Utmålar Trump som foliehatt – SvD-redaktionen har missat årsskiftets största scoop!

Bästa läsare!

Trots att den stockholmsbaserade och Schibstedt-ägda Svenska Dagbladet av tradition kallat sig för ”oberoende moderat” kan man notera att denna tidning inte på något sätt avviker från svenska medier i övrigt vad gäller att utmåla president Barack Obamas kritiker som undermänniskor. Vilket kanske säger lika mycket om SvD:s journalister och svenska journalister i allmänhet som det säger oss någonting om dagens moderater… de nya socialdemokraterna!

I mitt sökande efter omvärldsnyheter på morgonkvisten ser jag att SvD lagt upp en artikel med rubriken ”Trump: Obama och Clinton skapade IS”. Jag utbrast i ett ” – Ah, äntligen händer det!” och klickade på länken till artikeln. Det är hög tid att svenska folket får veta sanningen!

Men ack nej, allt är precis som vanligt. Det är som om SvD vore en PR-avdelning till Barack Obama och den neo-konservativa rörelsen. Istället för att väckas av Donald Trumps utfall och t.ex. belysa de sensationella uppgifter som journalisten Seymour Hersh avslöjar i sin nya bok ”Military to military” väljer man att attackera Trump från Stockholm. Hersh’ bok har uppmärksammats t.o.m. av gammelmedierna i övriga västvärlden, och torde delvis ligga till grund för Trumps utspel. Istället väljer SvD:s utrikesredaktion att försöka få Trump att framstå som en löjeväckande och förvirrad konspirationsteoretiker.

Skärmdump1 (ingressen):

sb svd trump

Skärmdump 2 (texten):

sb svd trump2

Citat: ”Men han presenterade inga bevis för sina påståenden”.

Det är så här svensk press arbetar. Det är artiklar som dessa vi måste nöja oss med när journalistik blivit till journalism, d.v.s. ett politiskt baserat verktyg för att fostra, dirigera och manipulera läsarkretsen.

Artikeln är uppställd som en bildserie med rubriker som för den genomsnittlige svenske nyhetskonsumenten får Donald Trump att framstå som en politisk pajas, inte minst i sken av hur SvD och alla andra svenska tidningar presenterar omvärlden för sina läsare. Därför citerar de Trump med ord som inte får sägas i svenska medier, och även om det inte alltid är ordagranna citat:

Putin – en stark ledare”. ”Vill neka alla muslimer inresa i USA”. ”Vill ‘stänga ner’ Internet” (d.v.s. slå ut IS digitala trafik). ”Sågade Obama: ‘Dummaste jag hört’” (Trump menar att terrorism och islamism är större hot än klimatförrändringar). ”Mexicofödd tv-profil slängdes ut” (en journalist avbryter med frågor trots att han inte har ordet och fortsätter att störa och blir ledsagad ut). ”The bimbo back in town” (Trump kritiserar FOX-journalist). ”Ingen går fri från Trump” (SvD noterar att Trump kritiserar politiker i hans eget parti som om det vore en slags förföljelse, och kallas för bufflig…). ”Saknar fungerande hjärna” (kallade bl.a. Rand Paul för ett bortskämt barn och twittrade att det är nog med Bush:ar i amerikansk politik). ”Twittrade bild med nazisoldater” (en praktikant gjorde ett bildcollage och i ett hörn syns soldater som är klädda i Waffen-SS-uniform).

Och så där fortsätter det med både stort och det lilla som man gärna förstorat upp till störst hos SvD:s redaktion.

Vad syftet är med SvD:s publicering känns ganska uppenbart. SvD har förgreningar till storbanken JP Morgan i USA, en bank som mer eller mindre anses välja ut vilka som skall (kunna) bli president i USA. Och det ligger sålunda i bankens intresse att kunna visa upp en global opinion emot Donald Trump som inte är en av bankens kandidater.

Hur är det med substansen i artiklarna? Ja, den som tar sig tid att läsa och är kritiskt sinnad lär nog fundera på om många av de ”utfall” som Trump ”gjort sig skyldig till” skulle kunna kategoriseras som sedvanlig politisk polemik, och att det i vissa fall är berättigade saker han säger.

SvD nämner t.ex. att Trump kallat Hillary Clinton för ”hemsk”, och återger faktiskt vad Trump sagt om hennes tid som utrikesminister, nämligen att ” – Världen blåste upp runt henne. Våra fiender är en katastrof och nu hatar de oss mer. Våra vänner är borta och alla lurar oss.” Det var nämligen under hennes tid som utrikesminister som USA gav ”den arabiska våren” understöd och använde islamister till att verkställa regimskiften för USA:s och Israels räkning. Detta är dessutom bevisat i form av alla läckor som kommit ut och presenterats av både alternativa och etablerade medier.

När det kommer till påståenden om att USA:s regering ligger bakom såväl terrordåd som regimskiften, politiska mord, m.m. brukar dylikt avfärdas i svenska medier att ”det är en omöjlighet för USA:s regering att verkställa detta, för det är så pass komplicerade saker, och USA:s regering skulle aldrig kunna hemlighålla sådana operationer”. Men det är ju just genom läckor från USA:s regering som vi vet att man ägnar sig åt hemliga operationer, allt från att aktivt intervenera i andra länder till att understödja grupper som går den amerikanska regeringens ärenden. Det är rent av historielöst att inte medge att detta pågått sedan Andra Världskriget och till och med innan dess, och att det fortsätter än idag – i accelererande takt!

Regeringstjänstemän, militärer av både hög som låg grad, journalister, FN-personal, politiker – det finns massor av olika människor som delar med sig av fakta och information ”från insidan” av USA:s administration som bekräftar att Hillary Clinton och Barack Obama talar med kluven tunga, och till och med begår brott mot mänskligheten. Och dessutom är ju faktiskt resultatet av USA:s säkerhetspolitik i sig mycket talande.

Man kan säga vad man vill om Donald Trump, och jag har mycket. Men genom hans kandidatur har det äntligen blivit mainstream hos vanliga amerikaner att ifrågasätta etablissemangets berättelse.

Vi ser dock ingenting av detta inom SvD:s journalistik. Hos dem arbetar man vidare i enlighet med sina kulturmarxistiska, alternativt vänsterliberala ideal. Barack Obama är en fredspristagare. Hur mycket oroligare världen än har blivit under hans tid som president så vill svenska journalister sätta skulden på allting annat, företrädesvis de ondsinta republikanska partiet eller Ryssland och dess ledare Vladimir Putin.

Ja, att svenska journalister tycker genuint illa om Grand Old Party (republikanerna) i USA är lika vanligt som att dibarn livnär sig på bröstmjölk. Och därför blev jag inte förvånad nu när SvD i sin Trump-kavalkad döper om ”Islamska Staten” till ”Islamska republiken”! Förmodligen vet reportrarna på SvD inte ens vad ordet ”republik” betyder. På SvD tycks kompetensen ligga i nivå med Trumps praktikanter.

Jag noterar att bildartikeln inte är signerad av någon enskild eller enskilda journalister, varför jag är ganska säker på att artikeln mer eller mindre klippt och klistrats från någon annan tidning som JP Morgan har kontroll över.

Svenska Dagbladet har (såvitt jag kan se) inte uppmärksammat Seymour Hearsh bok ”Military to military” som handlar om hur äldre officerare i Pentagon redan för flera år sedan genomskådade Barack Obama-administrationens planer på regimskifte i Syrien medelst islamistiska rebeller, och förutsåg konsekvenserna, och därmed försökte förmå honom att upphöra med aktiviteterna. Men Obama slog dövörat till. Med andra ord har SvD missat en juvel bland journalistiska scoop under 2015 (även om alternativa medier i ett par års tid skrivit om USA:s hjälp till Islamska Staten).

Hälsar eder Peter Harold

===========================================
Jag hävdar att 6’000’000 judar
5’900’000 judar
5’800’000 judar
5’700’000 judar
5’600’000 judar
5’500’000 judar
5’400’000 judar
5’300’000 judar
5’200’000 judar
5’100’000 judar
5’000’000 judar
4’900’000 judar
4’800’000 judar
4’700’000 judar
4’600’000 judar
4’500’000 judar
4’400’000 judar
4’300’000 judar
4’200’000 judar
4’100’000 judar
4’000’000 judar
3’900’000 judar
3’800’000 judar
3’700’000 judar
3’600’000 judar
3’500’000 judar
3’400’000 judar
3’300’000 judar
3’200’000 judar
3’100’000 judar
3’000’000 judar
2’900’000 judar
2’800’000 judar
2’700’000 judar

dödades av nazisterna under Förintelsen. (Se förklaring här)
===========================================

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Utmålar Trump som foliehatt – SvD-redaktionen har missat årsskiftets största scoop!

 1. Carl skriver:

  De flesta jurnalister är svenskar därav kvalitén på däras alster.

  • Risto Matinen skriver:

   Jag skulle snarare hävda att de är antisvenska, och därav kvalitén på deras alster.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att mycket av den låga kvaliteten hänger på att journalistkåren består av individer som ser som sin främsta uppgift att ”forma läsarnas bild av verkligheten” mer än att skildra den på riktigt.

   • bny skriver:

    Ja, ledstjärnan är nog att försvara den amerikanska regimen (Obama, Clinton, neocons… osv) till varje pris. Dom kan bara inte ha fel? Sen snor nog svenska journalister rakt av vad som står i amerikanska ms-medier.

    När det gäller hur man kan motivera genomföranden av regimskiften som i Irak, Libyen, Syrien och Ukraina t.ex. så hade Sydsvenskan en ledare för nåt år sen, ”Tll våldets försvar” där man utan att ange några länder gav uttryck för åsikten att vi som är demokratier i väst har rätten att störta vilken ”diktator ” vi vill, och då fanns det väldigt många att ge sig på tyckte man….

    Att hundratusentals för att inte säga miljoner människor dör på kuppen eller får sina länder förstörda samtidigt som enorma flyktingströmmar uppkommer, att man till sin hjälp tar jihadister och facister för att genomföra regimskiften, ja det var tydligen inget som bekymrade redaktören på Sydsvenskan.

    • Peter Harold skriver:

     Jag har ett svagt minne av att jag fann nämnda ledarspalt som nästan identisk med ett anförande på Council on Foreign Relations i USA. Många opinionsbildare i Sverige vet att det lönar sig att upprepa vad de med makt säger.

 2. Läsare skriver:

  Det är i alla fall ingen som kan anklaga Trump för att vara otydlig eller vela:

  ”Cut the head off Isis”

  Donald Trump TV AD Campaign AD Commercial 2016 

 3. Läsare skriver:

  Har du läst hedersmannen Jan Milld senaste?
  ____________

  3. Judar, massmedia och mångkultur

  Uppenbart för de flesta är att det nu pågår en massinvandring till Sverige från framförallt muslimska länder.

   Få har däremot förstått att detta är en utveckling som drivs på av framförallt judar.

  Ändå har denna lobbyverksamhet och opinionsbearbetning pågått både länge och till stor del öppet.

  https://janmilld.wordpress.com/2016/01/03/vilka-styr-oss-vart/

  • Han citerar t o m vår ärade bloggare. 🙂

  • Peter Harold skriver:

   Självklart har jag läst den! 🙂 Jag tycker att han ställer en väldigt berättigad fråga. Sedan kan man fundera i förlängningen hur man skall hantera detta. Ett alternativ är att ge judar yrkesförbud, bunta ihop dem och skicka dem till Madagaskar. Det har testats förut med varierande framgång. Den andra vägen – vilken jag förordar framför den förra – är att ha en öppen debatt, att kalla en spade för en spade och en kratta för en kratta, och exponera sionisternas tankegods (både historiskt och nutida). Eftersom vi dock befinner oss i ett läge där vi inte kan säga att alla judar (på individnivå) vill västvärlden ont så anser jag att man istället skall koppla enskilda namn till den gärning som de begått eller bejakar, som t.ex. de namn som du ofta räknat upp som varit tongivande för sionisternas kamp att tvinga på västvärlden multikulturalism. Jag skrev faktiskt en kommentar på Jan Millds bloggpost om detta.

 4. Sofia skriver:

  En del som sett denna video säger att de hellre röstar på Putin än Trump;
  Intervjuer med politiska ledare om NWO (engelsk undertext):
  http://www.liveleak.com/view?i=5a8_1451921214

 5. Läsare skriver:

  The Enemy Within —- 5 min.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s