Aktivister i ”Anti-SD”-grupp: Avpixlat låg bakom attacken mot ”60 Minutes”

Ej korrekturläst p.g.a. tidsbrist.

Bästa läsare!

Jag vet att det blivit väldigt mycket kritik mot den svenska invandringspolitiken från mig på sista tiden, så bara för att skapa lite balans skall jag låta den andra sidan få komma till tals. Strax.

Men först vill jag notera att DN går ut och basunerar att alternativa nyhetssajter som Axpixlat har lågt förtroende hos svenska nyhetskonsumenter. Endast omkring 4% uppger sig hysa förtroende för denna medieaktör. Med detta skall man alltså komma till slutsatsen att Avpixlat skall betraktas som en sajt där man ömsom ljuger, förvränger och utelämnar väsentliga fakta i sina artiklar, bara för att skapa en bild av verkligheten som passar den egna agendan. Hm, just så skulle jag faktiskt vilja beskriva Dagens Nyheter…

Nå, jag har ju lovat att släppa fram ”den andra sidan”, vilka jag faktiskt har svårt att benämna med något kategoriserande namn. För oss som inte vill att Sverige skall arabiseras till ett Kairo med brölande minareter, eller ett Konstantinopel med knallade självmordsbombare, är det ju enkelt att hitta ett namn; vi kallas för ”islamofober”, ”främlingsfientliga” och ”rasister”. Det är svårare att hitta ett namn som sitter som klister på alla de som påstår att svenskar inte finns, att det inte existerar någon svensk kultur, att det är Sveriges plikt att ge hela mänskligheten välfärd, och så vidare. De benämningar jag kommer på för att beskriva dessa för vårt land så destruktiva element känns inte lika sexiga som det vi främlingsfientliga islamofobiska rasister har. ”Oikofober”? Sorry, de flesta skenhumanister är inte tillräckligt intellektuella för att förstå vad det ordet betyder. ”Politiskt korrekta”? Sorry, de har ju systematiserat alla politiska felaktigheter som tänkas kan.

Nå, kalla dem vad ni vill, men just i detta specifika fall kallar de sig själva för ”SD är lika med rasister” på Facebook. Och idag tänkte jag göra reklam för deras grupp genom att lyfta fram en konspirationsteori som medlemmar i ”SD är lika med rasister” presenterar:

ATTACKEN MOT ”60 MINUTES” TV-TEAM I RINKEBY ARRANGERADES AV AVPIXLAT!!!

sb 60min rinkeby

Jag skall här försöka hålla mitt sinne öppet, och visst har jag under åren kunnat läsa mig till att en hel del av världens ondska kommer sig av att vissa krafter i samhället i det fördolda tillgriper metoder som skall ge sken av att deras egen sida är offret. Jag tänker bl.a. på de islamistiska terrordåd som äger rum i västvärlden, trots att dessa är kontraproduktiva för terroristerna. Så låt oss ge ”antirasisterna” en chans att ventilera sina tankar. Följande bild kommer från ett par skärmdumpar som jag redigerat för att ta bort ovidkommande repliker. Nåja. Men i övrigt är detta vad som sagts i den aktuella Facebook-gruppen:

sb 60min rinkeby3

Ok. Jag skall här inte säga något om hur svårt jag tycker att det är att se skillnad på en neger från en annan. Det är nästan samma sak med asiater; igår köpte jag sushi på Kungsgatan vid det vanliga stället, och när jag satt och väntade i Hötorgets tunnelbanestation på mitt tåg hem tyckte jag mig se sushikocken i en av de inkommande tunnelbanevagnarna, liksom ombord på den vagn som jag själv skulle åka med. Men även om jag vore Rinkebybo så är jag inte övertygad om att jag skulle känna igen alla negrer, än mindre de som döljer ansiktet bakom en sjal eller uppfälld krage och huva.

sb 60min rinkeby5

Det skall erkännas att det inte är lätt heller att känna igen en etnisk svensk mitt i livet med denna typ av klädsel.

I förra månaden – när det blev en tillfällig men brutal köldknäpp, om ni minns – och jag kände mig lite småkrasslig, var jag nästan lika påbylsad som de mörkhyade i filmklippet; om än med mina traditionella vinterkläder av icke känt fabrikat, och med ansiktet väl skyddat mot nordanvinden och halsduk samt överflödiga solglasögon. Jag gick fram till receptionen på jobbet och sa med rosslig röst till flickan bakom disken att jag skall ha en låda med säkerhetsnycklar. Flickan ifråga kände inte igen mig, trots att vi arbetat tillsammans i snart tjugo år (jag kanske borde sluta kalla henne för flicka…?).

Jag såg att hon sneglade nervöst mot bråklarmet under disken när jag fåordigt framfört mitt ärende med en röst värdig Leif ”Smokerings” Andersson, så för att inte skapa en besvärlig situation (som man dock tvivelaktigt skulle kunna skratta åt i framtiden, i synnerhet på min bekostnad), där jag ligger på golvet med handbojor över ryggen och inte kan torka min snoriga näsa, så valde jag att dra ner den värmande halsduken och blotta min näsa (som min käresta anser är gigantisk, men så är hon ju också asiat med en söt liten näsa).

Men åter till Rinkeby och anti-SD:isternas teori om att Jan Sjunnesson från Avpixlat skulle ligga bakom en komplott för att skapa bra TV, som det så fint heter när folk bär sig åt som idioter.

Låt oss se sannolikheten att en grupp individer med invandrarbakgrund dyker upp och ställer till bråk när ett TV-team besöker en förort som t.ex. Rinkeby. Är det en stor sannolikhet att så sker, eller är det osannolikt?

sb 60min rinkeby4

Ett sätt att få svar på denna fråga är att ta reda på ifall liknande saker hänt förr. Och tro det eller ej, men det har det gjort.

sb 60min rinkeby2

Hm, det är väl ok att jag inkluderar äggkastning för att bevisa att det finns en koppling mellan massmediernas närvaro och våld i en enklaviserad miljö med muslimsk kultur som dominerar?

Njae, vi räknar bort det här. Anledningen till att man angrep TV-teamet var att dessa gjorde ett reportage med avfällingen Mona Walter som konverterat från islam till kristendom, och med tanke på hur den vise och allsmäktige profetens lärjungar deklarerar att man skall göra med sådana, skall Mona Walter vara glad över att hon inte blev tillfångatagen, bakbunden och stenad till döds med en huva över huvudet. Att man kastade ägg mot SVT-bilen visar bara hur reformerat islam blivit, i det att man inte använde sten mot henne… <urskuldande satir-tag>

Men vänta, har vi inte hört talas även om stenkastning mot ett TV-team i fjol?

Jomenvisst! Valentina Xhaferi heter reportern som bokstavligt talat jagades bort från förorten Tenstas centrum tillsammans med sin kameraman. Detta hände i oktober 2015, alltså några månader efter attacken mot TV-teamet som följde Mona Walters. Har sålunda redaktionen för TV-programmet Nya Efterlyst också hyrt in ett par skådespelare som med kraftig brytning förolämpar reportern?

Ibland blir det inte ens några skakiga bilder att visa upp för nyhetskonsumenterna. Det erfor en reporter och en fotograf från SVT när de i augusti 2012 for till Rinkeby för att göra ett reportage om skattefria invandrarzoner som var på tapeten. Två individer – förmodligen hemmahörande i området eftersom det är en no-go-zon – gick fram och hotade med kniv och gick därifrån med SVT:s dyra kamera.

Det skulle vara intressant att höra vad polisutredningen om överfallet mot 60 Minutes leder fram till. Det finns bildmaterial. Och polisen skulle kunna på anti-SD:isternas anmodan kunna arrestera Jan Sjunnesson och tvinga honom att erkänna sin konspiration. För det är ju självklart att man måste betala invandrare för att de skall angripa TV-team som bär kameror öppet i Rinkeby…!

Ah, ett till exempel: Janne Josefsson och Malmös borgmästare Ilmar Reepalu. En klassiker!

Det är besynnerligt att journalistkåren är synnerligen timida vad gäller förortsfolkets fysiska våld mot den tredje statsmakten, medan snuskord mot Åsa Linderborg via mejl betraktas som det största hotet mot demokratin sedan 2:a Världskriget (en epok där man även där hade en ”oktoberöverenskommelse”, som dock höll längre än den nutida efterapningen…).

Nå, i vilket fall som helst är nog skenhumanisterna (ah, där har vi ett bra ord!!!) glada över att vi diskuterar mediernas problem istället för att diskutera verklighetens problem. Verklighetens problem må ju bara uppmärksammas med ett filter som präglas av den enda tillåtna och korrekta värdegrunden. Alltså den värdegrund som ligger till grund för att Sverige som nation kört på grund. Grunna på det, medborgare!

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Hur skall man få jan Sjunnesson att erkänna att att ligger bakom negerattacken mot 60 Minutes? Enkelt. Bind fast honom i stolen. Ställ fram en dator med följande YouTube-klipp. Han kommer erkänna allt inom den första timman, inklusive morden på Olof Palme, lady Diana och Erik den 14:e…

D.S.

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

89 kommentarer till Aktivister i ”Anti-SD”-grupp: Avpixlat låg bakom attacken mot ”60 Minutes”

 1. Sofia skriver:

  FORMULERINGSKONST!

 2. Läsare skriver:

  EXTRA EXTRA EXTRA: Runkeby Torg LIVE

  http://www.dailystormer.com/lmao-chicago-black-livestreams-himself-getting-shot/

  Chimpout Congo Bongo Town Chicago eller Rinkeby Torg – samma negrer.

 3. Hjälper inte det så får dom väl waterboarda Jan Suneson och hela redaktionen på Av pixlar eller vad det nu heter.

  • Läsare skriver:

   Haha fick precis senaste Södermalmsnytt i brevlådan och nu ska även det lite ”fina” Sofia berikas med lycksökare. Ett hus på en innegård som tidigare varit förskola (blev dom utslängda när det redan råder brist på förskoleplatser på Södermalm?) ska nu omvandlas till ett boende för 45 personer. Boendet drivs av ”Islamic Relif Sverige” så endast muslimer lär troligen få lyxen att bo mitt i socitetssmeten. 

   Är det samma som det här på Skånegatan tro?

   (FB) Ny Bomb: Kontor byggs nu om till asylboende utan byggtillstånd i Sth.

   __________________
   Usch!

    

   2015-10-24, 15:54   #209

   Drapåtrissor

   Medlem

   Reg: Jun 2005

   Inlägg: 10 850

   Nej handlar om en fristående byggnad på en innergård som tidigare varit ett dagis.

   __________________
   Dessa nyfikna och busiga små 

   • Läsare skriver:

    Inlägg i Mars 2016, sidan 20 i tråden:

    Har en flyktingvurmande bekant på Facebook som bor granne med flyktingboendet på Stigbergsgatan. När beslutet var taget så skrev han saliga värmande statusar om hur välkomna dessa barn var, han fick några strödda gilla från likasinnade. 

    Nu några månader senare så vägrar deras barn att gå ut och leka dom vågar helt enkelt inte. Deras tidigare så trygga, lugna och välkända kvarter har snabbt förvandlats till en område som dom undviker då dom rökande killarna inte är direkt sugna på att leka med sina jämnåriga svenska barn.

    Barnen får stanna inne och deras pappa vurmar inte för boendet på Facebook längre. Det blev inte riktigt som dom trodde.

    /Provokatör

    __________________

    • Anna skriver:

     Surt, sa räven. Hoppas mina annars så trevliga grannar på söder, fattat det också. Jag hade en del diskussioner med bögparet bredvid, om att det inte var så klokt att välkomna hit alla möjliga. Särskilt den svenska killen (bibliotekarie och mediakonsult eller vad det nu kallas) var särskilt tvärsäker på sin sak. Medans hans yngre och spanska pojkvän var mer övertygad om att ”lagom var bäst”… Undrar ifall alla bögparen på långholmen, på sommaren- får vara ifred numera… Lär vi väl bli varse, antar jag.

     • Läsare skriver:

      Bot du Anna på Söder?

      • Läsare skriver:

       Bor du Anna på sööööder nu?

      • Anna skriver:

       Idel förvirring här, ser jag… Du, Pulver! Jaaa, Nicko! Höhöhö…

       Jag bodde på söder när sonen kom. Flyttade ifrån till förort bara något stopp därifrån, för att det inte fanns större lgh att få. Jag var dum i huvet, som vanligt. Skulle ha väntat på bättre alternativ…

       Jag trodde du hade flyttat till söder (stockholm) för att du skrev att södermalmsnytt damp ner i din brevlåda?

   • Anna skriver:

    Har du flyttat till stockholm? Du har ju flyttat till mina hemtrakter då. Fast jag bodde på knivsöder. Vid Reimers.

    • Läsare skriver:

     För klargörande: Är det mig Läsare du frågar om jag flyttat till Stockholm?

     Jag Läsare har inte varit i Stockholm på 20 år, mitten av 90-talet.

     Fågelvägen har jag mindre än 100 meter till sjön. Idag insåg jag att jag har sjöutsikt. Okay, då måste jag stå upp och titta ut genom köksfönstret, men därifrån har jag God sikt mot sjön.

     Men viktigaste: Min stad är nästintill 100 procent blattefritt. Dom få blattar som finns känner jag alla, med något undantag. Två blattar känner jag tyvärr.

     Med undantag för dessa två blattar och skäggbarnen är min stad blattefri. Tänk dig ett rasrent sööööder.

     • Anna skriver:

      Idel förvirring här, ser jag… Du, Pulver! Jaaa, Nicko! Höhöhö…

      Jag bodde på söder när sonen kom. Flyttade ifrån till förort bara något stopp därifrån, för att det inte fanns större lgh att få. Jag var dum i huvet, som vanligt. Skulle ha väntat på bättre alternativ…

      Jag trodde du hade flyttat till söder (stockholm) för att du skrev att södermalmsnytt damp ner i din brevlåda?

   • Läste i lokalblaskan härom veckan att ett boende för missbrukare ska flyttas till annan plats. Givetvis är det skäggbarn som skall ta missbrukarnas plats. Nu ligger boendet visserligen inte på min gata eller kvarter men olyckligtvis i ett näraliggande kvarter. Har aldrig haft nåt ont av missbrukarna. Dom har inte gjort nåt väsen av sig under åren. Men jag lär väl bi varse ganska snart när skäggbarnen flyttat in. Blir allmänt störigt, skräpigt och otryggt. Missbrukarna kastar dom inte ut helt. Utan flyttar dom till ett annat hem som ligger i förorten Koppargården. Alltså det område som blev rikskänt för ett par år sedan för att inte ens shomrim vågade sig dit, utan satt kvar i sina aina-bilar strax utanför och förde anteckningar. Så även dom svagaste svenskarna blir förlorare när do i princip hamnar i en s k no-go zone. Fy fan vilka jävla as politikerna är och i det här fallet var SD också med och röstade igenom skiten.

    • Anna skriver:

     Ja, varför är jag inte förvånad? Har ju själv levt som en flykting sen jag bytte bort min etta. Tänk vilka våndor alla barn till skilda eller ensamma föräldrar, hade sluppit uppleva om vi svenskar hade haft företräde till ledigt boende! Finns inga ord för hur staten beter sig. Annat än fy fan! Och det har dessutom SD röstat igenom… Ja, inte reagerade SD nämnvärt när jag skrev till de angående vår bostadssituation som trakasserade av förortens ligister. De enda som faktiskt gav sin sympati var KD… Är det mariatorgets Träningslgh som blir hem för kåta och glada skäggiga barn?

    • Anna skriver:

     Vet du vad Skarpnäcksgården är? Ett gigantiskt stort boende för gamla kroniker (missbrukare). Varför sätter de inte alla sköggbarnen där istället för i stan? Svaret är nog att Carema som driver stället tjänar så överjävligt med cash redan. Fast det vet jag inte. Att de tjänar skitmycket vet jag, men inte att de inte skulle tjänat än mer på ensamkommande. Fast man undrar ju…

     • Jag bor inte i Sthlm. Reagerade bara på att dom gör här som där, som små asen. Har även följt följetongen om den där byskolan i Ludvika på Nordfront. Politiker skiljer sig inte om dom så sitter i Kiruna, Falsterbo eller nånstans där mitt emellan.

      • Anonym skriver:

       Aha! Då förstår jag. Tipsa gärna om du vet ngt ställe man kan flytta och som erbjuder fast anställning! Tacksam för alla goda råd!

 4. anders skriver:

  Så fort det är maskerade ansikten, huvor och liknande blir man misstänksam.

  Var det en liknande händelse för någon månad sedan när ett gäng gick igång i Stockholm?
  http://www.friatider.se/maskerade-huliganer-angriper-marockanska-g-ng-i-stockholm

 5. Läsare skriver:

  Men Guuuuud va fint. Inte ett öga är torrt *snyft* Södermalmsbor går man ur hus för att hjälpa de små skäggbarnen att flytta in på söööööder.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10207546640854535&id=1545136681&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.flashback.org%2Fleave.php&_rdr

 6. Läsare skriver:

  Lyssnar på P4 just nu, 2 April 2016. Informations möte för Lokalborna. Neger vill ha kamelfarm i Angered. -Kamelerna skall beta på Angereds Torg.

  • Anna skriver:

   Läsaren! Vet du ngn som är intr av en telefon som tappats av ett skäggbarn? Vill inte ha den här och kan inte låsa upp…

 7. Risto Matinen skriver:

  Ja, negrer och araber har ju inte gjort så här tidigare, som Peter förtjänstfullt visar. Dessa antivita är hjärntvättade eller möjligen nära hjärndöda. Vilka skulle dessa negrer vara som Avpixlat skulle ha hyrt in? Det syns tydligt att de inte är vita människor som tagit på sig skokräm…

  En kortvideo (1:28 min) på överfallsnegrerna. Observera han i permobilen som kör på en av negerhuliganer, ca 1:17 min in i videon.

 8. Anna skriver:

  Den där snubben i permobilen bör få tapperhetsmedalj! Hur gick det för honom? Blev han sönderslagen av rinkeby-apan? Förlåt- menar ju nu de INHYRDA aporna. Skansens Vikariepool?

  Ja, precis så där började ju min ”karriär” i nerförsbacke. Jag blir ju faktiskt avundsjuk på det här mediafolket som bara kunde gå iväg och välja att inte komma tillbaks. Jag hamnade ju med min ettåring vägg i vägg med såna här apor. Fast syriska apor, ljusare i hyn men med samma inställning, dvs att det var DERAS territorium och om någon kommer och inkräktar som opporerar sig mot deras invanda beteende (återigen apor) så låter det precis sådär: ”Vafaan jurrrr ni härrrr, det härrrr ärrr vårrrrra gator- stick härrrrrifrrrrån om passarrr det inte….Jävvvvla svennehorrraaa. Och grannarna drar ner persiennerna. Vill inte lägga sig i. Detta var ju inte Rinkeby, utan bagarmossen. Men förorterna verkar i snabb takt härma rinkeby allihop?

  HA! Säger jag bara! Ha! Som om det skulle behövas hyras in hyrapor från skansen när stället redan är översvämmat av egna inavlade avkommor? Det går ju inte ens att gå där dagtid utan att bli påhoppad med glåpord, utan att ens göra ett stopp där- utan bara gå förbi på gångvägen.

  Jag kan tänka mig att det förekom en del köpandes av actionscener i det där husby-kriget av en del journalister som tröttnade på att vänta på nästa ”bilgrillningskalas” faktiskt. Men detta var ju bara löjeväckande. Avpixlat, hyra in dresserade apor? Nu har ju DN gjort bort sig totalt.

  • Risto Matinen skriver:

   Rullstolaren åkte på stryk av negern han körde på. Men, inte så illa att han behövde bärgas från platsen.

   Hoppas du Anna, kan vara mindre fientlig, eller helst inte alls, mot mig. Jag vill dig inget illa. Vi behöver hålla ihop mot fiendeinvasionen och antisvenska politiker, hournalister och byråkrater. De sår vad de kan för att splittra oss.

   Man behöver inte tycka lika om allt. Inte ens vi libertarianer tycker lika, men vi har en frihetlig grund vi delar.

   • Anna skriver:

    Nej, man behöver inte alls tycka lika om allt. Sorry om jag lackar ur på dig. Jag gillar faktiskt olika. Utan olika perspektiv saknas ju dynamiken. Händer inget då. Jag blir bara sååå irriterad på att just könsperspektivet ska vara så förbaskat likstelt. Som en livlös kropp som stelnat. Konstig jämförelse kanske, men det känns som att ibland stå och försöka sparka liv i en död när det kommer till en del frågor. Jag har en granne här som är äldre än jag, sådär 56 tror jag. Han är också sådär hopplöst rigid och tänker alltid att för att ”JAG” tänder på DIG så BORDE vi ju ha sex. Utan att respektera att jag bara vill vara vänner. Att det ska vara så förbaskat hopplöst för män att se saker från en annans synvinkel är ngt jag är så matt av.

    Ja, hursomhelst. Det är alltid kul att prata med folk som tänker, byta tankar och i hans fall sällskap. Det blir bara så tjatigt att allt återgår till samma typ av bekräftelsebehov hos män. I alla fall de äldre jag träffat. Nu snurrade jag säkert till det för dig. Det är rätt rörigt hos mig just nu. Lunginflammation (mycoplasma) och så den där tjatiga men trevliga fast snoppfixerade grannen, rättsväendet som flåsar en i nacken och en uttråkad son som också är hemma sjuk… Ahhh. Jag skulle ge vadsomhelst för att få hoppa in i någon annans tillvaro. Och det gör man ibland framför datorn.

    Kul att du finns, Risto. Inte meningen vara sur på dig! Kramis!

   • Anna skriver:

    Framför allt Risto- så bygger nog min frustration på att jag är för ärlig för mitt eget bästa. Är så trött på att bli indelad i ngt slags ”gillanegerläger” bara för att jag råkar ha barn med en adopterad. Det är så frustrerande att höra kommentarer om sånt. Jag tycker det är så idiotiskt att det finns ett sånt behov av att dela in folk i det eller det. När vi borde hålla samman allihop. Nu säger jag inte att du sagt ngt just om detta. Jag skiter ärligt talat i det då jag inte är lättkränkt av mig. Det frustrerande är den underliggande tonen i bemötandet / kommentarerna…

    • Sofia skriver:

     Håller med dig Anna!
     Den lilla del av vår befolkning som uttrycker demokratisk anti-globalism –
     typ etno-pluralism som jag själv står för – är likstela ruttnande sexister. De inbillar sig för mycket om ÖVERLÄGSENHET.
     Jag vill slänga dem i komposten så att mikro-organismerna får först bryta ned dem till frisk matjord. Sedan kan man odla köksväxter ekologiskt…

     • Anna skriver:

      Eller mala till benmjöl?

     • Risto Matinen skriver:

      Tja, hur ska man tolka ditt svar? Från Wikipedia: ””Etnopluralism är en ideologi som menar att ingen ras eller etnisk grupp är mer värdefull än någon annan.

      Jag är av motsatt uppfattning. Är du masnhatare?

      • Anna skriver:

       Wikipedia: Etnopluralism är en ideologi som menar att ingen ras eller etnisk grupp är mer värdefull än någon annan, men att de måste leva åtskilda för att undvika påstått negativa konsekvenser av genetisk och kulturell sammanblandning.

       Jag blev också fundersam. Känns som att kära Sofia talar tvärtomspråket. Eller vem frågade du? Jag för min del håller med om det där som står om etnopluralism. Jag tror exempelvis inte på adoptioner heller, inte från länder långt bort ifrån varandra åtminstone.

       Men det är ju bara teorier… Det där med män handlar ju snarare om att världsbilden blir en annan per automatik beroende av kön. Jag tror att det där med ”manshat” utvecklas med åren, det med. Men, om du frågar mig så nej, jag är ingen manshatare. Jag kan hata kvinnor precis lika mycket.

       • Anna skriver:

        Hee. Jag har aldrig fattat mig på det där. Vad har Palestina med att hata patriarkatet? Finns det inga manschauvinister där, då? Det förlovade landet, fullt av apelsiner, fyllt av väldoft? Hehe. Ibland socialisterna kan man ju hitta de flesta fördomar om allting. För de räcker att visa upp en årsinkomst så har de en klar blid av vem du är. Tror de. Den där rasistiska tjejen Farrouk verkar ju komma från något arabland så det vore väl ett lämpligare ställe att kriga på i hennes hemland isf. Åk hem och kriga, hade jag sagt. Där finns det ju helt klart många fler procent såna män som hon nämner- än här. Förutom det där med vita då, förstås…

     • Sofia skriver:

      BILDLIGT TALAT, naturligtvis.

    • Risto Matinen skriver:

     Jag borde väl inte svara på din kommentar. Tar risken du hatar mig mer. Försöker uttrycka mig tydligt. Visst, man kan förälska sig i en rasfrämling. Du i en neger, men har samtidigt svårt förstå att färre svenskar kan kära ner sig i en asiatisk kvinna.

     Jag lägger ingen värdering i hur man gör som individ. Det är för min del lätt att förstå att så sker. Däremot har svårt att förstå vad som händer senare. Ni får en rasbastard till unge som inte är lik någon av er. Hur tacklar du/ni det?

     Min äldsta dotter hade stora problem när hon blev ung vuxen kvinna. Det gällde mycket hennes eget ursprung. Jag var den trygga fadern som är ursvensk, medan hennes moder var från Österrike och fadern norsk. Modern var riktigt ond, jag uppmanade henne att bryta med henne. Dock torde det vara svårt att göra det. Är du inte älskad av din mor, kan du förtjäna att älskas av någon annan?

     • Anna skriver:

      Ja, det är väl helt enkelt för att den där killen jag en gång var kär i- var så jävla svensk till sättet. Vilket man ju blir om man kommer hit som noll-åring. Det är ingens business att lägga sig i detta lika lite som jag lägger mig i andras kärleksaffärer. Det jag blir irriterad på är en del mäns tjatiga gnällande över hur okvinnliga svenska kvinnor är (när de nobbat de männen) och tar sig kvinnor från andra länder. DET är en HELT annan sak. Sen att det finna män som faktiskt bara blir kära i någon som inte är svensk – det finns ju det också. Lägger ingen värdering i detta.

      Min son är väldigt lik mig faktiskt. Han är väl som de flesta andra barn och påminner lite om pappan och lite om mamman. Eftersom hans pappa är ljusbrun colombian så har han nästan samma färg som jag, men till hans fördel inte lika kritvit. Jag sminkar ju mig förstås och solar i solarium för att få lite färg på ben och armar.

      Det där hur svårt det kan vara för anknytningen för någon som växer upp i ett samhälle där få eller ingen ser ut som han eller hon själv och inte heller sina adoptivföräldrar- är något som jag sedan länge funderat på. Det är en av anledningarna till att jag inte ”tror” på adoptioner. Det är svårt nog för någon med samma härkomst blir adopterad.

      Om inte min sons pappa hade blivit adopterad, hade han ju inte heller kommit hit och vi hade inte träffats… Den människan har haft såna helvetiska identitetskriser just för att han känt sig så apart. Kallar sig själv för negern osv. Det händer en hel del adopterade. För att lyckas som adoptivförälder är jag övertygad om att du behöver mycket tid och engagemang. Hans päron hade knapp tid men massor av pengar. I kombination med hans genetiska arv blev det en soppa av alltihop. Hoppas att han åtminstone blir en människa nån gång. Kanske när hans testosteron avtar, så kan han börja bli lugn och börja tänka på andra än sig själv. Men helt svensk kommer han aldrig bli. Men det har han ju också insett. Han längtade tillbaks till sina rötter och åkt ”hem” och jobbar där för svenskt företag.

      • Peter Harold skriver:

       Jag känner till svenskar som farit till Colombia och trivts väldigt bra där, i synnerhet om de varit lite ”vilsna” här hemma i Sverige. Träffar de en lokal flickvän så får hon pli på killen.

       • Anna skriver:

        Jaha! Låter hoppfullt. Ja, han verkar i alla fall trivas som fisken i vattnet. Förstår verkligen att han drog dit. Där fick han möjlighet att både jobba, köpa lägenhet och ta körkort. Vilket han inte kunde här i sverige. Det är ju så att har du en gång blivit dömd för något här , så tycker staten att du ska låta bli att jobba och sköta dig. Det är som gjort för att förbrytare ska förbli förbrytare här. Och så undrar man sen varför så många återfaller! Tur för honom att han hade bra kontakter och fick ett vitt och riktigt jobb där.

 9. Peter Harold skriver:

  Hej alla!

  Jag beklagar att jag inte lyckas svara på alla kommentarer i bloggpostningarna. Det tar en del tid att skriva nya bloggpostningar, och sen så… ja, det är en del smutstvätt. Jag lovar dock heligt och dyrt att jag inte slösar bort min tid på TV-tittande. Så lågt har jag inte sjunkit. 🙂

  • Risto Matinen skriver:

   Du behöver inte svar på alla kommentarer. Det är gulligt att du försöker!

   Jag var nästan bombsäker att sätta sjuan på V75 idag, men det blev bara fem rätt. En kuse hade jag aldrig tagit, men där jag torskade blev mina hästar tvåa…

   För er som tror att jag är en travspelartorsk, kan jag berätta att ni vill inte veta hur mycket pengar jag dragit in på trav. Dock går det sämre och sämre, så har nog sett mina bästa dagar redan…

   • Risto Matinen skriver:

    Sablar! En bokstav försvann: Du behöver inte svara, skulle det givetvis vara…

   • Peter Harold skriver:

    Hm, det var bra att du var tydlig med att det handlade om hästar. Typ Legolas?

    Förmodligen skulle jag också spela om det handlade om bilar. WRC och liknande. Formel 1 går bort, för det är som… eh, trav. 😉

   • Läsare skriver:

    För er som tror att jag är en travspelartorsk, kan jag berätta att ni vill inte veta hur mycket pengar jag dragit in på trav. Dock går det sämre och sämre, så har nog sett mina bästa dagar redan… —– Risto—-
    __________

    Okay Risto, ge oss dagligen DD och en plats-häst. För er som tror att jag är en travspelartorsk, kan jag berätta att ni vill inte veta hur mycket pengar jag dragit in på trav. Dock går det sämre och sämre, så har nog sett mina bästa dagar redan…Jag hänger på 20 spel.

    Jag spelar på lången, tio spänn. Har haft sju rätt på Powerplay och Topptipset minst sju gånger, på tre halvgarderingar. Varje spel kostar åtta kronor.

    Snikspel på V4 a max 20 kr kunde också vara intressant.

    Vad sägs om det Risto?

    Läsare

    • Risto Matinen skriver:

     Nej, jag är numera usel och har i stort sett bara förlorat de senaste fyra åren. Min spelidé är att försöka vinna stora pengar med små insatser, genom att våga spika skrällar. Spelar ytterst sällan över 200 kr per dag, men vanligare <100 kr och vanligast är 0 kr.

     Dock har jag blivit mycket sämre på att hitta skrällarna. Idag ser det lätt ut på V86. Mitt lilla(18 kr) är redan inlämnat ser ut så här:

     V86 Solvalla/Jägersro Onsdag 2016-04-06
     1: 2 Udessa Degli Dei
     2: 1, 3, 4
     3: 2, 5
     4: 3 Zahara Goj
     5: 6, 8
     6: 6 Princess Face
     7: 1, 3, 5, 6, 7, 11
     8: 3 Uncle Lasse
     1x3x2x1x2x1x6x1 = 72 rader
     72 x 1 x 0,25 kr = 18,00 kr

     Får se om det blir ett lite större, typ 48 kr.

     Om jag spelar en dubbel idag blir det nog 11-3, i skrivande stund ger den 63 ggr pengarna om den går in. Dock är jag ingen att lita på längre.

     Förr skrev jag om mina drag på travsidor, men det har jag i princip slutat med eftersom det går så dåligt.

     Vet inget om dina speltyper, men det torde vara några former av kunskapsspel för att du lyckats så bra. V4 har jag inte spelat på flera månader, men visst kan det gå trots superlåg insats.

     • Risto Matinen skriver:

      Blev en till, men dubbelt så mycket som jag skrev, då favoriten i första galopperade i starten och omstart:
      1: 2, 4
      2: 1, 3, 4, 5
      3: 2, 5, 8, 9
      4: 3 Zahara Goj
      5: 6, 8
      6: 6 Princess Face
      7: 1, 3, 5, 6, 7, 11
      8: 3 Uncle Lasse
      2x4x4x1x2x1x6x1 = 384 rader
      384 x 1 x 0,25 kr = 96,00 kr

      Men förmodligen går det åt skogen, som vanligt…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s