Vad hade George W Bush för makt över världshändelserna? Förmodligen mindre än vad vi trodde.

Bästa läsare!

Jag och arbetskollegorna satt och diskuterade. Eller snarare mest mina kollegor. Ämnet gällde ”Putins propagandakrig”. Jag var förvånansvärt tyst. Hur kan jag argumentera emot påståenden om att ”Putin är världsmästare i propaganda”?

Jag hör och ser detta på många olika ställen. Och jag förstår inte.

På något vis hävdar ganska många människor att den ryska presidenten lyckats vinna allas gunst, utom då den fåhövdade skara som fortfarande vågar vara kritiska mot den ryske despoten från KGB. Såsom mina arbetskollegor, som dock besinnar sig när någon ställer den intressanta frågan: Vem kan man lita på? Och svaret blev unisont: Ingen. Men Putin är ändå en bov…!

Jag har roat mig – nåja – med att bläddra i en trave av nya och halvnya dagstidningar. Jag kan inte säga att någon av dessa förlett läsarkretsen till att betrakta Putin som en hjälte. Tvärtom. Han planerar krig; han åderlåter sitt land och han gömmer sina miljarder i Panama.

Kvar återstår alltså alla Putinälskare på sociala medier. Och dit räknas nog jag, även om jag inte kan se att en så statsfientlig filosof som undertecknad skall kunna betraktas som en beundrare av det värv som Putin utför och det ämbete han innehar. Fast blotta idén att reflektera över Ryssland och Putin med nyanserad blick likställs med… ja, ordet ”förräderi” tycks inte vara långt borta.

En del av förklaringen till varför Putin och Ryssland agerar som de gör ligger i att belysa hur USA och Västeuropa själva agerat både under Kalla kriget och efter Sovjetunionens upplösning. Men även sådana betraktelser är tabu, och avfärdas som ”whataboutism”, d.v.s. den term som man beklädde kommunister och socialister med som sade ”Men Vietnam då…?” när vi på den högra sidan krävde att CCCP skulle lämna Afghanistan. Resultatet blir att man bara kan föreställa sig att Rysslands agerande är en aggressors agerande, fastän man vid en djupare reflektion kan konstatera att Ryssland i själva verket bara är reaktivt.

Det är ironiskt att USA med NATO varit i Afghanistan i snart ett och ett halvt årtionde, och att väldigt lite tyder på att ”uppdraget” är på väg att bli fullbordat. Vissa intellektuella hävdar att USA inte har något val, och att man är tvingade att agera såsom terroristerna i grottorna önskade, d.v.s. att USA skulle föra sin krigsmakt till Afghanistan eftersom muslimerna avser att krossa väst genom att strida på sin hemmaplan.

I verkligheten så bekommer det inte hjärnorna bakom ”War on Terror” det minsta att amerikanska soldater – och för all del civila – dör i drivor i Afghanistan. Det är presidentens jobb att hålla allmänheten motiverad att stödja det kontinuerliga kriget.

Ja, vilken annan roll hade den dåvarande presidenten George W Bush om inte att framstå som den ledare som lät sin nation svara på de angrepp som drabbade hans land den 11 september 2001, fastän han under valkampanjen året innan gått till val på att bedriva en mindre interventionistisk politik än företrädaren Billary Clinton (Hillary bad Bill att bomba i Jugoslavien, vilket gav effekter på den svenska demografin och fångvården…).

Under åren har frekventa läsare av denna blogg säkert kunnat iaktta att jag har svårt att kunna fastställa en konsekvent bild av George Walker Bush. Jag har i några fall presenterat en del försonande drag, vilket jag tycker inte är alltför oberättigat eftersom bilden av honom är minst sagt onyanserat negativ i svenska medier.

Jag är väl medveten om att mina ordval kan ligga mig till last, inte minst med tanke på att jag även försöker vara nyanserad i mina omdömen av Vladimir Putin. Jag vet att detta kan leda till att jag anklagas för att vara vurma för despotism. Men jag lovar på heder och samvete att så är inte fallet. Istället drivs jag av att åskådliggöra information som medierna utelämnat, enkom för att vi skall få den välbehövliga nyanserade bilden av vad som sker i verkligheten – kanske med resultatet att vi kan förhindra nya politiska misstag.

Vladimir Putin var allierad med USA och George W Bush när en grupp islamistiska terrorister kapade ett antal trafikplan och flög in dem i WTC och Pentagon. Putin använde kategoriskt ordet ”vår partner” om USA, och gör det än idag.

Jag undrar vad Putin visste om terrordådet nine-eleven? Det enda han visade just då var att förena sig i USA:s kamp mot den globala terrorismen, och här hemma i Sverige kunde vi snabbt förklara detta med att Putin behövde USA som vän eftersom Ryssland ”krigade hänsynslöst mot frihetskämparna i Tjetjenien”. Till och med undertecknad fällde en och annan hård kommentar om att Rysslands stöd till War on terror skulle urskulda ryska övergrepp i den tjetjenska republiken.

Men i efterhand ser vi vissa omständigheter som får i alla fall mig att ompröva min syn på vad som skedde.

För några år sedan avslöjades att den ryska säkerhetstjänsten upptäckte att jihadist-grupper i Tjetjenien fick både materiellt och ekonomiskt stöd från CIA under 1990-talet (bl.a. via Turkiet), och detta bekräftades ifjol av Vladimir Putin som tog bladet från munnen och i en rysk dokumentär om hans 15 år vid makten talade ut om varför han hyser skepsis mot USA:s regering och ledarskikt.

När man inser detta blir det lättare att förstå hur lättvindigt USA också agerat till stöd för Islamska Staten. Och att Ryssland agerar mot det irrationella beteende som den enda supermakten uppvisar.

Dock stod Putin på god fot med president George W Bush trots insikten om att USA fortfarande agerade fientligt mot Ryssland. Ju mer jag studerar GWB:s och andras agerande i samband med Nine Eleven kan jag inte låta bli att misstänka att han var i stort sett ovetande om konspirationen mot hans nation, och resten av världen. I synnerhet omständigheten att man planerat att döda honom på morgonen innan flygplanen kraschade in i husen, vilket skulle ha gjort familjen Bush’ vän Dick Cheney till ny president. I praktiken var Cheney redan ”in charge” denna ödesdigra dag.

Fastän George W Bush egen far, George H Bush, varit chef för CIA innan denne blev vicepresident under Reagan och sedermera själv president, så tycks GWB inte ha varit insatt i hur CIA fungerade. Och när han fick höra att CIA agerade i Tjetjenien aktivt mot Ryssland, svarade han Putin att så snart han kom hem till Washington skulle han sparka de som var ansvariga för den dolda verksamheten som stödde islamisterna ”i röven”. Bush gav Putin detta löfte personligen.

Vad som sedan följde talar för att George W Bush var en galjonsfigur, och i praktiken hade inskränkt praktisk makt. Detta är värt att lyfta fram nu i dessa tider då folk påstår att det förestående presidentvalet i USA är ett ödesval och att allt hänger på att rätt person blir vald. Istället för att lyda presidentens order skickade berörd avdelning på CIA ett meddelande till den ryska säkerhetstjänsten där man förklarade att man hade sin fullständiga rätt att stödja vilka oppositionsgrupper man helst önskade, inklusive islamistiska!

En faktor som jag anser talar för att George W Bush är mer oskyldig till allt elände som följde efter Nine-Eleven än vad som tillskrivs honom i eftermälet är det faktum att han hade vissa naiva uppfattningar om saker och ting. Han visste inte förrän långt in under Irak-kriget vad en neo-konservativ var för något (han ringde sin far och frågade!). GWB förstod inte konceptet som ledde honom att föra USA in i ett alltjämt pågående och lönlöst krig mot den s.k. globala terrorismen. Kanske förstod han inte heller de förehavanden som hans bror Jed ägnade sig åt, och som i praktiken var en handlingsplan för USA efter ”ett nytt Pearl Harbour”.

Samtidigt pågår en intensiv kampanj för att de sekretessbelagda 28 sidorna i ”Nine-Eleven”-kommitténs rapport skall offentliggöras. I denna sägs det framgå att finansiärerna till terroristerna under 11 september har kopplingar till familjen Bush saudiska vänner, bekanta och affärskollegor.

Hälsar eder Peter Harold

=======================================

Och nu någonting helt annat: För er som gillar Debbie Harry vill jag rekommendera denna grupp som använde henne flitigt som bakgrundssångerska innan hon blev världskändis.

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Vad hade George W Bush för makt över världshändelserna? Förmodligen mindre än vad vi trodde.

 1. Sofia skriver:

  Några reflexioner:
  Den svenska överklassen har odlat Rysslandshat/skräck under århundraden. Tänk bara som ett ”skojigt” exempel ”teaterkungen” som tvingade svenska soldater att klä ut sig till ryska soldater; uniformerna hämtade från Operans klädförråd. Därefter startade han ”false-flag”-krig där han påstod att ryssarna angripit Finland.
  Tja, hur ska annars överklassen hålla igång sin krigsindustri?

  Många utlänningar, politiskt intresserade som lyssnat på svensk MSM, har reagerat på det ständiga hackandet på Putin/Ryssland. Inga andra länder håller på så.

  Om ni slår upp ”Vladimir Putin” på Wikipedia – notera ansiktsporträtten i den svenska och jämför med andra språk – avslöjande!

  • Björngunnar skriver:

   Gustav den tredje blev hjärntvättad av frimurarna, kanske inte tillräckligt till deras belåtenhet eftersom de sköt honom.
   Frimurarna ville att konungen skulle bli stormästare för logen och arrangerade en seans , man påstog att alla människor hade en tvillingsjäl på andra sidan och denna tvillingsjäl kunde skåda in i framtiden.
   En imitatör anställdes och placerades i en kista och inifrån kistan hördes Gustavs egen röst som beskrev framtiden, du skall bli den största av krigarkungar, framgångsrik och beundrad av hela folket, du skall också bli stormästare i logen.
   Det är samma folk som manipulerar då som nu och några muslimer var inte inblandade i elfte september, World trade center.
   Det står förresten en obelisk utanför slottet som Gustav III skänkt.
   Stockholm lär vara en av världens obelisktätaste städer.
   Nuförtiden är det nog svårare att lura någon med anden i kistan men de äger istället media och det som inte ägs har infiltrerats liksom den institution som har , hade , hand om andetransporter vertikalt, Svenska kyrkan.
   De utklädda svenska soldaterna stötte på äkta ryska soldater på sitt false flaguppdrag, allt går inte alltid som man tänkt sig och demokratin den sämsta formen av alla styrelseformer har i Usa medlemmar från både höger och vänster i Scull & bones.

   • Sofia skriver:

    Tack, Björngunnar för vidareutvecklingen! Det gäller att väcka det sovande folket zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz……snark!

   • Peter Harold skriver:

    Obelisker är vackra. 🙂 Ja, andar i kistan är borta, men det är som du säger ersatt av medierna som skriver det som uppdragsgivarna vill att politikerna skall följa.

    • Risto Matinen skriver:

     Förstod du vad som åsyftades med obelisker? Själv hade jag ingen aningen förrän för ett par år sedan.

     Det är frimurare som sätter upp monument över sina lyckade subversiva attacker, om jag förstått det rätt. Är för okunnig i ämnet för att ha en klar uppfattning om saken…

     • Björngunnar skriver:

      Obeliskerna härstammar från Egypten men har till största delen blivit populära på andra sidan pölen.
      Jag har funderat på det här med att förstöra obelisker och det har Bibelns stöd.
      Så svenska kyrkofäder, följ bibeln ge er ut med dynamit och spräng obeliskerna/stoderna till grus!
      2 Mos. 23:24: ”Du skall inte tillbe deras gudar och inte tjäna dem eller göra som man gör där, utan du skall slå ner dem grundligt och krossa deras stoder.”
      2 Mos. 34:12-13 ”Tag dig till vara för att sluta förbund med invånarna i det land dit du kommer, så att de inte blir till en snara för dig. I stället skall ni bryta ner deras altaren, krossa deras stoder och hugga ner deras aseror.”
      3 Mos. 26:1 ”Ni skall inte göra er några avgudar och inte resa upp åt er någon avbild eller stod och inte heller i ert land sätta upp några stenar med inhuggna bilder för att tillbe dem. Ty jag är HERREN, er Gud.”
      5 Mos. 7:5 ”Men så här skall ni göra med dem: Ni skall bryta ner deras altaren, slå sönder deras stoder, hugga ned deras aseror och bränna upp deras avgudabilder i eld.”
      5 Mos. 12:2-3 ”Ni skall i grund förstöra alla de platser där de folk som ni fördriver har tillbett sina gudar, på höga berg och höjder eller under lummiga träd. Ni skall bryta ner deras altaren, slå sönder deras stoder och bränna upp deras aseror i eld, hugga ner deras avgudabilder och utplåna deras namn från sådana platser.”
      1 Kon. 14:22-23 ”Juda gjorde det som var ont i HERRENS ögon. Med de synder de begick uppväckte de hans vrede långt mer än deras fäder hade gjort. Ty de byggde sig också offerhöjder och reste stoder och aseror på alla höga kullar och under alla gröna träd.”
      2 Kon. 3:2 ”Han gjorde det som var ont i HERRENS ögon men inte som hans far och mor, ty han skaffade bort den baalsstaty som hans far hade låtit göra.”
      2 Kon. 10:25b-28 ”Sedan gick de in i det inre av Baals tempel och kastade ut stoderna och brände upp dem. Själva baalsstoden bröt de ner. De bröt också ner Baals tempel och gjorde av det avträden, som finns kvar än i dag. Så utrotade Jehu Baal ur Israel..”
      2 Krön. 14:2-3 ”Asa gjorde det som var gott och rätt i HERRENS, sin Guds, ögon. Han avlägsnade de främmande altarna och offerhöjderna, slog sönder stoderna och högg ner aserorna.”
      2 Krön. 31:1 ”När allt detta var över, drog alla israeliter som hade varit där ut till Juda städer och slog sönder stoderna, högg ner aserorna och bröt ner offerhöjderna och altarna i hela Juda, Benjamin, Efraim och Manasse, till dess att de hade gjort slut på dem. Sedan vände alla Israels barn tillbaka till sina städer, var och en till sin besittning.”
      2 Krön. 34:3-4 ”I sitt åttonde regeringsår, medan han ännu var ung, började Josia söka sin fader Davids Gud, och i det tolfte året började han rena Juda och Jerusalem från offerhöjderna och aserorna och från de utskurna och gjutna avgudabilderna. Baalsaltarna bröts ner inför honom, solstoderna som stod på dem högg han ner, och aserorna och de utskurna och gjutna avgudabilderna slog han sönder och krossade till stoft, som han strödde ut på de mäns gravar som hade offrat åt dem.”
      Jes. 17:7-8 ”På den dagen skall människorna blicka upp till sin Skapare, deras ögon skall se på Israels Helige. Människorna skall inte vända sin blick till de altaren som deras händer har gjort. På sina fingrars verk skall de inte se, inte på aserorna eller på solstoderna.”
      Jes. 27:9 ”Men därför blir också Jakobs missgärning försonad, och detta blir följden av att deras synder tas bort: Han gör alla altarets stenar lika kalkstenar som smulas sönder. Aseror och solstoder skall inte mer resas.”

       • On April 19th 2016, which happens to be the occult day of “Blood Sacrifice to Baal”, replicas of the Temple of Baal will be unveiled in New York and London.

        Update: Reports claim that the New York event has been cancelled and that London will instead be erecting the Arch of Triumph of Palmyra. Still awaiting official confirmation.

        Reproductions of the 50-foot arch that formed the entrance of the Temple of Baal in Palmyra Syria will be installed in Times Squares, New York and Trafalgar Square, London on April 19th. The ruins of the original structure were destroyed by ISIS last year.

        http://vigilantcitizen.com/sinistersites/replica-temple-baal-built-new-york-london/

        • over the past two days, and have fallen into line with the US; the Swedes, as head of the EU, and have told him that they will take their cue from the US and will support US actions. Arias, Biehi said, was extremely complimentary of the ”great political instincts shown by Secretary Clinton.” -1-4n UNCLASSIFIED U.S. Department of State Case No. F-2014-20439 Doc No. C05764911 Date: 07/31/2015 With fingers crossed, the old rabbit’s foot out of the box in the attic, I will be sacrificing a chicken in the backyard to Moloch . . .

         https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/14333

        • Björngunnar skriver:

         Det kanske stämmer då att stoderna, obeliskerna, monumenten byggs för att skapa för de nuvarande makthavarna positiva kraftfält?!
         Det som behövs för att bryta kraftfälten är att följa bibelns instruktioner.
         Man kan tänka att det inte fungerar och att det bara är vidskepelse men isåfall varför finns de så många stoder överallt på jorden?
         Alla ismer och politiska ide’er är feltänk, det är obeliskerna som skapar kraftfälten som är problemet.
         Varför inte börja i liten skala med ett experiment, spränga 10 obelisker.
         Jag tycker att även Bror Hjorts monument utanför järnvägsstationen i Upsala ingår i de negativa kraftfälten, det skulle vara en befrielse om den revs ner till grus, eller till damm som de gjorde med World Trade Center…
         Två jätteobelisker!

   • Risto Matinen skriver:

    Tja, det är en populär myt, men trevlig sådan för socialister. Förvisso handlade det om tiden innan kapitalismen bröt fram. Frågan som bör ställas är:

    Blev det bättre med att ett rövarband som mytens Robin Hood räder och dåd medförde?

    Tja, rätt svar kan vi gissa oss till, men aldrig få veta annat göra ett fullskaleförsök.

    Simpel ekonomisk teori, enligt von MIses, visar att det var fel metod. Dock kan desperata välja fel, liksom andra…

  • Peter Harold skriver:

   Ah, det där har jag hört om, men glömt bort. Jag måste kolla i mina historieböcker om den episoden.

 2. Janne D. skriver:

  good cop bad cop, same same but different, reagera eller agera, vad är skillnaden ?

  Testa gärna 21 dagar utan Tv, Radio, Tidningar, Internet, Jobb, telefon och KÄNN efter vad som händer hehe (den som törs )

 3. Peter skriver:

  Hej!

  Tack för ännu en mycket bra artikel!

  Kul att du känner till Debbies ”ungdomssynder”. Köpte själv albumet i början av åttiotalet.

  Vill du ha riktigt bra och obskyr sen sextiotalsfolkpopsinfluerad musik med spännande arrangemang kan jag rekommendera följande två album; Arthurs (Lee Harper) ”Dreams and Images” och Val Stöecklines ”Grey Life”. Båda finns på Spotify.

  Här följer ett par smakprov:

 4. baravarat skriver:

  Går det uppringa filmen om Putin på engelska svenska text???

 5. Risto Matinen skriver:

  Tja, det flesta politiker, åtminstone västvärlden, torde OWO/NWO-marionetter. Undrar hur mycket pengar, ära eller löften om grovt överbetalda hittepåjobb hos Rothschildbanker sålt oss för? Åtminstone 100 Mkr per förrädare kan man gissa…

  Utanför ämnet: Nu är bilen köpt. Attan vad elektronik det är i nya bilar. Med den elektroniska nyckeln i fickan behöver man bara ta tag i dörrhandtaget, så låser bilen upp sig. Bilen har även negerlås. I refererad länk står det:

  Moderna bilar kan även programmeras att låsa centrallåset när bilen börjar rulla, en funktion känd som negerlås.

  Undrar hur länge det får stå kvar…

  • Risto Matinen skriver:

   Äsch, ett ord försvann. Det skulle stå: Tja, det flesta politiker, åtminstone västvärlden, torde vara OWO/NWO-marionetter.

  • Peter Harold skriver:

   Ha ha, vad tusan, är det sant?!!! *asgarv*

   • Risto Matinen skriver:

    Visst är det sant! Kollade du inte länken, ifall du inte litade på mitt ord? 😉

    Tyvärr har bilen andra egenheter för sig, som jag inte gillar. Bra ljus i mörker, men sänker automatiskt det utmärkta LED-halvljuset vid möte, till att koncentrera ljusbilden till 20-30 m närmast bilen istället för det självklara utan sådant.

    Ska kolla om dysfunktionen kan kopplas bort eller avsevärt förbättras.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s