Council on Foreign Relations: ” – Därför måste väst splittra Syrien och ge sunni-muslimerna ett eget land”

Bästa läsare!

I slutet av november förra året publicerade tidskriften Foreign Affairs en artikel av professor Barak Mendelsohn där han föreslår att USA och andra västländer skall lova sunnimuslimerna i Irak och Syrien ett självständigt land för detta folk, mot motprestationen att sunni hjälper USA, Storbritannien och Frankrike att bekämpa Islamska Staten och, kanske framför allt, att avsätta den syriske presidenten al-Assad.

Foreign Affairs är organ för organisationen Council on Foreign Relations (CFR) som i praktiken väljer ut de viktigaste ministrarna för de presidenter som lyckats vinna valet efter att ha godkänts och understötts av storbanker som J P Morgan. Nästan alla presidenter har varit medlemmar i CFR, liksom utrikesministrar, försvarsministrar, m.fl.

Hur kommer det sig att CFR – en fristående organisation som inte äger en officiell funktion i landets styrelse – har ett så stort inflytande på amerikansk utrikes- och säkerhetspolitik? Jo, anledningen är att organisationen har representanter från en rad andra organisationer, banker, mediebolag, industriföretag, o.s.v. Bland de företag som är medlemmar kan nämnas Google, Citi Group, Coca Cola, Lockheed Martin, Shell, Soros Fund Management, Microsoft, FedEx, och många fler.

Bland de beslutsfattare och opinionsbildare som är medlemmar kan nämnas David Rubinstein från Carlyle Group (intressant för er som snöar in på 911 & Saudiarabien), Kenneth Dubberstien (f.d. stabschef i Vita huset), Madeleine Albright (Clintons utrikesminister), Peter Bergen (CNN), Max Boot (krigshök), Richard Branson (ballongflygare), Dick Cheney (dirigent för 9-11), George Clooney (skådespelare), Mikhail Fridman (ukrainsk oligark i Carl Bildts telefonbok), John McCain (senator), David Rockefeller jr (filantrop, oligark), karenna Gore Schiff (dotter till Al Gore), George Soros, Paul Volcker (Federal Reserve), James Wolfensohn (Världsbanken), und so weiter…

Ett budskap som formuleras via CFR förmedlas ut till politiker, redaktioner, företagsledare och opinionsbildare. Idéer stöts och blöts, och en vision som planteras i CFR och slår rot där kommer att sprida sina frön och integreras och implementeras i nyhetssändningarna, i filmmanus, i affärsplanerna, i lagstiftning och varhelst det är nödvändigt för den gemensamma världsordningen att kanaliseras.

Därför skall man inte begå misstaget att betrakta en artikel av en för resten av världen helt okänd professor som redaktionell utfyllnad. Tvärtom, mycket av det som ventileras i CFR och i dess tidskrift blir förr eller senare verklighet – även om det så krävs ett blodigt krig för att makteliten skall få sin vilja verkställd.

Om själva artikeln i korthet kan nämnas att Barak Mendelsohn försöker bidraga till att tvätta Barack Obamas anseende som den president som inte gav sitt land fred, trots ett löfte om ”Change” efter George W Bush’ ödesdigra ”War on terror”. Mendelsohn försöker till och med lura i sina läsare att det är Obamas motstånd till krig som kan vara förklaringen till att Islamska Staten vuxit och etablerat sig. Inte ett enda ord om att Saudiarabien, Turkiet, Jemen och Israel – samt Barack Obamas egen regering och administration – hjälpt Islamska Staten både personellt, materiellt och ekonomiskt.

Är Barak Mendelsohn okunnig om de faktiska förhållandena som t.o.m. erkänt av vicepresident Joe Biden? Inte alls. Men hos Council on Foreign Relation formas berättelsen som skall förklara varför USA:s regering agerar på det ena eller det andra sättet. Och just nu vill USA få bort den syriske presidenten Bashar al-Assad, vilken under flera års tid ensam fått kämpa mot Islamska Staten medan USA försörjt terroristerna via det som falskeligen kallades för ”moderata” rebeller!

Det är f.ö. märkligt att USA kan beskjuta sina fienden med granater av upparbetat uran som förgiftar civilbefolkningen och egna trupper, men avstår från att bomba oljetransporterna från IS av miljöskäl…!

Professor Barak Mendelsohn anser att hela västvärlden måste sluta upp bakom hans idé för att ”förverkliga Barack Obamas löfte om att utplåna IS”. Några ord för Ryssland som de facto har tvingat tillbaka terroristerna, och till och med slagit ut ett stort antal av dem, lägger Barak Mendelsohn inte i sin text, mer än att han erkänner att det finns ”spänningar mellan USA och Ryssland”.

Vi lär nog i en inte alltför avlägsen framtid se att representanter för USA:s regering kommer att föreslå bildandet av ett ”Sunnistan”. Ligger det verkligen i USA:s och västvärldens intresse att stödja uppkomsten av ännu fler teokratier? Borde vi inte – som de oppositionella generalerna i försvarshögkvarteret Pentagon framställde det i sina varningar – istället stödja en sekulär ledare som håller religiös fundamentalism borta från gator, torg och politiska arenor? Eller ännu hellre; borde inte västvärlden hålla sig så långt borta från de där religiösa fanatikerna som möjligt, vilka dagligen och entusiastiskt dödar sina medmänniskor för att glädja profeten?!!

Vad som är det verkliga motivet för CFR att få bort al-Assad är att en sunnikontrollerad regim skulle förmodligen (på USA:s begäran) be Ryssland att avlägsna sin flotta från Syrien samt ge klartecken för en gasledning som konkurrerar med den ryska naturgasen, vilket al-Assad sagt att han inte vill stödja. Tyvärr så formas världspolitik på just så här krassa grunder. Det är tydligen värt någon miljon döda människor för att Big Company skall få sin vilja till lags.

Hälsar eder Peter Harold

LÄNKLISTAN:
Foreign Affairs: ”Divide and conquer Syria and Iraq” av Barak Mendelsohn.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Council on Foreign Relations: ” – Därför måste väst splittra Syrien och ge sunni-muslimerna ett eget land”

 1. Sofia skriver:

  Snygg graf, eller hur?
  Röda texten längst ned till vänster med pil utanför pyramiden 🙂
  Vem hade anat det? 🙂

  • Peter Harold skriver:

   Just det, det talas faktiskt väldigt lite om det brittiska kungahuset. Jag talar i vart fall alldeles för lite om det. Jag var på väg att göra det när jag skrev om IS i Syrien, eftersom det är så många britter där i IS-uniformer.

 2. Björngunnar skriver:

  Jo och vem kunde ana att alla namn i artikeln verkar vara judiska utom Rockefeller?
  Nu hann jag före Läsaren!

   • Läsare skriver:

    Bra jobbat båda två 😊

    Barak Mendelsohn – an Associate Professor of Political Science at Haverford College, a Senior Fellow at the Foreign Policy Research Institute, and a five year veteran of the Israeli army 

    http://nationalvanguard.org/2015/03/jewish-pundits-openly-call-for-us-to-support-isis-and-al-qaeda/

    MINST hälften av alla namn som PH nämner är judar, troligtvis närmare hundra procent. Och så här är det i ALLA global politik. När jag kommer på ett nytt namn i storpolitiken är det första jag gör är en Google på namn + jew. Ta för vana att göra det du med, du kommer att bli förvånad, jag lovar.

   • Läsare skriver:

    Han har definitivt kroknäsan. Men det är inte en 100 procent säker markör.

    The work was published only for Jews some years ago. The work was compiled by the Jewish historian Malcolm H. Stern and entitled ”Americans of Jewish Descent.” 

    That book weighed 10 pounds and gave the history of 25,000 Jewish individuals in America. It is extremely interesting to note that only 550 copies of the book were printed and each copy was consecutively numbered.

    The book was delivered to the top Jewish community leaders in America for their personal reference files in dealing with and contacting Jews who are ”Marranos” (those Jews who ”PRETEND” to be Christians in their community but secretly hold to their Jewish faith and race when among their own kind.)

    Från Sofias länk ovan. Juden Henry Makow brukar ha bra koll på storjudarna. Blir lite tjatigt om illimun … Stavning?

    Men jag är Henry Makow evigt tacksam för att han gav mig en ytterst central nyckelinformation som var rena det gordiska svärdshugget. Enkelt sagt var det att Bolshevik vs Menschevik var inget annat än judiskt gängkrig. Den enda meningen fick miljoner av pusselbitar att ramla på plats.

    Den enda meningen har bidraget oerhört mycket till att jag är så bra på juden och all sk’it de håller på med. När du vaknar upp till juden, alltså den organiserade judendomen, då tror du fan inte att det är sant.

    Det finns ingen möjlighet att judarna håller på med allt det? Sedan inser du att all sk’it judarna håller på med tar aldrig slut. För den oinvigde framstår det naturligtvis som om jag har judar på loftet. Det förstår jag mycket väl, jag har själv tyckt så om folk som jämnt tjatade om judar det och judar datt, hit och dit.

    Men när du väl ser juden, då måste du antingen göra en PK-svensk, dvs förneka verkligheten och skylla på vad som helst – utom juden. Eller berätta för alla all sk’it som juden håller på med. Deny or get real.

  • Peter Harold skriver:

   Man skall nog inte vara helt tvärsäker på att den familjen inte är det… 😉

 3. Hade faktiskt ingen aning om att Clooney var CFR. Efter detta kommer det vara mer obehagligt att se hans filmer.

 4. Läsare skriver:

  OT 😉 Såg nån idiotreklam före nån Youtube video. 5an skall tydligen köra Trevligt Folk DeLux ikväll. Det handlar om några idioter i Booorlääääänge som fått för sig att Somalia skall ha ett landslag i bandy – i Sverige.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Somalias_herrlandslag_i_bandy

  • Läsare skriver:

   Tre som är diskvalificerade för att ingå i begåvningsreserven. Snarare tre särskoleaspiranter som ”spekulerar”.

   Peter Hultqvist har varit sosseledare i Boooorläääänge. Det räcker att han öppnar foderluckan för att förstå att han inte har alla hemma. Puckona på TV4, Steffo och Jenny Strömstdet måste känna sig som små genier.

   Har du gjort repmånad Steffo”? – Nyhetsmorgon (TV4)

   Jenny är helt blåst i huvudet. Totalt blåst. Steffo? Det är inte rätt mycket han fattar av något. Skall se om jag hittar videon där Göran Rosenberg (se där, där det en till) sa till Steffo vad han skall tycka om Gaddafi.

   Hoppas jag hittar videon. Den är klockren på att visa hur de självutvalda beordar deras ”media”horor vad de SKALL tycka. Jag såg hela förloppet. Stortänkarna Jenny och Steffo kunde inte riktigt bestämma sig om Gaddafi var den bra eller den dåliga killen.

   In kommer juden Rosenberg. Det syns tydligt att han har en mission. Han är helt fokuserad på Steffo. Han börjar med att läsa upp några fåniga frågor som står på en lapp. Hela tiden, frånsett när han löser lappen, stirrar Rosenberg intensivt Steffo rätt i ögonen. Juden sitter i direktsändning och psykar ner Steffo.

   Det tar kanske fem minuter, sedan glor Steffo in i en annan kamera, rycker på axlarna och säger ungefär: -Gaddafi är den dåliga killen.

   Det är minus 20 grader den dagen, så jag tittar på TV hela den dagen oavbrutet, jag vill se var det slutar.

   Vid Rapport 19:30 är Gaddafi den Nyaste Hitler, en ofattbart grym diktator som skall ta över hela världen och han måste med alla medel stoppas, läs dödas. Och så blev det.

   Hela Steffoepisoden var såååååå förutsägbar. Steffo fattade ju inte att det var Gaddafi som var den dåliga killen. Detta var tidigt på morgonen och det syntes tydligt på Rosenberg att detta var en brandkårsuttrykning prioritera ETT. När väl juden hade fått Steffo in i fållan, då följde ”journalist”flocken bara med i drevet. Skall leta efter videon.

  • Det är dom där två miffona Filip & Fredrik som står för skiten.

   • Peter Harold skriver:

    Den ene av dem hyllade sin mor i ett s.k. Sommarprogram på radion för att hon hade sagt åt att höja en invandrarflickas betyg för att denna skulle komma in på sin drömutbildning, trots att flickan inte hade presterat för betyget. Så där blev någon annan elev som förtjänat sin plats utan istället.

  • Peter Harold skriver:

   Hellre att de spelar bandy än att de är ute varje kväll och firar ”nyår”…

 5. Läsare skriver:

  Dom verkar ha problem med deras värdegeund … Vänta lite, öhhhh … För bara nån månad sedan fanns det inte en som öppnade truten offentligt som inte sa ”värdegrund” minst två gånger i varje mening. När hörde du flosklen senast?

  Feministiskt Initiativ’s Kampsång F! Jag hatar dig din jävla man!

 6. Läsare skriver:

  Who am I?

  I am behind communism
  I am behind radical feminism
  I am behind homosexual-ism and “gay marriage”
  I am behind multiculturalism
  I am behind anti-Christianity

  I am behind a one world government
  I am the “divider and conquerer”
  I am the race baiter and the slave trader
  I am censorship
  I am anti-gun

  I am open borders
  I am eminent domain
  I am against English as the official language of the government
  I am a dual citizen with loyalty not to your nation
  I am the reason your daughter has such low self esteem and dresses like a whore

  I am the Federal Reserve, Wall Street, central banking and big corporate money.
  I am usury, fractional reserve lending, world currency and fiat money
  I am AIPAC, NAMBLA, ACLU, ADL, NAACP, SPLC
  I am the MSM, Hollywood, tabloid journalism and pornography
  I am the corrupt judicial system that frees the guilty – and imprisons the innocent

  I am the nation’s high end drug dealer
  I am the re-writer of history to my advantage
  I am the military industrial complex
  I am an unregulated nuclear state
  I am an international terrorist

  I am the WTC ‘93, OKC ‘95, 911, the Lavon Affair and the USS Liberty incident
  I am “war by way of deception”
  I am the aggressor – yet always the victim
  I am the eternal radical
  I believe that chaos equals cash and that gray equals green

  I will defraud your country without conscience or consequence
  I legislate from the bench, not from the Constitution
  I contrive to make the simplest notion complicated
  I succeed when you fail
  I have killed more innocents than any others

  I am your last, your current, and your next war

  Who am I?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s