Kaplan föll på kritik mot Israel?

Bästa läsare!

På min arbetsplats råder nästan samma stämning som på Kungsgatan den 7 maj 1945. Bostadsminister Mehmet Kaplan har fått sparken. Eller som det officiellt heter: ” – Han skall fortsätta sitt politiska engagemang utanför regeringen…

Eftersom jag är väldigt cynisk så föreställde jag mig att karln trots allt får fortsätta som minister. Toleransnivån för miljöpartister är ovanligt hög i Sverige. Visst har jag anat att vi skulle få se ett undantag till regeln att miljöpartister kan få vara hur tokiga som helst, men att Stefan Löfvén skulle braka ihop för den här pressen – det såg jag inte. Mitt tips hade varit att även han skulle ha gömt sig tills stormen dragit över (precis som Frigolit och Remsömn gjort över helgen).

Men det finns en annan logik och verklighet nu när Sveriges samlade journalistkår använt en hel vecka till att granska arkiven hos Avpixlat, Fria Tider, Nyheter Idag, Exponerat och de andra alternativa medierna för att kunna ”avslöja” bostadsministern. Antingen skulle Mehmet Kaplan ha fått avgå. Eller också skulle Miljöpartiet ha fått lämna regeringen. Det senare hade nog varit detsamma som ett totalt underkännande av Stefan Löfvéns ledarskap.

Nå, vad har fått lasset att stjälpa? Har mediernas senkomna uppmärksamhet kring Mehmet Kaplans umgänge med islamister och andra extremister varit dropparna som fått bägaren med arsenikförgiftat vatten att rinna över?

Nej, tydligen inte alls. Det som gör Mehmet Kaplan omöjlig i regeringen är att han som Gaza-aktivist år 2009 skall ha jämfört Israels hantering av palestinier med nazisternas dito av judar i Tyskland under Hitler-epoken. [LÄNK] Att Mehmet Kaplan agerar som den islamistiska femtekollin. Don’t mention the jews…!

I övrigt var det underhållande att lyssna på statsministerns presskonferens vid lunchtid. Och dråpligt underhållande var även Mehmet Kaplans orerande om att allting var någon annans fel än hans eget till att han slutligen måste avgå. Hela presskonferensen var ett skolexempel på hur makthavare använder pressens uppmärksamhet till att torgföra ett välinövat marknadsföringsbudskap, och noll intresse av att besvara berättigade frågor om hur lite koll Löfvén hade på vilka som han tillsatte som ministrar.

Sålunda har Kaplan-affären bekräftat vad vi alternativa medier och medborgarjournalister hävdat länge: A) Medierna har medvetet skyddat islamisten Mehmet Kaplans verksamhet under lång tid genom att medvetet mörka hans agerande tills han passerat gränsen. B) Att landets ministrar inte tillsätts av statsministern, utan att detta är en intern angelägenhet för partiorganisationerna och de som lobbar mot dem.

Sverige är inte en bananrepublik. Sverige är en babianmonarki.

Nu ser jag fram mot att riksdagens konstitutionsutskott tar och hårdgranskar minister Mehmet Kaplans förehavanden som minister, och undersöker hur mycket av hans arbetstid och regeringens resurser som tagits i anspråk att supportera hans dolda politiska mission för islamister och andra ohederliga figurer.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Kaplan föll på kritik mot Israel?

 1. Sofia skriver:

  BABIANMONARKI var ordet!

 2. Sofia skriver:

  ALLMÄNHETENS INFO = DET OVANFÖR VATTENYTAN

  • Peter Harold skriver:

   En vacker men ack så fysiskt osannolik bild. Det där isberget borde ha lagt sig på sidan… 😉 Men det är helt sant, allmänheten får bara veta ett litet urval av informationen. Och ohyggligt nog försöker politikerna och mediekanalerna begränsa tillgången ytterligare.

 3. Sofia skriver:

  Undrar om affären har underjordiska kopplingar med Angelas kuckeliku med Erdogan?
  NY SMÄDESLÅT kring detta tema:

 4. Det kanske egentligen var rätt oskyldigt? Han kanske bara träffade Ahmed, Mohammed och Mustaffa?

 5. bernys skriver:

  Klart det var uttalandet om judarna som var avgörande här. Turkarna är ju med i NATO. Bästa kompisar med USA. Mottagare av stora flyktingpengar från oss. Det kan inte vara nån nackdel att vara vän med dem. Vi samarbetar ju med NATO, och många vill ha fullt medlemskap tom.

 6. Björngunnar skriver:

  Det var fräckt av kaplanen!
  Tänk om någon kallat atom och brandbombningen av Japan för något som dödade människor men kritiserat den oblodiga kuppen i Ukraina då de av Gud utvalda tog över efter vanstyret i Kiev och de fräcka ryssarna på Krim lät pöbeln folkomrösta hur de ville ha det!

 7. Pingback: Kaplan: ”på köpet” | Jan Millds blogg

 8. Risto Matinen skriver:

  Kan så vara att islamisten Kaplan föll på Israelkritik. För mig räckte det mer än nog att han är islamist.

  Sverige är en antisvensk babiandemokratur….

  • Peter Harold skriver:

   Nej, jag tror att det där med att säga något ont om judar eller Israel straffar sig värre än att heja på IS. Jag menar, se bara den sociala vurmen för att hemvändande IS-krigare skall få ny bostad och ett fint jobb inte renderade i lika stora reaktioner som om någon använder J-ordet.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s