Finns viktigare saker att bråka om än någons middagssällskap

Bästa läsare!

Vad är det för seriöst fel med våra nyhetstidningar egentligen…? Suck.

Ja, vattnet råkade plötsligt i krusning i den svenska mediala ankdammen. Bostadsministern Mehmet Kaplan har ätit middag vid samma bord som ”högerextremister”. Tydligen har vänstersajten Nyheter24 hittat ett foto från ifjol där Mehmet Kaplan sitter på en middag arrangerad av en turkisk förening, och på några andra platser sitter en snubbe som sagt olämpliga saker om armenier. Men låt oss titta på hur Metro.se tar sig an skandalen:

Det var i juni förra året som bostads- och IT-minister Mehmet Kaplan (MP) syntes på samma middag som ledaren för den högerextrema organisationen Grå vargarna, Ilhan Senturk, vilket Nyheter24 var först med att skriva om. I ett inlägg på Turkiska Riksförbundets hemsida syns han vid bordet bakom Senturk.

Med på samma middag fanns också Barbaros Leylani, vice ordförande i Turkiska Riksförbundet som nyligen fått avgå efter att han ropat ut över Sergels torg att armenier är hundar och att blodet ska flyta. Nu framförs skarp kritik mot bostads- och IT-ministern.

Så om du äter middag med någon ikväll tillsammans med någon som säger något dumt nästa år, då är du föremål för kritik, kära läsare.

Svenska medier tycks vara besatta av det här med ätandet. I synnerhet ifråga om vem som äter med vem. När det gäller vilka journalister och politiker som kn*llar med varandra tycks det märkligt nog inte finnas något allmänintresse av att veta vem som umgås med vem och springer andras ärenden på redaktionerna. Men om en person äter mat med någon annan som pressen inte tycker om, då är det schavotten som gäller. Det fick t.ex. krönikören Marcus Birro erfara sedan han ätit lunch med en riksdagsman från Sverigedemokraterna (dock är det ok för ”blattar” på SR att äta lunch med denne sverigedemokrat, men det är en annan historia).

För min egen del anser jag det vara extremt pinsamt att medierna lägger ner så mycket energi på att klaga på Kaplans middag från ifjol. För det första: han är miljöpartist. För det andra: han är invandrare. Karln är med andra ord dubbelt försäkrad från att behöva avgå. Han hade nog t.o.m. kunnat kört från ifrågavarande middag och blivit stoppad för rattfylla, en traditionell miljöpartistisk tradition som uppbärs av alkoholister som Per Gharton, partiets första helrör… eh, språkrör. Möjligtvis en time-out på tre veckor, bara för att låta den värsta upprördheten på sociala medier ebba ut. Men karln sitter säkert, i vart fall utifrån denna aspekt.

Det hade dock varit så mycket bättre ifall Mehmet Kaplan sparkats för sina oförtjänster som minister. Ja, det är ett problem att han ägnar mer energi och lust åt att frotteras med turkar, både i Sverige och i Turkiet, hellre än att sköta bostadspolitiken. Att han dessutom är IT-minister ökar det tragikomiska inslaget, inte minst så här i tider där regeringen söker alla sätt att åderlåta sina undersåtar på, t.ex. genom straffskatter på hushållsapparater och datorer. Men allra värst är ju att han inte tillför bostadspolitiken någonting av värde. Det är fortfarande samma inslag som förr, nämligen att staten skall förhindra bostadsbyggandet genom tillkrånglade regelverk och politisk styrning av de ekonomiska incitamenten.

Om Stina och Harry bygger ett vindfång mellan sin villa och den inredda friggeboden (som är avsedd för dotterdottern som skall studera på universitetet i staden) så kommer kommunens byggnadsinspektörer ut och delger vite om inte Stina och Harry river den bekvämlighetshöjande anordningen. Samtidigt kommer ”sociala turister” från Östeuropa och bygger kojor i stadsparken och bajsar längs stigarna, vilket irriterar Stina och Harry nästan lika mycket som vetskapen att de betalar skatt på sin pension som skall finansiera de sociala turisternas fria hälso- och tandvård.

I december i fjol skrev jag om bostadsminister kaplan och om den svenska bostadspolitiken som har reglerats till döds av politikerna. Jag skrev ett inlägg där jag mer eller mindre uppmanade politikerna att sluta låtsas att de bygger hus. [länk] Sånt tycker jag är mer angeläget att diskutera än att producera middagsreferat som nyhetsmedierna ägnar sig åt just nu.

I övrigt är jag mer bekymrad över Mehmet Kaplans umgänge med islamister än med ”högerextrema”, inte minst med tanke på hur sajter som nyheter24 och metro vattnat ur detta begrepp. Och den värsta förbrytelsen står trots allt statsminister Stefan Löfvén för som haft det dåliga omdömet att ta in Kaplan i Sveriges regering. Båda bör avgå. Bort, bort!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Finns viktigare saker att bråka om än någons middagssällskap

 1. Anna skriver:

  Vill du komma på grillkalas hos mig den 22/4 Peter? Hehehehe…

  • Risto Matinen skriver:

   Jag kan komma! Kan kombinera det med ett besök hos min äldsta dotter som torde var i din ålder. Hon, min dotter kan följa med…

   • Anna skriver:

    Ok! Du är välkommen! En annan härifrån kommer också! Fast jag bytte dag för kalaset till lördagen. Var inte så många som kunde komma fredagen…

 2. Risto Matinen skriver:

  Tja, antisvenskarnas ”bekymmer” med vilka somliga äter tillsammans med, är minst sagt konstigt. ”Högerextrema” är enligt självutnämnda politiska kommissarie vanligen nationalister. Nationalism finns inte ens på vänster-högerskalan, utan där gäller:

  Vänster = Ofrihet, kollektivism, gigantisk stat
  Höger = Frihet, individualism, liten/ingen stat

  Tyvärr går det inte hem att hålla sig till rätt skala ännu, men det är på rätt väg…

  Mehmet Kaplan är islamist, vilket borde räcka för att utvisa honom! ISlam, den värsta vålds- och hatideologin jag känner till!

 3. Sofia skriver:

  Det är inte ”äta mat vid samma bord” det handlar om.
  Det problematiska är ”för Sverige skadliga förbindelser”.
  Att äta tillsammans har ett starkt symbolvärde därför att det ligger i människans natur att äta tillsammans med vänner.
  SOCIALT MYCKET VIKTIGT!
  Sverige är en hönsgård och den skumme räven Kaplan är satt att vakta oss!

  VÄCK MIG UR DENNA MARDRÖM!

 4. Risto Matinen skriver:

  Det problematiska är ”för Sverige skadliga förbindelser”.

  Kanske, beroende på vad som menas med Sverige? Mehmet Kaplan borde inte ens få befinna sig i landet! UT!

  räven Kaplan” ska stötas ut, som ett lavemang: Skiten ska ut”

  VÄCK MIG UR DENNA MARDRÖM!

  Förvisso är uppmaningen retorisk, men du är redan vaken. Vi försöker även väcka andra, liksom andra försöker…

 5. Mareld skriver:

  Birro träffar man från SD. Se nu konspirerar de kristna tillsammans. Häng ut och avskeda så många som möjligt.
  Islamistministern träffar terrorislamist. Ingen fara och inga konspirationer. Käre medborgare; vänd dig om och sov vidare.

  • Risto Matinen skriver:

   Ja, snart gäller att slå ut islamistiska terrorceller som vanligen organiseras i subversiva moskéer och bönelokaler. Utplåna dessa så snart som möjligt!

   Frågan är när man ska slå till?

   • Björngunnar skriver:

    Jag läste på Petterssons blogg om en kille som försökt slå till mot en moske’ eller om det nu var som han själv sa vid rättegången, jag gick in för att sniffa bensin men när jag lyste med tändaren för att se efter hur mycket jag spillt så slog det eld.
    Otur?
    Han fick tre år för mordbrand, hur kan man straffas för mordbrand om man eldar på moske’?

    • Risto Matinen skriver:

     Jaja, islamistamnestin gäller fortfarande, men den kan vi skita i för resonemangets skull!

     Snart är det slut med det också, men antisvenska politiker kommer att fortsätta förneka det självklara, att deras muhammedanimport är terroristerna. Och satsa på NATO-styrkor i landet för deras efterlängtade polisstat,

     Det ska vi sätta stopp för!

    • Anna skriver:

     Hahaha, det var ju rätt komiskt. Tragikomiskt. Alltså platsen där moskéjäveln ligger har ju alltid varit en välkänd plats för att stå och tända på. Knarka alltså. Eller bara röka på en liten spliff. Vilken otur att där var en moské och inte en kyrka. Hade det varit en vanlig kyrka hade det säkert inte stämplats som mordbrand… HerreGUD!

    • Anna skriver:

     Om jag vore killen som ville boffa bensin och råkade tända på annat än sig själv- hade jag sagt till mitt försvar: JAG VAR DÄR INNAN MOSKÉN FANNS DÄR! Fast jag ska nog inte ge några råd alls, med tanke på min egen sits. Jag och paragrafryttare dansar i otakt! Jag har lovat mig själv att jag ALDRIG ska prata med NÅGON paragrafryttare mer. Oavsett om jag ligger på gatan blodig och våldtagen ska jag INTE blanda in polisen någonsin. Jag skulle bara svara att jag nog snubblat av mig själv och råkat snubbla på en pinne som råkade hamna i mina ihåligheter. Och att det sen kommit en kille förbi som råkade spruta sperma över hela mig. Och att han dessutom såg ut att gå i sömnen!

     Hellre bli våldtagen och misshandlad av en civil än av statens monotona livstidsknullande, är min nya paroll!

     Sen hade jag tagit kontakt med något medborgargarde som fått leta upp den sovande våldtäktsmannen och skipat min egen rättvisa.

 6. Läsare skriver:

  En sandneger är ”bostadsminister” i Sverige.

  Hitta ett fel.

  Tänk dig att Bonnier-juden Wolodarski skulle vara ”bostadsminister” i Sverige. Juden har hemnumret till den judiska krigsförbrytaren och massmördare Netanyahu.

 7. Läsare skriver:

  Must see video. Short. Samma judiska propagandalögner som då och nu. Hitler skulle enligt judepropagandan på 30-40-talet invadera Amerika – med fallskärmsjägare.

  Det är ”bara” ett litet pyttefel här – det fanns inte ett enda serietillverkad flygplan då som kunde flyga Europa-New York.

  Tänk dig att du är Charles Lindberg och skall invadera Europa med:

  Spirit of St. Louis är det ensitsiga Ryanmonoplan med vilket Charles Lindbergh genomförde den första soloflygningen över Atlanten, från Roosevelt Field påLong Island utanför New York till Paris, Frankrike, den 20–21 maj 1927.

  Flygturen tog 33 ½ timme. Planet saknade vindruta eftersom bränsletanken upptog denna plats. Lindbergh fick därmed nöja sig med sidorutor samt ett periskop som enda utsiktsmöjligheter.

  Planet finns idag att beskåda på National Air and Space Museum vid Smithsonian Institution i Washington, D.C

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Spirit_of_St._Louis

  ___________

  Putin’s Secret Army of Ninjas Preparing for Global Takeover

  http://www.dailystormer.com/putins-secret-army-of-ninjas-preparing-for-global-takeover/

  • Läsare skriver:

   Hamburg – Ålborg i Danmark är 60 mil. Hamburg – New York är 600 mil. Sverige Treriksröset – Smygehuk är 200 mil. Malmö/Köpenhamn – Stockholm är 50 mil.

   1940 fanns det inte ett enda transportplan som klarade sketna 50 mil på en tank. Idag tar 50 mil med flyg en timma.

   Hamburg – New York med flyg idag tar åtta timmar. Lindberg tog ett och halvt dygn på sig.

   ________

   Fallschirmjäger units made the first airborne invasion when invading Denmark on the 9 April 1940. In the early morning hours of Operation Weserübung, they attacked and took control of Aalborg Airport which played a key role as a refueling station for the Luftwaffe in the subsequent invasion of Norway.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Fallschirmj%C3%A4ger_(World_War_II)

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s