M/S Sverige med öppet bogvisir och förlorad dyvika

Bästa läsare!

Jag har precis återvänt från en skön söndagspromenad. För att vara december är det mycket behagligt ute, och jag hoppas att vädret håller i sig fram till slutet av april månad då det kan få bli lika kallt som vanligt igen…

Det som slog mig under min promenad längs Hagaparken var att allt såg ut som vanligt. Innerstadens utkant bakom Bellevue såg ut som den alltid gjort med Wennergrens skyskrapa och fasaderna på nordsidan av Vasastans bärandes en flora av färggranna reklamskyltar. Det var svårt att föreställa sig att detta är landet där folk sitter under fikarasterna på jobbet och funderar på när inbördeskriget skall komma, och hur gammelmediernas redaktioner tävlar mot de sociala medierna om vem man skall skylla mest på för att M/S Sverige farit ut över stormigt hav med bogvisiret upplyft och dyvikan kastad överbord.

Just nu i dessa dagar tycks allt vara statsminister Stefan Löfvéns fel. Det finns ett bisarrt underhållningsvärde i just detta, och det är att statsministern gör fel vad han än gör. Och lustigt nog så är det inte heller uppskattat när han inte gör någonting.

Efter att ha återvänt on-line efter några dagars frånvaro p.g.a. ett sabotage (i veckan plockade grannarna under mig bort kabeln till TV och Internet för att denna installation störde deras feng shui…, typ) kan jag konstatera att det talas om både polisstat, militärkupper, revolutioner och inbördeskrig i både forum och hem. Landet fylls av främlingar som inte gillar vår mat, som inte kan läsa eller tala svenska, och som i stor utsträckning inte ens kan läsa eller skriva med sitt eget modersmål. Samtidigt förvånas politikerna över att gratiskalaset kostar pengar. Som löken på laxen påstås Ryssland planera att ockupera Gotland och den svenska ekonomin är på väg att gå åt helvete p.g.a. att den gått åt helvete i alla andra länder också.

Inget av detta sjöng koltrasten om i Haga. Vad är verkligheten; den vi se talar om eller den som fåglarna sjunger om?

Nej, jag skall inte förminska svenska folkets djupa oro. Tvärtom, den är befogad. Och jag gläds över att medborgarna börjar komma ifatt den crises awereness som jag burit på i åratal. Det handlar inte om enskilda motgångar; det handlar om helhetsbilden. Det handlar om förvandlingen av vårt land.

Det är både lätt men likväl också sant att skylla på statsminister Stefan Löfvén. Han är – för de som tror på staten och demokrati som mänsklighetens högsta ideal – ansvarig för vad som sker i landet så långt som regeringsformen medger. Och den statsminister som gör sig beroende av miljöpartiet förtjänar inte bara kritik utan också både smälek och förakt.

Detta gäller faktiskt också den tidigare statsministern, vilken med en psykopats maniska iver bedrev en katastrofal tvärtom-politik kontra Sverigedemokraterna, och han hade hela svenska medieetablissemanget med sig – samma medieetablissemang som nu försöker slita Stefan Löfvén i bitar, dock utan att konsekvent veta varför.

Medan vänstern, mitten och några ledarskribenter vill schavottera Löfvén för att han ber gränspolisen att kolla invandrarnas ID-handlingar så frågar jag mig lite stillsamt varför vi talar så mycket om Löfvén och så lite om vad vi borde ha istället. Skall vi installera Anna Kindben-Batra som statsminister istället från och med nästa måndag? Dessvärre har valet mellan (S) och (M) blivit som valet mellan Pepsi och Coca Cola. Det är inte alltid man kan ta ut skillnaden vid blindtest, så lika är socialdemokrati och den urvattnade högern. Ett regeringsskifte nu har bara den marginella fördelen att (MP) inte kan påskynda katastrofen.

Hur långt har det gått hittills? Tja, det är ganska talande att politikerna umgås med att förbjuda medborgarna att kommunicera krypterat med varandra och att ge militären polisiära befogenheter, företrädesvis för att vakta flyktingsförläggningar så att inte elaka nynazister sätter eld på dessa och skydda oss från terrorbrott.

Det är också ganska talande att jag som libertarian idag får höra av mina vänner och bekanta att ” – Skall jag vara ärlig så är din lösning faktiskt den mest hederliga och logiska”. Detta efter att vi talat om hur den svenska polisen idag inte längre klarar av att utföra sitt uppdrag (som lyder: ”Upprätthålla allmän ordning och säkerhet samt att i övrigt tillförsäkra allmänheten skydd och annan hjälp”). För ett år sedan muttrade några kollegor att jag hade samhällsfientliga idéer baserade på obskyra konspirationsteorier, och jag tvangs hålla tillbaka mina resonemang. Men nu ställer de sig frågan: vad fan skall man göra när polisen inte kommer?

Det första är att man inte skall förutsätta att staten alltid finns tillgänglig för att plocka upp en när man snubblar. Men det finns också en massa hinder för att du skall kunna ta vara på dig själv, i vart fall om du skall följa lagen.

Du får t.ex. bara försvara dig själv med vad staten i efterhand kommer definiera som rimligt våld. Du får inte heller ingripa och stoppa en bov annat än om vederbörande begått ett brott som kan ge 2 års fängelse (jag skall med andra ord vara glad för att polisen inte plockade in mig när jag och en anhörig höll kvar fyra stenkastande skolgossar i väntan på att patrullbil skulle anlända – det var söndag förmiddag, så polisen kom faktiskt).

Statens lagar är inte anpassade för att medborgarna skall kunna agera och ta ansvar för sina och sina medmänniskors liv. Staten har med hjälp av juridiken vävt ett nät som gör att alla antingen måste vara juridiska experter för att våga sig på något och förväntas förbli helskinnade, medan andra manas till passivitet (och skinnas av de som kan lagarna).

Med andra ord måste en hel del arbete till för att ändra i den svenska lagarna och förordningarna. Det arbetet började jag slåss för som libertarian för flera år sedan, och mitt förslag var att bilda ett parti som går till val på frågan om införandet av en frihetlig konstitution (och idén har spridits bland fler som inte heller kommit något vart).

Nu närmar vi oss den kritiska tidpunkt då vi skulle behöva ha frihetliga lagar. Men istället siktar staten på att mixa polis och militär, utveckla massövervakning och reducera yttrandefriheten; alltsammans med konsekvensen att vi medborgare kommer berövas rätten att decimera staten och oskadliggöra den harm som politikerna åsamkat medborgarna.

Ja, vi går mot en utveckling där jag på allvar börjar fundera på om det blir folket som skjuter regeringen, eller regeringen som skjuter folket?

Detta är inte enbart Stefan Löfvéns fel. Den kritikstorm som pågår mot honom nu är teater, enkom för att dölja vad som fått oss att anta en politik som är fientlig mot såväl medborgarna som vårt näringsliv. Stefan Löfvén går någon annans ärenden än svenska folkets som statsminister. Tyvärr vill medier och några andra tyckare att vi skall byta ut honom, men behålla politiken med några kosmetiska justeringar. Fel! Sverige måste göra upp med de som både offentligt och i lönndom styr över vårt land.

Hälsar eder Peter Harold

F.ö. var musikern Bo Hansson ett geni.

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
5’600’000 judar
5’500’000 judar
5’400’000 judar
5’300’000 judar
5’200’000 judar
5’100’000 judar
5’000’000 judar
4’900’000 judar
4’800’000 judar
4’700’000 judar
4’600’000 judar
4’500’000 judar
4’400’000 judar
4’300’000 judar
4’200’000 judar
4’100’000 judar
4’000’000 judar
dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till M/S Sverige med öppet bogvisir och förlorad dyvika

 1. Rune skriver:

  Sverige behöver en de Gaulle nu när politiken har kört fast och gått i baklås.
  Förresten vad är en ”dyvika”?

 2. Cello Jr skriver:

  Tack för en träffsäker beskriving av Sverige. En annan metafor är förstås AB Sverige. Tänk om ett företag missköttes så! Hade inte åtal väckts?

 3. Björngunnar skriver:

  Bra och roligt skrivet!
  Jag kommer och tänka på en Hitchkockfilm för längesedan.
  En gäng på 20 personer på en motoryacht där, det visste man, någon hade placerat en bomb.
  Alla letade febrilt efter bomben utan resultat, man hade titta överallt och fast man visste att det fanns en bomb så gav man upp sökandet och började tulla på spritvarorna , det var ju ändå sista chansen man fick att ta sig en blecka.
  Alla utom en som fortsatte letandet under det att resten somnat in…
  Mannen hittade en mystisk plugg i båtens botten, kunde bomben finnas bakom den?
  Han började skruva och efter ett tag lossnade pluggen och vattnet strömmade in.
  Dyvickan var stor och båten sjönk snabbt, alla omkom.
  Bomben, för det fanns en sådan hade under sökandet råka rulla överbord och i slutscenen sjönk båten och bomben explodera lång i fjärran.
  Estonia sjönk dock inte för att någon skruvat ur dyvickan( egentligen heter det nog inte dyvicka på större båtar o fartyg) utan därför att en bomb exploderat ombord och slagit upp ett hål i skrovet.
  Fartygslaboratoriet i Göteborg hade byggt en modell av Estonia och provat vad som hände när bogvisiret var borta.
  Varje gång samma resultat, båten slog runt med kölen i vädret.
  Men sjönk gjorde hon inte…förräns man tog bort dyvickan i modellens botten, då pös luften ur skrovet och modellen sjönk.
  Politikerna med Carl Bildt i spetsen mörkade.
  Jag tror förresten att allt är CB,s fel.
  Hans uppdragsgivare är för mäktiga att ge sig på!

  • Peter Harold skriver:

   Ja, just det, jag hörde på Stefan Thorsells föredrag om Estonia, och att man tvangs bygga in en ventil för att få modellen att sjunka.

   Vad gäller bomben råder det lite olika meningar om vad som skedde. Och politikerna har bestämt sig för att inte bringa klarhet i saken. Jag tror det kommer komma upp många intressanta saker om Carl Bildt den dag han lägger sig med näsan i vädret.

 4. Risto Matinen skriver:

  Bra skrivet PH! Överheten, i form av en antisvensk nomenklatura, har förklarat krig mot oss svenskar. Hypermassimporten av muhammedanska krigare är det tydligaste tecknet. Varför har socialisterna valt just musselmaner till agenter för förstörelsen av vår civilisation och folk? Jo, de har också målet i kalifatet, en global diktatur.

  Två läsvärda inlägg om Maktens praktik:
  https://morklaggning.wordpress.com/2015/12/11/maktens-praktik/
  https://morklaggning.wordpress.com/2015/12/13/maktens-praktik-del-ii/

  Kommer det att bli något fler val till riksdagen? Jag är tveksam. Utvecklingen i SD är också skrämmande. SD går mot ännu ett toppstyrt antisvenskt parti.

  • Risto Matinen skriver:

   Skrev nyss en betraktelse hur jag hade det som ung och nyanställd:

   Hur behandlas vi som kan betraktas som visionärer, som anställda? Det jag skriver om handlar om slutet på 70-talet, för den som inte känner igen sig alls.

   Ja, i bästa fall tas vi till vara och tilåts inte bara att framföra våra idéer, utan även aktivt verka för vår sak.

   Jag hade turen att i min första anställning få en chef som såg potential eller lät oss hållas, och en person som blev en av mina bästa vänner någonsin. Han och jag var då 28 respektive 29 år gamla då. Vi såg en stelnande organisation som fastnat i det förgågna. Vi hade andra idéer och hur man skulle kunna gå vidare, utan att vi själva hade alla svaren.

   Vi fick en sanslös respons. Vi tilläts ordna evenemang utanför arbetstid och det blev en mangrann närvaro. Tyvärr fick vi även fiender, särskilt jag, högre upp i hierarkin.

   Efter knappt fyra år slutade jag. Min bäste vän blev kvar. Han fick påtagligt bättre lön efter min instruktion. Dock förblev han underbetald i årtioneden. Mitt recept: Byt arbetsgivare gav resultat! Han återkom till sist med mer än dubbla lönen…

  • Peter Harold skriver:

   Tyvärr är det politikens natur att de som har en förmåga att manipulera och konspirera är de som tar sig fram i den branschen. Och snabbast går det om de har en del inneboende ondska i sig också.

 5. Risto Matinen skriver:

  Jag har numera en större/högre uppfattning om kristna. Frugan säger att jag tagit hennes barnatro ifrån henne. Sablar, där gjorde jag fel.

  Dock har vi att kämpa emot djävulsdyrkarna i islam, som översvämmar oss. Beväpna dig! Muhammedanerna planerar att döda…

 6. Risto Matinen skriver:

  Jag spådde Northlands konkurs flera år i förväg, Pajala. Alla järngruveföretag, annat än LKAB var dömda att förlora. Varför?

  Jag som är geolog, vet bättre an de flesta vad som krävs för gruvdrift. Alltså, rent allmänt är en mineralfyndighet en malm i tiden. Dvs den kan brytas med vinst, under specifika omständigheter. Att bryta just järnmalm är mer ett logistikproblem, än något annat. Så när Northland deklarerade att de skulle köra skiten med lastbil till Svappavaara, var det klart för konkurs…

  • Risto Matinen skriver:

   Jag har tre barn och gjort mitt angående det. Mina två döttrar drömmer om ett generationsboende, en bondgård. De är också hjärntvättade…

   Sonen, som är yngst, säger, både X & Y är mer än nog på samma ställe, Där X & Y är namnet på mina döttrar…

   • Risto Matinen skriver:

    Blev kanske något fel där?

    Igår var det en jätteolycka på riksvägen framför oss. Polisen gör som vanligt inget, annat än spärra av vägen. Jag gick ut och berättade hur de skulle ta sig härifrån, och till min glädje hakade många på…

    • Peter Harold skriver:

     Blev folk fast vid avspärrningen?

     • Risto Matinen skriver:

      JA! Polisen gör inget för att förbättra situationen vid olyckor. Antingen är de för lata eller idioter. Minns när frugan skulle hämta mig för åtta år sedan vid Arlanda. En krock då innan ombyggnaden av E4. Snutarna gjorde inget för att trafiken skulle flyta. Vi tog samma genväg hem som polisen gräddade i timtals…

  • Peter Harold skriver:

   Kunde ha varit värre. En segeldriven malmpråm tar ännu längre tid. 😉

 7. Anna skriver:

  Det känns faktiskt som att det är pga SD som båten fick slagsida så snabbt som det gjorde. För hade inte SD funnits så hade inte de andra partierna behövt göra precis tvärtom vad än SD föreslagit i flyktingfrågor.

  • Peter Harold skriver:

   Eller också hade det inte blivit någon debatt alls, och man hade ändå kört massinvandringsspåret. Jag tror att SD var välkomna som slagpåse, men folkutbyte har varit en ganska uttalad idé inom etablissemanget.

   • Anna skriver:

    Jo, jag var ju rätt ironisk här. Först var det själva ordet MASSinvandring som ifrågasattes i några år. Sen blev det ju höjt ovan allt tvivel för alla (de insatta i politiken visste ju redan i vilken omfattning MASSorna skulle komma) att det inte var någon överdrift… Jag är ju vän av konspirationsteorier så jag hade varit mer förvånad om det visade sig att partierna i landet INTE använt SD som ett slags terapi för att förklara sitt tvångsmässiga självförakt för att de är svenskfödda och privilegierade. De som tenderat till att hålla sig lite mer sansade i debatten har varit utlandsfödda… Det tycker jag säger ALLT om det sverige vi lever i dag. God JUL förresten! Har haft en överjävlig influensa som belägrat min kropp. Rena rama våldtäkten! Men nu är jag nästan kry. När det här året är till ända är det jag som byter rutt både till kropp och själ! Slut på självföraktet. Trött på att bli spydd galla på… Det är ju så komiskt egentligen- att samtidigt vurma för något jag vill bevara och samtidigt bli lynchad av de som man tror är sig själv närmast- det är väl egentligen också ett dilemma man sällan råkar ut för i ett annat land? Vi är alla som små jollar som ligger och guppar där ute i lilla ankdammen, som blir mer strid för varje dag som går. Snart vaknar vi upp i ett stort svart hav och havet kommer förundrat att fråga sig var alla små ankor kommer ifrån, men bara för en kort stund. Sen har allt fallit till glömska igen.

 8. Benny skriver:

  Sitter och funderar på den senaste skandalen inom sportens värld, trots mitt ointresse för sport, denna gång fotboll där alltså Platini misstänks för mutor! Det må vara hur det vill med den saken men mystiskt är att ”utredningen” leds av en domare (Garcia) från USA (varför?) och den är alltså hemligstämplad??!! Officiellt för att man inte vill påverka utgången men både Blatter och Platini är ju redan dömda till 8 års avstängning så nog borde man väl kunna släppa materialet? Det här luktar mygel på samma sätt som när ryska friidrottare blev avstängda från OS. Det märkliga där är att Sebastian Coe som drivit på Wada för en avstängning själv är anklagad för mutbrott och dessutom ryktades det envist att hans egen ”karriär” som löpare nog hade hjälp av skumma substanser. Det komiska är dock att USA som systematiskt med hjälp av läkemedelsindustrin dopade sina idrottare inte blev avstängda trots den långa, långa listan på dopade idrottare från USA. Men Ryssland blev alltså avstängda trots att de knappast är värre kålsupare än USA i sammanhanget. Det verkar som storpolitiken kommer att ta död på den internationella idrottsrörelsen för gott och frågan är väl om man ska sörja eller skratta…för min del kan det kvitta, OS och fotbolls-VM är ju bara spektakel och reklampelare för multinationella bolag.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s