Ännu en ny ”inbjudan” från Islamska staten att förmå USA och EU att sätta trupper i Syrien (och på köpet beröva IS svurne fiende al-Assad makten)?

Bästa läsare!

Bryssel har drabbats av ett antal terrordåd. Eller som språket numera lyder: ” – Detta är inte terrorism; detta är krigshandlingar!

Nej, bombattentaten i Bryssels flygplats och mot stadens tunnelbana är terrordåd. Någon använder våld mot civila för att förmå dem att anpassa sig till ett för terroristernas uppdragsgivares politiska syfte. Och i nyhetsrapporterna är diverse experter inte sena med att poängtera att det handlar om att Islamska Staten vill förmå USA att ge sig in i krig på islamisternas hemmaplan eftersom dessa ”har en pervers föreställning om att de kan vinna kriget mot världens enda supermakt genom att locka dem in i Mellersta östern”.

Det är förvisso sant att den forne terrorledaren Osama bin Ladin tillskrivs åsikten att USA skall lockas in i Afghanistan för att försätta Amerika i ett utdraget krig som får supermakten att förblöda ekonomiskt. Och många experter menar att IS har samma strategi med att locka NATO (USA & EU) in i Syrien för att skapa ”ett nytt Vietnam”. D.v.s. en förlängning av Irak- och Afghanistankrigen.

Mot detta skall man se den långvariga och tidiga plan som neo-konservativa försvarspolitiker umgåtts med sedan 1990-talet, där Libyen, Syrien, Irak och Iran skall förstöras. Man skall också ha i åtanke att USA:s regering medvetet stött islamska staten genom kanaler som man kallat för ”moderata”, men som i praktiken haft samma agenda som IS, och till och med bemannats av samma personal. USA:s regering har till och med fått varningar från sin egen säkerhetstjänst om terrororganisationens tillkomst och ambition, men valt att inte bara ignorera denna information, utan även investerat i detta.

Att USA:s regering är djupt insyltat i vad som sker i Mellersta östern har demonstrerats gång på gång. Under vintern, i samband med det ryska militära stödet till den syriska armén som kunde slå tillbaka IS från en rad viktiga positioner, där NATO kritiserade den ryska interventionen trots att den till skillnad från NATO:s insatser är folkrättsligt legal. Putin gjorde på några månader allt med IS som Obama inte förmådde av påstådda hänsyn till den ekologiska känsligheten ute i öknarna under ett och ett halvt års ”kamp” mot terroristerna… USA kan inte dölja att de stödjer banditer. Redan 2006 började man arbeta mot målet att få till ett regimskifte i Syrien [Wikileaks].

Och nu senast härom veckan avslöjas via Wikileaks även att chefen för av Googles utvecklingsavdelningar är lierade med USA:s utrikesdepartement; Jared Cohen var bl.a. en av Condoleeza Rice’ stabsmedlemmar år 2006, och hans enhet hos Google har varit intimt lierade med projekt som kopplas till det amerikanska projektet med regimskifte i Syrien. Cohen har varit en Rhodes-stipendiat, vilket innebär att han är utvald av de högre företrädarna för den NWO-grupp som Cecil Rhodes stiftade, samt ingår i amerikanska CFR.

Det kan inte bli tydligare att USA satsar brett på regimskifte i Syrien. Det är inte en slump att Paris drabbades av ett islamistiskt terrordåd i november 2015, och att ”experterna” använde en retorik som skulle få den icke uppmärksammade nyhetskonsumenten att tro att det var al-Assad som låg bakom (”experterna” och de presstituterade talade frekvent i termer om ”terroristernas koppling till Syrien”). Syftet med detta var att skapa acceptans för en fransk intervention i Syrien, och placering av franska trupper i det landet applåderas av Obama-administrationen eftersom det kommer underlätta NATO:s kommande attacker mot den syriska regeringen (och redan under de gångna åren har NATO angripit infrastrukturmål som stått under syrisk kontroll).

Så vem tjänar på de idag inträffade terrordåden i Bryssel – egentligen?

Bryssel betraktas lite felaktigt som EU:s huvudstad, och utan att ha lyssnat på några nyhetsrapporter idag törs jag gissa att en och annan höjdare nog ser bombdådet och beskjutningarna i flygplatsterminalen som ”en attack riktad mot hela EU och det europeiska folket”.

EU har varit lite saktmodiga i Syrienkrisen, även om man har sin beskärda del i skulden till att Islamska Staten växte sig stark (EU beslutade att medlemsländerna skulle få exportera vapen till rebellerna i Syrien för att kunna angripa regeringen al-Assad som var den enda väpnade organisationen i regionen som bekämpade Islamska staten!). Attentatet i Bryssel kommer sannolikt pressa politikerna att göra något, t.ex. bedriva sin egen europeiska version av USA:s ”War on terror”. Med andra ord; den som gav terroristerna i uppdrag att utföra dessa avskyvärda dåd har ett intresse av att EU agerar på detta sätt. Vem och vilka är de?

Medierna har redan baserat ut att Islamska Staten tagit på sig ansvaret för dåden. Jag är inte förvånad. Jag skulle inte heller bli förvånad om den kanal som IS påstås ha kommunicerat genom skulle vara baserad i Europa eller USA. I slutet av förra året avslöjades att brittiska staten sålt en massa IP-adresser till Saudiarabien, av vilka ett antal används just för Islamska Statens Twitterkonton. Ironiskt nog har konton tillhörande anti-IS-grupper stängts ner av Twitter, medan flera av de IS-relaterade kontona fått leva kvar. Delägare i Twitter är den saudiske prinsen Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud…

Allt hänger samman. Jag misstänker dock att dagens nyhetsflöde inte kommer anstränga sig särskilt mycket för att ge en kritisk analys av kontexten som illdåden i Bryssel bör placeras i.

Det är sorgligt att oskyldiga skall behöva sätta livet till p.g.a. de dolda makthavarna i västvärlden till varje pris vill ha mer krig. Kan vi inte låta muslimerna vara ifred och låta dem sköta sina egna afärer, och vi sköter våra?

I övrigt noterar jag en annan nyhet, och det är den att Turkiet vridit på flyktingkranen, trots miljardbidrag från EU. Någon action på detta från EU? Fan tro’t.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Ännu en ny ”inbjudan” från Islamska staten att förmå USA och EU att sätta trupper i Syrien (och på köpet beröva IS svurne fiende al-Assad makten)?

 1. Läsare skriver:

  …beep…….beep….beep…..beep…. Min Jewdar går alltid …beep….Cohen..BEEEEEEP..BEEEEEEP..BEEEEEEP..JEW..JEW..JEW..BEEEEEEP..BEEEEEEP..

 2. Läsare skriver:

  Judarnas Purim börjar idag. Vet du hur alla judarnas ”högtids”sagor slutar? Hur judarna utrotar deras fiender till sista man, kvinna och barn. Okay, grabbarna var lite överenergiska och började en dag innan.

  All holidays begin at sundown on the evening before the date specified in the tables below.

  https://www.hebcal.com/holidays/2016

  Du kan själv läsa på länken vilket datum Purim är.

 3. Sofia skriver:

  NUMEROLOGI (härrör från Kabbala)
  22 = Spiritual Master Builder on the Material plane.
  Bryssel – idag 22 mars
  John Kennedy mördades 22 nov
  Utøja-attentatet var 22 juli

  Det som gjorde dagens attentat intressant ur makro-makt-perspektiv är att EU´s högsta ledning proklamerar att en union ska bildas ”mot terrorbrott”.
  (EU´s ledning = Frimurare)

  • Peter Harold skriver:

   One thing I can tell you is that observing satanic holy dates associated with Isis and Ishtar is just not “Islamically kosher.”

   Jag gillar humorn trots eländet. 😉 Jag har dock inte börjat nämna Gladio B ännu, eftersom jag tror inte många i min fysiska bekantskapskrets ens känner till Gladio A…

 4. Rune skriver:

  En sorglig sång om Bryssel med text av Jaques Brel: https://www.youtube.com/watch?v=rGFxdMsgtOo
  ”Il pleut sur Bruxelles = är ungefär ”Det gråts över Bryssel”
  Jag blir inte riktigt klok på texten? Den verkar syfta på någon historisk händelse?

  • Peter Harold skriver:

   Det värsta är att Belgien är en vit fläck på min karta. Jag och kärestan tog en avstickare från den igenkorkade motorvägen och chansade på att vi skulle hitta en genväg. Vi hamnade plötsligt i en stad som hette Tongeren, och som jag aldrig hört talas om, fastän det var Belgiens äldsta stad med stadsmur från romartiden. Jag säger romartiden med utropstecken!!! Väldigt fascinerande. Tyvärr hade vi bråttom till Paris, men vi hade gärna utforskat landet lite till.

  • Sofia skriver:

   Text finns på denna variant:

   • Peter Harold skriver:

    Är det om kriget?

    • Sofia skriver:

     För en som inte förstår franska, kan det gott verka som det handlar om något så omfattande tragiskt som krig men med min bristfälliga franska förstod jag det som att det var känslotillstånd hos några personer som det sjöngs om på ett djupt dramatiskt sätt.

     Regnet i Brüssel var nog en sinnebild för dysterhet i motsats till en omsjungen person som funnit en egen solig ö.

 5. Risto Matinen skriver:

  Så kan man se de, som Peter H skriver. Det antinationalistiska etablissemangen släpper in horder av muhammedaner i våra länder för att destabilisera oss, öka kriminaliteten och göra oss fattiga. Varför gör de det? Jo, de siktar mot samma mål: Global diktatur!

  Då krävs att de som främst kan motstå detta, som är vita självständiga stater eller bättre helt självständiga vita folk utplånas på sikt. Kolla på reklamen. Där finns sjukt ofta en negerhanne med en vit kvinna och deras rasbastard till barn. Staten och finanskapitalet jobbar för rasblandning. Medelklassen ska utplånas. Bojkotta företag med sådan reklam!

  Det näraliggande målet för NWO/OWO är att skapa en polisstat för att kontrollera oss i pöbeln. Sverige har dock en usel polis och för få med de horder av importerade kriminella i landet. Det finns områden polisen inte törs/vill gå in i. Poliser säger upp sig i ökande takt, och det finns all anledning att tro att det är de bättre poliserna som är i majoritet där.

  Så Fredrik den Onde skrev i sista stund ett avtal med NATO att de ska få sätta trupper på svenskt territorium utan godkännande. Det kommer upp i antisvenska riksdagen i slutet på denna månad om jag minns rätt. Centraliseringen av polisen kan ses i samma ljus.

  Internettroll?!

  • Peter Harold skriver:

   Ha ha, den där trudelutten piggade faktiskt upp, och för en gångs skull sade texten någonting. Gosh, jag kommer inte ens ihåg vad originaltexten handlade om. Fast det gör inget. 🙂

  • Anna skriver:

   Skitbra! Lite för snäll bara… 😈

   • Risto Matinen skriver:

    Det finns hopp om dig också Anna! Du behöver bara släppa den feministiska sargen och dina egna upplevelser av män. Det finns andra som inte alls är som det du råkat ut för.

    En av mina arbetskamrater, en man, tog ensam hand om alla fyra barnen efter separationen. Han t.o.m. sydde kläder åt dem. En annan arbetskamrat tog hand om de båda barnen när kvinna istället ville förverkliga sig själv och satsa på skådespelaryrket. Den senare nämnda kvinna stötte även på mig efter separationen. Jag kände inte igen henne, mina arbetskamraters hustrur är tabu. Fick veta vem hon var av min bästa väns hustru, som såg att hon tryckte sig oanständigt mot mig när vi dansade på personalfesten…

    Vad avviker här från det vanliga? Jo, alla män ovan refererade, liksom jag, är akademiker. Förmodligen förklarar det en hel del…

    • Anna skriver:

     Tjaba, Risto! Är det så tror du- att högre utbildade pappor tar större ansvar för sina barn? Ja, så kan det nog vara. Mina män har varit arbetare. Sjöman (första mannen och den jag gifte mig med) , larminstallatör (och egenföretagare som tillverkade roliga tabletter i sitt lilla labb i gäststugan- hehe -festfixare!) och sen har jag tyvärr haft oturen att börja umgås med folk i gym-branschen vilka alla haft rätt moraliskt avvikande beteende då deras egon var ännu större än deras biceps. Det ÄR något fundamentalt fel hos bodybuilders, åtminstone om de är killar.

     Så visst förstår jag att mina erfarenheter inte direkt är applicerbara på svenska män överlag. Men det jag nämner är framför allt inte mina egna erfarenheter, utan det handlar om de många ensamma morsor och deras historia som skiljer sig mycket ifrån min egen erfarenhet. En alldeles för stor del av männen som blivit pappor, använder de gemensamma barnen som slagträ vilket jag inte tror händer i samma utsträckning hos mammorna, såvida de inte är missbrukare eller anhängare av scientologikyrkan, typ.

     Jag har sett pappor som gått förbi sin egna dotter, med sin nuvarande dotter från den senare relationen- utan att ens dra på munnen- på promenad på djurgården. Jag har sett det med egna ögon, när jag gått där med mamman och dottern som blivit så ledsen att jag själv börjat gråta. Det här hände innan jag fick eget barn. Det handlade inte om den typen av män jag varit ihop med, utan det handlar om män som levt ett städat och ordnat liv och som haft en god utbildning och allt detta. Så jag har inte levt under en sten, Risto. Tro mig.

 6. Risto Matinen skriver:

  Läste på Friatider att en som kallade negrer för negrer, dömdes till skyddstillsyn enligt den imbecilla lagen ”häst mot soffgrupp”.

  Hur skulle det gå för oss gamlingar i ”rätten”, som alltid kallat negrer för negrer?

  Vi har alltså fått en språkpolis/-domstol som tycker att ordet neger är nedsättande. Men beror inte det på dem själva? Alltså negern är dåligt, enligt rätten. Men har inte negern själv skaffat sitt dåliga rykte? Genom brottslighet långt utöver alla andra raser, utom möjligen zigenare…

  • Läsare skriver:

   Du kan ta negern ur junglen, men du kan inte ta junglen ur negern. Svårare än så är det inte.

   • Risto Matinen skriver:

    Den är asgammal! Trodde du skulle gilla videon länkad ovan. Nästan dedikerad dig..

    Hur som helst. Drar en omgjord vits:

    En svensk hade fått en allvarlig hjärntumör, så halva hjärnan skulle operas bort.
    Tyvärr begicks ett stort fel, så hela hjärnan togs bort. Vid uppvaknandet var alla nyfikna/bekymrade över vad som skulle ske.

    Den första meningen från den opererade löd: Allahu Akbar!

  • Jag vägrar att ändra på mig. Det har alltid hetat neger så långt jag kan minnas. Jag bryr mig inte om tanke- och språkpoliser.

  • Peter Harold skriver:

   Det kommer att gå väldigt dåligt för oss. Eftersom vi inte försvarar vår yttrandefrihet.

   • Sofia skriver:

    … och annat som vi inte lyckats försvara:

    • Peter Harold skriver:

     Filip Wennerlund har fel, just så här kan man – och förväntas man – uppföra sig om man tillhör det nya upphöjda frälset i landet. han skall vara lycklig över att inte riddarna kring socialbidragsbordet inte väntade på honom vid busshållplatsen eller vid parkeringen med tillhyggen.

 7. Anna skriver:

  Sorry. Försökte lägga in länk till Polaren Pär hos Polisen med cornelius wreswijk

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s