NATO-land har skjutit ner ryskt stridsflyg – vad leder denna gnista till?

Bästa läsare!

Så har det till slut hänt det som vi kunde förvänta oss; NATO-medlemmen Turkiet har skjutit ner ett ryskt stridsflygplan över gränsen mellan Syrien och Turkiet.

Det är så här världskrig kan starta.

Exakt vad som hänt är inte helt klart ännu. Ryssland hävdar att turkiskt luftvärn sköt ner deras tvåsitsiga Suchoj SU-24. Turkiet menar att de skjutit ner det ryska planet med sina F16 Fighting Falcons (som tillverkats av amerikanska General Dynamics) efter att ha under 5 minuter sänt tio varningar till den ryska besättningen.

Ryssland och Turkiet är inte i krig med varandra (ännu), men detta är inte första gången som turkiskt stridsflyg är involverat i nedskjutning/haveri med annan nation under fredstid. 1992 störtade ett grekiskt stridsplan under en ”dogfight” med ett turkiskt plan. 1995 upprepade sig denna typ av drama, men med ett turkiskt plan som havererade. 1996 hade läget eskalerat till en regelrätt luftstrid varvid ett turkiskt plan sköts ner. År 2006 var det dags igen, och ett turkiskt och ett grekiskt stridsflyg kolliderade i luften. Sedan 2012 har det turkiska flygvapnet antagit en aggressiv försvarspolicy för gränsen mot Syrien.

Det nedskjutna aktuella ryska planet störtade på den syriska sidan om gränsen i ett område som kallas för ”Turkomanernas berg”, befolkade av syriska turkar (skall icke förväxlas med turkmener från Turkmenistan). Planet sköts ner från 6’000 meters höjd och det ryska försvarsministeriet hävdar att man har bevis på att planet aldrig befann sig över turkiskt luftterritorium. Piloterna sköt ut sig ur det störtade planet och fångades av turkomanerna, vilka även förhindrade en helikopter från att komma till undsättning.

Händelsen förväntas få konsekvenser för det diplomatiska samtalet mellan Ryssland och NATO. Ryssland kommer påpeka att Turkiet skjutit ner ett ryskt stridsplan som befunnit sig i området för att bekämpa terrornätverket Islamska Staten. Tidigare har den amerikanske senatorn John McCain krävt att ryska stridsplan skall skjutas ner. Turkiet är även mottagarland av de numera uppmärksammade oljetransporterna från områden som Islamska Staten ockuperat.

Hälsar eder Peter Harold

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till NATO-land har skjutit ner ryskt stridsflyg – vad leder denna gnista till?

 1. Svensson skriver:

  Bäste skribent, jag säger detta utan ironi: din blogg är i regel förnuftig. Men med krigsnojan antydd i detta inlägg sällar du dig till mindre kloka gurus och pundits.

  Ty det blir inte storkrig. Den länk jag ger nedan utreder saken. Den är från augusti i år. Jag har iofs hävdat detta, storkrigets omöjlighet, sedan våren 2012.

  http://www.motpol.nu/princip/2015/08/11/megatrend-no-risk-of-major-war/

  Kein krieg, rejoice liksom.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag menade inte att vara alarmistisk, men vi har med makthavare som medvetet söker efter ursäkter till eskalering, företrädesvis för att föra krig som befäster redan dominerande länders inflytande. Vis av erfarenhet kan större alliansbildningar snabbt uppstå. Kina kan också tänkas bistå för att matta ut USA i Mellersta östern.

   Jag skulle vilja lyfta fram några faktorer som ger en lite dystrare prognos om framtiden. Först skall jag erkänna att jag har svårt att tänka mig WW 3.0 som det slutgiltiga kriget som utkämpas med kärnvapen i enlighet med dystopierna. Det finns en etisk tröskel innan man använder det vapnet. Men samtidigt tror jag att den tröskeln är på väg att sänkas eftersom vi ser att makthavarna i större utsträckning – inom en rad områden – anser att ”ändamålet helgar medlen”. Som exempel kan jag ju säga att västerlandets frihet försvaras med motalitära lagar om massövervakning, inskränkt yttrandefrihet, en militarisering av polisväsendet, genvägar genom rättssystemet, etc etc. Vi kan komma till en punkt där politikerna ser bruket av kärnvapen som något rationellt. Jag kan faktiskt föreställa mig kärnvapenattacker mot militära mål, företrädesvis i områden där vi inte kan stava till namnet på platserna.

   Om terroristerna får till en kärnvapendetonation (genuint eller som false flag) så kommer tröskeln för kärnvapenattacker att sänkas avsevärt.

   Sedan en till faktor som jag under min hastiga genomläsning inte kunde finna att du togs upp: WW 3.0 har till skillnad mot 1.0 och 2.0 stöd av dödskulter med förgreningar till både kristendom, judendom och islam. Det faktum att Mellersta östern jämt och ständigt är föremål för evigt våld sägs bestyrka teorin att dessa teokratiska dödskulter är en realitet. Knäppskallar som John McCain gör inte situationen ett dugg bättre, även om vi vet att han bara är ett prathuvud i sammanhanget. Jag talar alltså om målet att samla folket i Jerusalem inför den yttersta dagen. Det finns massor av politiker och makthavare som tror på det budskapet, och därför tar de det ganska lätt på att världen försämras idag.

   En annan faktor, som än så länge får sorteras in som en spekulation, är att USA vid nästa års presidentval skall välja en president som skall föra sin nation i krig med Iran under 2017 eller 2018. Det tidigare datumet om det blir en kvinna som väljs till president eftersom folk tror att kvinnliga politiker per automatik är mer inriktade på fred, vilket är en teori som är lika befängd som idén att färgade fredspristagare kommer skapa världsfred. Ja, vi talar om ”missade fönster”, som t.ex. att Iran ”borde ha attackerat Iran” för flera år sedan. Men fönster kan öppnas snabbt. Se bara på Frankrike som tidigare i år riktat in sig på att lämna Syrien, men som nu genom terrordåden den 13/11 kom fram till att man istället skall öka insatsen. Fönster skapas, antingen genom en unik händelse som t.ex. ”11 september”, eller en serie av händelser som äger rum samtidigt (som t.ex. den arabiska våren).

   Härom dagen skummade jag genom en artikel på nätet där artikelförfattaren menade att vi redan befinner oss i ett tredje världskrig, även om detta globalt sett är högst lågintensivt förutom vid några hotspots, i synnerhet i anslutning till Islamsk Staten. Jag invänder mot detta resonemang eftersom jag anser att krig skall vara förklarade för att kunna räknas som krig.

   • Läsare skriver:

    Jag talar alltså om målet att samla folket i Jerusalem inför den yttersta dagen. Det finns massor av politiker och makthavare som tror på det budskapet, och därför tar de det ganska lätt på att världen försämras idag. –PH
    __________

    Exakt. Fattade inte hela grejen, tills jag hittade en video där hela saken förklarades på två minuter. På den yttersta dagen skall jorden sprängas i luften. De ”kristna” zionisterna som kommer igenom nålsögat skall hamna på ett moln vid månen och se hela spektaklet från första parkett.

    Men, och detta förklarar varför 50 till 70 miljoner ”kristna” i Amerika ställer upp på juden oavsett vilken jäbelskap han ställer till, du behöver inte leva när det händer.

    Även döda sedan länge ”kristna” zionisterna kan komma igenom pärleporten. Huvudsaken är att du gjorde allt du kunde, inklusive att gå i döden för juden. Då kan du komma in i himlen.

    Dessa John Hagee ”kristna” zionister ställer upp på vad AIPAC-judarna än hittar på. Det är därför Amerikas utrikespolitik är som den är. Amerikanskt världherravälde är egentligen judiskt världherravälde. Amerika är judarnas proxy krigsmaskin för judiskt världherravälde.

    Vad än Amerika gör militärt, se det genom judens ögon och allt blir logiskt.

    • Peter Harold skriver:

     Det otroliga är att detta med apokalyps och himlafärd och paradiset efter ett storkrig är lika starkt förankrat, om inte mer, i västerlandet som idén om att man kommer till himlen med 72 jungfrur som väntar en efter död under jihad. Med andra ord, vi har med galningar att göra både i öst och väst.

 2. syster skriver:

  Det blir inte storkrig, säger Svensson. Krig förs på många olika sätt och nivåer, säger jag.Just nu pågår ett STORT krig mot Sverige och Europa med immigration som vapen. För att inte tala om psykologisk krigsföring som förs oavbrutet! Wesley Clark berättade för oss hur sju länder ska plockas ner. Hittills har man skapat krig för att nå de målen.Dessutom har man monterat ner nationella styrkor styrkor i Europa och ersatt dem med NATO. Är det orimligt att tänka sig att de kan komma att användas mot de europeiska folken?

 3. Cello Jr skriver:

  Jag förväntar mig att när jag knäpper på radion härnäst, så kommer det meddelas att Turkiet och Ryssland befinner sig i krig. Om inte den kloke Putin avstår från att gå i den snara Nato lagt ut.
  Nato (som skall hjälpa Sverige mot alternativa medier) är den största krigsrisken. Och bakom allt detta anar jag George Soros, Lord Southerland, FN, Council on Foreign Relations, Bilderbergarna, frimurarna.

  Alla storkrig har orsakats av försvarsallianser. Om Ryssland och Turkiet hamnar i krig, är USA och övriga Nato förpliktigade att gå in i det kriget på Turkiets sida.

  Laguppställningen inför Harmageddon/Ragnarök: Israel-USA-Saudiearabien-Turkiet å ena sidan, å den andra Ryssland, Syrien, Iran och Kina.

  Jag hatar den amerikanska skuggregeringen, och dess EU-marionetter. Löfven är den räv som satts att vakta hönsgården. Och jag hatar allmän rösträtt som jämställer byfånar med intelligenta människor.

  Och som Syster skriver ovan:” Just nu pågår ett STORT krig mot Sverige och Europa med immigration som vapen.”

  Julen är fördärvad, och jag är lika deprimerad som om jag fått ett cancerbesked.

  Leve Putin, Marine le Pen och Viktor Orban!

  • Anna skriver:

   Ja, definitionen för Krig är faktiskt inte enbart ett materiellt krig / fysiskt krig där bomber dödar och lemlästar folket och förstör byggnader, förgiftar vattnet och naturen och där levandes djur. Krig definieras också Psykisk terror, våldtäkter och terror genom långdragen mental terror likt just det traumat alltfler svenskar utsätts för genom statlig tortyr genom att fråntas sin identitet och fundamental otrygghet. Just allt det som Julia Ceasar beskrev. Det mentala inbördeskriget vi befinner oss i grundar sig i omvärldens krig, men det är vi som folk som gräver våra egna gravar. Vi behöver inget koncentrationsläger och fångvaktare- vi gör jobbet mer än gärna och tom betalar andra för besväret vi orsakar de!

  • Peter Harold skriver:

   Jag hoppas. Det är fler och fler människor som börjar få upp ögonen nu. Och jag märker att det inte alls är lika ofta som man blir avfärdad som en galen konspirationsteoretiker när man berättar på ett mer objektivt sätt om vad som sker. Vad som behövs nu är en folklig rörelse som utmanar den politiska överklassen i alla länder.

 4. Herr Flick skriver:

  Jag inser nu att jag med mitt gissning att tankepolisen kommer till dig vid ca 4.500.000 innebär att jag underförstått hävdar att det är den verkliga siffran eftersom man måste förutsätta att tankepolisen agerar i enlighet med tankelagen.
  De kommer med andra ord att leta även efter mig.
  Tur att man bara är en figur i en komediserie.

 5. Risto Matinen skriver:

  Jag undrar om Turkiet tog detta beslut själva att skjuta ner det ryska planet, eller om det var på order av krigshetsaren, fikusen och muhammedanen Obama?

  Turkiet stödjer öppet ISIS, och är med om att finansiera terrorstaten/terroristerna med köp av stulen olja. Såhär skriver RT: ”Putin: Downing of Russian jet over Syria stab in the back by terrorist accomplices
  https://www.rt.com/news/323262-putin-downing-plane-syria/

  Luboš Motl, en kristen strängfysiker från Tjeckien, skriver på sin blogg:
  Turkey is a problematic ally of NATO, everyone else”;
  http://motls.blogspot.se/2015/11/turkey-is-problematic-ally-of-nato.html
  Kort smakprov från ovanstående:
  Most likely, the other pilot has been killed, too. Russia sent a helicopter to rescue the pilots and the helicopter was shot down by the Free Syrian Army whose members screamed ”Allahu Akbar”, too. Holy cow. I, for one, want everyone who fights against Assad over there to be killed because all of it seems to be hardcore jihadist scum.

  This is obviously a serious enough event and the ”friendship” between Russia and Turkey is likely to suffer. In fact, it’s obvious that Russia will feel to ”have the right” to respond to the Turkish act militarily. I admit that I think it would be good if Russia helped the Kurds to peel off a piece of the Turkish territory as a part of the future Kurdistan which could become a Russian protectorate. Russia has been supporting the Kurds in the past.

  Aldrig mer åker jag till Turkiet. Förvisso bara åkt dit en gång tidigare.

 6. Rune skriver:

  Men ”Barbarstormen” som Nostradamus siade om pågår ju för fullt. Och invasioner har väl alltid historiskt ansetts vara en form av krig?

  • Peter Harold skriver:

   Det jobbiga med Nostradamus är att han sällan skrev ut årtal. Än mindre uttalade han sina profetior i ordning. Det som dokumenterats är händelser som i efterhand passat in i olika scenarios som han beskrivit. Jag tycker inte ens att verserna som påstås förutsäga Adolf Hitler ens är särskilt märkvärdiga; om man studerar alla härskare finner man säkert fler kandidater som passar in på signalementet.

 7. Sofia skriver:

  Arnstad är jättearg:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s