Vad vill vi nyhetskonsumenter ha för slags medier?

Bästa läsare!

För någon vecka sedan delade jag med mig av ett utkast till en skrift om Sverige före, under och efter ett eventuellt inbördeskrig.

Anledningen till att jag skrev på detta tema beror på att jag uppfattar att svenska staten och flera av dess institutioner, i samverkan med medier och opinionsbildare, för vårt land i en riktning som kommer leda till konflikter. Och vis av erfarenhet vågar jag påstå att de flesta konflikter brukar leda till kriser som auktoritära och totalitära element snabbt försöker utnyttja. Jag kan på allvar se att migrationskrisen kan leda till ”ett svenskt Pearl Harbour”. Därför sammanställde jag en text som istället försöker visa att det finns en potential i frihetligt tänkande för att ta sig ur krisen, och för att därefter återuppbygga landet. Tankearbetet på den texten fortskrider, och jag tackar ödmjukast för all input.

En orsak till att Sverige går i felaktig riktning kan förklaras med det politiska fenomen som allmänt kallas för ”agendasatt journalistik”, men som snarare måste beskrivas som samhällsnedbrytande kulturmarxism. Brukarna av denna ”-ism” identifierar sig sällan enligt detta begrepp, utan använder istället ord som ”liberal”, ”humanitär”, ”inkluderande”, ”värdegrund” (bemärk i singular, som om det bara medges existera en enda), ”solidaritet” och ett tankeförbud mot att i ord ”ställa grupp mot grupp” (även om det i handling är ok om de själva gör det). Bakom alla dessa – förhoppningsvis – välmenande ord ligger en oförståelse för hur verkligheten ser ut, och vad konsekvensen blir av en handling som till fullo följer alla vänsterorienterade budskap som pumpas ut via Twitter och ledarspalter samt vinklade (agendasatta) nyhetsreportage. Och sällan ifrågasätts rimligheten i den propaganda som medieetablissemanget försöker fostra sina läsare med. I vart fall inte av dem själva.

Även om Dagens Nyheter försöker rentvå sig efter åratals mörkande av kriminella invandrare så vet vi hur verkligheten ser ut. I åratal har vi kunnat se vad som sker via alternativa nyhetskällor som ”Politiskt Inkorrekt” och dess efterföljare ”Avpixlat”, ”Fria Tider”, ”Exponerat”, ”Nyheter Idag” och för all del i ”Nya Tider” samt ”International Dispatch”, de senare har vigts mer åt analyser.

Det man kan se är att för ungefär fem år sedan läste man om ”en ung man som begått det och det brottet” på t.ex. ”Aftonbladets” hemsida, och sedan gick in på ”Politiskt Korrekt” eller ”Realisten” för att få både namn, nationalitet och alla snaskiga detaljer om dådet. Vilket också kunde ge en förklaring till orsaken till brottet som personen begått (t.ex. tillhör en utländsk liga, etc). Hur hade vi kunnat förklara knivmorden på IKEA i Västerås om vi inte också fick veta gärningsmannens bakgrund? Mediernas försök under första dagarna att mörka detta fick nyhetsrapporteringen i gammelmedierna att se synnerligen burlesk ut, där dådet nästan tillskrevs vara en ingivelse utan bakgrund.

Idag kan vi se nästan dagligen nyhetsnotiser i de alternativa medierna om olika brott som kopplas ihop till gärningsmännens etnicitet och nationalitet, utan att det varit några föregående nyhetsartiklar hos mainstream medierna. Med andra ord har kriminalitet blivit vardagsmat för de etablerade medierna. Vilket också innebär att detta faktum hamnar under radarn i den allmänna politiska debatten.

I helgen köpte jag en gammal bok på antikvariat som av en ren händelse knyter an till mitt inledande tal om ett svenskt inbördeskrig och politisk revolution, tillsammans med ett bortglömt ideal för den journalistiska verksamheten – ett ideal som tyvärr inte märks när man läser svenska dagstidningar som tillhör de stora mediekoncernerna.

Boken ifråga som jag köpte är ”Historiska Anteckningar” av Gudmund Göran Adlerberth utgiven i Lund 1892 av F & G Beijers Förlag. Alstret handlar om Adlerberths hågkomster och studier av Sveriges styrelse ”Från Tredje Gustafs Dagar” (Kung Gustaf III). Adlerberth inleder sitt månghundrasidiga alster med följande anslag om varför han skrivit boken. Jag önskar att lite av hans anda skulle prägla hur gammelmedierna borde förhålla sig till sin nyhetsförmedling och sina analyser om vad som sker:

Oväldiga vittnen till stora händelser äro skyldiga eftervärlden en uppriktig underrättelse om de omständigheter, dem äro bekanta. De äro den skyldiga alltid åt sanningen och rättvisan; ofta jämväl åt sig själfva, om deras belägenhet framställer den till omdömen, misstankar eller klander. Endast af dem, hvilka såsom hufvudmän beredt slika förändringar, kunna väl fullständiga kunskaper meddelas; men de äro sällan uppriktiga, sällan pålitliga. Om däremot de, som ingen hand lagt vid anstalterna därtill, icke se eller förmår uppgifva mera än strödda omständigheter, hindras de ej heller af sina egna afsigter att tala sanning. Hvad i sådana enskilda berättelser saknas i fullständighet, kunna fyllas, om flera hvar för sig upptecknade hvad de fått tillfälle att känna.”

Vad denna åt dåvarande kungen medföljande protokollsekreterare säger är att vi inte kan förvänta oss ett uppriktigt eller pålitligt, och ett än mindre sant budskap från dem som är herrar till förändringarna. Och vi kan konstatera att i kungariket Sverige – den sista sovjetstaten i all sin kollektivistiska prakt – så är medierna en av ”herrarna” som skapar förändringarna i landet genom att diktera opinionen och ägna sig åt medial utpressning mot politikerna.

Samtidigt beskriver Adlerberth en idé som kan förverkligas idag, där många skilda källor kan bidra till en begriplig helhetsbild. Fast tyvärr utan den eleganta språkdräkt som präglade hans vackra text frånslutet av 1700-talet…

Det uppvaknande som pågår just nu, och som får vanliga medborgare att fundera på om man måste beröva politikerna och redaktionscheferna livet för att förhindra resursförflyttningen från ålderdomshemmens storkök till de porrsurfande och ölpimplande ensamkommande ”barnens” gruppboende med dygnet runt-assistans, är ett uppvaknande som skulle ha varit mindre dramatiskt om inte medierna mörkat/lagt locket på/skönmålat/ljugit redan när vi kunde se att systemet är dömt att vara till harm för landets ena invånare.

Att se hur företrädarna för gammelmedierna idag slingrar sig och försöker låtsas som att de alltid kämpat mot den vansinniga migrationspolitiker gör oss nyhetskonsumenter illamående. Visserligen är det nya namn uppe på scenen som säger saker som inte fick sägas för ett år sedan i en papperstidning (och som i vissa tidningar fortfarande inte får sägas trots att vänstern påstår att det inte existerar någon åsiktskorridor); men var fanns dessa människor tidigare? Och varför höll de sig så tysta medan vansinnet eskalerade? Jag gissar på rädsla. De offrade landet för sin egen karriär.

Fast samtidigt som jag erkänner att vi hade kunnat vara i en värre situation idag utan de alternativa medierna så tycker jag att det är viktigt att vi även inom denna sfär tar en diskussion om vad vi vill ha ut av dem.

Min magkänsla säger mig att de dagliga rapporterna om ”senaste blattebrottslingen” kommer trötta ut läsarna. Att vanemässigt gå till Avpixlat innebär inte längre att man tar till sig fakta om enskilda fall, ty vi är nu uppe i sådan nivå av denna kriminalitet att varje självständigt fall av personrån, nedskjutning, sexöverfall, gruppvåldtäkt, bedrägeri, etc, blir till ett överväldigande brus där vi inte längre kan ta till oss vad som egentligen hänt. Utmaningen för dessa medier blir att hålla nyhetskonsumenternas intresse uppe och inte skapa en intellektuell apati, och omhänderta alla de ämnen som gammelmedierna inte vill ta tag i. Det behöver inte enbart gälla ”dagens blatterånare”, utan även helt andra spörsmål som måste exponeras, och utmana gammelmediernas agenda.

Över lag tycker jag att de alternativa medierna faktiskt funnit denna roll. Möjligtvis kan man klaga på att de ibland saknar fördjupning, i synnerhet i det första skedet när en nyhet är aktuell/het. Men den intresserade nyhetskonsumenten vet hur han eller hon skall söka sig vidare för att stilla sin nyfikenhet.

Det tråkiga är bara att det politiska etablissemanget fortfarande bara lyssnar på gammelmedierna, och sätter sin egen politiska agenda utifrån det samtalet. Och som vi kan höra i debatterna i riksdagens kammare så är det inte mycket till fördjupning där heller. Faktum är att en partiledardebatt av idag är generande att behöva avlyssnas av en människa med någorlunda hyfsat intellekt. Med andra ord, finns det inte en adekvat analys och förmåga till fördjupande resonemang – som är uppriktiga och pålitliga vad gäller sanningshalt – i medierna, då får vi den politik vi har idag.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Medierna. Bokmärk permalänken.

61 kommentarer till Vad vill vi nyhetskonsumenter ha för slags medier?

 1. Anonym skriver:

  Vettiga resonemang och tänkvärda analyser hittas lättast på olika bloggar nuförtiden.
  På twitter läser jag dock att dessa ofta är en fara för demokratin:
  ”Det grasserande journalistförakt som sprids från populistiska ickejournalister är en demokratisk fara.
  Lyckas inte se det på annat vis.”
  //F Virtanen

  https://t.co/ShRAuKvt9F

  • Björngunnar skriver:

   Såklart är det en fara för demokratin.
   Jag talade en gång med en fackföreningskvinna och när jag la fram några argument sa hon, men jag har värdegrunden.
   Hon var utskickat tillsammans med en äldre karl av Birgitta Olsson för att göra reklam för demokratin, vad man röstade på saknade betydelse det framgick, man röstade på det demokratiska systemet.
   Nämn något parti utom Nordiska motståndsrörelsens nystartade som inte kontrolleras av judar!
   Demokrati är judevälde.
   Frihet är slaveri!
   Och det är inte meningen att vi skall ta oss ur detta tillstånd, det får helt enkelt inte ske!
   Och ärligt talat, som det nu ser ut är det omöjligt!
   Demokrati är järnkoll.
   Sd var ett ärligt försök men det kuppades ,det är väl 10 år sedan nu, minst.
   Deras ungdomsförbund slog in på en förbjuden linje o se vad som hände!

 2. bara varat skriver:

  Hej Peter, jag läser ju sedan länge dina goda och ingående blogg texter som alltid är nyanserade från de flesta håll det mainstream media sger behöver ju bara de annre nyheterna så kan de som läser både delarna se vilken fakta utlämning som görs av ja ni vet vilka såklart….tycker det va hemskt intressant mötet med B.S som är mycket kunnig i get mesta och vid frågor blev det vidt omkringliggande information hemskt duktig politiker!
  Men jag ska skriva lite tips till dom olika ”hatsajte” du pratade om ….

  Tack så mycket för era fina ord Peter och lev väl och njut av dagen före jobbar dagen och kom aldrig förstå hur du hinner med:)
  SEn jag är intresserad av mobbningen av Ryssland och skulle gärna vilja få önska du skriva som vanlig om deras ekonomi vad dom gör i världen och varför ja du förstår kanske dina artiklar är ju så bra ihopvävda

  • Peter Harold skriver:

   Det tråkiga är att jag är en väldigt dålig ekonom (på alla sätt, ha ha!) så det enda jag förstår av ekonomi är när den tangerar den politiska världen, såsom t.ex. dessa av USA kommenderade sanktioner mot Ryssland för att medborgarna i Krim begärde en återförening med det landet (och också fick detta). Dock är jag väldigt intresserad av hur Ryssland och Kina ser ut att öka samarbetet och skapa en ny handelsförbindelse via Sidenvägen, som jag hoppas att jag skall få se med egna ögon om den hinner bli färdig.

 3. Mårten skriver:

  Vi behöver bara gå till våra nordiska grannländer för att finna mera verklighetsbaserad och mindre av agendasättande journalistik inom massmedia.
  När svenska politiska företrädare tidigare har sagt att Sverige skall vara ”mångkulturellt” har exv. danska motsvarigheter förkunnat att Danmark skall vara danskt.
  Syftet med ”mångkulturella” samhällen är väl konflikter enligt någon skum planläggning mer eller mindre gemensam för hela EU. Men Sverige skiljer ut sig. I Sveriges fall liknar det en maffiastyrd ”folkmordspolitik”. Vilka driver på och varför?

  ”80 procent av media kontrolleras av judar. Ser man på Sverige så äger den judiska familjen Hjörnes: Göteborgsposten, alla Dalatidningar, VLT och en mängd landsortspress. Den judiska familjen Bonniers äger TV4, Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri, Dagens Medicin med mera med mera. De icke judiska media som Svenska Dagbladet och Aftonbladet har ofta judiska journalister på ledande positioner som chefredaktörer etcetera. Det är svårt att överdriva deras inflytande, de kontrollerar svenskens attityder helt enkelt”.

  • Läsare skriver:

   Det är agendajudarna som ligger bakom och driver på massinvasionen och det är exakt samma judar med exakt samma agenda i alla vita länder.

   Agendajudarnas plan är att utrota den vita rasen. Kriminella blattar är dessa agendajudars proxy armé. Proxy betyder, genom ombud.

   ”Media”judarna berättar aldrig om den lavinartade kriminaliteten och berättar de är det för att anklaga alla svenskar för att vara dödsknarksnazister som vill göra tvål och lampskärmar av alla judar.

   Läste just nu en artikel på Avpixlat. En flock blattar hade brutit sig in i en gammal kvinnas hem och stulit allting. Hon var hemma. Vilken agendajude eller politiker bryr sig om den gamla damen? Ingen, utom SD och SMR, gå til Nordfront för info om SMR.

   Här är en artikel jag just hittat på Flashback.

   Säffle: Mellanstadieflicka påhoppad och antastad av fem killar i 20-årsåldern.

   https://www.flashback.org/t2677623

   Har lyssnat på radion idag, P4. Varenda jävla ”nyhets”sändning börjar med ordet: Flyyyyyyktingar. Nästa inslag börjar med: Flyyyyyyktingar. Tredje inslaget börjar med: Flyyyyyyktingar.

   Det är ingen ände på allt hemskt de stackars, stackars Flyyyyyyktingar råkar ut för i det inhumana Sverige. FN, DN, SVT, TV4, GP, Expressen, Aftonbladet anklagar konstant Sverige och svenskarna för att vara världens mest inhumana land.

   Det sinneslöa kräket Löfven har mage att åka utomlands och anklaga mig för att vara en sexualförbrytare som attackerar svenska småflickor. Jävla as säger jag bara!

   Video:

   http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000485160

   • Anonym skriver:

    Jag är tacksam för att jag inte blev missbrukare. Då hade jag fått snedtändning varje gång jag gått ut utanför porten.

  • Peter Harold skriver:

   Jag undrar vad det kommer sig av att medieklimatet i Norge är mindre infekterat av kulturmarxism än Sverige? Är medielandskapet så mycket mer annorlunda där? Eller har journalister och redaktörer lärt sig av det avskräckande exemplet Sverige? Vi kan ju konstatera att Schibstedt som äger Svenska Dagbladet och Aftonbladet är en norsk tidningskoncern (som ger ut Aftenposten). Och precis som i Sverige är journalisterna en allt vanligare kund hos arbetsförmedlarna, där varslen duggar tätt och räknas i hundratal (nu senast hos Allersägda Dagbladet).

 4. Den anonyme skriver:

  Lägesbild över dagens politik & medier

  https://pbs.twimg.com/media/CZgd0NPUAAAVwCZ.jpg:large

  • Peter Harold skriver:

   Tragiskt men sant! By the way, varför ser man så sällan dylika träffsäkra analyser i de svenska tidningarnas seriestrippar? Nu skall jag erkänna att den sista stripp jag följde var Elvis i Metro, och sedan den försvann, då försvann även jag som läsare.

   • Den Anonyme skriver:

    Hade Obama valt den rätta men svåra vägen kunde hans SOTU-tal häromveckan lytt såhär istället för hans löfte/hot om mer stat och fler regleringar och lagar:

    “…My fellow Americans, you do not exist to live and work for ‘society.’ You have a right to your own life, to live it as you think right and best for yourself, through peaceful, honest and productive work. The achievements of ‘society’ are the outcome of voluntary and mutually beneficial exchanges and associations among free men…”

    http://www.epictimes.com/richardebeling/2016/01/what-if-obama-believed-in-individual-liberty-and-free-markets/

    • Peter Harold skriver:

     Kommer aldrig att hända. Barack Obama är avlat av kommunistiska föräldrar, hade kommunistiska lärare och en kommunistiskt mentor. Hans tal var istället ett hotfullt meddelande om att världen skall tvingas dansa efter USA:s pipa, om än formulerat på fullständigt orwellianskt nyspråk.

 5. Läsare skriver:

  Om du vill höra allt som är fel med Sverige, sätt på P4 och lyssna på batikhäxan Stina Wollter. 22:oo till midnatt varje Söndag.

  • Peter Harold skriver:

   Jag misstänker att denna Stina Wollter brås på sin kommunistiske far, så jag avstår nog från att utmana ödet och riskera skaffa mig mardrömmar före mina annars sedvanligt jobbiga måndagsmornar. 😉

 6. Björngunnar skriver:

  Det går väl lika bra med vilket program som helst!?
  Bara ren skit från morron till kväll.

 7. En utmärkt och tänkvärd text, bäste bloggare men tänk på att göra en korrekturläsning senare när du får tid över.

  • Peter Harold skriver:

   Jag hade tänkta tt göra det, men mina ögon är helt kass ibland. Jag avslutade texten igår med avtagna glasögon kisandes någon decimeter från skärmen. Som löken på laxen gömmer min web-läsare texten för mig när jag skriver fler än 1000 ord. Vilket jag tydligen gör ganska ofta.

 8. Cello Jr skriver:

  Vissa texter gör mig skakad. Jag syftar på en på bloggen ”Cornucopia?” som ger ryska FSB hela skulden för massinvasionen av asylsökande, som ett verktyg för att destabilisera EU.

  http://cornucopia.cornubot.se/2016/01/hbl-ryska-underrattelsetjansten-fsb.html#more

  Tydligen har det gått den inte så eminente säkerhetsanalytikern bakom texten förbi, att det varit den amerikanska Mellanösternpolitiken och inte den ryska dito som skapat motiv för irakier att lämna sitt land, liksom syrier att lämna sitt.

  Och för övrigt läste jag samma beskyllning mot CIA på Lew Rockwell.com: att man hjälpte människosmugglare. (Kan tyvärr inte hitta artikeln längre.)

  Men om man försöker lägga pusslet, hur kan man då blunda för George Soros och Peter Sutherland, och den vanvettiga invandringspropagandan från samtliga västeuropeiska statschefer? (Möjligtvis undantaget Cameron.)

  Ligger FSB även bakom Tyskland och Sveriges signalpolitik till all världens asylsökare?
  Fråga jag skulle vilja få ”Cornucopia?” och dess ryskhatande läsekrets att svara på.

  Nedan länk till en bra radioshow som tar upp hur stark den kinesiska ekonomin egentligen är, vilket får mig att undra om George Soros försöker skapa börspanik för att berika sig själv?

  Vidare diskuteras Trump och radioprataren, John Derbyshire, hoppas att denne med att ”göra Amerika stort igen” i första hand tänker på amerikaner och inte på sydkoreaner, taiwaneser, italienare etc. Lämna Ryssland och Kina i fred, manar han,

  http://www.vdare.com/radios/radio-derb-nrs-anti-trump-attack-and-the-irrelevance-of-intellectual-conservatism-plus-black-oscars-etc

  • Sofia skriver:

   Cornucopia-killen är en som tillhör släkt/grupp som tjänar på det nuvarande systemet. En trolig förklaring är att han har makt/förmögenhet i hans släkt som härrör från krigsindustrin. Sedan urminnes tider har dessa släkter legat i fejd med Ryssland. De tjänar på det och de tvingar det svenska folket att betala.
   Han pussar sin NATO-nalle godnatt varje kväll.

 9. Sofia skriver:

  ”Klimatskeptikern” professor Lennart Bengtsson har sagt ungefär så här:

  ”Min uppfattning är att Sveriges situation är den allvarligaste sedan 2VK. Nu saknar vi politisk ledning som är kapabel att fatta nödvändiga beslut. Välfärdsstaten har varit det svenska folkets livförsäkring som betalats under hela den aktiva delen av livet.
  Politikerna delar planlöst ut resurserna till en global befolkning, när det inte ens räcker till livets nödtorft i Sverige.
  Det är kört för dagens politiker.”

 10. Pingback: Förlåt? | Jan Millds blogg

 11. Läsare skriver:

  The thing is the Jews are never honest. They want to murder Europeans, but they can’t openly say that, so the smartest of the Jews sit in some backroom trying to figure out how to get away with murder.

  So now the Jew’s decide they’ll bring in a Muslim army to white nations, starting with their most hated white people, the Germans, and call it humanitarian effort and condemn anyone who dares speaks against it, as a incompassionate evil racist.

  These Jew’s words should be like water running off a duck back and a no brainier, but to the simple and the deceived masses, who’ve been brainwashed by the Jews since small children, it becomes an obstacle.

  The weak minded and the simply of our people have been so severely brainwashed, that they’ve accepted the self preservation and saving of your culture, your people, and your children is evil.

  The Jews have overcome the natural, self preservation mechanism that God has given every person.

  The children of the devil sit on the fringes, demanding and chanting that our children kill themselves.

  The natural God given reaction would be a call to arms against these murdering Jews, and they would pay the piper.

  Matt

  • Björngunnar skriver:

   Det här är en gammal historia.
   För tvåtusen år sedan spikades en Jesus upp och dog på ett kors.
   Judarna skyller som alltid ifrån sig, det var romarna .
   Läs om bl.a detta i boken Mästaren och Margaritha!
   Bulgakov skrev och det är bland de bästa böcker jag läst.

   • Den Anonyme skriver:

    Mästaren och Margarita. Vilken läsupplevelse! Den hamnar defintivt på min topplista också. Nog dags för en omläsning om Behemot och övriga absurda karaktärer.
    Anthony Burgess – Jordiska Makter är en annan bok på min topplista.

    • Björngunnar skriver:

     Tack för tipset!
     Jag skall läsa Burgess.
     Bulgakov har skrivit många böcker.
     Det vita gardet uppfördes som teaterpjäs i Moskva och Stalin lär ha sett föreställningarna ett par dussin gånger.
     Bulgakov skrev till Stalin att han anklagats för en mängd fosterlandskritiska åsikter och det värsta är att det är sant, men han lyckades ändå inte att få respass.

  • Den Anonyme skriver:

   Ont ska med ont fördrivas?
   Efterlyser än en gång vad som sker i ”ditt” samhälle efter juden fördrivits.
   Är det samhället likt de fria, diversifierade och decentraliserade som PH och andra frihetliga skissar/t på eller är det bara byte av slavägare?
   Maktstrukturen med mer eller mindre totalitär central statsmakt blir kvar och individens vinst sträcker sig till att piskslagen varieras en aning?
   Nyfiken. Hoppas på svar. Är secession/utbrytelse tillåtet tex?

   • Björngunnar skriver:

    Frågar du mig, den Anonyme?
    Och vad tycker du själv?
    Jag är för decentralisering eftersom jag tror att centralisering är en förutsättning för ett globalstyrt samhälle.
    Gången har varit, kommuner har slagits ihop till allt större enheter, kommunernas makt har flyttats till Stockholm, Stockholms makt har förts över till Bruzzels…
    Bruzzels till en världsregering som var målet från början.

    • Den Anonyme skriver:

     Främst var frågan riktad till läsaren men tackar givetvis för ditt svar också och trevligt att du liksom jag tror på decentralisering.
     Fria, decentraliserade och diversifierade samhällen (utan eller med minimal stat) där NAP är ledordet är min önskan och då räcker det inte med att dagens maktelit fråntas makten.
     Maktstrukturen måste ändras radikalt för att inte en ny maktelit ska ta över det centralstyrda rodret. För det krävs upplysta och ansvarsfulla individer/medborgare och de verkar det tyvärr vara bristvara på idag i västvärlden.

 12. Den Anonyme skriver:

  Lök på laxen vid bensinpumparna? Drygt 60% skatt på bensinen som vi har nu räcker inte utan nu ska det straffskattaas mer för att finansiera våra nyeuropéer?
  Undrar när de dynamiska* effekterna våra ledare pratat/r om ska visa sig.

  http://www.euractiv.com/sections/justice-home-affairs/eu-considers-petrol-tax-pay-refugee-crisis-321080

  ”Wolfgang Schäuble has floated the idea of a European petrol tax to finance the rising costs of the refugee crisis, which are eating into member states’ budgets. EurActiv France reports.

  ”If national budgets or the European budget are inadequate, let’s agree to implement, for example, a tax of a certain level on each litre of petrol,” Schäuble told Germany’s Süddeutsche Zeitung.

  ”This would help us pay for a European response to the question of refugees,” added Schäuble, who believes ”the solution should not be allowed to fail because of a lack of funds”.”

  * Positiva effekter alltså, de negativa visar sig dagligdags.

 13. Den Anonyme skriver:

  Verkar som kod291 inte efterföljs till 100% men den tycks fortfarande fördröja nyhetsrapporteringen. Poliserna flydde i onsdags och VLT skriver om det idag

  ”Poliser tvingades fly från asylboende
  Ett tiotal poliser tvingades fly via nödutgången vid ett ingripande på asylboendet Signalisten.”

  http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.3488614-poliser-tvingades-fly-fran-asylboende

  Eliasson får skynda på Södertörn* att utexaminera nästa kull genus- och dialogpoliser så det blir ordning på torpet.

  * Tyvärr inget skämt. Sveriges genushögkvarter Södertörn Högskola utbildar framtidens poliser**.
  https://www.sh.se/p3/ext/custom.nsf/news?openagent&key=framtidens_polisutbildning_vid_sodertorns_hogskola_1394715219779
  ”Från januari 2015 kan du utbilda dig till polis vid Södertörns högskola. På en polisutbildning som ökar kunskaperna om mångfalden i samhället och som varvar akademiska studier med praktiskt lärande.”
  ** Umeå och Växjö bedriver utbildning också men Södertörn styr innehållet. Distansutbildning kommer införas i år också. Jösses!?
  ”Hösten 2016 blir det möjligt att läsa polisprogrammet på distans.”

  • Läsare skriver:

   Poliser tvingades fly från asylboende
   Ett tiotal poliser tvingades fly via nödutgången vid ett ingripande på asylboendet Signalisten.”

   http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.3488614-poliser-tvingades-fly-fran-asylboende

   Samma som i Runkeby och de andra blatteghettona i Sverige alltså. Inte ett ord om detta i ”svensk media” enligt Flashback. CNN tog upp det.

   Young asylum seeker stabs Swedish woman to death, police say

   By Lucy Pawle, for CNN

   Updated 2002 GMT (0402 HKT) January 25, 2016

   http://edition.cnn.com/2016/01/25/europe/sweden-asylum-seeker-stabs-woman/index.html

   • Läsare skriver:

    https://www.flashback.org/t2678145

    Kriminella nordafrikanska gatugäng i Stockholms city innebär enorma bekymmer för polisen. Även i Göteborg känns situationen igen. Just nu har vi jätteproblem med ungdomarna även här i Göteborg. Mycket ordningsstörningar, stölder, grova stölder, personrån, och en hel del stora gängslagsmål. Nu de senaste två, tre månaderna har det eskalerat fullständigt. Nu läggs det resurser på ett helt nytt sätt, vi är i Nordstan hela tiden. Det är på nivån att det inte längre är City som är ansvariga, utan hela Stor-Göteborg som har ansvaret. Tar vi emot väldigt många ensamkommande pojkar får man nog räkna med att vissa av dem begår brott

    http://avpixlat.info/2016/01/25/sjuaring-knivhotad-pa-problemskola-i-malmo/

    • Läsare skriver:

     Rikspolischef kräver fler poliser Polisen behöver förstärkas med upp till 2.500 poliser och 1.600 civilan- ställda t.o.m 2020 pga migrantström- marna till Sverige och det förhöjda terrorhotet, enligt rikspolischefen. 2016-01-20 01.40

     Halmstad, dråpförsök. Polis kallas till asylboendet på Arena Hotell. där flera personer bråkar med varandra. På plats konstateras bråk mellan olika grupperingar och att minst två peroner är skadade. De skadade har skärskador och förs i ambulans till sjukhus.” – See more at:

     Exponerat.net/drapforsok-av-asylsokare-pa-asylboende-i-halmstad

     Det förklarar statsminister Stefan Löfven efter att ha läst ännu en dyster opinionsmätning. Han är dock förtröstansfull om att det ljusnar på S-horisonten. -Jag arbetar varje dag stenhårt, vi ska vända dessa siffror. Vi har påbörjat en vändning för Sverige, säger han. -Jag känner trygghet i att vi har rätt politik, försäkrar statsministern.

     Avpixlat.info/2016/01/25/migrant-hotade-branna-ner-asylboendet-och-misshandla-personalen/

     And on and on and on it goes. Men får vi bara några tusen poliser till så ordnar det sig nog.

     Beväpnade poliser patrullerar badhus i Sverige år 2017? Utvecklingen är ju fullständigt sinnessjuk.

     • Peter Harold skriver:

      Fler polisen p.g.a. migrationen? Vänta nu, inte för väl invandring med sig några sociala problem heller…? Ge rikspolischefen en uniform och skicka ut honom på patrull, vettja!

    • Peter Harold skriver:

     I Göteborg blir man rejält mördad om man bjuder hem marockanska ”gatubarn” ifall man är homosexuell. Hur reder vänstern ut denna intressanta värdegrundskonflikt…?

   • Peter Harold skriver:

    Med tanke på hur många av dessa fall numera rapporteras i vanliga medier numera känns det som att verkligheten gjort sig påmind hos redaktionerna. Undrar om det kommer uppenbaras någon insikt om att man har skuld i denna utveckling som Sverige är på väg in i?

 14. Risto Matinen skriver:

 15. Läsare skriver:

  Roligt att läsa. Hoppas verkligen att hela bögholmen blir obebolig. Ni få som är riktiga i huvudet kan tacka pk-idioterna.
  _______

  Arabiska män i grupp som trakasserar kvinnor på stan är ett växande problem i Stockholm.

  http://www.friatider.se/flyktingbarn-var-vuxen-man-h-ktas-f-r-brutal-knivattack-mot-kvinna

  • Läsare skriver:

   Hon är vad jag vet avliden nu. Att vara kvinna och anställd på ett asykslott måste vara den finaste sysselsättning en kvinna kan ha i dagens Sverige. Tänk dig att vara omringad av orakade araber i flock hela dagen på ”jobbet”.

   • Läsare skriver:

    Araber, araber, araber, araber och åter araber. Jag träffade de första araberna runt 80 och jag kan till denna dag inte komma på en enda positiv sak med araber. Inte en!
    _____________

    UTRIKES. Fyra män från Mellanöstern har häktats misstänkta för att ha gruppvåldtagit en ung kvinna utomhus i centrala Helsingfors. Det rapporterarÖsterbottens Tidning.

    http://www.friatider.se/fyra-h-ktade-f-r-gruppv-ldt-kt-i-helsingfors

    Frågan i denna tråden är vilka nyheter vi vill läsa. Vad jag INTE vill läsa är all skit araber håller på med, men det enda jag läser hela tiden är all j-a skit Araber ställer till. Sparka ut araberna, case closed. Done deal! End of story.

    • Läsare skriver:

     Idag såg jag en batikhäxa modell 40+ förklara ett yngre arabskägg evig kärlek. Kunde inte undgå att se och höra det, de stannade mindre än tio meter rakt framför mig.-Jag har bara dig, eller liknande sa hon till talibanskägget, ca 30 år.

     • Peter Harold skriver:

      Gudomlig rättvisa i detta läge vore att han gör henne på smällen och hon får ta hand om ungen medan fadern åker in och ut på anstalten…

      • Anna skriver:

       Men hallå- vad tror du har hänt de senaste decennierna? Fängelserna är ju fulla av de här scenariorna redan? Du har ju inte sett det här, Peter. Men de som jobbar där kan vittna om det. Jag mediterar varje dag innan jag ska ut på stan, Peter. För att jag så gärna vill möta de här bilderna jag kommer att möta, i blida ögon. Inte blinda. Blida. Ur rent perspektiv.

    • Peter Harold skriver:

     Hej, ge mig i alla fall några dagar på mig att försöka tänka ut något positivt om arabiska män….

   • Läsare skriver:

    Rövfen åkte på blixtvisit och jajamensan, hon var blatte. Men när etniska svenskar blir mördade och knivade till döds, då är det fan ingen j-a byfåne till ”statsminister” som bryr sig.

    https://www.flashback.org/t2677894p52

   • Peter Harold skriver:

    Har man hunnit kalla till en demonstration mot rasism och främlingsfientlighet ännu…?

  • Peter Harold skriver:

   Det är väldigt många av de ensamkommande flyktingbarnen som säger att de vill ”bli doktor” när de blir stora. Här hade vi en blivande kirurg…

 16. Läsare skriver:

  Två elvaåriga flickor utsattes för sexuella övergrepp på badet Växjö simhall & Aqua Mera under söndagen.

  – Sju–åtta killar gav sig på tjejerna. Två av killarna tog dem mellan benen och på brösten, säger Mikael Linnander, pappa till den ena av flickorna.

  ”– De är där och leker i vattnet när ett gäng på sju–åtta killar i 18–20-årsåldern skvätter vatten på dem och tjejerna säger till dem att sluta, berätta Mikael Linnander. https://www.flashback.org/t2677973p5

 17. Den Anonyme skriver:

  Mats Jandahl skriver bra, som oftast, om mediesituationen i Sverige – Informationskriget i ankdammen

  http://www.frihetsportalen.se/2016/01/informationskriget-i-ankdammen/

  ”Han ser grandet i sin broders öga, men inte bjäken i det egna. Presstödet ger ingen garanti för kvalitetsjournalistik. Certifiering av redaktioner eller artiklar är endast så bra som de som certifierar och så vidare. Men det viktigaste av allt, svenska media och svenska journalister ser inte att de är en del av problemet. De tror att de är den enda nyckeln till en lösning. Till råga på allt så klarar de inte ens att se SVT, SR och Utbildningsradion som statsmedia.”

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s