George Soros i tyska medier: Europa finns inte längre!

Bästa läsare!

Oligarken och filantropen George Soros, vilken med sina Open Society-stiftelser arbetar för att påverka regimer runt om i världen och sannolikt också för att störta dem om de inte faller honom i smaken, har nyligen blivit intervjuad av tyska Wirtschafts Woche, av namnet att döma en motsvarighet till Veckans Affärer. Rubriken väcker uppmärksamhet:
– Europa? Gibt’s doch nicht mehr!” George Soros säger att Europa finns inte längre!

Nå, uttalandet skall dock återges nyanserat. George Soros säger inte att Europa upphört att existera som geografiskt begrepp, och kontinenten har inte fysiskt grävts ut och fraktats bort på järnvägsvagnar med bergsbaljor. Vad Soros menar är att Tyskland är ledare för Europa, och han beklagar att resten av EU är försvagat samtidigt som förbundskansler Angela Merkel inte till fullo följer den politik som han anser att hon borde föra.

Soros noterar att Angela Merkel visade på ett starkt ledarskap när hon höll samman Euro-samarbetet i samband med Greklandskrisen. Och han prisar henne för det resoluta motståndet mot Vladimir Putin.

Men nu när hon ”ger efter för nationalistiska strömmar och hotar med att skärpa landets asylpolitik” säger George Soros att han inte längre känner igen henne. Och Europa med dess kamp för frihet och demokrati – som ukrainarna kämpar för på sin sida mot Ryssland – existerar inte längre, säger George Soros:

Und in der EU gewinnen nationalistische Tendenzen erneut die Oberhand. Merkel mag an die offene Gesellschaft glauben. Auch die Menschen, die in der Ukraine für Demokratie und Freiheit kämpften, streben danach. Aber diese Werte existieren in der heutigen EU nicht mehr. Europa als gleichberechtigte und freiwillige Partnerschaft? Gibt’s doch nicht mehr.

Goerge Soros anser att Merkels nyinslagna väg för att strypa inflödet av flyktingar är ”fundamentalt fel”. Han säger dessutom att detta kan kosta henne sin maktposition som förbundskansler om hon fortsätter den inslagna vägen:

In der Flüchtlingskrise geht es ihr um Prinzipien, glaube ich, ihr scheint das Risiko durchaus klar.

Det sistnämnda har väckt en del reaktioner hos olika politiska analytiker. Uttrycker George Soros ett hot mot den tyska förbundskanslern? Det har redan tidigare spekulerats kring varför just Tyskland varit det land som tvingats ta emot så många av de migranter som tagit sig in i EU. den 1 januari i år publicerade jag en bloggpost där författaren F William Engdahl avslöjade att George Soros är en av de drivande personerna bakom migrantvågen till Europa, och att amerikanska twitterkonton beskrev för ”flyktingarna” hur välkomnande Tyskland och norra Europa var för dem.

George Soros kritik mot det uppbromsade flyktingmottagandet ligger i linje med tidigare utspel under hösten där han gett direktiv till EU och dess medlemsländer om hur man skall agera. Och det spekuleras i huruvida han är inblandad i att skapa social oreda i Tyskland genom att påverka migranterna till att begå brottsliga handlingar, vilket skall leda till en regeringskris och Angela Merkels avgång.

Det finns tecken som tyder på att någon organisation baserad i USA har detta mål. Sajten Liberty Beacon publicerade uppgifter som visar att två twitterkontorn som postat texter under hashtaggarna #ArrestMerkel har varit aktiva dagtid på den amerikanska västkusten. Frekvensen på postningarna talar också för att det rör sig om en heltidssyssla; ena kontot publicerade omkring 88 tweets per dag. Ytterligare två andra Twitterkonton som ägnat sig åt att propagera mot ”utrotning av vita” är också baserade i USA. Detta är inga konkreta bevis, men det faktum att opinionsbildning i Tyskland som kommer från USA förtjänar att uppmärksammas, inte minst i beaktandet av att personer som George Soros talar om att ett lands regeringschef kan förlora jobbet p.g.a. att denne inte följer Soros doktriner.

George Soros diskuterar vidare med Wirtschaft Woche om den våg av främlingsfientlighet som uppkommit, och pekar ut den ungerske premiärministern Viktor Orbán som jämte den ryske presidenten Vladimir Putin som hot mot den europeiska hegemonin. Soros säger att efter Sovjetunions fall har Europa expanderat fredligt, men utvecklingen hotas nu av Ryssland. Och han menar också att regimskiftet i Polen följer exemplet med ökad nationalism, som underförstått måste bekämpas enligt honom.

Receptet enligt Soros är att EU skall fortsätta att ta in flyktingar. Och EU skall årligen spendera EUR 15’000 på varje enskild flykting för mat, bostad och utbildning, allt i enlighet med en centraliserad flyktingpolitik. George Soros vill inte att enskilda medlemsländer skall kunna stoppa hans planer. I väntan på att EU kan börja ta ut skatt – vilket framförts av andra politiker – så föreslår George Soros att EU lånar upp för att finansiera ”flyktingmottagandet”.

I klarhet – för oss som kan pussla ihop fragmenten av olika händelser och data – så vill George Soros att EU:s medborgare skall sättas i skuld så att han kan tömma Syrien på folk som skulle försvara landet mot Islamska Staten. Trots detta säger han med sin kluvna tunga att man måste fortsätta att bekämpa IS. Varför göra det genom att välkomna de friska unga starka männen till Europa, och bara lämna kvinnor och barn att skydda landet mot muslimska fundamentalister? den frågan ställer Wirtschaft Woche aldrig.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till George Soros i tyska medier: Europa finns inte längre!

 1. Herr Flick skriver:

  Soros – en uppblåst motbjudande icke-vald-av-någon sk*tstövel som tar sig för att bestämma över vår nutid och framtid.
  Nationalisternas bästa reklampelare, på samma sätt som media ofrivilligt hjälpt SD.

 2. pelle 3 skriver:

  Men varför vill han tömma syrien o vad vill han igentligen? Du är så hemlig peter,haha.

  • Peter Harold skriver:

   Enkelt. 🙂 George Soros vill ha bort Vladimir Putins allierade. Det är hans skäl. Sedan finns det en massa andra som har sina egna skäl till att få bort al-Assad. Han är attackerad från alla håll och kanter.

 3. Den anonyme skriver:

  Ögnar genom nyhetstelegram om IMFs senaste globala BNP-prognos/gissning.
  De anser fortfarande att migranter från tredje världen är en potentiell framtida jackpottvinst.

  ”I Europa krävs också policyåtgärder som stödjer integrationen av den stora mängden migranter i arbetskraften, dels för att minska oron för sociala problem och långsiktiga kostnader, dels för att öppna upp de potentiella långsiktiga ekonomiska fördelarna av flyktinginflödet.”

  Sociala problem och kostnader verkar bara vara en obefogad oro som policyåtgärder (vilka nämns ej) råder bot på.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, nog är det ett absolut måste att invandrarna från tredje världen måste försörja sig, men jag är mer skeptisk till att de skall vara lösningen på våra egna inhemska demografiska problem. Vi har redan utan invandring problem med sysselsättningsgraden, och allt mer rationell produktion borde frigöra tillräckligt med folk för de omsorgstjänster som sägs behövas för att torka nästa generation åldringar i arslet på ålderdomshemmet.

   • Den anonyme skriver:

    Kommer det finnas några ålderdomshem för nästa generation?
    http://www.svt.se/dokumentar/hem-till-varje-pris
    ”Under 2000-talet försvann var fjärde plats på äldreboenden runt om i landet. Det handlar om 32 000 platser.
    Vart har de gamla tagit vägen?
    Svaret är i många fall enkelt. De bor hemma, trots att de varken vill eller kan klara sig själva.”

    (S)(V)T 2 kl 20.00 ikväll. Kanske man ska knäppa på propagandaapparaten för en gångs skull.

    • Peter Harold skriver:

     Däremot har vi hem och vårdare för 25-åriga barn….

     Du förstår varför jag är så angelägen om att vi måste ha ett politikerlöst samhälle. Vad de än gör så blir det in åt helvete fel.

    • Anna skriver:

     Jadu, Hemtjänsten har jag hoppat av. Fattar du vilken misär det kan vara hemma hos någon som är så dement att hemmet hade brunnit ner OM personalen glömt att skruva ur proppen ur spisen för att gamlingen inte ska glömma att stänga av plattan? Jag har tänkt många gånger att granne till DEN hade inte jag velat vara… Har varit med om så många stackare som sökt efter platser för att deras fru eller man har dött för länge sen och längtar efter sällskap, men tji fick de… Skär i hjärtat! Det är ju SÅ mycket viktigare att bekosta skitäckel bortskämda äckelungdomar från syyyyrien än att ge våra gummor och gubbar gemenskap på ett äldreboende. Usch.

   • Sofia skriver:

    Genomsnitttet har legat över 2 barn per kvinna i Sverige – det håller folkstammen vid liv många år framöver 🙂

    • Peter Harold skriver:

     Buhu, jag ligger efter med en unge… Fast i fallet med min dotter är det kvalitet och inte kvantitet som gäller *faderskärlek*

     • Risto Matinen skriver:

      Va, jag har tre. Minimum, för min del. Om inte tre, så fyra och hellre fem än två. Men, det är jag det…

      • Peter Harold skriver:

       Ah, då kompenserar du de ungar som jag inte gjort, ha ha!

       • Risto Matinen skriver:

        Tyvärr gör jag inte det! Allt för många resonerar/gör som du…

        Men jag ser inte ner på dig och dina likar därför. Jag råkar vara barnkär och ville ha fler barn än vad som nu är normalt.

        Min morfar och mormor fick sju barn. Tre dog mellan 0-4 år. Det hände på 20-talet. Snart är vi där igen eller så blir vi utrotade, om vi inte får stopp på eländet, de antisvenska politikerna föresatt sig att utföra, som våra bödlar.

        Vid kommande rättegång för landsförräderi kan politikernas hänvisande till att de lydde order från Bilderbergarna, eller vad de kommer att appellera till, att lämnas utan beaktande. Dödsstraff genom hängning, hoppas jag kommer att gälla!

        • Anna skriver:

         Min pappa hade 9 syskon, varav 2 dog i tidig ålder. Alltså innan skolålder. Min mamma hade 7 syskon och alla överlevde tills vuxen ålder. Min mammas syskon ynglade av sig i vansinnig fart de med, men emigrerade nästan allihop till Amerikat av okänd anledning. Mina fastrar och farbröder stannade alla i sverige och norröver, medans morbrödrarna och mostrarna stannat i norge eller i usa. Det var vanligt förr att få många barn. Innan folkhemmet, kanske. Nu har dessvärre folkhemmet från islamstaterna kommit hit och de blir ju subventionerade av svenska staten för att kunna yngla av sig. Ja, vad händer i ankdammen när fiskarna är odlade och inte längre är vildfångst?

 4. Den anonyme skriver:

  Med endast halvt bortglömd skoltyska i bagaget tar jag mig genom Sorosintervjun.
  För mig verkar det som Soros sätter likhetstecken mellan EU och Europa.
  Det överstatliga och av makteliten skapade och därefter omhuldade projektet är de som ligger bakom problemen som nu samma maktelit vill rädda.
  Europa och dess olika nationalstater bryr sig Soros et al föga om förutom hur de kan exploatera dessa för att nå sitt mål. Ett centralstyrt EU med folket på flera armslängders avstånd från makten är ju så mycket lättare för makteliten att styra än många olika nationalstater där folken har iaf har aningens bättre insyn.
  EU hoppas jag gibt’s noch mehr medan Europa och dess olika länder får utvecklas efter medborgarnas viljor och särarter. Tyvärr tycks det mig att det barkar åt andra hållet – EU överlever och Europa assimileras till en identitetslös kompromiss som endast tilltalar makteliten och dess medlöpare.

  • Anna skriver:

   Där slog du hammaren på spiken! Just så är det!

  • Peter Harold skriver:

   Min skoltyska är lika bortglömd den också, men jag kom till samma slutsats, även om det fanns en och annan negation i den tyska texten som fick mig att grubbla lite extra. Men min bild av vad Soros siktar på var klar redan från början. Även om det bär emot mig lite som statsfientlig så tror jag ändå att denna fråga måste drivas i samarbete – uttalat eller outtalat – tillsammans med nationella vänner.

   • Risto Matinen skriver:

    Jag är antisocialist, så följaktligen är jag även antinationalsocialist. Dock föredrar jag hundratusen svenska nationalsocialister än tusen islamister i detta land. Dock lär styrkeförhållandena här var långt åt motsatt håll. Flera hundratusen islamister och tusen nationalsocialister?

    G Soros skulle jag gärna se lynchad…

    • Peter Harold skriver:

     Rent principiellt så har jag ingenting emot att nationalsocialister ställer upp och försvarar Sverige med sina vapen, men jag önskar att de skulle nöja sig med det. Det finns ingen anledning att ge sig hän åt att införa nationalsocialistisk politik eftersom denna i alltför hög grad är besläktad med socialdemokratisk politik (till övriga läsare hänvisar jag till ”Mein kampf”, ni kommer bli chockade), och det är socialdemokratisk politik som förstört Sverige.

     Jag skulle vilja se George Soros åtalad i Ryssland. Det skulle bli underhållande. 🙂

 5. Läsare skriver:

  Juden Gorge Soro säger att Europa skall göra som han JUDEN säger, annars …

  Igen, judens plan är att utrota den vita rasen. Se all skit Juden Soros håller på med från den vinkeln och allt som juden Soros gör är logiskt.

 6. Sofia skriver:

  NYHET
  EU´s permanente rådsordförande Donald Tusk:
  ”EU har två månader på sig att lösa flyktingkrisen –
  annars faller EU samman”.

  • Peter Harold skriver:

   Vilket betyder: ”EU har två månader på sig att lösa flyktingkrisen, sen kör vi vårt eget race och börjar tvångsbeskatta folk för att ha råd med invällarna”.

  • Risto Matinen skriver:

   Jaha? Hur många flyktingar finns det i Europa? Nära noll, åtminstone här i norr, enligt mig. Asylparasiter och trojanska häst-/legosoldater är deras rätta beteckning…

   EU får gärna falla samman, men deras mål är att nationalstaterna ska falla samman och global diktatur införas.

   • Benny skriver:

    Japp, Soros och alla andra som vill ha denna globala diktatur har dock två formidabla motståndare i Ryssland och Kina. Två gamla stater som verkligen inte vill ingå i den globala diktaturen av Soros modell. Den här Soros, han är som karikatyr av en ond skurk i James Bond-filmer, tyvärr så begriper folk inte hur farlig denna figur är. Och är man som Soros över 85 år ska man nog sitta på ett hem och sköta sitt i stället för att hålla på subversiv verksamhet i världen. Denna gamla skurk är numera en hjälte i kulturmarxisternas värld, men vad de inte begriper är att Soros lurar skjortan av dem precis som när han han skinnade Sverige på 90-talet.

   • Läsare skriver:

    Det skall komma ett eller tvåtusen ensamkommande skägg”barn” till Pite havsbad. Fint va?

    Orkar inte länka. Tror det var Exponerat.

 7. Sofia skriver:

  10 länder som nog inte finns om 20 år:
  http://gloria.tv/media/guZUvdyJcb9

  • Läsare skriver:

   Stor humor. Vita som skall ”rädda” negrer blir överfallna av sagda negrer som också kastar stenar på dom. Stupid libaTARDs.

   CalaisJungle January 15 2016

   • Risto Matinen skriver:

    Tja, så här kan det även se ut, och mer kommer det att bli om inte medborgargarden tar tag i saken, för antisvenska staten har för länge sedan övergivit oss:

    • Risto Matinen skriver:

     Hur vågar muhammedanpacket ut på gatorna som i denna video?

     Om detta skulle dyka upp här, skulle jag gå bärsärk! Fram med militären och döda alla islamister på gatorna!

     • Läsare skriver:

      Det pågår redan i Sverige och har gjort så under årtionden. Har du inte sett denna video innan? Har legat ute ett bra tag nu. Här är en annan, från Oslo. Se från 24 min.

      Muslimer tar over Karl Johan | Global Dawah Day | 2014

      • Risto Matinen skriver:

       Nej, finns inte tillstymmelse av det här. Åtminstone inte där jag bor. I Malmö, eller vad menar du? Oslo är inte Sverige, men norrmän är avsevärt mer nationalistiska än vad svenskar är. Själv är jag numera nationalist, när staten blivit antisvensk.

       Jag vet det väldigt väl. Min första fruga var norska och min förstfödda är norsk medborgare. Förr tyckte jag hon skulle byta till svenskt. Men, då kunde jag inte ana hur avvecklingen av Sverige var planerad, så jag är tacksam att hon behöll sitt norska pass…

       Men, det kommer att ändra sig. Pendeln har redan vänt, och det kommer att slå tillbaka, stenhårt…

       Nä, nu måste jag sova. Nattinatti!

     • Peter Harold skriver:

      Hm, jag måste säga att det var mer hat än någonting som liknar kärlek i deras budskap. Dessutom hade det hela koppling till den muslimske Stockholmsbombaren.

     • Anna skriver:

      Jag har alltid undrat varför i helvete inte svenska män tar på sig burka och kräver att få vara kvinnor i de här tågen. Gör som kvinnan här fast tvärtom! Vad ska de säga DÅ?

    • Peter Harold skriver:

     Är det där på riktigt? Vem tusan filmade detta? Är det äkta så skall det visas gång på gång så folk förstår vad vi drabbats av i EU.

   • Peter Harold skriver:

    Någonting måste göras. Någonting drastiskt.

 8. Läsare skriver:

  Herbert Marcuse var en tyskfödd jude som lanserade begreppet ”repressiv tolerans”, som innebär att man ska vara intolerant mot rörelser och åsikter till höger, och tolerant mot allt till vänster. Att tolerera annat än vänsteråsikter är, enligt Marcuse, detsamma som att ”tolerera tyranni”.

  http://nationell.nu/2016/01/15/ivar-arpi-pekar-ut-judar-som-ansvariga-for-pk-intoleransen/

  Som jag sagt innan: Allting som är vänster är bra för judar, och allting som är höger är dåligt för judar.

  Vänster är judiskt kodord för: Bra för judar.
  Höger är judiskt kodord för: Dåligt för judar.

  Svårare än så är inte vänster-höger pladdret.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s