”Demokratifrämjande välgörenhetsorganisation” stoppas av Putin (Om hur man väljer ord)

[Till dem det berör: Min dator jävlas när jag försöker läsa och skriva e-post. Jag återkommer när jag fått fason på sk*ten]

 

Bästa läsare!

Till min stora glädje kan man allt oftare nämna namnet ”George Soros” för att framkalla rysningar hos insatta och upplysta människor. Vissa känner den kalla kåren dra över ryggen tack vare att George Soros medverkade till att få den svenska styrräntan upp på 500% under en tid då den politiska makteliten i vårt land ansåg att det allra viktigaste var att skydda den svenska kronans värde mot den europeiska reglervalutan ECU. Och den svenska makteliten fallerade. Men George Soros välde är inte historia ännu…

George Soros har i efterhand erkänt att när han höll på med att manipulera olika valutakurser så kände han sig gudomligt och överväldigad av makt på ett för honom mycket njutfullt sätt. Jag vet inte om han säger detta för att invagga folk i falsk tro att Soros minskat sina maktambitioner på äldre dar. Personligen tvivlar jag starkt på det, inte minst med tanke på att hans institutioner som kallas för Open Society används för att sprida kulturmarxistiska ideal runt om i världen (kallat ”demokratiarbete”). I Sverige är Open Society bl.a. uppdragsgivare åt den kriminelle vänsteraktivisten Tobias Hübinette. Open Society ligger även bakom den hemsida och de handböcker som delas ut till migranter som vill ta sig in på olaglig väg till Europa. Motsvarande sajt finns för USA och Kanada.

Nu har den ryska överåklagaren beslutat att föra upp ”Open Society Foundations” och ”Open Society Institute Assistance Foundation” på en lista över oönskade aktörer i landet, och ärendet överlämnas till justitiedepartementet. Anledningen till beslutet är att organisationernas verksamhet strider mot den ryska konstitutionen och utgör ett hot mot den nationella säkerheten.

Här i väst skulle vi nog vilja kalla detta beslut för en reflex från den sovjetkommunistiska eran, och att åtgärden ligger i linje med regimen Putin’s ambition att stoppa den demokratiska utvecklingen i Ryssland. Men vad är det för demokratiarbete som George Soros sysslar med?

Ett av de mest aktuella exemplen är att Open Society spenderade 33 miljoner dollar på aktivister som deltog i upploppen i staden Ferguson sedan en polisman i nödvärn skjutit en storvuxen våldsam svart ung man som en stund tidigare rånat en butik. Tämligen omedelbart började medierna beskriva detta som övervåld från polisens sida, och gestaltade den skjutne som en svart skolpojke och publicerade gamla bilder på honom för att dölja hans faktiska utseende. I själva verket hade gärningsmannen försökt rycka till sig polismannens revolver, och butiksbiträdet hade vid larmet till polisen beskrivit gärningsmannen som våldsam. [länk]

Med den ensidiga nyhetsbevakningen kom det självklart som ett brev på posten de upplopp som gjorde staden Ferguson till en krigsskådeplats under flera veckor. Upploppen har av och till blommat upp i omkring ett års tid, och Open Society gav aktivisternas 33 miljoner dollar som de kunde disponera efter eget tycke. Enligt uppgift skall en del av pengarna använts till att transportera andra aktivister till upploppen, samt att skicka aktivister till andra städer för att sprida sina erfarenheter. Officiellt heter det att man stödjer gräsrotsrörelser som utför fredliga manifestationer, men dessa inkluderar ofta mer våldsamma element, på samma sätt som vi kan se hur svenska AFA dyker upp här och var vid ”fredliga manifestationer”.

Open Society har sedan 1990-talet skänkt pengar till flera olika grupper som har en vänsterinriktad agenda. Porträtt av den kommunistiska terroristen Che Guevara är mer regel än undantag, antingen på plakat eller som tryck på skjortor.

Om Open Society är en av de aktörer som medverkat till den svenska migrantkrisens omfattning i år, så menar vissa observatörer att samma sak kan sägas om ett liknande fenomen i USA där hundratusentals mexikanska ungdomar strömmat in i USA utan regelrätt kontroll (Open Society menar att det är ”inhumant” att samla ihop dessa drivande ungdomar). Flera f.d. kongressledamöter menar att allt tyder på en medveten destruktiv policy för att skapa en finanskris som oligarken Soros och hans likar kan nyttja ekonomiskt och politiskt. Konservativa opinionsbildare menar att den politik om öppna gränser som Soros förespråkar (och som han fått EU:s ledning att genomföra genom upphävandet av effektiv gränsövervakning runt unionen) kommer leda till en väpnad revolution då välfärdssamhället rasar samman.

George Soros vill inte ha några nationsgränser. Sålunda bör man i hans filosofi kunna utläsa att han inte heller kommer göra skillnad på etniska grupper i ett och samma land/ett och samma område. Det betyder att när ett land drabbats av en grupp invällare i storleksklasser från hundratusentals (Sverige) till miljontals (Tyskland) kommer polisen och militären inte visa sympati till ursprungsbefolkningen. Med andra ord kan faktiskt militär och ordningsmakt sättas in mot den grupp av människor som är till minst nytta för etablissemanget. För att inte nationella protester skall inverka på invandringspolitiken vill George Soros ha en överstatlig ordning på ”flyktingfrågan”.

Med det track record som Open Society har, och med hänsyn till vilka grupper och personer som är associerade till deras verksamhet, kan man förstå att ryska myndigheter och den högerliberala regimen i landet är bekymrade över den ideologi (kulturmarxism) som George Soros torgför genom sina organisationer. Lägger man till det faktum att George Soros varit mycket tongivande i att Ukraina skall ansluta sig i allt högre grad eller helt och hållet till EU (som är en lydstat till USA, som i sin tur är världens bästa vän med Saudiarabien och Israel) samt dirigerat den ukrainska regeringens politik så är det snarast logiskt att betrakta Open Society som ett fientligt ombud i Ryssland. Open Society bidrog med bl.a. kampanjkoordinatorer under EuroMaidan i Ukraina 2013-2014, vilket ledde till ett statskuppsliknande regimskifte enligt önskemål från Vita huset i USA.

Det är naturligtvis beklagligt att Ryssland inte har en annan men ändå tillräckligt effektiv metod att möta Open Society’s aktiviteter i det landet inom ramen för normala demokratiska förhållanden. Kanske får man se den ryska myndighetens beslut i skenet av att Open Society lierar sig med upprorsmakare, och att de ryska myndigheterna fruktar ett utbrott av ”spontana gräsrots-protester” som brukar uppstå varhelst petro-dollarn utmanas i världen…

Dr. Paul Craig Roberts (f.d. medarbetare till president Ronald Reagan) hävdar att George Soros inte agerar enbart utifrån humanistiska ideal, utan att dessa bara är svepskäl för att framkalla kriser där Vita huset och eliten i Washington kan fylla uppkommet maktvakuum (såsom man gjort i t.ex. Irak, Libyen och Ukraina, och snart även i Syrien).

Hälsar eder Peter Harold

LÄNKTIPS:
Läs om 16-åringen som ser nästan lika gammal ut som när han var 12.

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
5’600’000 judar
5’500’000 judar
5’400’000 judar
5’300’000 judar
5’200’000 judar
5’100’000 judar
5’000’000 judar
dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till ”Demokratifrämjande välgörenhetsorganisation” stoppas av Putin (Om hur man väljer ord)

 1. Vauen skriver:

  Kollade på länken. Jo han är väl för gullig när han sitter i knät på den farbrorn. Ärligt talat, hur pantad är den gubben som går med på allt detta. Eller hajar han, och har en politisk agenda!?

  Och vad är det för föräldrar som släpper iväg sina döttrar på detta!? Det är så naivt att det är kriminellt!

 2. Risto Matinen skriver:

  Är kanske trög eller har inte tillräcklig fantasi. Varför attackeras aldrig dess dödgrävande globalister? Varför dödas aldrig någon av dem?

  Jag kan tänka mig skapa en fond för att undanröja Soros m.fl. Varför dödar inte Ryssland dem?

  • Vauen skriver:

   Dräper du en så ploppar en ny upp gissar jag?! Det är systemet som måste bekämpas inte de som verkar i det.

   • Risto Matinen skriver:

    Visst, men ska man döda en hydra, går man efter huvudet även om det pluppar upp ett till…

    Antisvenska politiker bör nog se till att uppgradera sitt personskydd. De har travat runt och sluppit blivit utsatta för deras utländska legosoldater som misshandlar, rånar, våldtar och mördar svenskar. De skyddar invasionspacket, och önskar avvecklingen av Sverige för global diktatur, med sina miljoner/miljarder på egna konton. De tror de kan fly det helvete de skapar för oss!

    De fattar inte ens att fler och fler svenskar snart har inget att förlora! Död åt förrädarna! Må de hänga i lyktstolpar eller hellre hängda efter rättegång!

  • Peter Harold skriver:

   Helt enkelt därför att de står under skydd. Ett exempel: När Soros var ute och reste fungerade tågbolagets poliser som hans livvakter.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s