Vad säger svenska NATO-förespråkare om att vara allierade med ett allt mer islamistiskt Turkiet?

Bästa läsare!

Jag ber om ursäkt för min okänslighet att i dagens bloggpost helt skippa ämnet om de islamistiska terrordåden i Belgien i förrgår. Under tisdagskvällen satt jag och skrev en bloggpost som blir opublicerad, där mitt perspektiv handlade om ”Vad är det i övrigt vi missar när allt fokus är på Bryssel?”.

En anledning till att jag gärna hoppar över terrordåden i Bryssel som ämne beror på att jag känner mig lite… irriterad… på alla småskaliga viktigpettrar i pressen som vridit stora empatikranen på fullt flöde och ”hatar” och ”avskyr” och ”fördömer” terrordåden igår. So what? Vilken normalt funtad människa i deras läsekrets tror de gillar det som hände igår?

Det är sålunda ingen idé att slösa tid på att predika det uppenbara redan för den frälsta kören. Dessutom brukar i 9 fall av 10 dessa opinionsbildare ändå komma till tokiga slutsatser (som t.ex. att ”terrordåden har inget med islam att göra” eller ”hade vi haft en inkluderande välfärdspolitik skulle dessa gärningsmän inte falla offer själva för denna mörka ideologi”).

Bland de nio av tio debattörerna dyker det upp sådana som citerar Mona Sahlin och känner en tröst i att det bara är högerextremister som bombar i Sverige (ok, det är en tröst om detta vore helt sant; låt oss ignorera självmordsbombaren i Stockholm city, och låt oss bara frukta alla ondsinta människor som tycker illa om invandring…). Och i samma flöde dyker det upp människor som Pervin Göker som är avundsjuk på att alla tycker synd om de döda i Bryssel men inte bryr sig om alla som dör i terrordåd i Turkiet [nyheter24.se].

Jag vill gärna citera Pervin. Varning för snömos!

Terrorattackerna är en kraftig global kris för världens säkerhet. Den dramatiska ökningen av terrorismen skapar inte enbart konsekvenser för den enskilda individen, utan även samhället och världen omskakas. Därför kräver denna globala process samarbete med världens främsta ledare. Det är nu som vi måste ge stöd för vår framtid i de drabbade länderna.  […]

Hur många fler oskyldiga individer ska behöva dödas? Låt oss därför hand i hand stoppa terrorincidenter. Tillsammans är vi starkare.

Jag vet inte var jag skall börja. Vad driver människan att bli publicerad av Nyheter24 och skriva sin insändare (eller det kanske kallas debattinlägg när det är en människa med fin titel som skriver?)? Är det frukten av en så påträngande fosterkärlek att man likt en sionist måste stöta fram ett ”Glöm aldrig Förintelsen” när någon annan råkar lida?

Åh, på tal om ”Förintelsen” – vilken perfekt brygga till det som jag egentligen vill ta upp i dagens bloggpost, ignorerandes allt som hände och händer i det sorgdränkta Bryssel.

Turkiet – landet som verkligen ägnade sig åt ett systematiskt folkmord! Låt mig göra Pervin Göker nöjd, och ägna några ord åt hennes favoritland… he he!

Turkiet är definitivt ett ämne som i dagarna hamnar helt i skymundan för flygplats- och tunnelbaneattentat. Tyvärr. Bortsett från att vi kunde konstatera att ett antal av terroristerna i Paris (13 november) kom via Turkiet (i medierna benämnt Grekland, men i rådande medieklimat är det ok att koppla allt dåligt i Europa till Grekland samt Ryssland i text) så kan vi också konstatera att Turkiet är den starka länken mellan västvärlden och Islamska Staten.

Historiskt sett har Turkiet under väldigt lång tid varit västvärldens allierade ifråga om väldigt många skumma handlingar. Etableringen av CIA:s kontakter med Al-Qaida ägde faktiskt rum i Turkiet. Men idag skall jag referera till en artikel av Thierry MeyssanVoltaire.net som skrivit om just Turkiet med ett kritiskt öga på vad som sker i det landet. Jag tycker att det är viktigt att vi uppmärksammar vad som pågår i Turkiet, dels för att det är ett islamiskt land, och dels därför att Sverige kommer bli militärt och politiskt allierad med Turkiet om vi ansluter oss till NATO, eller om Turkiet blir medlem i EU.

Medan gammelmediernas intresse för Turkiet just nu begränsas till fokus på en förestående fotbollslandskamp (gahhhh, jag hatar gammelmedierna, ställ upp redaktionerna mot en stenmur och beskjut dem med en gödselspridare!!!) så kan vi från andra håll konstatera att EU skall ge president Recept Erdogan en generös ekonomisk gåva mot den enkla motprestationen att inte släppa in en massa ”flyktingar” i EU. Och de senaste rapporterna gör gällande att Erdogan sprungit till banken med EU:s check och löst in den, och rycker urskuldande på axlarna när flyktingströmmen åter satte fart över gränsen in mot EU. Suuuuck!

Med risk för att göra Pervin Göker väldigt besviken, men resten av min bloggpost kommer nog att skildra Turkiet som en skurkstat. *triggervarning* Men av vad jag ovan sagt om landets allians med etablissemanget i väst så behöver Turkiet inte frukta för att CFR förespråkar framkallande av demokrati medelst bomber och missiler…

Thierry Meyssan inleder med ett citat av Recep Erdogan som för tankarna till kommunisten Lenins analogi om pajkanter och sin personliga syn på politiska utfästelser och om nödvändigheten att krossa dem. Erdogan är inte den kommunistiske ikonen långt efter: ”Democracy is a tramway – you climb on to get where you want to go, then you climb off”. Enligt Meyssan daterar sig citatet från 1996. Sant eller osant, men det är klart att Erdogan har en högst flexibel inställning till när demokrati passar, och när den inte gör det. Och på senare tid tycks det senare förhållandet gälla.

Meyssan presenterar president Erdogans bakgrund, och det är en intresseväckande – och oroande – beskrivning: ” – Han kommer från ‘Milli Görüs, en pan-turkisk röresle med kopplingar till Muslimska Brödraskapet i Egypten, och rörelsen förespråkar ett återupprättande av kalifatet.” Enligt Meyssan betraktar Erdogan att det turkiska folket är ättlingar till hunnerna, vilket skall beskriva att deras erövrarlusta finns i folkets gener, och att man ser sig som ett överlägset folk som skall dominera omvärlden genom islam.

Förutom att vara en entusiastisk rastänkare i klass med nazisternas och deras ariska ideal, menar Meyssan att Erdogan också förnekar turkiska brott mott mänskligheten; i detta fall inte enbart det omtalade folkmordet på armenierna 1915-1917, utan även exempel som sultanen Abdülhamid II:s förföljelse mot dem redan under perioden 1894-1896, där man spekulerar om dödstal mellan 80’000-300’000 individer, och hundratusentals fångar (företrädesvis kristna) som försattes i slavliknande situation.

Det brukar talas i gammelmedierna om hur den ryske presidenten Vladimir Putin utgör ett starkt hot mot yttrandefriheten i sitt land, och allmänt hot mot sin omvärld, ofta med antydningar om att det inte längre existerar något oberoende media i Ryssland, och att man bör se till att George Soros får ordna ett regimskifte där i samarbete med kommunister och marxister. Något tal om behov av regimskifte i Turkiet på grund av inskränkt pressfrihet tycks dock inte vara aktuellt i det europeiska nyhetsflödet. Istället är det fotboll och suspekta självmordsbombningar som gäller (ja, det är ok att tolka det som att jag antyder att det är false flag-operationer).

Regeringspartiets huliganer angrep flera dagstidningar och ett TV-bolag, och åklagaren utreder regeringskritiska redaktioner och journalister för ”terrorbrott”. Kritik mot president Erdogan klassas som statsfientlig verksamhet. Maktgranskande journalister mördas. Den turkiska regeringen – som vill att EU skall acceptera Turkiet som medlemsland – blockerar olika sajter och internetleverantörer tvingas exkludera oppositionens TV-kanaler. Den statskontrollerade public service sänder program som ogenerat är till presidentens fördel. Oberoende TV-bolag har stängts ner av den turkiska polisen, enligt Meyssan.

Jämför med hur svenska medier bevakar Ryssland så tycks den kritiska debatten mot Turkiet vara obefintlig. Exempel: Medan det görs ett stort nummer av att Marie le Pens parti fått ta lån från rysk bank så håller man tyst om att Saudiarabien donerade motsvarande 2 miljarder Euro till Erdogans valkampanj, främst för att Turkiet skall fortsätta vara en fientlig part gentemot Ryssland.

Det politiska livet i Turkiet består inte bara av att regeringspartiets huliganer attackerar medier, utan man angriper också politiska motståndare rent fysiskt. Det rör sig om skadegörelse mot lokaler och våldsöverfall mot enskilda politiker. Polisen medverkar genom att fängsla oppositionspolitiker och hindra dem från att genomföra sina kampanjer. Även om jag inte ideologiskt ställer mig bakom den vänsterorienterade oppositionen så kan jag inte låta bli att se agerandet som tveksamt. Och mest tveksamt är EU:s undfallenhet inför denna röta i det s.k. demokratiska systemet i Turkiet.

Givetvis får allt detta konsekvenser, även om man försöker sopa problemlandet Turkiets bekymmersamma utveckling under matten. Landet går allt mer mot ett totalitärt styre, och att från EU:s sida inte klart och tydligt säga att man aldrig kan gå med på att landet blir medlem är sorgligt. Det säger oss något om vart EU är på väg.

Vi får förvänta oss att den turkiska totalitärismen blir norm för det landet, och att detta också kommer börja gälla för övriga Europa. Vi vet att Islamska Staten stöds av Turkiet, EU och USA, så vi skall inte alls förvånas om även EU – medvetet eller omedvetet – går i samma riktning som gudfadern Erdogan styr sitt land, allt under det falska löftet att garantera demokrati och social trygghet. Inom EU arbetar man intensivt med att kunna skapa metoder för att censurera Internet och medierna, och eliminera politiska dissidenter. EU bevakade det turkiska valet, men rapporten försenades och vattnades ur. är inte detta bevis nog för att även EU är en del av korruptionen? Samma EU som inte kan bevaka sina yttre gränser och förhindra migrationskatastrofen ifjol, och FORTFARANDE är oförmögen att hantera den ström av migranter som fortsätter att komma in från i huvudsak Turkiet, trots miljardmutor till president Erdogan.

Om detta säger vi inte mycket eftersom vi vill veta allt om var självmordsbombarna i Bryssel åt, skit och sov innan de begick sitt dåd.

Medierna är som det billigaste Joe Labero-tricket när de jobbar åt etablissemanget. Titta här på den tomma handen jag viftar med så du inte ser min fyllda rockärm.

Thierry Meyssan är träffande i sin rubrik: EU har valt att begå självmord. Även om jag snarare vill formulera det som att EU mördar sitt eget folk och sina egna nationer.

Är det så här vi vill att det skall vara? Om inte, vad gör vi åt saken?

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Vad säger svenska NATO-förespråkare om att vara allierade med ett allt mer islamistiskt Turkiet?

 1. Det är ju egentligen dom eviga som styr EU så dom mördar ju inte sitt eget folk. Visserligen offrar dom även sina egna som bönder i ett schackspel när det anses nödvändigt men man sysslar ju inte med systematisk utrotning av sina egna.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, det är ju så att folkslagen skall slås sönder för att vi skall acceptera uppluckringen av nationerna. Målet är ju att det inte skall vara möjligt att föra landskamper eftersom alla lagen kommer ha samma multikulturella kvotblandning. Istället för landskamp mellan Sverige och Frankrike kommer vi se match mellan Volvo Cars och Schneider Electrics…

 2. Risto Matinen skriver:

  Ja, Turkiet är ett riktigt skitland. Och Sveriges regeringar tillhör de som lobbar mest för att Turkiet ska få bli medlem i EU. Aldrig, säger jag. Då blir det fritt fram för en gigantisk invasion av muslimer, långt värre än det vi sett hitintills.

  Varför gör de så? De vill oss illa…

  • Islam-viruset har funnits i deras kroppar i mer än 40 år. Allt från några hundra år upp till 1400 år. Det säger sig själv att det inte kommer gå att bli av med det igen. Det enda vi kan göra är att deportera dem och isolera dem i sina egna länder. Sedan får naturen ha sin gång.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, dessvärre är det nog så. Jag menar, se bara hur svårt vi svenskar har för att tänka nytt. Vi är ju fullständigt sossefierade.

 3. Sofia skriver:

   I natt jag drömde något som…

 4. bernys skriver:

  Sputnik News har en klarsynt artikel om västs misslyckade ”Regim change policy” i Mellanöstern.

  ”The pattern of response to each of these terrorist attacks is always the same. Western governments express shock and outrage. Security is tightened. The weeks pass and everything goes back to what it was before. Never is any discussion allowed of Western policies that might have played a role in creating conditions for the terrorist attacks.”

  ”Instead of bringing about reforms, aggressive intervention rashly destroyed government institutions and the local way of life. Instead of democracy and progress, there is now violence, poverty, social disasters and total disregard for human rights, including even the right to life.”

  ”It is hypocritical and irresponsible to make declarations about the threat of terrorism and at the same time turn a blind eye to the channels used to finance and support terrorists, including revenues from drug trafficking, the illegal oil trade and the arms trade.”

  ”It is equally irresponsible to manipulate extremist groups and use them to achieve your political goals, hoping that later you’ll find a way to get rid of them or somehow eliminate them.”

  http://sputniknews.com/columnists/20160322/1036755630/brussels-attacks-west-terrorism.html

 5. Herr Flick skriver:

  Såg att RT hävdar att Turkiet försöker fylla Europa med terrorister:
  https://www.rt.com/news/337252-sas-libya-king-abdullah/

 6. Läsare skriver:

  Undrar just vilken folkgrupp som kom på att Turkiet skall in e EU. Kan det vara denna folkgruppen?

  PC 2016 – Healing and Hope: IsraAID Helping Syrian Refugees

  AIPAC

  Glöm inte att boka dig för AIPAC 2017.

  Ted Cruz FULL AIPAC Speech – 2016 – 20 min.

  Hillary Clinton Addresses AIPAC March 21, 2016 [FULL SPEECH] —–35 min.

 7. Pingback: En ovärdig allians | Jan Millds blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s