Testade mina fördomar om det påstådda invandrarvåldet – Kloroformmordet 1965

Bästa läsare!

Som läsare av alternativa nyhetsmedier så skall jag erkänna att det känns lika tragiskt som enahanda att de våldsbrott som uppmärksammas ofta har en gärningsman med invandrarbakgrund. Instinktivt – som den godhjärtade humanist man fostrats av Bamse och staten att vara – vill man tänka att varje dåd är en enskild händelse, och att det *djupt andetag* nog bara var en slump att det även denna gång visade sig vara precis som ens fördomar säger, d.v.s. att det var en invandrare som begått brottet.

I samma andetag förväntas man också vilja säga att ”de rasistiska hatmedierna” ger ”en falsk bild” och skapar en illusion av att Sverige var säkrare för medborgarna längre tillbaka innan vi hade dagens hejdlösa massmigration.

Jag tänkte att använda dagens bloggpost för att som en sann godhetsapostel, med slumpen som verktyg, plocka ett mordfall från förr i tiden, bara för att visa att även svenskar är våldsbenägna och mordiska. 100% PK!!!!

Jag öppnade Google (egentligen skall man använda startpage.com eftersom Google sparar alla dina sökningar) och skrev in ”mord + 1965” och klickade på måfå på en av de översta länkarna.

Kloroformmordet på ”Kickan” Granell 1965.

Bra. Mord på en kvinna. Nu skall ni få se att svenska män mördade oskyldiga kvinnor långt innan riksdagen fattade det eftertänksamma men ack så nödvändiga beslutet att stöpa om kungariket i multikulturens tecken…

Fallet gav mig extra krydda eftersom jag härom dagen vandrade förbi mordplatsen, Söndagsvägen 88 i Hökarängen. På sajten Mordkartan.se kan man läsa om fallet med bl.a. dessa ord:

18 åriga läkarsekreteraren Eva Marianne ”Kickan” Granell kom att mördas natten mot måndagen den 26 juli 1965.

Detta kom att ske i hennes och föräldrarnas bostad på Söndagsvägen 88 i förorten Hökarängen.

Måndagen den 26 juli lovade en väninna att ringa och väcka fröken Granell. Tyvärr glömde hon av detta och på så sätt fick gärningsmannen åtminstone  30 timmars extra försprång.

På tisdag eftermiddag den 27 juli blev hennes pojkvän fundersam över varför hon inte har hört av sig. Han ringde hem till henne men ingen svarar.

Fröken Granells föräldrar hade varit bortresta sedan den 3 juli. När hon återkommer den 25 juli, efter att ha varit på semester i Spanien, är föräldrarna fortfarande bortresta.

Vid 18.00-tiden kommer pojkvännen och hans bror hem till ”Kickan”. På Söndagsvägen 86 står hennes väninna i ett fönster och frågar dem ”Är hon hemma?” De svarar då att de skulle se efter.

Pojkvännen har ingen nyckel till familjen Granells radhus. När han känner på altandörren så står denna olåst! Besynnerligt! Altandörren står halvöppen. Denna dörr kan ha stått på detta sätt ända sedan den 3 juli.

När de stiger in känner de båda en obehaglig stark sötaktig lukt. De går först till ”Kickans” rum. Hennes säng står orörd.

Det är den äldre brodern som upptäcker henne. Hon hade lagt sig för att sova i moderns säng i föräldrarnas sovrum. Hon är alldeles blå i ansiktet. Han förstår genast att hon är död.

Hon hittades liggande naken med två filtar och lakan över sig. Offret sov aldrig naken. Kabeln till telefonen var avskuren.

Obehagligt! Och fascinerande, för här får vi en inblick i det svenska samhällslivet för femtio år sedan. Någon semesterrasa till Thailand var inte aktuellt, men däremot hade man börjat resa till Spanien. Nog så exotiskt.

Men allra mest exotiskt är nog att en 18-åring kan titulera sig som läkarsekreterare. Idag, femtio år senare, går majoriteten av 18-åringar omkring på gymnasiet och grubblar över vad de skall bli när de blir stora.

Åter till allvaret, och nu tar vi och bevisar för alla avvikande nyhetskonsumenter – som sätter blind tilltro till de alternativa nyhetssajternas ständiga utmålande av invandrare som utförare av mord – att de har fel. Denna slumpmässiga provtagning i den svenska kriminalhistorien – utförd av den rättvisa godhetsaposteln Peter Harold – skall här visa att också svenskar ägnar sig åt att döda och lemlästa. Eller åtminstone döda, som i aktuellt fall där kroppen lämnades någorlunda intakt på en säng.

Fortsättningen på artikeln från Mordkartan.se lyder:

Gärningsmannen greps onsdagen den 22 september 1965 och anhölls samma dag. Mannen var en  24 årig österrikare från Wien. Han kom till Stockholm i januari 1963. Han får i februari 1964 ett mera stadigvarande arbete som diskplockare på en restaurant på Nybrogatan.

Jäklars! Det var inte en ”svenne”…! Där sprack min tes om att man med ett slumpmässigt nedslag i tiden kan plocka fram vilket mord som helst för att visa hur överrepresenterade etniska svenskar var i gärningsmannastatistiken för femtio år sedan. Så rasistiskt av Google att peka ut invandrare som mördare! *godhetsaposteln viftar frenetiskt med pekfingret i luften*

Nåväl. På den gamla goda tiden stod man i alla fall för sina gärningar som bov, det har vi lärt oss från de hatfyllda kommentarerna på Avpixlat, Flashback, Exponerat, etc, och från gamla pilsnerfilmer och Karl-Arne Holmsten-deckarna. Åter till Mordkartan:

Han nekade hela tiden under förhören. Enda chansen var överbevisning.

Gah! Inte ens för 50 år sedan uppförde sig mördarna som gentlemän.

Nåväl, vi kan väl i alla fall enas med historien om att det är samhällets fel att brottslingar blir brottslingar, och att utanförskapet då som nu tvingar dessa sorgliga gärningsmän att begå sina brott för att de egentligen inte vill det:

Den 2 juni 1965 kom han att bosätta sig på Söndagsvägen och blev på så sätt granne med familjen Granell. Han bor inackorderad i ett radhus av exakt samma typ som deras. Hans lya i övre etaget motsvarar hennes flickrum.

Han hade alltid haft svårt att få kontakter med det motsatta könet och hade aldrig varit tillsammans med en flicka. Prostituerade hade han aldrig besökt för han hatade Stockholmsflickorna. ”De är som automater, ekonomiskt beräknande” menade han. Sin första kyss erhåller han den 9 september.

Ok, det är bara en ren slump att invandrade gärningsmän från 1960-talet föraktar de lokala kvinnorna, och att de kompenserar sina sexuella hämningar genom att använda våld, på samma sätt som de gör idag…

Nåväl. En tröst är att det svenska rättsväsendet åtminstone på den tiden tog kvinnomord på allvar och inte generade sig åt straffrabatter mot invandrare, som t.ex. idag där deltagande i gruppvåldtäkter bestraffas med några veckors trädgårdsskötsel om man kan lura rätten att det är normalt att vara 14 och ändå ha grov skäggväxt och högt hårfäste. Så vi kan med glädje notera att domstolen gav denne utländske mördare ett kännbart straff, fastän han nyss invandrat till landet. Eller…?

Enligt domslutet den 21 december 1966 förklarades han skyldig men skulle som straffri omhändertagas på sjukhus och sedan utvisas ur riket.

Straffri? Japp. Skyldig. Men straffri!!!

Tänk att då som nu är så lika på de mest oväntade sätt.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

50 kommentarer till Testade mina fördomar om det påstådda invandrarvåldet – Kloroformmordet 1965

 1. Sofia skriver:

  Efter detta otäcka, passar det bra med den inre bilden många svenskar har av ”det gamla Sverige”!

 2. Jonas Bangkok skriver:

  Man kan ju undra vad straffri betydde för 50 år sedan med tanke på att han sannolikt blev inlåst inom det som numera heter sluten rättspsykiatrisk vård. Rättspsyk är ju allt annat än straff-fritt bortsett från den juridiska terminologin (där straff avtjänas på fängelse och allt annat är vård, trots att fängelserna sköts av Kriminalvården…nåja).

  Det är inte helt ovanligt att folk blivit dömda till vård för ganska oavancerad brottslighet och blir sittande i åratal inom den slutna ”vården” eller blir mer eller mindra levande begravda i sådär 30-40 år för att ingen vill/ids släppa ut dem helt enkelt (dessutom finns det ekonomiska incitament).

  Undrar hur det gick för den 24-årige oskulden. Skulle tippa på att hans vistelse på svenskt låst hospital blev relativt kortvarig, då staten har en tendens bedöma ”vårdbehovet” som mycket kortvarigt för utlänningar som man faktiskt kan få iväg ur riket.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, de kunde säkert bli kvar väldigt länge om nödvändigt. Skulle vara intressant att följa upp detta.

   • Anna skriver:

    Undrar om någon som skrivit hotfullt mail dömts till rättspsykiatrisk tvångsvård? Det blir kanske det de kör med istället. I så fall är det garanterat ett självmord de gör sig skyldiga till. Jag har jobbat med män som suttit på Karsudden i många år. Färdig”rehabiliterade”. De hade verkligen ingenting kvar när de kom ut. Hade de fått fängelsestraff hade de åtminstone haft kvar sina liv när de kom ut, om de haft ngn som ordnade saker under tiden. Ja, inte jobbet kanske- men åtminstone flickvännen, sin bostad och vänner. Rättspsyk håller ju på hur länge som helst. Undrar hur många som får sitta av straff på rättspsykiatrisk klinik numera, för att avprogrammeras- om de är hard core nazister eller dylikt? Ja, det vore verkligen ett intressant ämne att forska i. Kanske alla ”främlingsfientliga” beskylls för att ha schizofreni, paranoida vanföreställningar?

    Psykoser som varar i åratal osv. Inget som händer den personen, händer egentligen på riktigt- är det man utgår ifrån. Allt är fantasifoster skapade av föreställningen att behöva något att skylla sina tillkortakommanden på. Jag vet precis hur de tänker, de här människorna. Det är oförklarligt bisarrt att komma under luppen på såna här människor själv, efter att ha sett hur det gått till när det bedömt andra förut. Bara att tänka sig in i hur någon först undantas från rätten att få sköta sitt eget liv en längre period, för att sedan bli bedömd som antisocial får ju åtminstone mig att undra vem som egentligen borde få diagnos. Ingen frisk människa kan jobba med att internera någon. Tror inte det finns någon inblick i denna värld, Peter. Det är en skyddad verkstad.

    • Peter Harold skriver:

     Med andra ord, man försöker bota en skada (våldsbenägenhet) och tillfogar patienten en annan? Ja, det är mycket troligt, till och med givet. Själv är jag inte så insatt i psykvården, främst därför att de exempel jag haft med att göra som har kopplingar till psykvården har slutat illa i samtliga fall. Däremot försöker jag studera psykologi kring krigsfångar.

     • Anonym skriver:

      Har själv fått inblick i missbruksvård och psykosvård. Men trivs inte i sjukhusmiljö. Det fick mig att tvinga mig till alltför många frågor om vilken sida jag tillhörde. Gillar inte svartvita världar. Föredrar att leva i färgglada världar som välkomnar öppna sinnen.

  • Hur gammal är Josef Fritzl egentligen?

 3. Anna skriver:

  Jadu. Önskar att jag hade råkat döda någon istället för att önska livet ur en myndighetsperson. Att skriva ”dödshot” från sin egen IP adress- DET du- DET lägger staten ut extra mycket krut på. Åtminstone om det i samma mail också står något ”främlingsfientligt”!

  I sverige har det nog kanske alltid varit så att man bedömer en persons gärningar enligt en viss moralisk mall snarare än ur ett straffrättsligt perspektiv. En politiskt inkorrekt medborgare åtnjuter värsta sortens straff för struntsaker. Enkom för att denne är politiskt inkorrekt. Annars hade man vägt in de förmildrande omständigheterna. Enligt svenska staten finns det dock inga förmildrande omständigheter för en politiskt inkorrekt. Det är som att hålla upp en illröd flagga inför en tjur. De nöjer sig inte förrän någon dött i striden.

  Kollade på dokumentär om Josef Fritzl i går. Brrr… Ofattbart hur tjejen kan leva sitt liv efter de 24 åren. Men det förstås- vad har hon för val? Hur lever de 6 barnen som blev till vars pappa också är deras morfar? Jag tänker att jag lever som den där tjejen ibland. När staten är på en är det som att vara inlåst i en källare och bli våldtagen gång på gång, av den som man trott vara sin beskyddare… Usch, Ofattbart. Människor kan vara så vidriga som innehar makt. Ju mer offret sprattlar desto mer insnärjt blir det. Som en fisk på land.

  • Peter Harold skriver:

   Staten värnar om sina intressen, och däri ligger det i dess natur att ge sig på dem som staten inte tycker om, och de som utmanar statens intressen och makt. Därför tycker jag att det är så viktigt att vi får en konstitution som tar bort alla lagar som inte baseras på grundläggande principer om individens rätt att inte berövas liv och egendom, och att alla lagar som inte uppfyller detta stöd skall avvecklas. Som det är nu är alla människor brottslingar; det går inte att leva ett normalt liv utan att bryta mot lag och förordning.

 4. Anna skriver:

  Ursäkta att jag använder din blogg för eget syfte, käre Peter! Men jag vill fråga en sak just här, eftersom dina följare verkar rediga!?

  ”Läsaren” eller annan klurig människa: Vet ni ifall de där sexchat-sajterna betalar svart eller om det är skatt på lönen? Jag sitter och behöver klura ut hur jag tjänar ihop till böterna så snabbt som möjligt och tänker att prata snusk i telefon sådär 2 dagar per vecka, kunde vara något. Om man nu kan göra detta under dagtid vill säga?! Någon som vet någon som gjort det?

  Det vore väl det enda sättet för en kvinna att kunna dra ihop slantar förutom att sälja riktig sex och det tänker jag inte göra, för sonens skull. Hade jag inte honom hade jag kunnat dra handtrallor nätterna långa tills jag fått ihop summan. Men då hade det å andra sidan varit svårt att inte hänga på det andra som brukar medfölja. Bruka skit för att stänga av hjärnan och annat för att få sova och annat för att vara pigg och annat för att hålla formen. Gud. Får så ont i hjärnan av detta. Måste komma på något illa kvickt! Alla konstruktiva tips tas tacksamt emot. Måste dock vara svartjobb- annars får jag bara betala tillbaks allt nästa år i form av kvarskatt…

  • Ron (GB) skriver:

   Har du övervägt emigration…? Sverige är med i EU och därmed kan du bosätta dig var du vill. Ett år i ett lågskatteland, typ. Telefonjobb är ofta flyttbara.

   • Anna skriver:

    Det är tyvärr inget val för mig. Kan inte flytta runt med en son som går i grundskolan. Det är tack vare den sitsen som jag hamnade i klammeri med ”rättvisan”…

    • Ron (GB) skriver:

     Min yngsta slutförde grundskolan här i GB. Skolan var en mycket tung anledning till att vi lämnade Sverige (2004). Alldeles för mycket propaganda och på tok för lite reell undervisning.

     Vi hade dock pejl på området dit vi skulle och visste att skolan ifråga hade gott rykte.

     Bor du i närheten av nån gräns? Norge, Finland, Danmark?

     • Anna skriver:

      Nej, jag bor i stockholm. Tänkte du på pendling? Som att bo uppe i norr och jobba och gå i skola i finland? Njae- till saken hör att jag är riktigt utmattad också. Har varit helt ensam med sonen från början och blivit riktigt utmattad av dåligt/ hälsovådligt boende, mobbing i skolan, långa pendlingsavstånd pga utfrysning, väckta nattetid av grannar, oförstående arbetsgivare… Ett hjul som snurrat motsols medans jag sprungit åt andra hållet. Jag skulle inte ha ork att göra en så stor sak som att flytta till annat land. Jag skulle behöva ett boende på Spa hotel i minst ett års tid. Har inte kunnat ta hand om mig själv alls och är glad att jag åtminstone har ett deltidsarbete och orkar gå och träna ibland.

   • Anna skriver:

    Annars hade baltikum varit ett alternativ. Kundtjänsten för netflix bland annat- ligger ju där. Hellre vara där och jobba och spara sin lön än att springa runt i det här hamsterhjulet. Det är ju sjukt billigt att gå ut där, restaurangbesöken osv…

    • Ron (GB) skriver:

     Se där kom ett litet frö direkt. 😉

     Du skulle kunna titta runt på Internet efter internationella företag i diverse telefontjänstbranscher. Se var deras huvudkontor ligger osv.

     Undrar om det inte finns betting- och kasinoföretag som har telefonservice från Malta till exempel. Då menar jag INTE Svenska Spel utan större internationella kasinoföretag typ Ladbrokes och liknande, dvs icke-svenska företag som servar Skandinavien.

     ( … obs jag har inga kontakter tyvärr utan du måste själv göra hemläxan … )

     • Anna skriver:

      Jo, men jag behöver snabba pengar och rätt mycket. Annars kommer den lilla summan snabbt att bli en stor summa och då kommer jag aldrig ur knipan. Är rätt gammal och har inte så många år på mig. Sonens uppväxt och hela framtid blir förstörd om jag hamnar i skuldknipa. Därav att jag måste ha ett svartjobb. Annars kan jag ju aldrig flytta hem igen.

      • Stig Olsson skriver:

       Jag brukar inte kommentera här så ofta men läser PHs alla inlägg med största förtjusning och han vet vem jag är. Jag kanske har en lösning åt dig, men vill inte lägga ut den här.
       Är du nyfiken så skicka mig ett mail, PH har adressen 🙂

       • Anna skriver:

        TACK! Jag mailar PH då, så får han vbf ditt mail? Eller ännu bättre- jag meddelar honom att han kan ge dig min mailadress? Skriver på mobilen. Knepigt att backa… Spännande, Stig!

       • Anna skriver:

        Har mailat PH och bett honom maila din adress. Annars går det ju lika bra att han mailar dig min…

       • Anna skriver:

        Tror inte att PH vågar medla… Råkade skriva att jag är tacksam för koppleri, i ämnesraden… Hmm. Jo, jag har skrivtourettes helt uppenbart. När man tänker att nu ska jag INTE skriva något som kommer snärja mig, så gör man just DET bara för att det verkar ju så himla ROLIGT i stunden…

      • Läsare skriver:

       Anna vid mars 16, 2016 kl. 6:46 e m

       Jo, men jag behöver snabba pengar och rätt mycket. Annars kommer den lilla summan snabbt att bli en stor summa och då kommer jag aldrig ur knipan.
       ___________

       Låter som ett SMS-lån. Säg att jag har fel, snälla.

       • Anna skriver:

        Nej, käre läsare. SÅ dum är jag inte! Det handlar om att jag kommer få böter för att ha skrivit argt mail till politiker!

  • Läsare skriver:

   Starta eget vetja. Skaffa ett 0771 nr. 19:95 i minuten. Lollas sexakut. Älskar att prata snuskiga sexfantasier på telefon.

   Är själv nymfoman 😉

   Här följer några recensioner från nöjda kunder. 😉
   ___________

   Varför söka jobb när du kan starta eget? Vem vet, du kanske tom kan få Starta eget-bidrag? Kalla dig själv, relationskonsult eller liknande trams.

   Lapp på affärernas anslagstavla är lika med billig marknadsföring. Får du ”jobb” är det med 20 kr min, 2’400 i timmen – skattefritt.

   -Hej … Det är Lollas sexakut. Vad kan jag göra för dig big boy …

   -flååås flååås …

   Nu är du i biznizz. Bra förslag Anna ?-)

   • Anna skriver:

    Haha! Jodå! Jag är rätt fantasifull och har nog vånt ut och in på alla möjligheter. Vänt på varje sten minst 2 ggr! Det som snärjer är att jag sanerat ekonomin sedan jag fick barn och jag skulle varit prickfri i slutet av detta år! Och så kommer nu detta att ge mig böter för ngt som hänt för flera år sedan! Det handlar om att politiker vill se mig ta livet av mig. Jag är så nära att äntligen vara fri och så snärjer de mig igen. Så länge du har betalningsanmärkning är du inte fri att välja något alls! Jag KAN inte få en skuld nu. Hade hellre sålt min ena njure!

   • Anna skriver:

    Va? Går det 120 minuter på en timme? Visste jag inte, faktiskt. Du är rätt lik mig ibland, du, Läsare. Skriver innan du hinner tänka klart, liksom. Tur för dig att du är man. Hade du varit kvinna hade du varit singel. Kvinnor vill ha någon att ta hand om. Det gör inte mannen. Mannen vill bara bli bekräftad. Sådärja- nu har vi haft den lilla genusdebatten igen. Angående våldsbenägenheten hos män vs kvinnor så tror jag att den här bekräftelsemanin vs kvinnors nästintill tvångsmässiga behov att ta hand om män- ger själva förklaringen till våldsutövandet. Hos västerländska män alltså. De män hos oss som utövar våld mot just kvinnor utgör ett fåtal (riktiga psykbryt) medans mäns våld mot kvinnor i andra kulturer är normaliserat, mer eller mindre.

    Apropå kloroform-mannen.

    • Risto Matinen skriver:

     Tur för dig att du är man. Hade du varit kvinna hade du varit singel.
     Det är precis tvärtom! Sådana män brukar vara singel. Mannen måste prestera och vara bättre för att duga åt kvinnor.

     Kvinnor vill ha någon att ta hand om. Det gör inte mannen. Mannen vill bara bli bekräftad.

     Det är precis tvärtom! Kvinnor vill bli omhändertagna. Kvinnor vill bli bekräftade.
     Ingen man jag känner vill bli omhändertagen. Vad har du träffat för konstiga män? Toffelhjältar? Brottslingar du vill rädda?

     Så till ämnet:
     Citat från ett tal av John Bouvin (Ny Demokrati) i riksdagen 1991:

     Mellan 1900 och 1950 begicks det 32 mord i Sverige. Mellan 1981 och 1992 begicks det i genomsnitt över 160 mord per år.

     Borde vara fel det första och istället vara i genomsnitt 32/år. Ändå betydligt färre åren innan invandringen kom igång på allvar, då Sverige var synnerligen homogent.

     Dessutom motsäger det marxisternas obevisade påstående att brott orsakas av fattigdom, ”orättvisor” och ”strukturer”.

     • Anna skriver:

      Du kanske kan ta till dig ärlig statistik då, Mattinen? Beror det måhända på socialtjänsten enkom, att barnen tas om hand av mammor och inte av pappor?

      Är det i din värld beroende av socialtjänsten som tilldömer barnen ensam vårdnad?

      Du simmar i ett löjeväckande skimmer av tankefiskar… Det är väl solklart att kvinnor tar hand om och män tas hand om. Nu drar ju inte jag som du, likhetstecken mellan intjänade slantar och att ta hand om. Utan jag syftar nu på att i praktiken ta hand om. Fysiskt, praktiskt och psykiskt.

      • Risto Matinen skriver:

       Du verkar ta detta väldigt personligt. Du vände ovanför, det jag svarade på, tillståndet upp och ner. Det jag skrev är allmänt känt, bland oss som funderat på könsroller. Själv gör jag dessutom 100 % av mansgörat och >60 % av kvinnogörat, men frugan är inte nöjd ändå…

       Vad är det för statistik du har, som jag ska ta till mig?

       Nu börjar du skriva om barn. Vad har det med saken att göra. Tar inte pappor hand om barn? Trams! Har själv varit ensamstående förälder där jag hade ensam vårdnad, och modern knappt ville veta av vår dotter. Min båda yngre barn hade jag halva föräldraskapspenningen för och tog hand om dem nästan helt då. Min son bodde permanent hos mig när han blev lite äldre. Att jag inte hade dem på heltid när de var yngre berodde på att jag hade ett yrke som höll mig långt hemifrån under långa tider.

       Vidare surrar du om ensam vårdnad vid separation, dömd i rätten när föräldrarna inte är överens?! Att kvinnor systematiskt gynnas är självklart av utfallet att döma. Det är inte för att män är sämre, utan det är vanligare att egoistiska mödrar vill stänga ute fadern mha lagen.

       Berätta gärna om det solklara! För mig är det dunkelt. Känner ingen man som omhändertas av kvinnan, vad jag vet.

       • Anna skriver:

        Jag menar att ta hand om barn verkligen visar på könsrollerna. Eller är livet före och efter barnalstrandet helt åtskilda? Man och kvinna är helt andra personer när de blir mamma och pappa? Det du skriver här visar ju verkligen på att det finns en hel del ”självklara” saker i din föreställningsvärld som egentligen inte alls är självklara.

        Och där tänker du säkert ”dito”. Ja, och det är därför som det sker skilsmässor i en jävla takt hos oss svenskar. Medans hitflyttade håller ihop. Just pga de ”givna könsrollerna”.

        Och här ligger också svaret på varför svenskar söker kärleken i andra världar, samtidigt som framför allt just männen- skyller deras eget beteende på den svenska hemska kvinnan. Så- kontentan av detta blir; svenska kvinnan får stå spott och spe både från invandrarkillar OCH svenska männen. Vi är ju så jäääääämlika och det är ju däääärför som svenska kvinnor är sååå okvinnliga.

        Det är verkligen ett riktigt dåligt land att vara kvinna i just nu i detta sverige 2016. Att svenska män beklagar sig, som såväl har stadig inkomst och fru där hemma, är och förblir ett mysterium. Tills att någon lyst upp i dunklet.

        • Risto Matinen skriver:

         Så att ta hand om barn, är att ta hand om mannen? Det är ju inte alls samma sak.

         Jag tror att du förväxlar din verklighet med hela verkligheten. Du kanske har haft otur?

         Det är ytterst få svenska män, i procent räknat, som söker kärleken i andra världar. Jag råkar vara bekant med en, en väns vän. En gammal ungkarl 50+. Han är nu inne på att importera sin andra. Spelar ingen roll hur många varningar har får av oss och det dåliga utfallet av den första. Han vill kn*lla. Som jag uppfattat det, är de flesta sådana män ratade av svenska kvinnor.

         Det är verkligen ett riktigt uruselt land att vara svensk man i just nu i detta Sverige 2016.

         Anna har väldigt många frågor. Jag orkar inte svara på alla.

         • Anna skriver:

          Jag begär inte heller att du ska kunna svara på de frågorna, Käre Mattinen. Jag begär bara att du ska begrunda frågorna. Att grunna på saker och ting gör en människa mer öppen för andras perspektiv. Vilket aldrig kan vara fel.

      • Risto Matinen skriver:

       Tycker du att detta dokument stödjer din ståndpunkt? Berätta hur då.

       • Anna skriver:

        Det är väl bara att läsa dokumentet då? Där står svart på vitt att väldigt FÅ pappor ens en gång GÅR till rätten för att strida för umgängesrätten. Dvs de bryr sig inte ens. Att det FINNS pappor som INTE är såna- det har jag redan skrivit. Det finns självklart undantag från regeln. Sedan skriver du om att det finns vedertagna regler angående könsroller. Vedertagna för DIG ja! ”Alla vet att” osv…

        I så fall kan jag ju säga att ”alla vet” att svenska män gärna söker kärleken i andra länder just för att de känner att svenska kvinnor ratar de och därefter suktar efter tiden innan ”frigörelsen” såsom deras mammor var när de var små. Eftersom tiden innan mer påminner om exempelvis asiatiska ländernas könsroller i nutiden, blir det naturligt att söka kvinnor i de länderna.

        Att skylla på svenska statens inblandning just i rättsfrågor angående vårdnadstvister, är alltså inte alls helt korrekt. Det skevar rejält. Eftersom- återigen- väldigt få av papporna verkligen tar saken till domstol. Är det av lathet eller av ointresse, enligt Dig, Mattinen?

        Det verkar ju rätt löjeväckande att ens en gång ifrågasätta en sån statistiskt belagd fråga.

        Att pappor använder sin ekonomi som vapen finns hur många exempel som helst av. Börja med att fråga närmsta ensamstående mamma som helst- eller pappa för den delen. Att pappor som i de allra flesta fallen har bättre ekonomi än mammorna- frivilligt betalar mer än det minsta lagförda underhållet på 1573:- per månad till mamman där barnet bor hos- är ovanligt. Män överglänser mer än gärna med att överösa barnen med dyra presenter och annat när de hälsar på. Men gud förbjude att de skulle ge något som skulle underlätta vardagen i hemmet där mamman bor med barnet! Det är sällan skådat att se osjälviska pappor. NÄR VÄL skilsmässan är ett faktum. INNAN skilsmässan och det andra som följer- kan det vara precis tvärtom.

        Pengarna används som maktmedel efter skilsmässa och sånt. Det har väl att göra med mannens sårade stolthet eller nåt. Jag är ingen expert på män. Men det tycks ju du vara så du har väl svaren på allt det här.

        • Risto Matinen skriver:

         Har läst det och fann inget stöd för din ståndpunkt. Normalt kommer föräldrar överens för barnens bästa. Det är nästan lönlöst för män att strida i domstol.

         Har inte svaren på allt, men på ganska många… 😉

     • Anna skriver:

      SAMTLIGA pappor jag hört om i mina kretsar, har använt sina pengar som maktmedel i skilsmässa med sina partners. De har briljerat med sina pengar och vad pengar kan köpa och använder de så länge de kan, för att överglänsa tillvaron hos sin mamma. Hos mammorna kan de inte få ett lika materiellt sett, bra liv. Ändå tycks de flesta barnen, även i tonåren- föredra att vara hos sin mamma.

      Det är ett faktum och inte en skröna- att pappor använder sina slantar för att utöva makt över barnen i en skilsmässa. Det är inte jag som diktar upp det utan det är bara så det är. När jag skriver OFTAST betyder faktiskt inte att det inte finns undantag. God natt.

      • Risto Matinen skriver:

       Vad menar du med pengar som maktmedel? Att få barnen att bo hos fadern? Det motsäger ju din tes att fäder inte vill ta hand om sina barn.

       God natt!

       • Anna skriver:

        Nej, jag menar att pappor som först skiter i att ta kontakt med sitt eller sina barn och inte heller strider för umgängesrätten- kommer förr eller senare när barnen blir äldre- att vilja briljera och överglänsa mamman. På alla sätt och vis. Vilket inte blir särskilt svårt att göra efter så många år av slit för moderns del.

        Pappor vill ta hand om sina barn, fast först när barnet blivit tonåring och blivit stor nog för att imponera på utan att behöva närhet. Närheten har tonåringen fått av sin mamma när den var liten…Under denna tid som modern slitit har fadern kunnat skapa en ny relation med en annan kvinna. Män lever mycket kortare tid än kvinnor, som singel efter en separation.

        Därav att pappan inte velat vara med från början. Det är jobbigare i början. Mannen för därmed den informella striden om barnet emedan kvinnan för den formella striden.

        • Stig Olsson skriver:

         Äsch va faan… skriv till mig på stig@cyberliv.se 🙂

        • Risto Matinen skriver:

         Alltså, dina åsikter är bakvända. Varför ska man måsta strida för så självklara saker som umgängesrätt med sina egna barn? Borde du inte anklaga dessa mödrar och staten som aktivt hindrar fäderna?

         Jag har efter separationen stött både modern och mina barn ekonomiskt långt mer än vad som krävdes enligt lagar och regler. Inte för att briljera och överglänsa mamman, utan för att jag vill dem väl.

         Testa att svara på de frågor jag ställde dig överst. Du behöver inte publicera svaren här, bara fundera kan kanske hjälpa?

         Vi är redan långt utanför ämnet och kanske får Peter H lust att ta upp detta och komma med en briljant vinkel?

         • Anna skriver:

          Mina ”åsikter” är helt framåtvända. Det är du som kommer med nackperspektivet. Jag säger att de flesta pappor struntar i sina barn efter en skilsmässa. De strider med andra ord inte för rätten att få umgås med barnen, medans barnen är små. Därav att jag påminner om att rätten inte stödjer mammorna. Det är pappornas passivitet som avgör.

          Den informella striden om barnet blir därmed när barnet blir sådär 12 år gammalt eller i tonåren. Då vill pappan gärna börja vara med. Eftersom han inte har en fot inne redan då han varit frånvarande, blir det ju naturligtvis att ta till de ekonomiska incitamenten för att vinna ”barnets” gunst. Vilket ju är en välkommen och bjärt kontrast till livet med ensamstående mamman.

          Varför jag kommenterar här har jag faktiskt glömt. Jag ville bara påpeka att pappor inte strider om umgängesrätten i de allra flesta fallen. Därav är det denna gång faktiskt inte statens ”fel” att mammor har den ensamma vårdnaden om barn. Det är papporna som kliver in i nästa förhållande istället för att tänka på barnen eller barnet i den förra relationen- som förklarar detta. Mammor har fullt upp med det emotionella och har inte möjligheterna att börja dejta andra.

          Den statistisk från SCB jag länkade till skulle förklarat detta om du hade tittat närmare på siffrorna.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s