Om Auschwitz må vi inte diskutera – Ursula Haverbeck, 87 år, sätts i fängelse för att ha ifrågasatt kunskapsläget om Förintelsen

Bästa läsare!

Beklagar prägeln av in-aktualitet i denna bloggpost, men jag glömde trycka på ”Publicera” när jag skrev den i början av december 2015. Deeeemenz…!

Tidigare i år (2015, min anm.) publicerade jag en bloggpost med titeln ”Tysk prästänka stämmer judisk organisation för lögner om Auschwitz”. Och min text handlade om den då 86-åriga Ursula Haverbeck som på ålderns höst börjat ifrågasätta varför Förintelsen med 6 miljoner dödade judar alltid får större uppmärksamhet än annat lidande, och att hennes ifrågasättande ledde tvivel kring att berättelsen om Förintelsen är sann. Därför ställde hon en öppen fråga:  ” – Var har gasningarna av 6 miljoner judar under Förintelsen ägt rum?”.

Svaret på hennes frågeställning kom nu i förra månaden: 10 månaders fängelse för brott mot paragraf 130. Kanske inte ett akademiskt svar på frågan, men staten svarar efter eget tycke när den har lagen på sin sida…

Ursula Haverbeck intervjuades ifjol (2014) och tidigare i år (2015) av TV, och hon fick till och med nästan en hel timma i tysk riks-TV där hon i lugn och ro kunde utveckla sina tankar. Och det var tankar som formulerades klartänkt och sammanhängande med en briljans som jag avundas, trots att jag är bara hälften så gammal som denna dam.

Det är för att Ursula Haverbeck upprepar andras påståenden om att Auschwitz var ett arbetsläger och inte ett utrotningsläger som hon döms till fängelse. Och hon menar att det dessutom är uppgifter som bestyrks av forskning. Vid rättegången bad hon domaren att bevisa att hennes uppgifter om Auschwitz bara är ett arbetsläger är felaktiga. Men domaren svarade att det inte förelåg behov av sådan bevisning: ” – Tekniskt kan jag inte bevisa att jorden är rund, men vi vet att den är det”, svarade han och sände den gamla damen i fängelse.

Jorden är i huvudsak rund. Men vår planet har också en något tillplattad form vid sina poler. Den är med andra ord inte en helt perfekt sfär (och så kan vi ju lägga till en del berg och bergskedjor som sticker ut). Det är helt ofarligt att säga att jordklotets poler är något tillplattade. Ingen skickas till fängelse för att man kommer med det påståendet, och visar upp forskning som tyder på detta. Med andra ord, det är inte kontroversiellt att hävda att det finns en geologisk komplexitet i frågan om jordens utseende..

Däremot kan man skickas till fängelse om man hänvisar till forskning som ifrågasätter bilden av att Auschwitz var ett dödsläger där man systematiskt avrättade judar och andra fångar i gaskammare. Och detta fastän de utpekade anläggningarna är så uppenbart olämpliga för dylik verksamhet. Sålunda är min slutsats att det inte är fel på Ursula Haverbecks frågeställning. Däremot är det fel på den tyska lagstiftningen. Ett seriöst fel. Adolf Hitler hade nog varit glad om han kunnat ha samma lagstöd för att skicka sina opponenter i fängelse som den tyska regeringen har idag.

Ursula Haverbecks avlidne make hade ett kortvarigt förflutet hos det tyska nazistpartiet 1933, och efter kriget har de två varit engagerade i olika miljöorganisationer, och även grundat egna organisationer som haft fokus på nationalism, ekologi och bedrivit detta i samarbete med andra organisationer som kategoriserats som högerextremistiska av myndigheterna. Ursula Haverbeck har under många år bedrivit en kamp för att man skall se nazismen från nazisternas perspektiv för att få en mer nyanserad bild, och menar att detta gynnar även de som är emot denna ideologi (förmodligen för att kunna skapa en mer adekvat argumentationsplattform mot dem, enligt min tolkning).

Amnesty International har uppvaktats av tyska medborgare, men vägrar att svara på om de tänker engagera sig för Ursula Haverbeck som kan betraktas som en politisk fånge med anledning av den senaste domen.

Hälsar eder Peter Harold

LÄNKLISTAN:
Ursula Haverbecks TV-intervju.
Ursula Haverbeck dömd till 10 månaders fängelse.
Blogg om allierades krigsbrott mot tyska folket under Andra Världskriget.

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
5’600’000 judar
5’500’000 judar
5’400’000 judar
5’300’000 judar
5’200’000 judar
5’100’000 judar
5’000’000 judar
4’900’000 judar
4’800’000 judar
4’700’000 judar
4’600’000 judar
4’500’000 judar
4’400’000 judar
4’300’000 judar
4’200’000 judar
4’100’000 judar
4’000’000 judar
3’900’000 judar
3’800’000 judar
3’700’000 judar
3’600’000 judar
3’500’000 judar
3’400’000 judar
3’300’000 judar
3’200’000 judar
3’100’000 judar
3’000’000 judar
2’900’000 judar
2’800’000 judar

dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

58 kommentarer till Om Auschwitz må vi inte diskutera – Ursula Haverbeck, 87 år, sätts i fängelse för att ha ifrågasatt kunskapsläget om Förintelsen

 1. Björngunnar skriver:

  Bishop Richard Williamson – Gas Chambers, Anti-Se…: http://youtu.be/k6C9BuXe2RM
  Holohoax och 911 hoax.
  Vinner man ett krig och kontrollerar press och regeringar så är sanningen det man dikterar.
  Dessvärre så är utrotandet av svenskarna ingen hoax!
  Inte heller att press och domstolar är totalt kontrollerade.
  Det finns inte en chans i helvete att man kan vinna ett rättsmål mot den verkliga makten, inte ens i ett bagatellmål, jag vet för jag har försökt.
  Däremot så tror jag att ”rättsväsendet” och polis är vapen i maktens händer och att samhället skapar regler och lagar som går ut på att kringskära svenskens livsvilja!
  Hur hemskt det än kan låta men en apatisk person är lätt att kontrollera.
  Det är ingen ny metod, i Sovjetunionen och DDR fanns detta i ett välutvecklat system.
  Det var ett skämt från den tiden, vem ringde till vem, när, vad sa han/hon.
  Nu är vi där och det är inget skämt!
  Och!
  Nu står det jag skrev i min folder märkt 1984!

 2. minnesdagen skriver:

  Elie Wiesel, den så kallade förintelseöverlevaren som fått nobelpris, i sin självbiografi (eng. sid 275) om en konversation med sin rabbi:
  The conversation became more relaxed. He asked me about my work. He wanted to know if the stories I told in my books were true, had they really happened. I answered not too convincingly: “In literature, Rebbe, certain things are true though they didn’t happen, while others are not, even if they did.”

  Alltså: ‘Som metafor är förintelsen sann’, oavsett vad som hänt i verkligheten.

  Många verkar annars tro, att från de allierade, inklusive Sovjetunionen, förekom ingen krigspropaganda.

 3. Cello Jr skriver:

  ”Je suis Charlie.” Vilket hyckleri när man sätter folk i fängelse för tankebrott. EU är det nya Sovjet!

 4. Vilket skämt rättsskipningen har blivit i våra europeiska länder. Råder inga som helst tvivel om att det är dom kroknästa som har makten både här och där. För det är minoriteternas tyranni som råder och vi blir hunsade i både stort såväl som smått. Jagade som skållade råttor för att vi inte gillar olika som makten har dikterat.

 5. Cello Jr skriver:

  Voltaire: ”För att få veta vem som bestämmer över dig, ta reda på vem du inte får kritisera!”

 6. Mårten skriver:

  Om man inte får kritisera och ifrågasätta de händelser som går under namnet Förintelsen bevisar detta att det handlar om sagor och i detta fall krigspropaganda. De västallierade godtog de sovjetiska påståendena att de ”upptäckt ett mord på sex miljoner judar” därför att det tjänade deras syften, för att täcka över de allierades skuld till kriget och förstörelsen av Europa, Röda arméns framfart i Östeuropa, och där terrorbombningarna av tyska civila och alla tyska städer med mer än 50 000 invånare var en verklig, avsiktlig och systematisk förintelse. De ca 300 000 som dog i koncentrationslägren omkom av svält, och tyfus på grund av de allierades bombardemang av försörjningslinjerna och Tysklands sammanbrott i krigets slutskede. Det finns inte ett enda läkarintyg där ”gasning” anges som dödsorsak.
  Den nuvarande tyska regeringen saknar legitimitet eftersom den från början är tillsatt av ockupationsmyndigheterna efter Tysklands kapitulation. Carl Dönitz ledde den sista lagliga tyska regeringen från Flensburg men fängslades på rättsvidriga grunder. De ”rättegångar” som ägde rum i Nurnberg var bara skådeprocesser, där ”bekännelser” från tyskar frampressades genom tortyr och alla möjliga anklagelser godtogs utan teknisk bevisning och utan korsförhör av vittnen och där domstolspersonalen var jäviga.

  • Läsare skriver:

   Nuremberg hade 3’000 staff, 75 procent var judar i US och Sovjetuniformer.

  • Läsare skriver:

   Prominent Jewish Soviet writers and journalists Ilya Ehrenburg and Vasily Grossman served as war reporters for the Red Army.

   Grossman’s documentary reports of the opening of the Treblinka and Majdanek extermination camps were some of the first eyewitness accounts — as early as 1943 — of what later became known as the Shoah.

   His article The Treblinka Hell (Треблинский ад, 1944) was disseminated at the Nuremberg Trials as a document for the prosecution.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Book_(World_War_II)

   1905 skrev en jude att Tsaren planerade att utrota sex miljoner judar och att han planerat det sedan 1890. Före ww1 var det ryske kungen som skulle få skulden för föföförintelsen.

   Under ww1 var det Polen och Rumänien som skulle få skulden för föföförintelsen.

   Se foton från judarnas egna tidningar. Se årtal:

   http://vho.org/GB/Books/tfh/9.html

  • Peter Harold skriver:

   Den dag jag får läsa det du skriver här ovan i DN eller Expressen eller SvD… då har nog någonting fascinerande hänt med vår värld. Tills dess får vi inte glömma bort minnesdagen av förintelsen och gå på bion och se den senaste filmen med hjältar som skall spöa Hitler för att hejda utrotandet av judarna… (det är sällan kriminella, homosexuella och zigenare nämns in dessa krigsfilmer).

   • Läsare skriver:

    För 5-6 år sedan, en tid efter jag hade vaknat upp till all sk*t judarna håller på med sa jag till en äldre man att vi blivit hjärntvättade att hata araber i årtionden.

    Innan var jag med hull och hår övertygad om den muslimska konspirationen.

    -Det är äldre än så. Sa han direkt.

    -??? Vad menar du???

    -Det började efter München 1972.

    Jag frågade honom minst fem gånger om han verkligen var så säker på dateringen, och han var MYCKET bestämd: – Hata alla araber, propagandan började efter Munchenmassakern 72.
    __________

    Münchenmassakern vid OS 1972

    https://www.flashback.org/t2657651

 7. Kalle skriver:

  Ja, varför är makten så rädd för att detta undersöks och diskuteras om förintelsen nu är sann? Man måste vara bra dum i roten om man inte fattar att detta förbud finns för att det inte står rätt till.
  Jag tror många har blivit väldigt intresserade att fördjupa sig i ämnet just därför och sanningen är lika många knapptryckningar bort numera som lögnerna i DN, Aftonbajset, och Slaskpressen. Så det är jobbigt nu för dem.

  • Läsare skriver:

   Aftonbajset är väl onödigt. Aftonslasket, Aftonlögnen eller Aftonhoran räcker väl gott och väl?

  • Peter Harold skriver:

   Det är för att skydda de utsatta judarna mot hat, heter det när man stoppar forskning och debatt. Om vi skulle ta det som ett genuint skäl skulle vi kunna stänga ner samtliga tidningar i Sverige p.g.a. deras hat mot medelålders vita svenska män.

 8. Pontus skriver:

  Mycket svagt av domaren. En gång i tiden visste alla att jorden var platt, precis som alla nu vet att förintelsen ägde rum, men redan de gamla grekerna kunde visa att jorden var rund.

 9. Björngunnar skriver:

  INBJUDAN TILL BOHUSLÄN med ÖBARNA: http://youtu.be/LbPMc7Z9fiY
  Något helt annat, jag hulkar och gråter men är ändå lycklig!

 10. Björngunnar skriver:

  Det kan tyckas vara världsrekord i off topic men sorg är saknad och det är vad jag känner samtidigt som jag minns hur det var förr…en lyckligare tid!

  • Peter Harold skriver:

   Det är bara att spotta i nävarna och försöka göra det bästa som går att få ut av vårt land igen. Det första man bör göra är att stå upp för dess historia och kultur, och återfå självförtroendet utan att gå till överdrifter. Det är viktigt att förstå att Sverige är frukten av folket i alla olika provinser, där ursprunget finns bättre bevarat i vissa, och försvunnet i andra. Och i huvudsak skedde utvecklingen förr i tiden ganska dynamiskt. Vi måste gå tillbaka till det naturliga flödet mellan människa och kultur, och inte som idag där staten dirigerar folket.

 11. Anna skriver:

  Vad hände med ensamheten då, Peter? Raderade du ditt inlägg?

  • Peter Harold skriver:

   Nej, jag satte den i privatläge. Jag skall skriva en förklaring lite senare. Den är inte raderad för det fanns så många bra kommentarer där. Jag återkommer.

   • Anna skriver:

    Gör det är du snäll! Vet att du är snäll. Men litar inte på din hälsa…. Har varit så många som dött utan avslut i mitt liv. Pinsamt att kärleken ska vara så egoistisk av sig. Men det är så det är, vad man än tycker om den…

 12. Risto Matinen skriver:

  Ja, det är för bedrövligt att det i vissa länder inte ens offentligt får ifrågasättas vissa ”sanningar”. Som i detta fall, helt orimliga sådana.

  Hur vore det om kulturmarxisterna körde sin ´kritiska teori´” på sina egna och andra tillåtna ”sanningar”? Lite kul att de på Wikipedia skriver om detta (citat från ovanstående länk):

  Traditionell teori bygger på arbetsdelning, en åtskillnad av fakta och värderingar och teori och praktik. Mot detta ställer sig den kritiska teorin; den är teleologisk och står i den revolutionära praxisens tjänst.

  Den liksom ”genusvetenskap” borde således snarare tillhöra teologiska fakulteten, om de ens skulle få finnas. Hur som helst, här blev det en utvikning, från det jag ville skriva.

  Men, det torde aldrig göras, för de är ute efter att förstöra den västerländska civilisationen och dess folk. Historisk revisionism har väl en dålig klang? Såsom att granska de påstådda utrotningslägren och antal offer. Dock inte hos kulturmarxisterna om det handlar om vår historia. Då kan man komma med den mest absurda revisionism, som att det var zigenare som byggde Sverige och inte svenskar, samt ständigt förminska svenskarnas roll. Eller tjatet om muhammedanernas plötsliga betydelse för Europas utveckling, under den s.k. muslimska gyllene tidsåldern. Vilket är rent trams, då de nyligen med svärdet erövrade områdena fortfarande hade kvar den inhemska vetenskapen, som föll samman i takt med att muhammedanerna tog över allt mer.

 13. LegeNet skriver:

  Rekommenderar även att lyssna på Sylvia Stolz som såsom försvarsadvokat i ett annat mål fick fängelse för att ha presenterat bevis till stöd för sin klient:

  Att inte få presentera bevis i en rättegång är ju själva antitesen till rättsskipning.  Jag undrar om planen inte ytterst är att göra om människan till en sorts regelföljande själlös automat.  Naturligtvis är de vanliga judarna genom denna typ av övergrepp utsedda till de planerade blivande målvakterna.  Det är riktigt onda krafter som ordnat till det hela. 

  Människor har för övrigt rätt att dömas av sina likar, alltså så att det finns en förståelse mellan de inblandade, för saknas gemensam förståelse då handlar det inte längre om lag utan om något annat.

  Hur blir det då när några utnyttjar den politiska friheten och rättigheten att hålla sig informerad bortom mainstream-järnridån?  Det är en politisk frihet och rättighet, men de som utnyttjar denna frihet och rättighet kan just därför inte komma ifråga för förtroendeuppdrag inom rättssystemet — för det är den praktiska konsekvensen av att vägra låta sig hjärntvättas.  Man lämnar ju därmed även systemdogmatiken.

  Om såväl principen att man har rätt att dömas av ‘sina likar’ som politiska friheter och rättigheter ska upprätthållas, då har de hjärntvättade ej rätt att döma de icke hjärntvättade.  Fast pga hjärntvätten förstår de inte det, så då kan det bli dags för en anmälan till ICC’s åklagare.  Jmf:  ”It is also so that what may be called brainwashing is specified as a crime against humanity.”  (Ola Alexander Frisk i ”Today I have Reported to The Prosecutor of the International Criminal Court about the Ongoing Crimes Against Humanity Committed by the Network or the Cartel of the Academic tradition”, 2 november 2015, http://hyperdialog.blogspot.se/2015/11/today-i-have-reported-to-prosecutor-of.html .)

  Det är numera inte bara Tyskland som, vilket nämndes i kommentarskedjan, är en illegitim stat.  Sverige är det också, se http://blog.lege.net/?/363-Byrakratistatskuppen.html#konstitutionellt_illegitim_stat .

  • Peter Harold skriver:

   Japp, jag läste om hennes fall. Det var så absurt, även om hon själv med all tydlighet också visade att det var absurt. Med andra ord, hon offrade sin frihet för att kunna visa på hur fel rättssystemet är i fråga om Förintelsen.

   • Björngunnar skriver:

    Peter!
    Hon offrade sin frihet men hedern har hon i behåll.
    Undras om inte detta är en väg som vi alla borde slå in på?
    Demokrati kallas det styrelseskick vi har nu men i praktiken är det djävulens nya kläder.
    Aristokrati är det inte heller, till synes är det kakistokrati men det är också en schimär…
    Den tredje statsmakten?
    Det börjar brännas.
    Frisk fanns på svenska men har han läst om occams rakkniv?

  • Peter Harold skriver:

   He, he, lustigt att du frågar det, för jag sitter och jobbar på det just nu. Jag fick problem med min layout, så jag fick sluta lägga upp den. men var inte orolig, för jag håller räkningen. Och den kommer synas vid näst-nästa postning igen! 🙂

 14. Björngunnar skriver:

  Kommer det att ta slut vid 0?
  Eller kan det bli fråga om minusvärden?

  • Peter Harold skriver:

   Nej, efter 0 så kommer koncentrationslägren att retroaktivt omvandlas till barnbördsläger, och om ingen får hejd på mig blir planeten överbefolkad av judar, he he!

   Nä, seriöst talat, min tanke var att se hur långt ner jag kan gå innan jag råkar ut för troll, blir uppmärksammad på Flashback eller får en arg kommentar från Svenska kommittén mot antisemantik, eller något liknande. men fastän jag har hundratals sidvisningar varje dag så tycks jag inte ha lockat till mig den typen av kritiska läsare. Vilket jag egentligen borde vara tacksam över. Eller också är det en ganska allmän uppfattning bland människor att siffran 6 miljoner gasade judar inte kan vara med sannningen överensstämmande (och bara i förbifarten, utan att andas, kan man säga att minst lika många andra än judar dödades av nazisterna på samma sätt, fast dem är det inte synd om tydligen).

   Har vi tur är jag nere på 0 under internationella minnessdagen…

 15. Anna skriver:

  Skit samma om det var judar, bögar eller såna som oss bloggkommentatorer som blev avlivade ? Och spelar roll om det var 100 000 eller 6 miljoner?! Det var bara en övning! Nu är det hela Europas folk man gasar ihjäl. Släng er i väggen, Nordkorea! Här pågår det tysta inbördeskriget! Hälsningar från Västeuropa…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s