Vissa totalitära inslag hos SD är bra onödiga…

sb skoluniform

Bästa läsare!

Här kommer min veckokvot av SD-hat. Skämt åsido, men i min bekantskapskrets har jag folk som ägnar 9 av 10 Facebook-uppdateringar åt att ”basha” Sverigedemokraterna. Nu kanske vän av ordning undrar varför jag har sådana människor i min bekantskapskrets. Det finns två alternativa svar på detta: A) Skit i det så lever du längre. B) SD-hatarna är så underhållande att läsa och studera. Läsaren får välja fritt här.

När det kommer till alternativ B så kan bekantskapskretsen publicera vilket negativt påstående som helst om SD, inkl. rena rama stolligheterna som de själva måste veta är… stolligheter. Om man vågar sig på att utmana deras aversion mot SD genom att göra något så vidlyftigt som att lyfta fram någon stollighet från andra partier, även inkluderat passusen att undertecknad inte röstar på SD, då kommer genast en motkommentar som t.ex. ” – Jaha, och källa på det?” Och när man presenterar en källa så får man svaret: ”Det där är bara något som står på Internet”. Så här en bit in på 2010-talet så har det mesta som publicerats stått på Internet, så jag vet inte om SD-kritikerna bara blivit nöjda om jag redovisat mina fakta på pergamentrullar istället…

Här fyller jag alltså i med en tionde bloggpost med SD-hat som min bekantskapskrets missar därför att de skall lägga upp något jävla klipp på en katt som gör något gulligt (eller varför inte dela en präktig självförhärligande statusuppdatering från någon jöns som anser sig begåvats med gloria sedan han lämnat en kasse med gamla leksaker till Migrationsverkets lokalkontor för vidare distribution till de ensamkommande barnen, ahhhhh vad jag börjar hata människor…!). Så, här kommer min ranson av SD-hat till er kära läsare…

Följande nyhet vet jag applåderas av många, i synnerhet min dotter som lider av en besynnerlig skoluniformsfetischism: Sverigedemokraternas landsdagar biföll en motion om införandet av skoluniform i Sverige. Syftet är att ”…med skoluniform kommer man inte att se skillnaden mellan rika och fattiga barn.” Jag har en hel lista på invändningar mot förslaget. Låt mig ta ett litet axplock.

För det första anser jag inte att staten skall bestämma vilka kläder folk skall klä sig i. Jag kan gå med på att enskilda skolor kan bestämma om en klädpolicy, eller till och med uniform. Men en nationell skoluniform… näe. Och hur skall den se ut? Vilken färg? Brun…?

Bara det att staten bestämt sig för att tvinga alla barn att gå i skola med en av staten fastställd läroplan är illa nog. Att ge staten ännu mer makt att likforma kidsen går bort. Vi behöver intellektuell mångfald. Vi måste möjliggöra för enskilda läroplatser att bryta sig bort från den kulturmarxistiska indoktrinering som pågår i alla kanaler genom statens påbud. Att vurma för skoluniform för att utjämna yttre skillnader mellan arma och rika barn är också ett skenargument eftersom vi inte har den typen av fattigdom (ännu, men staten jobbar hårt på ett införande). Det går att handla bra kläder på rea och som begagnat. Jag ser bara på min egen dotter som ett sådant exempel, där hon köpte en balklänning som väckte artig avund hos vännerna; hon gav 25 spänn på loppis för den.

Jag förstår att det kan finnas en och annan invändning mot mitt ställningstagande här. Vad grundar jag mitt påstående om att SD vill ha en nationell skoluniform? Kanske SD vill att skolorna skall bestämma själva hur deras uniformer skall se ut; har jag tänkt på det, Peter?

Aha, men då förstör vi ju lite av konceptet med att one-design-fits-all-minds, vilket ju var syftet, nämligen att utjämna skillnaderna mellan fattigt barn och rikt. Säkert kommer varje skola eller skolområde vilja profilera sig (med SD:s välsignelse). Men kan det inte tänkas att vissa skolor har bättre och mer påkostade skoluniformer än andra i så fall? Gott, då har vi barn från rika skolor respektive fattiga skolor istället, vilket så måste åtgärdas med diverse statliga bidrag.

Just det ja. Vem skall bekosta skoluniformerna? Skall fattiga mammor och pappor betala för de obligatoriska persedlarna? Eller skattebetalarna?

Visst, det kommer ju bli miljardtals kronor över när SD avskaffar invandringen (eller närmar sig moderaternas nu lägre nivå på invandring, he he), så dessa pengar kan man spendera på jämlika skoluniformer. Fast jag personligen tror att vi för många år framöver kommer få spendera varje inbesparad miljard på att betala tillbaka vår statsskuld som kommit i galopp. Grattis, kära dotter.

SD hade en talare från det brittiska systerpartiet UKIP på sina landsdagar. UKIP har en stark libertariansk ådra. Jag önskar att SD tog till sig lite av det inslaget och ansträngde sig mer för att ge medborgarna frihet istället för att instifta statliga obligatorium. Som t.ex. skoluniformer. Vi behöver inte fler socialistiska partier – vi är snarare i skriande behov av deras utplånande.

Hälsar eder Peter Harold

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
5’600’000 judar
5’500’000 judar
5’400’000 judar
5’300’000 judar
5’200’000 judar
5’100’000 judar
5’000’000 judar
4’900’000 judar
dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

LÄSTIPS:
Svenskt sexualliberalt framsteg: Ok att göra 13-åringar på tjocken; staten står för parets bostad och försörjning. (Obs! Gäller ej svenska hebefiler)
Den amerikanska delstaten Sweden: Regeringen vill involvera sig i NATO:s elitstyrkor för att kunna strida mot Ryssland. (Men försöker att hålla det hemligt)

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

45 kommentarer till Vissa totalitära inslag hos SD är bra onödiga…

 1. Sofia skriver:

  Skoluniform?!?
  Så fjantigt så man undrar vad de sysslar med.

 2. Anna skriver:

  Hihi. Visste du skulle kommentera skoluniformsförslaget… Jag har sedan jag blev vuxen propagerat för skoluniformer i svenska skolan för att jag själv la ner mesta tiden där på att stajla och sy min egen outfit och punkfrillan. Jag minns att allt handlade om utseende. Stil handlar inte om pengar men det kräver alltför mycket tid och fokus som eleverna tar ifrån pluggandet. Uniformen kan ju också tänkas sammanföra eleverna på en skola just för att de är olika de andra skolornas uniformer. Som fotbollströjorna… Praktiskt att få slippa välja kläder hela tiden. Tyckte jag när jag jobbade som vakt också.. Bara stryka skiten, kamma håret och dra iväg!

  • Peter Harold skriver:

   Jag tänker på en av mina klasskamrater som var punkare redan i sexan. Jag tror att hon hade avskytt konformiteten med skoluniform. Hon hade säkert ”modifierat” den… 😉

   Vad gäller vakter är det ganska ofta arbetsgivaren som kräver att deras personal inte skall ha någon karaktäristisk frisyr. En av mina tidigare tjejkompisar jobbade som vakt och hade fixat sitt hår varje dag. Inga vulgära frisyrer, men de såg för påkostade ut i förhållande till den mundering som vaktmästarbolaget Tre Lingon i övrigt använde. Så hon ombads sluta fixa till sitt hår. Hon lydde order. Och hon såg rent ut sagt för jäklig ut. Så efter en vecka fick hon tillstånd att ordna till sig (jag tror mest att arbetsgivaren irriterade sig över att hennes hår krävde lite mellanvård under arbetsdagen, varför hennes raster kanske blev längre jämfört med kollegornas). En söt tjej som f.ö. på senare år fått upp ögonen på typer som George Soros, och ekonomiska terrornätverk som Federal Reserve i USA.

   • Anna skriver:

    Skrattar igenkännande… (Som de skriver i texten för döv-tv… Tyckte självklart DÅ att uniformt klädtvång hade inskränkt min vardag under skolgången. Skillnaden att ta ställning till det här i vuxen ålder är att jag sett hur viktiga betygen har blivit. Jag har lidit av att ha fått underkänt i matte i vuxen ålder, men det KAN å andra sidan ha att göra mer med att samhället förändrats så oerhört mycket på mycket kort tid, vilket i mitt fall innebar att mattebetyget hade obefintlig inverkan på att få behålla ett hyggligt fast arbete under 80-talet, medans det nu betyder skillnaden mellan att hålla sig flytande eftersom arbetskraften i yrken som inte kräver mattebetyg- bytts ut och byts ut i allt snabbare takt.

    Eftersom jag ser att kraven på höga betyg och högskoleutbildning krävs i allt större utsträckning numera, om du inte väljer att ingå avtal med djävulen, som i nuläget innebär att ta anställning i flyktingbusinessen (min egen tolkning) eller att starta eget annat sorts företag, vilket kommer att slås ut just av tidigare nämnd anledning- så återstår inget annat än att plugga hårt som ung (vilket de flesta av oss inte behövde) och då hjälper det faktiskt att ha en skoluniform. En stor distraktion mindre att ödsla värdefull tonårstid på…

    • Peter Harold skriver:

     ”[…] att samhället förändrats så oerhört mycket på mycket kort tid,[…]”

     På senare tid har jag börjat fundera mycket på detta påstående. Jag brukar säga att det är otroligt att världen kunde fungera innan vi hade Internet att tillgå, och minns hur jag för några år sedan köpte min första dator och skaffade mig min första Internetuppkoppling, och blev brevvän med den unga dam som reser med mig numera. Det känns inte som om det var så förtvivlat länge sen, men när vi rannsakade vår historik kom vi fram till att vi känt varandra i över femton år innan vi möttes, och slår jag ut allt som hänt mellan 1995 och 2015 inser jag att det egentligen varit en segdragen utveckling. Det är bara det att tiden flyger fram för oss som är upptagna med vardagen, he he!

  • Pontus skriver:

   Det finns Japanska flickor som lägger ned massor med tid på att modifiera sin uniform så mycket som möjligt utan att bryta mot klädkoden, typ hur kort kan man få kjolen utan att åka dit. Så jag tror nog att även modemedvetna Svenska flickor skulle visa viss uppfinningsrikedom om vi införde skoluniform.

 3. Martin skriver:

  SD består av cyniska opportunister som tänker vrida det sista ur dum-sosse-sverige och omsätta det till satus, pengar och privilegier för SDs ledning samt de som är lojala med SDs ledning.
  Så varför skulle de ta in förslag från UKIP? Det skulle ju innebära opinionsbildning och då måste de ju spendera röster för att faktiskt förändra någonting. Och om de byter röster mot verklighetsförändring så skulle ju partiledningen få mindre pengar privilegier och positioner att köpa medlemmarnas lydnad med och klia den egna fåfängan med och det vore ju inte bra.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag satt just på bussen och funderade på detta. Ibland får jag en känsla av att kritikerna som kallar SD för ”kontrollerad opposition” har rätt. Det är inte SD:s förtjänst att regering och riksdag ändrar ”flykting”-politik; det är den bittra verkligheten som ledde till detta (och jag tror inte att polletten trillat ända ner eftersom förändringarna inte har någon reell verkan förrän nästa år. Under tiden rensas de övriga partierna från människor som kunnat förhindra den dåliga utvecklingen genom att ägna sig åt intern kritik.

 4. Sofia skriver:

  Jag får obehagliga vibbar av det här:

  Vad ligger bakom detta? Maktelitens aggressiva förakt för det svenska folket?
  Luciafirandet har varit heligt svenskt. Söt, blond flicka som Lucia.
  Mörkret faller över Sverige… mer och mer.

  • Peter Harold skriver:

   Kulturmarxism. Ja, jag säger det nästan reflexmässigt. Men runt om i landet finns det tusentals reklammakarer och PR-chefer som går igång på sånt här. Man tror att det väcker uppmärksamhet. Och visst kanske det gör det, men jag tror inte alltid att det är rätt sorts uppmärksamhet.

   • Anonym skriver:

    Sa upp ett Tele2/Comviq abbonemang. Fick som alltid frågan varför. Sa som det var, jag tänker inte ge mina pengar till ett bolag som framställer mig som kund som en byfåne som inte klarar av att sätta på mobilen utan hjälp från en kebabtekniker. Kioskblattenreklamen.

    Läsare.

    • Peter Harold skriver:

     He he, jag kan föreställa mig att kundtjänstpersonalen efter ditt samtal vände sig till sin kollega och sa ” – jaha, där var det en till som har fel värdegrund”, ha ha!

  • Läsare skriver:

   Kulturföraktande, degenererad judiska marxistkräk och dessa judars gojim nyttiga idioter. 7eleven är det totalbojkott av från och med nu.

  • Vauen skriver:

   Hen till vänster ser italiensk ut, så det är nog som det skall. Jesus var ju svart vad jag förstår, så hen till höger får dom byta ut. 😉

   • Läsare skriver:

    Hen betyder höna och det är endast hönshjärnor som kallar andra för hen. Totalbojkotta hönsordet hen och förlöjliga alla som är korkade nog att ens försöka använda ordet.

    Det är bara idioter som kallar andra för hönor.

  • Anna skriver:

   Jag får en sån lust att fotoshoppa en bild på en stor snopp, rita ögon näsa och mun på den, sätta en krans på den och tända på pubishåret… Det är ju så affischen redan uppfattas, liksom. Sankte Petter Niklas på er alla! Tack för att ni svärtar ner allt som varit heligt!

 5. Läsare skriver:

  Halva Arabvärlden och halva aprika håller på och invadera Europa och idioter i SD håller på med hjärndött skoluniformstrams.

 6. Fiat Lux skriver:

  Det här med skoluniform är ju en löjlig halvmesyr. Varför inte folkuniform som i Kina under kommunismens glansdagar? Högre funktionärer kunde utmärka sig genom att ha bröstfickor på sin tunika.

 7. Vauen skriver:

  Jag tror endast ett skäl finns bakom detta beslut, och det är helt och hållet grundat i deras counterjihadism. SD är ett tragiskt hatparti!

  För övrigt är jag precis som du helt emot att staten ska lägga sig i vad folk har på sig, och vad folk lär sig.

  • Sofia skriver:

   Sorgligt att västerländska kvinnor söker trygghet hos Islam.

   • Vauen skriver:

    Så går det när vår egen kultur dör ut (blir mördat av ”Soros”). De som skulle försvara den går i Pride tåg istället för att företräda tidlösa ideal. Exempelvis: https://svenskakyrkan.se/stockholmsstift/pride

   • Kan ju vara ett sätt att slippa bli stämplade som anti-feminister och rasister men ändå få ett liv som hemmafruar utan att själva bli kritiserade eller sedda som klassförrädare. Att både ha (moder)kakan och äta den. En händelse som ser ut som en tanke. För vad kulturmarxism och feminism har skapat är att gå emot det naturliga. Jag kan själv tycka det är ett fegt sätt men alla orkar väl inte kämpa emot galenskapen antar jag och alla kvinnor är väl inte intresserade av ”att utveckla sig” och ”göra karriär” istället för att bilda familj.

    • Anna skriver:

     Det är ju precis det jag försöker säga här. Att jag valde som tonåring att INTE behöva utbilda mig och gå i högskolan, men att det som räknades DÅ som att ha en fot inne i ”trygga yrken” som i vården, som då innebar att välja familjelivet och välja bort yrkeskarriär-livet- nu visade sig vara ett enormt misstag. Eftersom man då inte VISSTE att svenska makthavare skulle byta bort sin arbetskraft till förmån för andra lågutbildade kvinnor. Såna som inte valt familjelivet i första hand, utan som inte valt det man som raggats upp av svenska män eller som kommit hit som de 8% flyktingar som inte kommer hit med sina män… Känns som att minnet ibland svenskar, oavsett kön- har ett minne identiskt med guldfiskens?

   • Anna skriver:

    Det är för sorgligt ja. Är det något som verkligen ÄR ”haram” (dödssynd enligt islam-fattar du hur sorgligt det ÄR att jag ens VET detta? ) så är det att svika sin egna tro och sin födslorätt. Jag har ju alltid sett alla de här religiösa individerna som innehållandes ett och samma skämt som upprepas: Man tar en slags symbol och dess heliga tramsiga skrift innehållandes flera tusen tjatiga sidor, lär sig de här sidorna utan och innan- och klär sig enligt koden- och förbannar allting och alla andra som inte gör likadant. Hare Krisnarörelsen, jesuiterna, buddisterna, muslimerna, judarna- alla är lika löjliga. Fast den stora skillnaden är att alla jävla löjliga rörelser FÖRUTOM islamskiten- lämnar ALLA otrogna I FRED!

    Gör vad FAAN ni VILL, säger jag. Men lämna oss som INTE tror på något- ifred. MEN JUST den skitreligionen som VÄGRAR lämna alla ANDRA ifred- har sveriges styrande som VÄGRAR lämna bajs-åldern, bestämt ska styra över hur europas folk ska tänka i framtiden. Konformitetens tidsålder är tillbaks. Tryggheten är borta med vinden, eftersom vi inte känner igen vän eller fiende. Det är det som muslimerna anammat. I en värld som vår, som inte är deras- har de tagit över i och med uniformen. Därav att de osäkra och identitetstörstande kvinnorna hakat på tryggheten. Men det är inte bara kvinnorna. Tänk bara på hur mycket det här med skäggodlandet har blivit kutym hos de rätt-trogna. Tänk! Fan. Önskar att svenska folket hade knarkat mer istället för att supa. Då hade hjärncellerna aktiverat sig igen…

  • Peter Harold skriver:

   Njae, det kan ju förstås vara en konservativ ådra att inte vilja ha det i Sverige som det är i Kairo. Ser man bara till den senaste tidens prat om att det inte alls är kul med gruppvåldtäkter, så kan man faktiskt föreställa sig att folk tar det hela till en politisk dimension.

   • Vauen skriver:

    Vad har skoluniformer med Kairo och skolvåldtäkter att göra?

    • Peter Harold skriver:

     Jag syftar på varför SD fokuserar sig på counterjihadism. Nämligen att deras sympatisörer har en konservativ längtan efter att Sverige inte skall förvandlas till ett samhälle som liknar Kairo, och att alla gruppvåldtäkter ger dem vatten på sin kvarn.

  • Peter Harold skriver:

   Stämmer det att gärningsmannen gifte sig med sin fru i Saudiarabien? Det ger mig dåliga vibbar? Och fredspristagaren ploppar upp och kräver att det amerikanska folket skall avväpnas av kongressen.

 8. kallepelle skriver:

  Mördaren hette Riswan Farook. Allt var planerat! Hans hem var inforensat. Han trodde att han skulle landa direkt i paradiset. En jihadist igen! Dom lär sig aldrig! Falsk flagg njä kanske kanske inte. Kanske bara det förbannade Islam!

  • Peter Harold skriver:

   Eftersom det finns så många fanatiker, och eftersom de ofta redan är kända av myndigheterna, är det ganska lätt att ”tilldela” dem ett uppdrag. Och den som tilldelar detta uppdrag kan lika gärna vara en imam som en agent från Mellersta östern. Så det är nog lättare än någonsin att skapa false flag-operationer, utan att gärningsmannen är medveten om detta.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s