Varken fred, säkerhet eller mänskliga rättigheter är Prio 1 för FN:s arbete längre.

Bästa läsare!

Det var när jag letade efter Förenta nationernas reglemente som jag istället för att finna det jag sökte hamnade på hemsidan för FN:s 70:e generalförsamling. Idel vackra ord fanns att läsa. Det intressanta var dock i vilken ordning de formulerades i.

Generalförsamlingens ordförande är den tidigare danske socialdemokratiske partiledaren Mogens Lykketoft som nu i dagarna fyller 70 år. Vid sessionens öppnande förklarade han att hans mål är att få medlemsnationerna att implementera FN:s nya agenda för 2030, genom styrdokumentet ”New Commitment to Action”. Detta dokument rangordnar vad FN under hans ordförandeskap skall syssla med. Samt vad medlemsnationerna förväntas verkställa.

Fred och säkerhet, liksom mänskliga rättigheter – två tunga kärnämnen för FN och som i sig borde vara det enda organisationen skulle behöva syssla med – får stå tillbaka för ”Hållbar utveckling”.

sb fn prio list 2016

Begreppet ”Hållbar utveckling” kan betyda i praktiken vad tusan som helst, men av generalförsamlingens ordförande definieras detta med de sjutton mål för ”planeten och människorna” som världens ledare slutit sig upp bakom för att skapa ”[..] a new global framework on finance, capacity building, technology, trade, debt and other issues to support the realization of these goals.” Och den danske sossen tillägger att under december månad lyckades samma ledare ”efter år av besvikelser överkomma sina skillnader och komma överens om hur man skall undvika en katasrofisk klimatförändring medan man fortskrider med mänsklighetens framsteg”.

Med andra ord, fred, säkerhet och mänskliga rättigheter – de huvudämnen som FN sysslat med under de senaste 70 åren med mycket måttlig framgång – får nu lägre prioritet i förhållande till uppbyggandet av One World Order.

Tja, det ger ju sig själv när hela världen skall styras av hemliga kommittéer utan offentlig insyn av politiker, lobbyister och inbjudna makthavare, att det inte kommer finnas några länder som medges skydda sina gränser och medborgares intressen. Och på samma gång som man bygger One World Order kommer polisväsendet och militär att flyta samman och få tyst på allt motstånd mot denna utveckling, så de mänskliga rättigheterna må vara huggna i sten men bara efterlevas såsom ledarna för världsordningen önskar. Därav den förestående regleringen av innehållet på Internet.

Det FN påbjuder är långt ifrån den respekt för lokal demokrati som man annars kan tycka att FN borde stå för. Till och med i svenska kommuner har man organiserat sig för att implementera saker som ”inte får” ifrågasättas eftersom FN är avsändare. FN vill också ge direktiv om hur ”politisk extremism” skall bekämpas.

Det förrädiska är att FN inte säger rent ut att dessa och dessa punkter skall ni ta upp och genomföra. Istället handlar det om visioner, förvisso ganska tvingande i formuleringarna, som skall vara människa och planet till gagn. Problemet är att i dessa vackra formuleringar ryms också en potential för staten att ta mer makt från medborgarna. Och framför allt så innebär FN:s visioner att politisk toppstyrning är påbjudet av FN för ”allas bästa, såväl för djur och natur som människa”.

En konskevens blir att politikerna får lättare att höja skatter och införa nya pålagor i namn av ekologismen, eftersom inga politiska partier vågar trotsa det som bär FN:s namn. Inte nog med det. Regeringarna påbjuds också att utöka välfärdssamhället ännu mer i riktning mot ett s.k. ”nanny-samhälle” där staten tänker åt folket.

Hur otroligt det än låter så kräver FN att näringslivet också skall anpassa sig efter FN:s mål, enligt Mogens Lykketoft. Vi kan säkert se kommunala inspektörer snart besöka företag och kräva att de skall lägga in FN:s hållbarhetsmål i sina affärsplaner, annars får de inte vara med och upphandla.

Under nästan hela FN:s existens har organisationen kritiserats av konservativa organisationer för att bedriva en hemlig agenda. Kanske mest känd av dem var det s.k. John Birch Society på 1960- och 1970-talet, vilka dessvärre kvästes av ett massivt motstånd från vänstern som pekade ut organisationen som en bunt rasistiska konspirationsteoretiker. I själva verket har mycket av vad dessa FN-kritiker berättade om visat sig vara sant. Och än idag kan man se att FN lutar åt en politisk profil som ligger nästan närmare Vänsterpartiet än Socialdemokraterna, fast i kombination med inflytandet från filantropiska oligarker som förespråkar vänsterliberala och kulturmarxistiska ideal för att beröva de nationella identiteterna hos medlemsländerna.

Den som på allvar säger sig vara emot socialism – och här borde såväl det gamla Sovjetunionen som dagen EU vara fullt tillräckligt avskrämmande exempel – måste också ta ställning mot FN och dess arbete för One World Order.

Fred, säkerhet och mänskliga rättigheter. Om FN ägnade sig åt blott dessa tre saker, då skulle organisationens existens vara ursäktad. Men istället är FN ett välsmort PR-verktyg för allsköns politiska skumraskaffärer. Hållbar utveckling är ett av namnen på bedrägeriet. Gå inte på deras bluff!

Hälsar eder Peter Harold

P.S.

Medan jag fortfarande är arg: I Mogens Lyttetofts anförande säger han bl.a.:

Finally, change will not happen without action and pressure from civil society and ordinary people everywhere. Non-governmental organizations need to hold governments to account for the commitments they have made in 2015. Philanthropic foundations need to support causes that are aligned with the SDGs and work more effectively with governments and other actors.

Vilka är det han talar om? Helt klart är det en frisedel till Rockefeller, Soros, Brzezinsky och alla andra av deras sort att med egna initiativ få bort regeringar och politiker som inte håller med ”världsordnarna” och står  i vägen för de kollektivistiska idealen. Och vad förväntas vanligt folk göra? Jo, de skall lyssna, titta på, hålla med och applådera:

[Ordinary] citizens, young people and others can use the incredible explosion in information technology in recent years to become key drivers of implementation.

Håller man inte med elitens budskap via FN kanske man blir kategoriserad som ”politisk extremist”?

D.S.

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Varken fred, säkerhet eller mänskliga rättigheter är Prio 1 för FN:s arbete längre.

 1. Pingback: Vilka styr oss vart? | Jan Millds blogg

 2. Risto Matinen skriver:

  Bra skrivet, Skrivare!

  Det är kulturmarxister, NWO:are och FN-byråkrater m.fl. som är politiska extremister! Något så in i bomben avskyvärt, är vad de eftersträvar och försöker tvinga oss in i. Sovjetunionen 2.0…

  Agenda 2030. På endast 15 år hoppas de uppnå sin globala teknokratiska diktatur. Skicka oss i västvärlden i bästa fall tillbaka till den materiella standard vi hade på 20-talet i förra århundradet.

  Nej, jag anser att FN inte ens ska hålla på med mänskliga rättigheter, eftersom de mest fokuserar på positiva sådana. Endast negativa mänskliga rättigheter är acceptabla.

  Helst av allt: Lägg ner FN och låt inget liknade uppstå därefter. Sverige ut ur EU och FN, så länge!

  • Björngunnar skriver:

   Ja och Fn är inte infiltrerat som så mycket annat är , Fn är skapat av dem, djävlarna, så vad kan man förvänta sig?
   Finns det annars något som inte är infiltrerat, Svenskt näringsliv( organisationen ) ,svenska kyrkan, de politiska partierna, polisen, rättsväsendet, föreningen Fri- murarna etc?
   Men vem vet, även om jag inte funderar på om gud finns så tror jag att hans finger finns och ville han vara vänlig och ge oss ett finger så att vi slapp att förslavas av djävulen så vore det ju tacknämligt!

   • Peter Harold skriver:

    Självklart ger Gud ett finger. Mellanfingret. Nej, skämt åsido, jag kommer inte på några institutioner som inte är infiltrerade av kulturmarxister i alla dess skepnader. jag har till och med stött på dem i libertarianska kretsar också.

    • Läsare skriver:

     Vilken folkgrupp startade och ledde Frankfurtskolan, det är där ”kultur”marxismen stammar från. Låt oss titta på en bild där alla de ledande ”kultur”marxisterna är med på bild.
     ________

     Nordfront har kommit över en bild som på ett enkelt sätt redogör vilka personer som låg bakom den så kallade Frankfurtskolan.

     Nordfront fick ett tips på en bild som tycks vara producerad av Dailystormer.com. Bilden är en granskning på vilka tongivande medlemmar som utgjorde den så kallade Frankfurtskolan, en skola som producerade idéer som starkt påverkat Västvärlden efter andra världskriget

     https://www.nordfront.se/vilka-lag-bakom-frankfurtskolan.smr

     Oooops … en massa judar. Det var ju oväntat? (Sarkasm).

     • Läsare skriver:

      How to Destroy Nations with Love and Tolerance

      The Enemy Within

     • Björngunnar skriver:


      Originalbilden!

     • Peter Harold skriver:

      I ärlighetens namn var det en del judar som startade den österrikiska ekonomiska skolan, som är mer frihetlig än Frankfurt. men jag förstår din poäng. Och oräknat detta med judar så skall man också uppmärksamma detta med hur vissa grupper infiltrerar andra sfärer, vilket vi sett väldigt tydligt med Leo Troitskijs lärjungar som idag återfinns i den neo-konservativa sfären. Och ja, jag vet vad ledargarnityret hos dem har för härkomst… 😉

      • Den anonyme skriver:

       Menger, Böhm von Bawerk, von Mises och Hayek et al är nog tyvärr helt okända namn för dem enkelspåriga Läsarhen.

       • Peter Harold skriver:

        Fast SVT gjorde ett försök att en gång för alla befästa hur dåligt en fri marknad är. Kunskapskanalen visade ”The Shock Doctrine”, vilken inte ställde sig särskilt positiv till annat än kommunister, socialister och annat vänsterpack. Så nog slinker det in ett och annat namn på de som inte bekänner sig till Keynsianernas ofelbara lära…

        • Den anonyme skriver:

         Jag har läst Kleins bok och även No Logo som kan ses som en sorts prequel.
         Ett litet uns av rättmätig kritik mot dagens system går att hitta i böckerna men hennes lösning är ju tyvärr bara än mer av regleringar, förbud och fördelningspolitik.
         Suckade när jag läste i tablån att (S)(V)T skulle reprisera ”dokumentären”.
         Avstod att se möget.
         Piketty och Klein är som Jesus och Maria för de troende inom MSM.
         Undrar om det blir någon dokumentär om Rothbard, LV Mises, HH Hoppe eller liknande i vår opartiska statstelevision om motvikt?

      • Björngunnar skriver:

       Neocons har kopplingar till Trotsky, det var intressant.
       Kanske kunde bli en egen artikel?
       Jag har läst Albert Engströms berättelse när han besökte kommunisterna i Kreml på -20 talet där Trotsky ingick.
       Engström tyckte att Trotsky hade ovanligt snälla ögon.
       Trotsky lär ha flytt till frimurarna i Mexico där han begick självmord genom att slå sig själv i nacken med en ishacka.
       För någon splittring mellan judar finns väl inte?

  • Peter Harold skriver:

   Japp, jag är också villig att gå till val med ett budskap om utträde ur EU och FN.

 3. Björngunnar skriver:

  Vi kanske borde alliera oss med Nordkorea?
  Ett land som mycket galla spys över, så då borde det vara ett bra land?
  Göran Persson var där på besök och träffade regeringschefen.
  Han, Göran, hade mycket gott att säga om ledaren.
  Men rykten och konspirationsteorier påstår att ledaren är frimurare.
  Att Göran Persson är frimurare är inte bara möjligt utan troligt.
  Han ser till att det skänks pengar till ,om detta må vi berätta och gasningshistorian av judar.
  Frågan är menar jag, är vi mer lurade än vi kan föreställa oss?
  Vissa saker är ju inte svårt att förstå, massinvällningen är ett vapen för att förstöra nationalstaterna och godhetssyndromet är med politikernas hjälp inympat på befolkningen.
  Eu och Fn är organisationer som har samma syfte.
  Fabianer brukar inte bråttom, men nu verkar händelser ske med vindens fart.
  De håller på att förlora kontrollen vilket är synonymt med sin trovärdighet.
  Eller var det planerat för full fart framåt och kaos så fort det bara går, inbördeskrig, och isåfall är ju planeringen brilliant!
  Fler frågor än svar…

  • Peter Harold skriver:

   Göran Persson är en underlig figur. Men jag tror att han är listig också (eller snarare, jag vet att han är det annars hade han inte blivit statsminister). Denna list får honom att säga saker som ärligt talat skall betraktas som sanning med kraftig modifikation. Göran Persson hade mycket gott att säga om president George W Bush. Jag avfärdade det som ett utslag för att ”lika barn leka bäst”. Sedan har jag förstått att GWB inte alls var särskilt briljant; han var snarare motsatsen till briljant när det kom till förstånd, men han var lättprogrammerad. Samtidigt var han enormt okunnig inom områden som hans ”programmerare” inte ville att han skulle ha med att göra. Jag tror att hans bor Jed Bush gjort vissa saker bakom hans rygg som är väldigt obehagliga.

   Att fabianer är med i leken, det är ganska uppenbart. Deras tålamod är nästan gudomligt. Att de upplever att andra rycker i rodret nu håller jag med om, och det finns vissa desperata uttryck. Men de kommer aldrig att ge upp. Och framför allt skyddas de av folkets okunnighet. Jag skall prova någon gång vid lunchen att se hur många som vet vad fabianismen är.

 4. Den anonyme skriver:

  ”Varken fred, säkerhet eller mänskliga rättigheter är Prio 1 för FN:s arbete längre.”

  Har de varit Prio 1 någon gång? Inte på papperet utan på riktigt alltså.

  • Peter Harold skriver:

   Nej, bara på papperet. Men FN har varit duktiga på undanflykter. Vi får se vad de skyller på när utvecklingen inte heller visar sig vara så värt hållbar för de som eftersträvar fred, säkerhet och mänskliga rättigheter. Räkna med att en del begrepp i framtiden kommer ha en ny definition…

 5. Läsare skriver:

  Så det gamla kommunististaset Lykketofte har rakat av sig Trotzkyskägget på gamla dagar.

  ALLA globala organisationer styrs av judar. NWO, New World Order betyder egentligen Den Judiska Världsordningen.

  JWO, Jew World Order.

  • Peter Harold skriver:

   Aj tusan, jag visste inte att han hade haft hår i ansiktet. Själv skulle jag vilja ha ett ZZ Top-skägg. Jag sparade mitt skägg från mitten av september fram till dagen före julafton. Jag kände mig som en vandrande sanitär olägenhet, så jag blev tvungen att klippa bort det. Hade inte varit trevligt att se en bit julskinka efter nyår när man kammat skägget.

 6. Läsare skriver:

  Minus 41 i Norrland och minst minus tio och östvind. Var är den där globala uppvärmningen alla tjatar om? En rolig anekdot. För några år sedan var det ett par som skulle åka skidor till Npordpolen i protest mot den påstådda uppvärmningen. Först var det max media attentionwhore, men sen ställde de in.

  Varför? Det var för kallt 😂

  http://www.exponerat.net/koldrekord-i-norr-minus-41-grader-for-asylsokarna/

 7. Läsare skriver:

  Minus 41 i Norrland och minst minus tio och östvind. Var är den där globala uppvärmningen alla tjatar om? En rolig anekdot. För några år sedan var det ett par som skulle åka skidor till Npordpolen i protest mot den påstådda uppvärmningen. Först var det max media attentionwhore, men sen ställde de in.

  Varför? Det var för kallt 😂

  http://w
  ww.exponerat.net/
  koldrekord-i-norr-minus-41-grader-for-asylsokarna/

 8. Läsare skriver:

  Minus 41 i Norrland och minst minus tio och östvind. Var är den där globala uppvärmningen alla tjatar om? En rolig anekdot. För några år sedan var det ett par som skulle åka skidor till Npordpolen i protest mot den påstådda uppvärmningen. Först var det max media attention whore, men sen ställde de in.

  Varför? Det var för kallt 😂

  Exponerat:

  koldrekord-i-norr-minus-41-grader-for-asylsokarna/

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag har också hört om ett gäng som skulle paddla kanot dit. Det gick inte så bra, ha ha! Senare skulle man åka med en mindre isbrytare till Nordpolen på sensommaren för att visa att isen smälter där. Den körde givetvis fast i isen.

   Jag har en bekant som är uppe i köldhelvetet i Norrland. Det är som att det inte går någon ström till startmotorn, sade han.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s