Jeanine Pirro: Etablissemanget skall skämmas! (Raseri i TV-rutan hos Fox)

Bästa läsare!

Två reaktioner när jag ser så här passionerade utspel: Glädje över att en person vågar ta ställning så här starkt mot maktetablissemanget i sitt eget parti, trots att vederbröande sitter i programledarstolen hos Fox News. En oro för att utspelet bara är spel för gallerierna, eller manifesterat i huvudsak för att skjutsa upp den egna karriären.

Idag nöjer jag med att stämma in i hyllningskören som jublar åt domare Jeanine Pirro’s knivskarpa kritik mot etablissemanget i det republikanska partiet i USA. Hon kritiserar framför allt Mitt Romneys utspel där denne vill att partiorganisationen skall manipulera medlemmarnas val. Men hennes kritik gäller även de övriga specialgrupper som bildats för att förhindra att affärsmannen Donald Trump vinner nomineringen senare i sommar, och om inte detta är möjligt för dem, kommer arrangera så att motståndaren Hillary Clinton blir ny president.

Det är dessvärre så att till och med etablissemanget i det Republikanska partiet ser fördelar med henne som president. I synnerhet de neo-konservativa som trots sin formbarhet i de allmänpolitiska frågorna under republikanskt paraply ändå står närmast Demokraterna ideologiskt sett.

Nej, jag är själv ingen trumpist. Visserligen har han sina ljusa stunder, men han är pragmatisk, populistisk och ogenerat totalitär.

Att etablissemanget avskyr honom ser jag inte som en garanti för hans uppvisade brister och förtjänster; Trump kommer inte att sköta USA på egen hand som president. Och framför allt kommer han aldrig någonsin att kunna ha full kontroll över sin gigantiska statliga administration, vilken är ideologiskt genomsyrad på samma sätt som här hemma i Europa och i Sverige. Förr eller senare – troligtvis veckorna innan han håller sitt segertal – kommer han tvingas att lova i hemlighet att hans handlingar skall bli annorlunda än hans ord, vilket inte är ett svåruppfyllt löfte eftersom Donald Trump dessvärre levererar mycket varm luft.

Dock finns det ingenting som säger att Donald Trump är den sämsta kandidaten inför presidentvalet. Tvärtom, de övriga är minst lika avskräckande. Frågan är bara om folket kommer resa sig mot etablissemanget såsom Jeanine Pirro hoppas i sin ”rant”.

Kanske kommer någon kritisera att hennes utfall – som skall utläsas som ett stort bifall till Donald Trump – skulle kunna ses som att hon betalar tillbaka till honom för hans stöd när hon försökte vinna senatsposten i New York när hon kandiderade mot Hillary Clinton år 2006 (Trump var en av hennes sponsorer). Men under alla omständigheter ser Jeanine Pirro bra ut för sin ålder – hon ger devisen ”65 är det nya 40” ett ansikte.

Hälsar eder sedvanligt ogenerat sexistiske Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jeanine Pirro: Etablissemanget skall skämmas! (Raseri i TV-rutan hos Fox)

 1. Benny skriver:

  Min synpunkt sedan tidigare är att det inte spelar någon som helst roll vem man väljer till president i USA…den posten är sedan Reagans dagar bara ett skådespeleri och den verkliga makten har ”the deep state” och alla mer eller mindre maktgalna organisationer som NSA, CIA, FBI m.m som i en ohelig allians med Wall Streets bankirvampyrer och USA:s mäktiga klaner styr USA mot en ekonomisk och social katastrof då ingen är mäktig nog att bryta denna dödsspiral. Man bekämpar helt enkelt varandra och det är därför en massa förvirrande utspel kommer från så vitt skilda håll som Pentagon, CIA, Obama, McCain och ledare för diverse andra maktorgan. Demokratin i USA är sedan länge ett skämt och skulle man göra en dokumentär om detta korrupta system så att t o m svagbegåvade EU-ledare kunde förstå hur illa det är skulle nog EU:s USA-politik snabbt ändras och stramas åt betydligt. Fast å andra sidan är det ju inte mycket bevänt med demokratin inom EU heller så man bryr sig nog knappast att man har med skurkar att göra i USA.

  • Peter Harold skriver:

   Det är väl nästan värre med den europeiska demokratin; här får vi inte ens rösta på vår president…! Tragiskt nog är att dödsspiralen skulle kunna bli mindre brant om en omställning gjordes nu, istället för att vänta på det totala sammanbrottet, som inte kommer resultera i en frihetlig utveckling, utan istället i komplett totalitärism. Jag vet inte om jag talar om EU eller USA här. Det gäller kanske båda.

 2. Rune skriver:

  ”Nej, jag är själv ingen trumpist. Visserligen har han sina ljusa stunder, men han är pragmatisk, populistisk och ogenerat totalitär.”
  —————-
  Att han är pragmatisk och folklig (populistisk) är väl så ljust det kan bli? Kanske det överskuggar hans totalitära sidor?

 3. Den Anonyme skriver:

  http://www.targetliberty.com/2016/03/donald-trump-hillary-clinton-to.html

  Att Hillary ska tala på AIPACs möte var väl väntat men att även Trump ska dit överraskar lite.

  • Peter Harold skriver:

   Trump har redan varit på andra sionistiska tillställningar, och han lär visst ha äktat bort en dotter till en man som tillhör guds utvalda folk (vilket inte betyder att killen per automatik är sionist). Men ändå. Tror att som läget ser ut nu så måste han nog smöra lite åt det hållet också.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s