Det bubblar om både Krim och Coca Cola

Bästa läsare!

Jag hoppas innerligt att ingen av er syndat och bytt ut den älskade julmusten mot de föraktliga dryckerna från Coca Cola och Pepsi. Det har väl inte undgått uppmärksamma människor att Coca Cola i år satsade hårt på att försöka få sin dryck till att bli julens brygd. Men jag hoppas att de misslyckades med det. Inget kan slå upplevelsen av en nyöppnad julmust som legat ute i snödrivorna i ett par timmar. Doften av malt och humle, skummet, sötman och beskheten. Och rapvänligheten. Julmust ger rapen en bred resonans till skillnad från dem smala och skärande rapen som Coca Cola alstrat. En rap baserad på julmust är som Pavarotti i glädjetårar. Coca cola-rapen är bara ett akustiskt missfoster.

Nå, i vilket fall som helst har Coca Cola försökt samma sak i Ryssland genom att ge nationen en julhälsning. Man lade upp på sin V-kontakte-sajt en nyårshälsning i form av ett kort med landet utformat som en snöhög.

Men Coca Cola fick direkt negativ respons av sina kunder och många andra via V-kontakte (den ryska motsvarigheten till Facebook). Snöhögen saknade någonting väldigt viktigt. Sedan 2014 är provinsen Krim medlem i den ryska federationen. Gör om och gör rätt, sade den ryska allmänheten. Och Coca Cola gjorde som deras kunder önskade:

sb coca cola ryssland

Detta skapade givetvis reaktioner. Inte i Ryssland, men däremot i Kiev, huvudstaden i grannlandet Ukraina, där man med stöd från USA bedriver en kampanj för att Krim skall återgå till Ukraina. Och USA:s ambassad kontaktade utrikesdepartementet hemma i Washington där man påpekade det olämpliga i tilltaget med att inkludera Krim i en rysk karta. Coca Cola svarade lydigt att man skulle plocka ner nyårshälsningen till det ryska folket, vilket nu är gjort.

Den amerikanska ambassaden publicerade till och med en officiell text som sade att ”Coca Colas agerande strider mot USA:s position som fördömer Rysslands lagvidriga ockupation av Krim, som är och alltid har varit en del av Ukraina”.

Det problematiska med den formuleringen – som dock är väldigt avslöjande för den arrogans som präglar amerikansk utrikes- och säkerhetspolitik sedan Nine Eleven – är att den inte är sann.

Krim har varit en del av Ryssland sedan Katarina II annekterade halvön år 1783, enligt henne själv ”från och med nu och för all framtid”. Framtiden tog slut första gången 1917 då man under en kort period tillsammans med Ukraina passade på att utropa en självständig republik. Kommunisterna tog makten och behöll Krim under rysk kontroll fram till Andra Världskriget då Hitler-Tyskland avancerat så pass långt att man ockuperade halvön. Mot slutet av kriget återtog Sovjetunionen Krim och halvön blev återigen rysk i enlighet med Katarina II:s löfte. Det krävdes dock bara en blöt kväll för generalsekreterare Nikita Chrustjov för att han skulle ge bort Krim (exklusive hamnstaden Sevastopol som tillhörde Moskwa) i gåva till sitt forna födelseland Ukraina 1954 (kanske som ursökt för att han hjälpte att svälta ihjäl några miljoner av sina medmänniskor under 1930-talet). Intressant nog skedde detta helt i strid med Sovjetunionens konstitution, men det hörde till kommunistdikaturens natur att man inte ber sina ledare att hänga upp sig på legaliteter.

Det är nog för läsare av Skrivarens Blogg säkert bekant att invånarna i Krim folkomröstade om utträde ur den Ukrainska federationen härom året, vilket slutade med att 9 av 10 röstade för detta förslag.

Läsare av andra medier, typ DN, tror inte att det ägde rum en riktig folkomröstning, eller att Putin placerat ut agenter som bytte ut valsedlarna, eller tvingade väljarna att rösta efter soldaternas direktiv. Ack ja, svensk press förmedlar så mycket strunt. DN har säkert inte heller berättat att folkomröstningen 2014 inte var den första som Krim-borna varit med om. Redan 1991 hade man folkomröstat om att bli en autonom republik som var oberoende av Ukraina. Även den gången röstade fler än 9 av 10 för förslaget.

När Sovjetunionen upplöstes ville medborgarna i Krim vara självständiga, men eftersom både Ukraina och Ryssland hade en ännu ej uppdelad flotta i Sevastopol, och bara för att förhindra ett krig, valde man att på pappret erkänna sig som en autonom del av Ukraina, och Ryssland kunde behålla sin flotta på Krim.

Krim-borna svarade med att välja en ryss till president och stifta egna lagar. Detta accepterade inte regimen i Kiev, och Ukraina förklarade att man skulle avveckla presidentämbetet i provinsen och ogiltigförklara de lokala lagarna, vilket också skedde. Ukraina avvecklade även det lokala parlamentet i Krim så att de inte längre skulle kunna stifta några nya egna lagar. Några protester från västvärlden kan jag inte minnas mig ha hört.

När Ukraina år 2004 valde en västvänlig president i Kiev i samband med den orangefärgade revolutionen (den Rysslandsvänlige motståndaren fick en överväldigande majoritet i Krim) beslutade denne sig för att rensa ut personal på myndigheter och olika institutioner för att förhindra provinsens förmåga att skapa mer bekymmer för honom. Två år senare beslutade Ukraina att man skulle låta USA få ha trupper på Krim, vilket var emot Krim-bornas vilja.

Mellan 1995-2014 har Krim styrts av beslutsfattare som utsetts av regimen i Kiev. I samband med den pro-västliga statskuppen i Kiev 2014 hotades etniska ryssar till livet, och medborgarna i de östliga provinserna fruktade för våldshandlingar från de etniska ukrainarna. Därav genomfördes flera lokala folkomröstningar om att lämna den ukrainska federationen och upprätta en övervakad gräns mot det gamla landet. Resultatet i folkomröstningarna gav en överväldigande majoritet för separation, och på Krim röstade man som jag nyss nämnde ånyo för att lämna Ukraina och sedermera ansluta sig till den ryska federationen, vilket av USA kallar för ”en lagvidrig ockupation”.

Rysslands ”lagvidriga ockupation” genomfördes med inga kända dödsfall (det påstås att en ukrainsk soldat skall ha skjutits, men jag hittar inte någon information om detta). År 2003 invaderade USA m.fl. länder Irak utan stöd från FN:s säkerhetsråd, och dödstalet efter det kriget fortsätter att stiga. Iraqi Bodycount uppskattade att fram till 2013 hade 175’000 irakier dött efter den USA-ledda invasionen. Krimborna kan skatta sig lyckliga över att inte ha blivit invaderade av amerikanska trupper.

I övrigt fortsätter regimen i Kiev att beordra sin armé att beskjuta utbrytarprovinserna i öst. Hundratusentals människor lever utan värme och rinnande vatten. Men de flesta stannar kvar och trotsar både kyla och hunger.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

106 kommentarer till Det bubblar om både Krim och Coca Cola

 1. Björngunnar skriver:

  Tack för en både rolig och intressant berättelse!
  Jag har varit på Krim, det var i januari och ryska kvinnor simmade bland isflaken i Sevastopol.
  I närheten stog en jättelik obelisk som på tyska kallades, traum von impotens.
  Befolkningen är trevlig och välklädda, jag hade en svensk tygjacka och när jag försökte ta ut pengar på bankomatkort försvann kortet in i automaten och det var till att gå in i banken o fråga varför, svaret du ser inte ut att ha några pengar, svart skinnpaj anbefalles!
  Det skulle vara intressant att åka till Novorussia men via Ukraina är det nog omöjligt.
  Margot Wallström, en Illuminatitorped, spred för inte så längesedan uppgifter om att ryska arme’n var i Novorussia, jag skrev och frågade departementet om verifikationer och fick svaret att det var så det visste alla.
  Vilket bekräftar att Sverige är ockuperat.
  En rysk militär sa att om ryska armen varit där så hade det märkts, ryssarna har diverse elektroniska vapen som stör ut radiokommunikation och en utrustning som laddar ut batterier på alla fordon så att de aldrig mer kan startas.
  Ryska flyget lär också ha stört ut radarsystemet på en amerikansk fregatt, vad den nu hade där att göra.

  • Peter Harold skriver:

   Spännande resa! Jag hoppas själv på att kunna resa till Krim en dag. Det sägs att det skall byggas en bro direkt till Ryssland. Egentligen skulle jag vilja resa runt hela Svarta havet. Skulle vilja resa samma route som huvudpersonen i Jules Vernes ”Den envise Keraban”.

 2. Martin skriver:

  Något som sällan nämns är regionens historia. Från Moskvas frigörelse från gyllene horden någon gång på fjortonhurndatalet fram till att Krimkahnatet besegrades någon gång på sjuttonhundratalet så var kahnatets årliga slavräder extremt påfrestande på Moskvas och Polens resurser. Det var en stor anledning till att det svenska imperiet kunde breda ut sig uppe i norr.

  Kahnatet hoppade tuva mellan de två rivalerna Polen och Moskva som oftast befann sig i krig mot varandra. Kahnatet drev sin ekonomi på slavräder mot endast den ena staten i taget och spelade ut dem mot varandra. Till sist så blev det Moskva som gjorde slut på kahnatet. Och annekterade dess land och koloniserade det med ryssar. Det går fortfarande att se på valkartan från 2010 var kahnatets gräns en gång gick. Hade det varit Polen som hade besegrat kahnatet så hade troligtvis valkartan sett helt annorlunda ut. (Som alla vet så har ju Ukraina inte ofta funnits till i historien, västra delen har varit del av polen, östra delen av ryssland och södra delen av kahnatet).

  Presidentvalet 2010:

  Krimkahnatet:

  Lång artikel om Krimkahnatets månghundraåriga slavräder och dess enorma effekt på rysk och polsk/ukrainsk ekonomi:
  http://mikedashhistory.com/2015/01/15/blonde-cargoes-finnish-children-in-the-slave-markets-of-medieval-crimea/

  • Läsare skriver:

    The Jews in Crimea were actively involved in the slave trade.[10]

   https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_Khanate#Slave_trade

   • Björngunnar skriver:

    • Martin skriver:

     Du är så dum så klockorna stannar. Krimkahnatet var mongoliskt i grunden, ej kahzariskt. Och föregångaren till den här slavhandeln var skandinavisk och bedrevs längs de ryska floderna.
     Jag diskuterar gärna judisk överrepresentation i media och andra maktsfärer i våra samhällen. Någon annanstans. Att som en trasig grammofonskiva upprepa ”judejudejudejude” i varje diskussion gör bara skada. Du och de andra judebabblarna i det här kommentarsfältet är okunniga, respektlösa människor som bara förstör. Idiot!

     • Den anonyme skriver:

      Auch, nu trampade du på några väldigt ömma tår.
      Lycka till och tack för ditt intressanta tillägg till PHs inlägg.

      Vänligen

     • Läsare skriver:

      Om du Martin var läskunnig så skulle du sett att det är en Björngunnar som publicerat Khazarkartan.

      Och om du varit beläst och begåvad, då hade du vetat att judar byter namn hela tiden, det är alltså inte omöjligt att under nått av de där stamnamnen kan det vara att det döljer sig judar.

      Men hur som, det var inte jag som drog upp slaveriet. Jag skiter i hur många negrer araberna slavhandlade. En obetydlig detalj i världshistorien.

      Jag har gett dig en massa info om slaveriet, men du Martin är för dum för att ta till dig fakta. I stället gnäller du som en äggsjuk höna.

   • Den anonyme skriver:

    Tamejtusan lyckades du inte en hitta en listig jude till som lurat de dumma tartarerna till att syssla med slavhandel.
    Har du ingen länk på att judar även organiserade slavhandeln mellan Afrika och Arabvärlden? Visserligen lite offtopic men OT är ju din specialitet.
    Shalom

    • Sofia skriver:

     SHALOM!!!
     F.d. juden Nathaniel, som härstammar från Ryssland, förklarar för dig varför han lämnade:
     http://gloria.tv/media/Kfg3DMww5H2

    • Läsare skriver:

     Slavhandeln över Atlanten var i princip ett judiskt monopol . Näst intill alla slavskeppen ägdes av judar. Nästan alla kaptener och nästan all besättning var judar .
     _______________

     Slave auctions were postponed if they fell on a Jewish holiday. In Curacao in the seventeenth century, as well as in the British colonies of Barbados and Jamaica in the eighteenth century, Jewish merchants played a major role in the slave trade.

     In fact, in all the American colonies, whether French (Martinique), British, or Dutch, Jewish merchants frequently dominated.

      ”This was no less true on the North American mainland, where during the eighteenth century Jews participated in the ‘triangular trade

     http://www.rense.com/general69/invo.htm

     Dr David Duke has dealt with the issue of Jewish involvement in the Trans-Atlantic slave trade in two remarkable videos, which are “must-see” material and can be viewed below:

     http://davidduke.com/jewish-role-african-slave-trade-highlighted-new-dutch-jewish-book/

     • Läsare skriver:

      2:30 – 3:30

      Who Ran the Slave Trade?? The World Masters of Slavery Documentary

     • Den anonyme skriver:

      ”Har du ingen länk på att judar även organiserade slavhandeln mellan Afrika och Arabvärlden?”

      Mest om den transatlantiska slavhandel i dina länkar vad jag kan se.

      • Läsare skriver:

       Har aldrig läst om judar och slavhandeln mellan Afrika och mellanöstern/arabvärlden. Och har aldrig undersökt saken, en pytteliten parantes för mig. Hittade detta. Du får söka själv. Hittar du nått så länka.

       The most significant Jewish involvement in the slave-trade was in Al-Andalus, as Islamic Spain was called.[41] According to historian Alan W. Fisher, there was a guild of Jewish slave traders in Constantinople, the capital of the Ottoman Empire. The guild had about 2000 members.[30] The city was a major center of the slave trade in the 15th and later centuries. By 1475 most of the slaves were provided by Tatar raids on Slavic villages.[30] Until the late 18th century, theCrimean Khanate maintained a massive slave trade with the Ottoman Empire and the Middle East, exporting about 2 million slaves from Poland-Lithuania and Russia over the period 1500–1700.[42]

       https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_slave_trade

       Det viktigaste är den judiska slavhandeln över Atlanten. Juden använder den svarta slavhandeln som ett psykologiskt vapen för att få vita att ha skuldkänslor och som resultat får det att vita inte vågar ifrågasätta niggernas uppförande, eller rättare sagt all brist på normalt uppförande.

       Har du bott i Sydafrika måste du veta skillnaden mellan negrer och niggers.

       • Den anonyme skriver:

        Pytteliten parentes?
        Den transatlantiska slavhandeln varade kortare tid samt omfattade mindre slavar än den mellan Afrika och arabvärlden.
        Skillnaden mellan neger och niggers? Kan den vara ungefär som mellan du&jag – den ena är burdus och banal medan den andre är belevad och sofistikerad?
        Bara en gissning, det ”rätta” svaret har ju alltid du.

     • Martin skriver:

      Om det är din åsikt, skapa då din egen kommentar och diskutera slavhandeln över atlanten din brölande enögda okunniga fåne.

    • Läsare skriver:

     Den anonyme vid januari 8, 2016 kl. 9:53 f m

     Tamejtusan lyckades du inte en hitta en listig jude till som lurat de dumma tartarerna till att syssla med slavhandel.
     ____________

     Börja snacka slavhandel med mig och det är en dead giveaway att hitta judar. Judar har ALLTID dominerat slavhandel. Men hur skulle du Den anonyma kunna veta det?
     ______________

     The trend in Israel is driven by the sex trade and the human trafficking that comes with it. There are 15,000 prostitutes in Israel, Rebecca Hughes from ATZUM’s Task Force on Human Trafficking wrote in The Times of Israel, entering the profession at an average age of 14.

     http://www.timesofisrael.com/thousands-of-slaves-in-israel-global-study-finds/

    • Läsare skriver:

     Den anonyme vid januari 8, 2016 kl. 3:50 e m

     Pytteliten parentes?
     Den transatlantiska slavhandeln varade kortare tid samt omfattade mindre slavar än den mellan Afrika och arabvärlden.

     Skillnaden mellan neger och niggers? Kan den vara ungefär som mellan du&jag – den ena är burdus och banal medan den andre är belevad och sofistikerad?

     Bara en gissning, det ”rätta” svaret har ju alltid du.
     ___________

     Det är ingen som bryr sig om att några miljoner, tiotals miljoner eller hur många de nu var, negrer blev köpta av araber från negerhövdingar och såldes som slavar i arabvärlden.

     De ENDA som bryr sig är judar som använder araberna som nyttiga idioter för att hetsa vita mot araber i propagandasyfte för stackars lilla oskyldiga Pizzrael (israel).

     Om så fan bara en enda neger hade åkt förstaklass över Atlanten så hade denna enda neger framställts som ett bevis på alla vitas inneboende strukturella rasism .

     Det var DU Den anonyma som började. Det är bara att gå tillbaka till ditt FÖRST inlägg här. DU började med att klanka på mig och för varje inlägg blir du mer å mer hånfull.

     Jag tar ingen skit från nån uppblåst stropp som inte skitit på 14 dagar, börjar med att ställer upp dum käftoch tror att han är nått. Som DU ropar, så får du svar. Svårare än så är det inte.

     Nu är logik inte precis svenskens starkast gren, men Handling får Konsekvens. FÖRST kommer Handling – sedan Konsekvens.

     ”Belevad och sofistikerad”, snarare enkelspårig, obeläst, gravt okunnig och dumknullad.

     Ge fan i att tilltala mig om du inte kan uppföra dig med normalt hyfs Den anonyme.

     • Den anonyme skriver:

      ”Det är ingen som bryr sig om att några miljoner, tiotals miljoner eller hur många de nu var, negrer blev köpta av araber från negerhövdingar och såldes som slavar i arabvärlden.”

      Jag finner all handel slavhandel oberoende av köpare eller säljare motbjudande.

     • Den anonyme skriver:

      ”Debut för mig som kommenterare på PHs eminenta blogg och inleder tyvärr med lite gnäll.
      Gnället absolut inte riktat mot bloggaren utan mot ”Läsare” som oberoende av vilket ämne PH skriver om plockar upp samma repiga och sönderspelade gamla LP (stenkaka kanske tom) om den onde juden.
      Var sak har sin plats och om PH tillämpar yttrandefrihet kan väl ”Läsare” respektera ämnet i de aktuella artiklarna och inte bara mala på in absurdum om sitt egna favoritområde.

      Vänligen”

      Mitt första inlägg ovan och visst var jag kritisk i den. Inte mot din person utan en lättsam förfrågan om att få lite variation i kommentarerna som jag ansåg ofta ej anknöt till PHs blogginlägg.
      Därefter har det ”escalated quickly” för att använda Ron Burgundys vokabulär.

      Jag kan visst skärpa mig och använda såväl hyfs som vett och etikett men det skall väl förtjänas isf och för var jabb jag utdelat svarar du med ett bombardemang av än värre glosor och invektiv.

      Ska Ad hominem-användandet jämföras är vi nog lika goda kålsupare båda två med skillnaden att du är ruskigt mer snarstucken än jag.

      • Läsare skriver:

       Okay, Ceasefire med Den anonyme.
       Läsare

       • Den anonyme skriver:

        Vapenvilan accepteras.
        Vi får koppla in vår favoritorganistion FN om det hettar till igen 🙂

        • Björngunnar skriver:

         Ok, men jag tycker bråket var ett otrevligt inslag!
         Om någon skall ha åsikter om vad som skrivs är det bara bloggägaren.
         Martins första inlägg var dock mycket intressant.
         Söder om Kiev vid Bela Tserkva, Vita kyrkan ,rinner Ros reka, Roslagen flod?

   • Martin skriver:

    Ok skithög. Driv din fråga under din egen tråd. Istället för att sabba min kommentar Jag kan visst diskutera sånt också. Men nu pratade jag om någonting annat. Idiiot!

    • Läsare skriver:

     Till Martin

     Martin vid januari 8, 2016 kl. 6:51 e m

     Ok skithög. Driv din fråga under din egen tråd. Istället för att sabba min kommentar Jag kan visst diskutera sånt också. Men nu pratade jag om någonting annat. Idiiot!

     ___________

     Oooops. Då förstår jag att du är förbannad. Hade jag själv blivit. Det var absolut inte min mening att förstöra din tråd. Och det är absolut inte medvetet gjort.

     Jag ber om ursäkt för det!

     Ibland verkar det som att jag svarar på en kommentar, men svaret verkar hamna fel ändå. I vilket fall, det är absolut inget medvetet från min sida.

   • Martin skriver:

    Judar har historiskt inte varit territoriella. Det har gjort att de har haft människor de kan göra pålitliga transaktioner med över hela världen, nämligen andra judar som de har släktband religionsband och sånt till. Detta har gett dem komparativa fördelar i internationell handel. Slavhandel var den viktigaste handeln i krimkahnatets ekonomi. Följaktligen blir judar överrepresenterade där därför att de har bättre kontakter i Ottomanska imperiet. Judarna hade varit lika överrepresenterade om Kahnatets ekonomi hade kretsat runt att exporterna gurkor. Det är inte handelsvaran som är poängen.

    Slavjägarna var en vidareutveckling av det som hade gjort mongolerna och andra stäppnomader överlägsna. I det privata entreprenörsskapet och handelshusen och fribrytarmentaliteten som tycks ha rått så kanske man kan spåra en skandinavisk rest, det var ungefär så som Svear och Ruser och Variager hade organiserat sin handel. Men det är väl i och för sig tveksamt, det är nog bara så såna stater blir organiserade rent naturligt.

    Och slavhandeln var främst en effekt av den Ottomanska, turkiska, islamiska kulturen i det ottomanska imperiet. De var redo att betala för ljushylta sexslavar. De hade stålar. Då kommer slavhandeln att uppstå vare sig det är judar eller skandinaver eller tatarer som organiserar den.

  • Den anonyme skriver:

   Tack för intressanta och relevanta kommentarer.
   Vänligen

  • Läsare skriver:

   This bit of misdirection is interesting in light of the fact that Jews have been dominant in the slave trade since at least Roman times — especially the trade in White slaves.

   Jewish slave dealers followed Caesar’s armies everywhere — into Gaul, into Germany, and into other northern lands — eager to buy as slaves all of the captives of the Romans — especially the female captives.

   http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/abuse/slavery/news.php?q=1361894621

   • Läsare skriver:

    Interestingly enough, this fact was revealed in a recent news report in the Jewish newspaper the New York Times, of all places. The January 11 issue has a major article titled ”Contraband Women” and written by a Jewish reporter in Israel.

    The article deals specifically with the Jewish trade in Ukrainian and Russian women — although it doesn’t label the trade as ”Jewish.” What the report does say is this:

    Centered in Moscow and the Ukrainian capital Kiev, the networks trafficking women run east to Japan and Thailand, where thousands of young Slavic women now work against their will as prostitutes, and west to the Adriatic coast and beyond. The routes are controlled by Russian crime gangs based in Moscow.

    What the reader must understand is that these crime gangs don’t have a real Russian in them. They are entirely Jewish, …

    http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/abuse/slavery/news.php?q=1361894621

    • Läsare skriver:

     One would believe from the works of Mr. Spielberg and other Jewish propagandists that the hatred the Slavs bore against the Jews was based only on religious bigotry and that the Jews were completely innocent and inoffensive.

     One fascinating fact which Bristow’s book reveals is that the center of the Jewish trade in Polish girls was in a little town called Oswiecim. The German name for this town was Auschwitz.

     s. But the trade in White slaves from eastern Europe has been an exclusively Jewish activity for the last 200 years.

     http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/abuse/slavery/news.php?q=1361894621

     • Läsare skriver:

      Judar slavhandlar också med judinnor och säljer judinnor till bordeller. Förekom en hel del judisk slavhandel med judinnor från Europa till Sydamerika i slutet på 1800-talet inpå 1900-talet.

      Orkar inte leta källor just nu. Men så var det i alla fall. Att hitta judar som hållit på med och som håller på med slavhandel är inget som helst problem. Tvärtom, det går inte att undvika judar i slavhandel av det enkla skälet att judar har dominerat slavhandel i alla tider och i alla länder.

      Som jag skrev, judar och slavhandel är en dead giveaway.

  • Peter Harold skriver:

   Tackar för denna kompletterande historieskildring. Väldigt obehaglig tid att behöva leva i under medeltiden. Jag funderar på om dessa slavar lämnade några ättlingar efter sig.

   • Läsare skriver:

    Quotes and Facts About Blacks and Jews

    http://iamthewitness.com/doc/The.Secret.Relationship.Between.Blacks.and.Jews.htm

    Louis Epstein JEW, author of Sex Laws and Customs in Judaism: 

    ”The female slave was a sex tool beneath the level of moral considerations. She was an economic good, useful, in addition to her menial labor, for breeding more slaves.

    To attain that purpose, the master mated her promiscuously according to his breeding plans.

    The master himself and his sons and other members of his household took turns with her for the increase of the family wealth, as well as for satisfaction of their extra-marital sex desires. Guests and neighbors too were invited to that luxury.” 

    __________

    His breeding plans 😂 Den garvar jag åt än idag fast det är ett bra tag sedan jag läste den första gången. Judarna var de största slavägarna i Amerika. Så självklart finns det mängder med negrer som har judeblod i sig.

    Vet du varför de etiopiska negrerna räknas som judar? Därför att judiska slavägare hade plantag i Etiopien där de själva tillverkade slavar. Det finns även en mindre koloni i södra Afrikas inland där det finns en negerstam som räknas som judar. Minns inte vad det heter just nu.

    ”Breeding plan” hehe 😎

   • Martin skriver:

    Kan inte du ta bort det här judebabblande ”läsare” och de andra trollen i kommentarsfältet? De bara sabbar. Jag la ner tid på min kommentar och de här kretinerna kommer in och trycker på ”play” på det enda ”intellektuella” argument de någonsin lärt sig i hela sina liv.
    Slavhandeln längs dnepr och neva och ner till svarta havet och konstantinopel och den islamiska världen drevs av våra förfäder under hundratals år. Krimkahnatet/tartarerna var turkmeniska(?) rester av gyllene horden som var en av arvtagarna av mongolimperiet. Och Novgorod som våra förfäder grundade fortsatte att utgöra ett nav i den här handeln även efter mongolerna.
    Det har ingenting med judar att göra alls även om det möjligen skulle kunna vara tänkbart att de deltog senare i egenskap av internationella handelsmän. Men även så så är den här slavhandelsrutten ingalunda ett judiskt fenomen. Snarare då ett skandinaviskt.

    Det lär ju finnas en hel del slaviskt och finnourgiskt mitokondriedna i turkiet, något annat vore förvånande. Slavhandeln var omfattande och dna’t trängde sig in ”på toppen” så att säga eftersom sexslavar var dyra. Och det gör ju att det fick god spridningsmöjlighet.

   • Martin skriver:

    Jag tycker bara att det är intressant att det går att se den här etniska skiljelinjen i historien. Det kanske bara är en slump men jämförelsen mellan kahnatet och valkartan tycke jag är uppseendeväckande.

    Tack för en intressant artikel förresten. Det var väldigt bra uppmärksammat.

 3. Julmust är en självklarhet. Coca-Cola använder jag bara som toalettrengöringsmedel. Fick tipset på Facebook härom året och det funkar verkligen.

 4. Läsare skriver:

  Det här är OT, men jag vill att alla skall se den.

  White Genocide in South Africa

  • Martin skriver:

   Du behöver inte berätta att det är OT. ALlt du har postat under den här artikeln har varit OT. Du gör ett fruktansvärt dåligt intryck. Du beter dig illa. Och det är ett synnerligen dåligt sätt att få folk att lyssna på dig. Skärp till dig!

 5. Rune skriver:

  ”Inget kan slå upplevelsen av en nyöppnad julmust som legat ute i snödrivorna i ett par timmar.”
  —————————-
  Jodå! Gammaldags Svagdricka är faktiskt några pinnhål vassare. På femtiotalet köpte vi denna dryck av drickabilen i fem eller tioliterskaggar. Men numera finns svagdrickan i affärerna i stora Pet-flaskor. För något tiotals år sedan försökte man ta bort både svagdrickan och julmusten i affärerna och ersätta dem med Coca-Cola. Men det slog inte väl ut så nu finns alla dessa drycker att köpa.

 6. Sofia skriver:

  ”Högst upp på världsträdet YGGDRASIL går geten Heidrun ur vars spenar det rinner mjöd som dricks av fallna kämpar i Valhall”.
  Vad är det med getter?
  De stackarna utnyttjas av människorna till de mest besynnerliga saker…
  MJÖD av många sorter finns på Systemet.
  Det kanske vore något?

  • Läsare skriver:

   Getter är mycket stryktåliga. Äter allt. Kallades väl för fattigmans ko förr? Geten ger mjölk. Vi hade getter när jag var …eh… mindre stor. Bocken älskade snus. Det var några repgubbar på vår mark och dom gav han snus.

   Killingarna är väldigt söta, lite som lamm.

  • Martin skriver:

   Getfår (arkeologer kan ej se skillnad på getter och får) var ett av indoeuropeernas första tamdjur. Djuret är därför heligt och finns i många myter och legender. Till exempel saturnus och Tors getdragna vagn. Det finns en källa som talar om en cermoni där en franker(?)kung åker i en vagn dragen av getter i en cermoni.
   En annan ledtråd är att djävulen har bockfot. De kristna hade en tendens att införa förbud/demonisera det som var särskilt viktigt i den förskristna religionen. Ett annat exempel är förbudet att äta hästkött som kristendomen införde i nordeuropa.
   Vår kultur är i grunden indoeuropeisk. Vi talar ett indoerupeiskt språk och den indoeuropeiska invasionen lämnade inte mycket av den föregående kulturen kvar.

   • Martin skriver:

    Satyren menar jag, en central kultufigur i saturnalia, romarnas julafton, har jag för mig. Men jag är inte så insatt i romersk kultur.

 7. Läsare skriver:

  Det är något som inte stämmer med att Sovjetunionen gav Krim till Ukraina frivilligt 1954

  Sovjet hade 100 procent kontroll över både Krim och Ukraina. Vad finns det att tjäna på att överföra Krim till Ukraina?

  Ingenting, om inte det var ett strategiskt drag för att försäkra framtida bråk om Krim. Det har alltid varit bråk om Krim. Det snackas om Svarta Havs flottan å så. Svarta havet är en insjö, inte ett hav. Svarta insjön vore ett mer passande och korrekt namn, och ge en riktig inbyggd beskrivning av vad det egentligen är – en pytteliten insjö. Samma som Östersjön är, en svensk insjö.

  Engelska Kanalen låter ju imponerande, när sanningen är att Engelska kanalen är ett dike. Svarta havet är på den nivån. Bosparan är ett dike.

  • Den anonyme skriver:

   I insjön Östersjön ligger Bottenhavet. 🙂
   Inte ens våra ariska farvatten får vara i fred för de illvilliga judarna och deras konspirationer.
   Tack Läsarhen…efter skyfflat snö i blåsten för din humor snabbt upp temperaturen i kroppen igen.

 8. Den anonyme skriver:

  ”…Ingenting, om inte det var ett strategiskt drag för att försäkra framtida bråk om Krim.”

  Läsarhen är banne mig roligare än Fawlty Towers och det utan att ens anstränga sig.
  Imponerande.

  • Sofia skriver:

   Du är bara hånfull och framför inga argument.

   • Den anonyme skriver:

    Chrustjov och Sovjet tror jag ej planerade att Sovjet en dag skulle upplösas det är därför jag finner teorin som framförs humoristisk.
    PHs antagande om att Ukrainafödde Chrustjov inte hade mer baktankar än goodwill mot sin hemrepublik, och en rejäl bakfylla, finner jag som mer trolig och fullt tillräcklig.

  • Läsare skriver:

   Den anonymes hjärnkapacitet. Den som är så löjlig att de omskriven sig själva som höns , hens. Jaja… den anonyme delar med sig av sin kunskap. Det går snabbt. Kort Video.

   Mussolini sa att Medelhavet är en itialiensk insjö. Garvade gott första gången jag läste det, men insåg senare att han hade rätt.

   Titta på en jordglob. Leta upp Medel”havet” det är ett litet smalt blått fält söder om Italien-Frankrike. Sedan vänder du på jordgloben och vad ser du där? Blått från kant till kant – DET är ett hav.

   Inloppet till den Italienska insjön Medel”havet” är diket Gibraltarsundet. Medel”havets” avloppsrör är Suezkanalen.

   Chicken Sounds SOUND EFFECT

   • Den anonyme skriver:

    Mare Nostrum kallade redan romarna Medelhavet. Mussolini återanvände det namnet.
    Mare betyder Hav. Lago Nostrum hade han kallat det om han menat insjö.

    Hen använder jag enbart som invektiv i skrift och endast när någon förtjänar det annars använder jag givetvis han, hon eller vederbörande.

   • Risto Matinen skriver:

    FAN! Ge di! Dina personangrepp är minst sagt tramsiga!

    ”Läsaren” har ibland läsvärda kommentarer och länkar, men har nu gått i PK-mode! Den som inte håller med är…

    Läsare: Skaffa en egen blogg!

    • Läsare skriver:

     Har redan fem bloggar. Den första startade jag väl för sju år sedan eller så.

    • Läsare skriver:

     ”Läsaren” har ibland läsvärda kommentarer och länkar, men har nu gått i PK-mode! Den som inte håller med är…
     _____________

     Nä, inte alls. Men det var Den anonyme som i sitt FÖRSTA inlägg började med att gnälla på mig. Om någon inte förstår hur jag kopplar ihop judar med ett inlägg jag gjort, då är det bara att fråga på.

     Jag skriver inget utan att det finns en koppling. Alla kan börja med att läsa på vad är: Tikkun Olam.

     Här i sommar träffade jag en amerikan. Det första jag frågade var: Vet du vad AIPAC är?

     Sedan pratade vi non-stopp i två timmar drygt. Han var otroligt beläst och kunnig om judarna. Han frågade: Varför gör judarna …? Jag förklarade. Han sa: -Ahaa… Varför gör judarna …? Jag förklarade och han sa: Ahaa…

     Jag pratar väldigt fort. Vi hade lätt kunnat prata fem timmar till. Men han måste åka. Jag har knappt ens börjat prata om all skit judarna håller på med.

     När du väl börjar rota i det, så tar det aldrig Slut.

     Två exempel: Visste du att ecstacy och opiumhandlen är judiska monopol? Det är dom. Sök på Sassoon monopoly. England har haft två opiumkrig, varje gång för att Sassoon-juden skall få tillbaka sitt opiummonopol.

     Tack för support ☺

 9. Risto Matinen skriver:

  ”Läsaren” har gått amok här. Håller i stora drag med kritiken som ”Den anonyme” levererar.

  Jag undrar varför nationalsocialister gärna häckar på libertarianska hemsidor, som denna? Nåja, förslag till förklaring är en gissning:

  Libertarianer är för yttrandefrihet, tydligare och vanligen än hos alla andra. PK är bara för sin egen megafon!

  Tror de därför att vi är öppna för deras vänsterextrema position? Nationalsocialister är liksom alla socialister marxister! De hatar en välfungerande kapitalism som lyft mänskligheten från fattigdom till välstånd. De vill huvudsakligen ha makt och kastar delvis därför grus i maskineriet.

  Libertarianer är för frihet! För individen! Mot grotesk stat! Mot invasion av parasiter och kriminella!

  Tja, det borde vara självklart att folkslag som är hyperrasistiska och hyperetnocentriska, såsom judar och zigenare, huvudsakligen haft och har en skadlig inverkan på vårt samhälle.

  Lösningen är enkel: UT!

 10. Läsare skriver:

  Krim sett i ett geo-politiskt perspektiv.

  Judarnas plan är att härska över hela världen. Judarna bråkar sinsemellan och det de bråkar om är: Hur gör vi?

  De två judiska gängen är Zionistjudarna och Kommunistjudarna. Zionism är enkelt och korrekt beskrivit judisk nazism. I zionism är juden en härskarras som en dag skall styra världen.

  Kommunism är tvärtom, den säger att vi alla är lika, det finns inga raser och att alla länder skall försvinna. På pappret går det inte ihop, men lugn, kommunism är ett judiskt bedrägeri. Kommunism säger att staten skall vara en diktatur och staten skall vara en oinskränkte härskaren.

  Diktatur är det enklaste sättet att styra ett land. Några få utvalda får ha vapen, alla andra som blir påkomna med att ha vapen skjuts, givetvis efter att ha blivit ordentligt torterad.

  Dessa två judegäng delade upp världen för över 100 år sedan. Kommunistjudarna sa att vi tar Ryssland och tar över hela världen från Moskva. Zionistjudarna sa, vi tar Amerika och sedan tar vi över världen från Washington DC. Och så blev det.

  Det som hände i Ryssland 1917 var en judisk statskupp. Kommunistjudarna, givetvis med hjälp av Zionistjudarna och judiska bankirer stal helt enkelt världens största land.

  Det först kommunistjudarna gjorde efter de tagit makten var att anfalla Polen. Planen var att ta hela Västeuropa i ett slag. Polackerna försvarade sig och slog tillbaka kommunistjudarnas försök att ta Polen.

  Vid första världskriget var England världens enda supermakt och det berodde på en enda sak – flottan. Titta på en glob, världen består av 70 vatten och skall du härska över världen MÅSTE du ha världens mäktigaste flotta och det hade England för ganska exakt hundra år sedan.

  Ryssland, efter December 1922 Sovjetunionen, hade en flotta i Stilla Havet. På våra sida hade Sovjet en flotta vid Murmansk, det ligger på gränsen till Finland. Murmansk ligger vid nordpolen, för att överdriva lite. Isen kan lägga sig och då blir flottbasen oduglig. Och när inte isen ligger, då är det fruktansvärt kallt. Kort sagt är inte Murmansk det ideala stället att ha en Atlantflotta placerad.

  Norge däremot är det perfekta stället att ha en Atlantflotta baserad. Höga berg och djupa fjordar, perfekt som flottbas.

  Det judestyrda Sovjet anföll lilla Finland, inte en gång utan två gånger. Men det var inte Finland eller ens Sverige judarna ville ha, utan Norge. Varför invaderade Hitler inte Sverige? Därför att frånsett trupptransporter till Norge var det den enda militära betydelse Sverige hade. Ur alla andra aspekter skulle Sverige snarare bli en belastning för Hitler. Bättre att låta Sverige vara och sköta sig själva.

  Under andra världskriget tillkom hangarfartyget. Och skall du härska världen MÅSTE du ha världens största flotta och världens största armada med hangarfartyg.

  Sovjetunionen efter ww2 hade inte flottbaser i Norge, utan satt fortfarande fast i Murmansk. Under kriget utvecklades hangarfartygen enormt och för Japans del var det hangarfartygen som var ryggraden i den Japanska flottan.

  Sedan kom jetmotorn och det blev helt nya förutsättningar för hangarfartyg. Det helt avgörande för hangarfartygets framtid blev det vinklade landningsdäcket. Det är landningen av jetplanet som är hangarfartygets Akilleshäl.

  Att starta planen är inget problem, det är landningen. När du flyger och landar, då drar piloten av gasen. Men när du landar på ett hangarfartyg, då gör du tvärtom, du drar gasen i botten.

  Det vinklade landningsdäcket är 200 meter. Under planet sitter det en krok och det är fyra eller fem landningskablar. Missar du alla kablar, då måste du upp, och för att få upp ett jaktplan MÅSTE du ha minst 200 km/h. Det är därför du drar full gas precis innan du är framme vid den första kabeln.

  Det vinklade landningsdäcket inte bara förändrade allting för hangarfartyget. Det vinklade landningsdäcket förändrade hela världspolitiken i grunden.

  För att det judestyrda Sovjet skulle kunna ta över världen MÅSTE Sovjet ha isfria flottbaser i Atlanten och det enda landet som kunde komma ifråga var Norge.

  Kommunistjudarna i Moskva gav upp Sovjetunionen som deras proxy krigsmaskin för judiskt världsherravälde tidigt eller i mitten av 60-talet och skälet var lika logiskt som realistiskt, Sovjetunionen kunde inte bygga en armada med hangarfartyg. Och även om Sovjet kunde bygga alla hangarfartyg de ville, så hade judarna som styrd Sovjet inga isfria flottbaser i Atlanten.

  Titta nu på Amerika. US-Navy har 18 hangarfartyg, inget annat land är ens i närheten. Amerika har isfria flottbaser i Stilla Havet, isfria flottbaser i Atlanten. Kort sagt, Amerika är det perfekta landet att ha världens största flotta i. Du kan räkna hur du vill, men Sovjet var inte ens nära.

  Det fanns sex-sju miljoner judar i Sovjet på 60-talet. Med början 1966 kunde alla judar i Sovjet emigrera till det så kallade ”israel”.

  Lägg särskilt märke till tidsföljden här. Det vinklade landningsdäcket kom i början av 50-talet. De judiska militära strategerna insåg naturligtvis tidigt betydelsen av det vinklade landningsdäckets betydelse för hangarfartygets framtid. Dessa judiska militära strateger insåg naturligtvis att Sovjet inte hade de isfria flottbaserna.

  Kort sagt, Kommunistjudarna i Mokva insåg att de förlorat militärt till zionistjudarna som styr Amerika. Militärt kunde Sovjet inte slå Amerika, det är omöjligt.

  Och här kommer Krim in. Om det var så att de ledande kommunistjudarna insåg redan tidigt 50-tal att de hade förlorat. Vad skulle de förlora på att ge Krim till Ukraina? Ingenting. Moskvajudarn styrde naturligtvis Ukraina till 100 procent, samma som de styrde Sovjet till 100 procent.

  Moskvajudarna kunde ta tillbaka Krim när de ville. Men om Sovjet sprack och Ukraina blev självständigt, då kan judarna skapa eviga konflikter över Krim, exakt som vi sett de senaste åren.

  • Läsare skriver:

   Det som hände sedan var att kommunistjudarna i Moskva åkte till Washington DC och blev zionistjudar.

   Bolshevik eller Menshevik? Judiskt gängkrig. Det är alltid det judiska maffiagäng som är mest extremt som vinner. När Menschvik judarna insåg att det var Bolshevikjudarna som vann, då gick Menschvik judarna över till Bolshevikjudarna och blev Bolsheviker, och hade aldrig varit annat.

   Exakt samma sak som när kommunistjudarna gick över till zionistjudarna. Därför att oavsett allting och tidigare osämja är det viktigaste att det är judar som styr. Så fort judarna har den totala makten börjar de direkt bråka internt om vilket judiskt maffiagäng som skall ligga på topp och bestämma.

   Det är det vi ser pågår i Washington DC just nu. Ena judemaffian säger: Vi gör så här. Direkt börjar det andra judemaffiagänget bråka med det första: Nä, vi gör så här.

  • Peter Harold skriver:

   En liten fråga; varför är landningsdäcken fortfarande vinklade?

   • Läsare skriver:

    Öhhh ..?! Därför att det är det enda som är praktiskt användbart? Förstår faktiskt inte frågan riktigt.

    För att vinna ett krig måste du ha luftherravälde, dvs ha helt överlägset jaktflyg. Har du inte det kan du lika bra åka hem. Har du inte luftherravälde kan du inte skydda din marktrupp.

    Det är hangarfartygets enda uppgift, att ta luftherravälde. Ett hangarfartyg kan ta ut, om jag minns rätt, 96 procent av alla flygvapen. Skicka två och jag skulle tro att det bara är Ryssland kvar.

    Amerika har 18 hangarfartyg. 12 full size, 333 meter långa och sex semi-hangarfartyg, den har Harrier, kan landa som en helikopter. Det behövs alltså ingen landningsdäck med vajer.

    • Peter Harold skriver:

     Ah, jag skall förtydliga mig. Jag undrar varför de fortfarande har *vinkeln” på hangarfartygets ramp? De skulle lika gärna ha den i linje med tangentens riktning istället och utnyttja hela fartygslängden med två parallella banor, en för start och en för landning. Överbyggnaden är inte heller nödvändig eftersom hangarfartyget navigerar med hjälp av GPS. Landande plan använder anpassad ILS och behöver inte heller någon tornbyggnad. Jag tycker hangarfartygens arkitektur känns föråldrad.

     • Läsare skriver:

      Tja, de tekniska lösningarna behöver nog varken du eller jag ha bekymmer med. Det finns troligtvis ingen variant på flygdäcket som grabbarna inte funderat på. Dessutom verkar det vinklade landningsdäcket vara ett vinnande concept. Det senaste hangarfartyget tas i drift i Mars 2016, och beräknad livslängd är 50 år. Du kan nog lägga dina Snillen Spekulerar funderingar åt sidan 😉 Finns folk som har bättre koll på den biten.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Gerald_R._Ford-class_aircraft_carrier

      • Peter Harold skriver:

       Jag förmodar att det snedställda landningsdäcket beror på att man inte får plats på längden. Ändå är det vansinne att landa på en rörlig bana som inte ligger i tangentens riktning.

       • Björngunnar skriver:

        Det finns två saker som rör sig, planet och skeppet.
        Planet rör sig antar jag vid landningen mot vindriktningen.
        Fartyget kan då ligga med den vinklade banan i vindriktningen.
        Bara gissningar och en liten erfarenhet av svartflyg.
        Men när det gäller hangarfartyg så har det tillkomit en faktor, överljudsrobotarna.
        De japanska kamikazeplanen var lätta att skjuta ner, men en robot som rör sig oregelbundet alldeles över havsytan …
        Kan den överhuvudtaget förstöras…och om det kommer 10 stycken från olika håll med quattro-ljudhastighet samtidigt mot ett hangarfartyg, blir inte detta till en flytande likkista.
        Jag misstänker att Ryssland låter tillverka dessa missiler och jag önskar dem lycka till med användandet!

        • Läsare skriver:

         Hela Amerikas militära styrka hänger på hangarfartygen.

         • Björngunnar skriver:

          Vilket innebär att en fiende till Uza skulle koncentrera resurserna på att slå ut hangarfartygen i första hand.
          Uza,s befolkning har inte heller anledning att offra sina liv för dem som topprider dem.
          Försåvitt man hävdar att det inte finns några khazarjudar, men då blir frågan , vilka styr isåfall Uza?

  • Läsare skriver:

   Chapter 26. The Exodus Begins

   Posted on January 24, 2011by 200yearstogether

   The Age of Exodus, as Jews themselves would soon name it, began rather silently: its start can be traced to a December 1966 article in Izvestiya, where the Soviet authorities magnanimously approved “family reunification,” and under this “banner the Jews were given the right to leave the USSR”[1].

   And then, half a year later, the historic Six-Day War broke out. “Like any epic, this Exodus began with a miracle. And as it should be in an epic, three miracles were revealed to the Jews of Russia – to the Exodus generation”: the miracle of the foundation of Israel, “the miracle of the Purim 1953” (that is, Stalin’s death), and “the miracle of the joyous, brilliant, intoxicating victory of 1967.”[2]

   200 Years Together var Solshenitzyns sista bok innan han dog. Helt ovärderlig information om det judestyrda Sovjet.

   https://200yearstogether.wordpress.com/2011/01/24/chapter-25-the-exodus-begins/

   Stalin ”råkar” dö under judarnas Purim. Jojo … ta den om Rödluvan också.

   • Peter Harold skriver:

    Så märkligt. Är det bara ett urval av kapitel från boken som blogginnehavaren lagt upp?

    • Läsare skriver:

     Det är allt som finns översatt av boken. Jag har ytterligare ett kapitel översatt på min blogg. Den bokförläggare som översätter och trycker boken skulle bli mångmiljonär. Det är en av världens mest kända författare.

     Det är bara att läsa valfritt kapitel en bit och det är jude efter jude efter jude med namn och vad de gjorde i den sovjetiska statsapparaten.

     Det började som ett.privat initiativ att översätta hela boken. Han/dom la ut det som blivit översatt allt efter, sedan tog han/dom bort allt som var översatt. Som den kloke jag är kopierade jag allt och la ut på min blogg.

     Kopiera och spara ner hela boken, du vet aldrig när den försvinner.

     • Den anonyme skriver:

      ”Solzhenitsyn emphatically denies that Jews were responsible for the revolutions of 1905 and 1917. At the end of chapter nine, Solzhenitsyn denounces ”the superstitious faith in the historical potency of conspiracies” that leads some to blame the Russian revolutions on the Jews and to ignore the ”Russian failings that determined our sad historical decline.” /Saxat från wiki.

      Jag har bara läst om boken och inte mycket ur den.

      En fråga: Vad är din lösning på det judeproblemet* och vad/vem kommer styra världen när problemet är löst? Ett nytt maktkluster (vilka består det av isf?) eller ett mer frihetligt samhälle som jag (och även bloggare PH) förordar?

      * För debattens skull utgår jag från att judeproblemet existerar. Själv ser jag ett systemfel och inte ett problem baserat på etnicitet/tro/genealogi

      • Läsare skriver:

       Svarar längre upp, eller om det blir ner? Hur som, svar kommer.

       • Den anonyme skriver:

        Tack för kommentarer men fann inget svar på mina frågor i dem:

        ”En fråga: Vad är din lösning på det judeproblemet* och vad/vem kommer styra världen när problemet är löst? Ett nytt maktkluster (vilka består det av isf?) eller ett mer frihetligt samhälle som jag (och även bloggare PH) förordar?”

        Du beskrev judeproblemet, än en gång :), men inte vilken lösning du förordar.

        Lite försynt kritik också. Det är ofta ”100%, absolut sanning och obestridliga faktum” etc när du kommenterar. Givetvis får du uttrycka dig så men för mig (och kanske även andra läsare) så försvinner seriositeten i sådana kommentarer. Det blir mer av predikan om tro istf falsifierande och belägg av teorier.

        PS.
        I Ronneby finns ingen akut, dagakut finns i Karlshamn och Karlskrona har dygnet runt-akut.
        Om din anekdotiska bevisföring inte är 100%ig varför ska jag/vi då lita dina länkar och övriga absoluta sanningar och obestridliga faktum?
        Om du länkar/framför ett påstående/teori och du motsägs varför ska din länk/teori då anses vara den med korrekt information?

        Vapenvilan består men jag hoppas att du inser att den sak du strider för, vilken vet jag ej mer än att juden är den skyldiga, så använder du en i mina ögon starkt kontraproduktiv metod. De eventuella du kommer locka till din sak är isf endast bottenskrapet och begåvningsreserven*.

        Vänligen

        *inte i ordets ursprungliga bemärkelse 😉

 11. Björngunnar skriver:

  Att kalla någon idiot eller dylikt…
  Jag har inga problem med läsaren.
  Det fanns en kille som hette Ove Svide’n i Sveriges riksdag, han skrev på sin blogg att finansjudarna låg bakom 911, han åkte ut med buller o bång och nu är detta material borta från hans blogg!
  Man börjar bli hjärtligt trött på sabotage av det fria ordet!

 12. Kjell T. Ring skriver:

  Apropå Krim så var det så att Chrusjtjov tyckte att det kan väl Ukrainska republiken få… det spelar ju ingen praktisk roll i den eviga Sovjetunionen, dessutom var han ju Ukrainare själv. 1991/92 vid Sovjetunionens upplösning och Ukrainas självständighet var president Leonid Kuchma beredd att släppa Krim som av hävd ”alltid” varit Ryskt. Det var bara det att vid förhandlingarna så förde Jeltsin aldrig upp frågan på agendan ( berusad?) eller om det var så att folk inte kunde föreställa sig att folk som varit så nära förbundna med varandra skulle ta den utvecklingen det gjorde, och då blev det som det blev……

  • Peter Harold skriver:

   Om jag inte misstar mig så var Ryssland bara intresserade av Sevastopol ur militär synvinkel, och den har alltid tillhört Moskwa, även när Krusse gav bort halvön till sina landsmän (Sevastopol är än idag en egen enhet på Krim). Jag är inte säker, men jag tro inte att Jeltsin hade så hemskt grava alkoholproblem redan 1991/1992. Ok, han krökade, men det var inte lika illa som mot slutet då han deppat ihop totalt på jobbet. Jag vill minnas att jag spekulerade kring detta, att hans alkoholism ökade när han fick psykiska problem p.g.a. den skam han kände för sitt misslyckande som ledare. Hittar inte länken, och det var nog inte så mycket sensationella grejer jag fick fram heller.

 13. Läsare skriver:

  Den anonyme vid januari 9, 2016 kl. 8:03 e m

  ”Solzhenitsyn emphatically denies that Jews were responsible for the revolutions of 1905 and 1917. At the end of chapter nine, Solzhenitsyn denounces ”the superstitious faith in the historical potency of conspiracies” that leads some to blame the Russian revolutions on the Jews and to ignore the ”Russian failings that determined our sad historical decline.” /Saxat från wiki.

  Jag har bara läst om boken och inte mycket ur den.

  En fråga: Vad är din lösning på det judeproblemet* och vad/vem kommer styra världen när problemet är löst? Ett nytt maktkluster (vilka består det av isf?) eller ett mer frihetligt samhälle som jag (och även bloggare PH) förordar?

  * För debattens skull utgår jag från att judeproblemet existerar. Själv ser jag ett systemfel och inte ett problem baserat på etnicitet/tro/genealogi
  ____________________

  Jag ger dig två länkar. Den första är en kort text:

  You must understand. The leading Bolsheviks who took over Russia were not Russians. They hated Russians.

  http://www.dailystormer.com/you-must-understand-the-leading-bolsheviks-who-took-over-russia-were-not-russians/

   

  Stalin’s Jews – by Sever Plocker

  We mustn’t forget that some of greatest murderers of modern times were Jewish

  Published: 12.21.06, 23:35 / Israel Opinion

   And us, the Jews? An Israeli student finishes high school without ever hearing the name ”Genrikh Yagoda,” the greatest Jewish murderer of the 20th Century, the GPU’s deputy commander and the founder and commander of the NKVD. Yagoda diligently implemented Stalin’s collectivization orders and is responsible for the deaths of at least 10 million people. His Jewish deputies established and managed the Gulag system.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3342999,00.html

  • Läsare skriver:

   Ynet är internetversionen av Pizzraels största dagliga papperstidning och Sever Plocker är/var chefredaktör. Läs gärna kommentarerna, de flest är korta. Vet vad alla kommentarer gjorda av judar har gemensamt? Inte en enda säger: Va! Gjorde vi det? Istället är de fly förbannade på Plocker – därför att han berättar vad judarna gjorde i det judestyrda Sovjetunionen.
   ___________

   In the U.S.S.R. anti-semitism is punishable with the utmost severity of the law as a phenomenon deeply hostile to the Soviet system. Under U.S.S.R. law active anti-semites are liable to the death penalty.

   J. Stalin 
   January 12, 1931

   First published in the newspaper Pravda, No. 329, November 30, 1936

   https://www.marxists.org/reference/archive/stalin/works/1931/01/12.htm

   Vem utom judar skulle komma på en sån lag? Om det var etniska ryssar som styrde Sovjetunionen, varför skulle de då skriva en lag som innebar att de själva skulle få dödsstraff för att säga emot en jude? Var är logiken i det? Det finns ingen och det enda skälet till att den lagen kunde skrivas var att Sovjet var att Sovjet var 100 procent styrt av judar – som judar.

   Du börjar tjafsa med en officiell sovjettjänsteman, du vet inte att han är jude, du vet knappt om att det finns judar. Att du tjafsar beror helt och hållet på att du anser att du.blir orättvist behandlad.

   Efteråt säger juden att du är ”antisemit” och sedan blir du skjuten med ett nackskott. Vad skall du göra åt det? Vem är det som bestämmer? Juden eller du?

   Det var exakt så här det gick till i det judestyrda Sovjetunionen.

   Har du någonsin sett en missbildad eller efterbliven sovjetmedborgare? Inte jag heller, och då har jag ändå letat efter bildbevis. Judarna som styrde mördade miljoner och åter miljoner med fullt friska, fullt arbets/militärfunktionella ryssar. Tror du att samma judar skulle tveka att döda missbildade och efterblivna? Vad skulle judarna använda dom till? Judarna dödade alla missbildade och efterblivna vid födseln, det är därför att det inte finns några bilder på missbildade och efterblivna, det fanns helt enkelt inga i det judestyrda Sovjetunionen.

  • Läsare skriver:

   In the U.S.S.R. anti-semitism is punishable with the utmost severity of the law as a phenomenon deeply hostile to the Soviet system. Under U.S.S.R. law active anti-semites are liable to the death penalty.

   J. Stalin 
   January 12, 1931

   First published in the newspaper Pravda, No. 329, November 30, 1936

   https://www.marxists.org/reference/archive/stalin/works/1931/01/12.htm

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att man först av allt skall inrikta sig på att se politiken mer som ett sionistiskt problem än ett judiskt. Nu är detta egentligen en fråga som mer hör hemma på den amerikanska politiska arenan än den svenska, även om vi givetvis är berörda då vi väljer att vara en knähund till USA. Det är kanske där vi skall börja? Och det ligger ju helt i linje med vad jag predikat här i några års tid på denna blogg.

   När det gäller etnisk rensning av personer med judisk tillhörighet… njae, inte ens Hitler trodde på det där. Han gjorde mycket väsen och lite ull, inte minst med tanke på att man hade en deal om att skrämma ut judarna så att sionisterna fick sina efterlängtade invånare i Palestina, eh, jag menar Israel.

   • Björngunnar skriver:

    Precis!
    Det kan bli lite missförstånd när man använder olika definitioner.
    Med den definition på jude jag använder så är zionist och jude samma sak.
    Broder Nathanael Kapner har konverterat till grekisk ortodox är är därmed inte längre jude.
    Semit är en annan sak men några globala problem med palestinierna har iallafall inte jag!

 14. Ping: Slöseriombudsmannens tur att köra NATO-propaganda | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s