Gunnar Hökmark mer oroad för Israels väl och ve än för svenska folkets.

sb reservbildt

Bästa läsare!

Det är synd egentligen, men jag har väldigt svårt att bevara det positiva intryck jag hade av Gunnar Hökmark (M) en gång i tiden. Numera står jag i valet och kvalet mellan att kategorisera honom som en billig plakatpolitiker som fiskar efter lättköpta politiska poäng. Eller att klassa honom som någonting betydligt värre – ja, rent av som en fara för vårt land och vår kultur.

Gunnar Hökmark kallar jag numera för ”Reserv-Bildt i EU” sedan jag konstaterade att han bespottar alla försök till fred i Europa, och att hans ständiga utspel som sannolikt är formulerade av CFR i New York gör att han framstår som en tom skramlande tunna.

Någonting som jag sett som är genomgående i Gunnar Hökmarks utspel – företrädesvis via hans Facebook-konto som ledamot i EU-parlamentet – är att hans budskap sällan beskriver hur svenska folket skall gagnas. Ofta får man intryck av att Hökmark inte har en aning om vilken slags politik hans eget parti bedrivit i regeringsposition, och man kan hitta en och annan vänlig uppfräschning av hans selektiva minne från läsarna av hans FB-sida.

Det senaste utspelet är inte ett undantag från det Hökmarkska retoriska mönstret, och återigen står jag och funderar på hur jag skall tolka hans inlägg i debatten om vår islamistiska bostadsminister. Populist eller agent? Hökmark skriver:

Frågan om Mehmet Kaplans middagsätande har fått många turer. Det gäller inte minst bortförklaringarna. Ingen av dem har gjort det bättre. Samtliga har pekat på ett större problem än den enskilde gästen vid ett möte.

Det handlar inte om enskilda händelser utan om ett mönster av oförmåga att se gränser och avgörande skiljelinjer:

– I Malmö har vi socialdemokrater och miljöpartister som har relativiserat islamistisk våldsideologi och som har medverkat till att ursäkta eller visa förståelse för de antisemitiska stämningar som nu gör denna stad känd i världen.

– Socialdemokratiska riksdagsledamöter som deltagit vid demonstrationer med hat- och våldsbudskap.

– Regeringens särskilde utredare Ilmar Reepalu som under sin tid som kommunalråd menade att judar i Malmö själva fick ta ansvar för hatet.

– Åsa Romson med sitt uttalande om Auschwitz.

– Margot Wallström med sina återkommande fördömanden och misstänkliggöranden av Israel i ivern att göra arabvärldens regimer till sympatisörer i kampanjen till Säkerhetsrådet.

– Fridolin som före sin statsrådstid varit delaktig i palestinsk aktivism mot Israel.

– Kaplan som inte förmår dra gränsen mot extremism vare sig när han äter middag, åker båt, talar om Israel eller funderar på Finlandsfrivilliga.

Bara för att ingen skall tro att jag plockat russinen ur kakan så ber jag att få länka till Hökmarks blogg där hela texten finns publicerad. Men jag har återgivit alla punkter som han tar upp i sin kritik. Och jag noterar en ganska intressant sak. Så gott som samtliga punkter som Hökmark tar upp, och som gör honom indignerad, handlar om Israel och judar.

Det är nästan som att Hökmark köpt hela det kulturmarxistiska paketet om att svenskar finns inte, och inte heller någon svensk kultur. All problematik med islam och islamism i Sverige resulterar i att blott en enda grupp är offer: judar och israeler. Att islam och islamism kan utgöra ett hot mot etniska svenskar och svensk kultur dyker inte upp i Hökmarks tankebanor.

Jag skall inte förneka att vi under senare år sett ett tilltagande problem med antisemitism i Sverige, och då syftar jag inte på verbala rallarsvängar som delas ut i kommentarsfältet på Skrivarens blogg under olika ämnen som belyser den sionistiska agendan. Nej, det verkliga problemet är att människor på grund av sin börd och tro förföljs, hotas och attackeras av den enda anledningen att muslimer hatar dem. Och detta problem har skapats genom den svenska invandringspolitiken eftersom riksdag och regering beslutat sig för att föra en politik som lockar hit muslimer mer än andra grupper.

Idag ger muslimer uttryck för förakt mot judar som verkar i sina institutioner i Sverige, t.ex. i synagogor och judiska skolor, eller mot judar som vistas på allmän plats. Vissa av dessa muslimer tillgriper våld. Det går att begripa hur muslimernas logik fungerar, inte minst med tanke på att Israel är så djupt involverad i säkerhetsläget i Nordafrika och Mellersta östern. Men angreppen mot enskilda människor kan aldrig ursäktas.

Problemet med muslimers våld mot judar innebär att möjligheterna till en saklig debatt om Israel och Palestina försvåras, även om utgångsläget alltid varit besvärligt i och med Israels offermentalitet som ibland tar sig bisarra eller tragiska uttryck p.g.a. överkänslighet. Men eftersom svenska politiker – Gunnar Hökmark inkluderad – inte har någon som helst medkänsla för de infödda medborgarna i sitt eget fosterland, så fortsätter politikerna att fylla på med fler invandrare som förespråkar islam som en politisk maktfaktor även i Sverige.

Gunnar Hökmark och hans kollegor borde därför i all ödmjukhet reflektera över vilken grupp som härnäst kommer utstå förakt och hat från den inflyttade islamska sfären i Sverige. En ledtråd kan Hökmark få om han gör som sina partikamrater Ulf Adelsohn med makan Lena, nämligen läser Avpixlat.

Hökmarks ständiga fjäsk för Israel måhända vara gynnsamt för hans politiska karriär, men jag ser inte att svenska folket har nytta av att han för Israels talan i EU-parlamentet istället för svenska folkets.

Hälsar eder Peter Harold
(som dock börjar sin dagliga omvärldsbevakning med ett besök på Fria Tider först av allt)

P.S. Jag ber om ursäkt för att jag varit frånvarande i kommentarsfälten. Jag har läst via mobil, och det är inte lätt att kommentera p.g.a. trilskande tangentfunktion i skärmen. D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Gunnar Hökmark mer oroad för Israels väl och ve än för svenska folkets.

 1. Läsare skriver:

  Hökmark är helt blåst i huvudet, tom mer blåst i huvudet än Måna Muslim. Svårare än så är det inte.
  _______

  Wall Street Journal:

  America’s public schools are a snapshot of a changing America: Since 2014, for the first time in the country’s history, a majority of those in public schools have been students of color.

 2. Sofia skriver:

  Gunnar Hökmark har judisk bakgrund och arbetar endast för judiska intressen och mot andras.
  Han har i lyriska ordalag hyllat den judiska rasen i Judisk Krönika för några år sedan.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, det är därför jag tyckte det är befogat att lyfta fram hans ständiga engagemang för Israel eftersom det framstår som att han är en ”Israel first”-politiker. Och sådana skall vi inte ha i EU-parlamentet av två orsaker; dels är de inte agenter för det israeliska folket, utan agenter för den sionistiska israelhögern som sponsras av likar som Sheldon Adelsohn, och för det andra därför att staten Israels intressen mycket väl kan kollidera med svenska och europeiska folkets intressen.

 3. Björngunnar skriver:

  Det är inte bara Hökmark och det är inte bara sveriges riksdag som är infiltrerat.
  Men likt ett ben angripet av kallbrand så måste den representativa demokratin kapas bort om inte hela folket skall dö.
  Problemet är att det är huvudet som smittats av kallbrand och vad gör man då?
  Direkt demokrati för att bygga ett nytt huvud…
  Finns det någon annan lösning och medans vi funderar sprider sig kallbranden…

 4. läsare skriver:

  Och jag noterar en ganska intressant sak. Så gott som samtliga punkter som Hökmark tar upp, och som gör honom indignerad, handlar om Israel och judar. –PH–
  _________

  Gunnar Hökmark, moderat partisekretare och sedan 2003 riksordförande för Samfundet Sverige-Israel.

  https://www.flashback.org/t518286

 5. Jonas Bangkok skriver:

  Frågan Gunnar Hökmark bode ställa sig är vem som kommer att sakna honom om han lika plötsligt som osannolikt skulle bli träffad av en meteroit och gå upp i rök? Då utesluter jag naturligtvis närmaste familj etc.

  Vem behöver politkern Gunnar Hökmark, vem företräder han? Tror inte ens att saknaden hos Israel-lobbyn skulle bli speciellt långvarig. Han behöver oss (för att roffa åt sig oförskämda summor skattemedel), vi behöver inte honom. Sånt kan vara jobbigt att ta in när man summerar sin livsgärning.

 6. Läsare skriver:

  THE AUSCHWITZ BABY BOOM

  This Baby Was Born in Auschwitz — and Survived

  Sergiusz Scheller, July 30, 2015

  Full story — JUDISK KRÖNIKA

  http://www.tomatobubble.com/id966.html

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s