Statsministern vill utöka statens massövervakning – Var är Piratpartiet?

Bästa läsare!

Ursäkta att detta blogginlägg blir en kakafoni av olika – men med varandra närbesläktade – frågor. Men det är faktiskt mycket angeläget att vi tar och lyfter fram några hot mot den personliga integriteten nu när statsminister Stefan Löfvén vill utöka massövervakningen i landet.

Jag börjar med statsministerns pinsamma tal efter 13/11 om att ”Sverige har varit naivt”, där han förutom att förolämpa svenska folket även förklarade att sig vara angelägen om att ge polisen rätt att plantera övervakningsprogram i misstänktas datorer för att ”den brottsbekämpande myndigheten” skall kunna se vad som sker i realtid med den misstänktes dator och vad som finns i den. Med dylika spionprogram skall ”den brottsbekämpande myndigheten” kunna koppla på datorns kamera och filma personen samtidigt som dennes aktiviteter registreras oavbrutet.

Detta förslag framlägger statsministern ungefär samtidigt som SÄPO skickar ut rikslarm efter en 22-årig man som bor i en av myndigheterna anordnad lägenhet i Norrland, och medierna skriver om ett planerat terrordåd i Stockholm, varvid folk ömsom förfäras över vad som kommer hända på tunnelbanan, och andra säger att de inte tänker låta sig skrämmas.

Statsministern vill också utöka möjligheterna att sätta upp övervakningskameror vid tidningsredaktioner, flyktingförläggningar och ”religiösa lokaler”.

Detta kan ju för en soffsittande TV-nyhetstittare låta som en briljant idé, även om få förknippar vår nuvarande statsminister med konceptet ”briljanta idéer”. Snarare tvärtom. Men låt oss tro det bästa: För några år sedan sattes den katolska kyrkan i Fittja i brand, och höll på att brinna ner. Samma år brändes en av Filidelfiakyrkans samlingslokaler ner i Karlskronatrakten. Eller syftar statsministern på köksbranden i källarmoskén i Eskilstuna som i Twitter var ett ohyggligt rasistdåd i flera veckor…? Hm.

Vänta nu. Statsministerns budskap känns lite bakvänt. Ett gäng islamister – oräknat vem som är deras uppdragsgivare – dödar nästan 130 personer i Paris i årets (hittills?) värsta terrordåd i Europa. Och statsministern i Sverige vill öka skyddet för… tidningsredaktioner, flyktingförläggningar och moskéer. Och därtill kunna plantera övervakningsprogram i datorer som tillhör ”misstänkta” som ”brottsbekämpande myndigheter” skall övervaka. Detta låter inte i mina öron som att statsministern har utländska islamistiska terrorister i åtanke direkt!

Med tanke på att SÄPO missar terrorister – till och med de som ringer in i förväg och lägger upp självmordsmeddelande på YouTube – och att SÄPO jagar ”misstänkta terrorister” som sitter hemma i Norrland och fejsbokar om hur trivsamt det är i Sverige, så är det ganska uppenbart att den fiende som statsministern fruktar inte är Ahmed med bombbälte, utan snarare svenska medborgare som tröttnat på att politiker och medier gemensamt verkar för en politik som ruinerar landet och byter ut folket.

Ja, till och med en sådan timid man som jag – som frekvent bloggar om att demokrati är dåligt – ligger faktiskt i farozonen att bli granskad av statsministerns säkerhetstjänst. Nej, jag skämtar inte.

Stefan Löfvén står här och förklarar krig mot de som ämnar opponera sig mot etablissemangets politik. Och etablissemanget i Sverige består av åtta riksdagspartier och en mindre än en handfull mediekoncerner som dikterar politiken i vårt land i enlighet med de ideal som globalistiska ideologer förespråkar via sammanslutningar som Bilderbergruppen och liknande forum.

Statsminister Löfvén är inte ute efter att skydda svenskar i tunnelbanan mot terrordåd; han vill förhindra att den utomparlamentariska oppositionen i Sverige reser sig och slänger ut bovarna ur sina tempel. Han vill förhindra att folket gör revolution när de berövas sin invanda välfärdspolitik. Och Stefan Löfvéns vilja är också (M)-ledaren Anna Kindben-Batras. Tänk på det.

När förslag om utökad massövervakning presenteras brukar två partier hoppa fram och protestera. Det ena partiet är Miljöpartiet, vars företrädare menade att de själva är bäst på att försvara den personliga integriteten, i synnerhet som de trots allt redan satt i riksdagen till skillnad från det andra partiet – Piratpartiet.

Men nu är det tyst från både Miljöpartiet och Piratpartiet.

Miljöpartiet har inte gjort någonting av det de pratade om före valet 2014, som att stoppa massövervakning och att riva upp FRA-lagen. Jag hänvisar läsaren till Henrik Alexanderssons blogg för att ta del av berättigad kritik mot (MP) i denna fråga.

Fast att (MP) sviker förvånar mig inte. Har jag förr talat elakt om att (SD) sannolikt består av en massa människor utan politisk kompetens, då framstår det partiet som ”Fråga Lund” med tillhörande expertpanel i jämförelse med (MP). Inkompetens och ohederlighet är två egenskaper som präglar det parti som trots sitt namn är skadlig för alla slags miljöer.

Så låt mig lämna (MP) och istället fokusera mig på vad Piratpartiet säger i skenet av statsministerns plattitydrika anförande om det naiva svenska folket som måste massövervakas ännu mera.

Från Piratpartiets Facebooksida, i ett urval av postningar:

I dessa oroliga tider vill vi upplysa om att vår migrationspolitik kvarstår. För ett öppet samhälle. En värld där människor tillåts röra sig fritt, där ingen tvingas fly, men alla tillåts flytta.

Bra. Eller det låter i alla fall bra, så länge inte det kostar mig som skattebetalare någonting. Men massövervakning då?

Forskare vid Tuft University utvecklar robotar som inte bara gör vad de blir tillsagda, utan tänker efter och analyserar om det är en bra idé.
Vi utreder nu om vi kan bygga svenska politiker som följer samma modell.

Kul. Jag gillar humor. Men massövervakning då?

Ska man bara läsa en artikel idag, rekommenderar vi denna. Marcus Jerräng skriver om statliga trojaner.

Ah, äntligen. Där kommer det. Piratpartiet – partiet som en gång gjorde en jordskredsseg… eh, i alla fall hade 2 mandat i EU-parlamentet (ända tills medierna gjorde nästa inkompetensens högborg Fi! till något hippt) – väljer att länka till en artikel av Computer Swedens nyhetschef som beklagar sig över att svenska staten härmed måste använda skattebetalarnas pengar till att hyra in hackers som kan bryta sig in i de ”misstänktas” datorer för att höra vad de säger på Skype.

Suck.

Däremot bekommer det inte Piratpartiet alls att det kommer gå åt många sköna skattemiljoner extra när partiet avskaffar dagens möjlighet för Migrationsverket att avfärda asylsökande som sorterar under kategorin ”uppenbart ogrundade asylansökningar”, med konsekvensen att vem som helst skall kunna leva skönt medan asylprocessen maler på även i behandlingen av ett nonsensärende, helst upp till 12 månader. Och ”Migrationsverket måste få de resurser som behövs för att uppnå detta”, säger Piratpartiet generöst, och tillägger att inga skall utvisas från landet om de saknar flyktingskäl.

Hallå, Piratpartiet. 2014 ringde och vill ha tillbaka sina verklighetsfrämmande godhetsevangelium.

Piratpartiet grundades för att vara en aktiv motkraft till massövervakning. De hade också ett frihetligt drag, men den egenskapen visade sig vara en chimär. Istället valde man att degenerera sig till ett sidoutskott till RFSL, Feministisk Initiativ, Ung Vänster och andra onyttiga organisationer.

Sverige står fortfarande utan ett frihetligt parti som på allvar törs gå mot strömmen och ge tillbaka den individuella makten till svenska folket.

Hälsar eder Peter Harold

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
5’600’000 judar
5’500’000 judar
dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Statsministern vill utöka statens massövervakning – Var är Piratpartiet?

 1. Sofia skriver:

  Det känns som en lavin av ondska kommer emot en –
  man kan inget annat göra än att fly från den.

  Den som kommer på ett sätt att stoppa globalisterna –
  informera din omgivning!

 2. Pontus skriver:

  Den organisation som inte är aktivt höger kommer att kapas av vänstern. Piraterna var naiva nog att köra på interndemokrati, låta vem som helst bli medlem, och sedan satsa på att ”bredda sig” åt vänster. Nu är mitt forna parti värre än odugligt.

 3. Piratpartiet har förmodligen också blivit kapat av sionisterna som alla andra partier. Man känner igen det på hyr de resonerar.

 4. Cello Jr skriver:

  Lämnade nyss en kommentar på Nydahl Occident som uttrycker farhågor om ett undantagstillstånd. Ett indicium till är EU:s plan att avväpna europeerna. Man blev förmodligen skrämd när vapenhandlarna i Österrike sålde slut på puffrorna nyligen. Jag har aldrig trott att Ahmed varit den huvudsakliga måltavlan utan oppositionella europeer som börjar göra väpnat motstånd.

  Redan har man databaser om sådana som Peter och undertecknad (trots min betydelselöshet jämfört med Peter), ja, alla icke-pk-bloggare och anonyma kommentatorer på Avpixlat samt här!

 5. Tjenare. Eftersom du går efter vår facebooksida i din bedömning att vi är tysta i frågan vill jag vara konsekvent och göra detsamma. Jag läste igenom alla inlägg som postats senaste veckan (20-26 november). Av inläggen handlar fem helt om övervakning, och ytterligare två pratar om övervakning som del av ett inlägg om något annat. Att säga att vi är tysta i frågan stämmer helt enkelt inte – det som däremot stämmer är att det är otroligt svårt att få igenom frågan att synas i media.

  /Anton Nordenfur, partiorganisatör och ledamot i partistyrelsen, Piratpartiet

  • Peter Harold skriver:

   Faktum är att jag började först av allt med att gå in på er hemsida för att se om ni lagt upp en reaktion på statsministerns uttalande. Jag hittade ingen sådan. Jag gick in på er Facebook-sida, hittade bl.a. det jag visade här ovan, och några högst lågmälda, defensiva resonemang om den senaste tidens tankegångar att återupprätta det gamla förslaget om avläsning av enskilda datorer. Men att kommunicera med den politiska världen via Facebook är att mässa för de redan frälsta. Det jag velat se var en häftig kritik mot statsministerns utspel på förstasidan av er hemsida. Och sedan skulle denna kritik gått ut som pressmeddelande, samt artikelunderlag skickats till er lista med journalister.

   Varför är det svårt för (PP) att få genomslag i medierna? Min gissning är att Partiet ägnade flera år att bli ett parti som inte längre var relevant, där den ursprungliga frihetslängtan decimerades till att prata HBTQ med samma vokabulär som nästan alla andra partier, samt det nästan sektliknande engagemanget för allas rätt till välfärd, inte så olikt nätverken ”Ingen är illegal”.

   Jag måste säga att Piratpartiets strategi vid de två senaste valen (d.v.s. EU- och riksdagsvalen) var så bisarr att många gamla sympatisörer häpnade. Jag tänker på resonemanget om att Piratpartiet skulle framställa sig som det liberala alternativet till Sverigedemokraterna. Piratpartiets ledning trodde på fullt allvar att om man försökte opponera sig mot allt som SD stod för så skulle man vinna deras väljare. Denna syn på hur väljare resonerar var så fruktansvärt verklighetsfrånvänd att jag ville dra skämsmössan över mig. Men istället nöjde jag mig med att sluta kalla mig för piratpartist.

   • Anna skriver:

    Ha! Touché, Peter! Själv har jag noterat att de jag känner som förut var aktiva piratpartister, nu engagerar sig i MP (mupp-partiet). Med allt vad det innebär. Ställt sig i kön för att få kommunen att betala miljonlånen på villan genom att ta sig an ”ensamkommande”. Inte att undra på att de jobbar järnet för att slopa gränserna. Stängs gränsen nu skulle de inte få chansen att få bli små mini-Bert Karlssons… Det vore väldans intressant att se hur många som skulle välja att få ”hjälpa till” och ta emot, om man skulle slopa bidragen?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s