerat möte i turkiska Antalya. Medierapporteringen därifrån har varit blek. Sveriges Radio illustrerar sin korta artikel med ett foto på USA:s president Barack Obama och inleder med att citera honom med det ganska triviala budskapet
” – Vår strategi kommer att lyckas, men den kommer att ta tid”.

Det tror jag det att det kommer ta tid att vinna över terroristerna med den takt man haft hittills. Egentligen förstår jag inte varför medierna alltid föredrar att citera Barack Obama vid internationella frågor med tanke på att karln egentligen inte har något vettigt att säga. Varm luft och fagra men ack så meningslösa ord är vad som kommer ur hans mun. En amerikansk och mörk variant av Stefan Löfvén, så att säga.

Det Sveriges Radio, plus så gott som alla i gammelmedia, inte nämner är att Vladimir Putin var noga förberedd att diskutera terrorismbekämpning på G20-mötet. Och Putin anser att grunden till denna kamp måste utgå från hur terroristerna finansieras. annars är det inte möjligt att segra över dem, menar han. Han visade därför upp spaningsbilder på de av oss i sociala medier uppmärksammade tankbilskonvojerna. Från att bara ha varit ”ett rykte på Internet” kom Vladimir Putin att bekräfta att terrornätverket Islamska Staten finansierar sin verksamhet med denna olagliga oljehandel till väst.

Av allt att döma lär Vita huset ha förstått att loppet är kört för den här gången, och ringt högkvarteter och beordrat flygattacker och massiv mediabevakning för att få det hela till att USA nu tar i med hårdhandskarna.

Om presentationen av spaningsfotografierna på IS oljetransporter berättade Vladimir Putin om på den avslutande presskonferensen. Han berättade också att Ryssland spårat finansiärerna till Islamska Staten (utan att nämna några namn eller personer vid namn). Han konstaterade att det fanns betydande transaktioner till IS från 40 olika länder, varav ett antal är medlemmar i G20! Ja, man kan förstå hur obekvämt det måste ha varit inne i sammanträdesrummet när Putin presenterade sitt material likt en whistleblower…!

Staffan Sonning från SR rapporterade från Alanya, men något om Putins utspel nämns inte. Inte heller TT inkluderade något. Orsaken kan finnas i att inte heller de större amerikanska nyhetsförmedlarna valde att återge Putins avslöjande (och vi vet att svenska nyhetsförmedlare mest ägnar sig åt att kopiera och översätta från engelskspråkiga medier, trots löften om objektivitet och kvalitetsjournalistik). Något citat om att Putin beskrev de kilometerlånga tankbilskaravanerna, vars ände försvann i horisonten trots att spaningsplanen befann sig på 5000 meters höjd, återgavs inte. Ändå är just denna information viktig för att förstå varför och hur Islamska Staten kunnat expandera. Och som sagt; USA har inte gjort någonting för att stoppa den expansionen förrän nu när Putin avslöjar barack Obamas skenheliga s.k. krig mot den globala terrorismen.

Norska Stortinget bör i anständighetens namn kräva tillbaka Nobel-medaljen av Barack Obama.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Putin avslöjade Islamska statens finansiärer och fick USA att efter mer än ett år bomba terroristernas tankbilskaravaner.

 1. Anonym skriver:

  Oj nu blev jag glad och förfärrad samtidigt du skriver så bra håll ut tills ett parti som vill gynna opartiska medier och du bör få en ordentlig löneboost!

 2. Vauen skriver:

  Lång bra artikel, en grundkurs om Mellanöstern av i dag skulle man kunna kalla den:
  https://theburningbloggerofbedlam.wordpress.com/2014/11/07/zionism-and-wahhabism-the-twin-cancers-destroying-the-middle-east-and-their-dark-origins/

  Kevin Barrett skriver om Islam och det döende väst, en av hans bästa artiklar jag läst:

  http://www.veteranstoday.com/2015/11/17/houellebecq/

  • Risto Matinen skriver:

   Beskriv det du vill förmedla med dina länkar! Du som är islomofil, behöver det om någon som jag ens kolla…

   • Vauen skriver:

    Den första handlar om wahabism, det som SD:are förväxlar med all islam, samt om sionism. Författaren beskriver dessa ur ett historiskt perspektiv och drar länkar till dagens situation. Mycket lite finns att läsa om wahabism, och detta är en mycket bra artikel.

    Den andra handlar om Islam och det döende väst. Ett perspektiv från en konvertit. Han talar om bristen på riktiga värden i väst, och varför vår kultur dör ut.

    Båda artiklarna är viktiga som grund för den som vill förstå dagens situation.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag är benägen att tro att det finns gott om militanta muslimer som kan förledas att utföra false flags-operationer för sionistiska syften, eller andra liknande konspiratoriska mål, utan att utförarna är medvetna om det. Gubevars, hela Islamska Staten är ju en konstruktion i enlighet med en konspiration mot både västerlandet och den muslimska världen.

 3. Sofia skriver:

  Var, när och hur började det hela?

  • Peter Harold skriver:

   Jag har dokumentet på mitt skrivbord här, det dokument som omvandlades till det som den gode generalen pratar om. 130 sidor, och jag har inte haft tid att läsa genom hela ännu. Man måste arbeta och roa sig om vartannat, så globalisternas grundplan skall jag studera när jag behöver förströelse… 😉

 4. Sveno skriver:

  Det finns dock inga bilder på att usa bombat ngr tankbilar. Det troliga är att usa fortsatt att leka katt som inte vill blöta ner sig för att fånga fisken. Ryssarna har obeskrivligt gjort mer under en månad än vad väst axeln gjort på 4 år. Ration usa ryssland med bombningar var för 1 vecka sedan 100:1. Detta visar usas ineffektivtet o ovilja att skada sin hydra de fött upp. Rysslands kullkastande av planen att fragmentera Syrien efter spekulanternas välavstämda dubbelagendor hade satt sig, rikochetterade upp till högsta eu diktator. Eu kan se närmanden till ryssland nu. För eu har insett att det blir ingen qatar gas.

  • Peter Harold skriver:

   Det har varit ont om bilder av IS över huvud taget. Och ändå skall USA har världens bästa underrättelsetjänst. Det senare betvivlar jag inte, men om det inte finns något att underrätta om som bekräftar de egna påståendena, då blir det bildlöst.

 5. Läsare skriver:

  Brother Nathans senaste video. Vad visste Amerika om isis?

  http://www.realjewnews.com/?p=1080

 6. Sofia skriver:

  ISIS – Ideologiernas krig

 7. Mig veterligen behöver inte Putin en teleprompter för att uttala sig. Trots det föredrar man Obama i svensk dår-media.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, och jag tror att skillnaden mellan Obama och Putin är att för Obama är det A och O att väga och välja sina ord, medan Putin säger vad han vill ha sagt. När Putin intervjuas – och jag tror att han förmodligen är ganska välförberedd ändå – så talar han som en person med sakkunskap. För mig personligen är det lite besvärligt eftersom jag ägnat så många år åt att avsky honom. Men så grundade jag ju min syn enbart på vad svenska medier skrev om honom.

 8. Pingback: Problem – lösning… | Jan Millds blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s