Kitimbwa Sabuni skyller Kaplans avgång på ”vita journalister”.

Bästa läsare!

Jag blev ombedd att ta en titt på en debattartikel av Kitimbwa Sabuni (företrädare för organisationen Muslimska mänskliga rättighetskommittén) som sajten Dagens Samhälle punlicerat. Rubriken är ”Troende muslimer har ingen plats i svensk politik”. Jag tror att många instämmer med Sabuni, om än kanske inte på det sätt som han tänker sig…

Artikeln tar sin utgångspunkt i bostadsminister Mehmet Kaplans avgång i veckan. Kitimbwa Sabuni  skriver:

Indignerade vita journalister nöjde sig inte med att Kaplan lämnade sitt uppdrag under presskonferensen häromdagen, utan han skulle dessutom knäböja inför deras överlägsna moraliska måttstock som avgör vilka historiska paralleller en icke-vit, muslimsk bostadsminister får göra.

Herr Sabuni bortser från den omständigheten att Kaplans avgång är ett extremt undantag i ett samhälle där annars islamister har fri kort hos de granskande medierna. Även politiskt sett behandlas islamister på ett sätt som är uppseendeväckande, bl.a. den omsorg som vissa politiker ansåg skulle ägnas åt hemvändande soldater från Islamska Statens armé, bl.a. att socialförvaltningarna skulle ordna med bostad och arbete/utbildning. Allmänhetens reaktion på denna absurda politik har i gammelmedierna beskrivits som ”hatisk och främlingsfientlig”.

Herr Sabuni glömmer också det massiva fördömande som den s.k. ”järnrörsskandalen” renderade, där en hysterisk Soran Ismail kom i bråk med tre medlemmar från SD som han kallat för ”riksmongon” en sen kväll år 2010, men där Expressen satt på mobilfilm tills partiet kommit in i riksdagen.

Herr Sabuni glömmer också det karaktärsmord som medierna genomförde mot den kristne krönikören Marcus Birro för att han på sitt twitterkontor kritiserade islam, och fick sparken från Expressen för att han uttalade sig om reaktionerna via en podcast som kopplas till Sverigedemokraterna (av medierna). Även hans nästa uppdrag avbröts p.g.a. att han åt lunch tillsammans med två sverigedemokrater.

Vi vet också att ett oräkneligt antal skribenter, tjänstemän, politiker, chaufförer, o.s.v., har fått sina yrkeskarriärer förstörda för att de inte haft ”rätt värdegrund”. Och i detta kommer Kitimbwa Sabuni med sitt prat om att ”vita journalister” försöker tvinga Kaplan ner på knäna.

Herr Sabuni menar att kritiken mot Kaplan för hans middag med turkiska fascister på Turkiska riksförbundet var ”riggad” för att ”diskreditera honom som politiker”. Sanningen är den att utnämningen av Kaplan till minister i sig är värt allt klander, och skall riktas både till Miljöpartiets styrelse, och framför allt till statsminister Löfvén som är högsta ansvarig för sin regering. Till skillnad från ”järnrörsfilmen” har alternativa medier inte suttit och tjuvhållit på något ”diskrediterande material”. Tvärtom. Däremot har ”vita journalister” systematiskt tonat ner alla tillkortakommanden från bostadsministerns sida, och snarare höjt honom oförtjänt till skyarna i värsta sovjetisk propagandastil.

Men den mest absurda jämförelsen kommer herr Sabuni med i höjdpunkten av debattartikel:

Det är också värt att påminna om att vita människor med europeisk kulturbakgrund enbart utgör runt 15 procent av världens befolkning. Resten av oss har en annan historisk och kulturell erfarenhet, och ser på världen med andra ögon.

Sabuni demonstrerar här med all önskvärd tydlighet vad vi har att vänta oss den dagen då världsregeringens normer är allas lag. Vi vita är en minoritet som skall hålla käft, även om vi – än så länge – är en majoritet i vårt eget land. Enligt herr Sabuni skall vi som är födda och uppvuxna med den svenska historien, den svenska kulturen, och alla de erfarenheter vi har av att skapa ett sekulärt och tolerant samhälle, ge vika för den art av människor som ”ser på världen med andra ögon”. Detta är nästan den bokstavliga definitionen av kulturmarxism!

Det gläder mig att herr Sabuni bekräftar att det var bra att Kaplan lämnade regeringen. Sabuni menar att:

Mehmet Kaplan var fram till sin avgång det bästa statsrådet i regeringen för mig.

Detta påstående är så talande. Visserligen anar jag kvalificerat rövslickeri, men om herr Sabuni är ärlig, och om han med sin åsikt även företräder Sveriges troende muslimer, då har vi tagit ett steg i rätt riktning då svenska folket säger nej till att öka islamiseringen av vårt land, och att denna attityd i dess mildaste form smittat av sig på det lättjefyllda patrask som kallar sig för nyhetsjournalister.

Jag uppmanar läsarkretsen att ge akt på alla som ställer sig upp för Mehmet Kaplan. De är fienden till Sveriges intressen, vare sig det gäller införandet av dogmatiska religioner eller ambitionen att landet skall ledas av inkompetenta politker.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Kitimbwa Sabuni skyller Kaplans avgång på ”vita journalister”.

 1. Pingback: Kaplan: ”på köpet” | Jan Millds blogg

 2. Risto Matinen skriver:

  Kitimbwa Sabuni är tydligen enligt kulturmarxistiska Wikipedia:

  Kitimbwa Sabuni, född 16 juni 1977 i Bujumbura, Burundi, uppvuxen i Kungsängen, Stockholm, är en svensk organisationsutvecklare och samhällsdebattör med burundiskt ursprung, känd som talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund (ASR) och Muslimska mänskliga rättighetskommittén (MMRK).[

  Svensk? Hahaha, ingen kan byta folkslag, inte ens negrer! Svenskar är en nordgermansk folkgrupp som man föds till. Det handlar om gener…

  Karln är uppenbarligen en ultrahyperrasist, som hatar oss som föder aset.

  Det är också värt att påminna om att vita människor med europeisk kulturbakgrund enbart utgör runt 15 procent av världens befolkning. Resten av oss har en annan historisk och kulturell erfarenhet, och ser på världen med andra ögon.

  Just det! Därför vill vi inte ha er här, vi vill inte föda upp er här på vår bekostnad! Åk hem, medan ni kan! Ett råd i all välmening till ockupanterna…

  • Om negrerna blir i majoritet kan vi vänta oss samma behandling som vita råkar ut för i Sydafrika och Zimbabwe. Då kommer dom bryta sig in i våra hem och rånmörda oss på dom mest fasansfulla sätt. Barbarin ligger också i negerns gener.

   • Risto Matinen skriver:

    Visst! Det tillåter vi dock inte! Tar inte de antisvenska politikerna på allvar itu med arab- och negerinvasionen, kommer vi vanliga att tvingas börja döda dem inom kort. Både kulturmarxisterna och asylinvällarna…

   • Peter Harold skriver:

    Min gissning – kanske inte särskilt akademiskt underbyggd, men ändå – är att ditt scenario kommer förverkligas långt innan majoritetsförhållandet är uppnått. Och de kommer sannolikt att slakta andra negrer, inklusive eller kanske i synnerhet de som lyckas anpassa sig till den svenska kulturen och de svenska värderingarna.

    • Risto Matinen skriver:

     Förstår inte riktigt vad du menar. Vi behöver inte slakta dem, de slaktar varandra innan?

     I så fall bra, men det tror inte jag kommer hända först. Nu gäller att vi svenskar skaffar vapen. Helst med stor eldkraft.

     Pysslar just nu med att skaffa mig en billig eldkastare…

     • Peter Harold skriver:

      Nej, jag menar att de kommer sätta igång långt innan de kommer i majoritetsställning. Så fortsätt att bygga din eldkastare medan jag övar skytte. Det är aldrig dåligt att ha färdigheter utöver de professionella. 😉

      • Risto Matinen skriver:

       Då är vi överens…

       Jag med min jägarexamen skjuter skallen i närstrid med islamisterna som anfaller oss, och mina gelikar, med min hagelbössa…

    • Anna skriver:

     De som ligger risigast till är deras närmaste genetiskt sett, men som begått synden att vilja bli som västerlandets medborgare. Varför jag vet detta? Jo- för att svenska rasister är precis desamma! Det är den pinsamma mänskliga faktorn som ger svaret på alla de frågorna. Fundamentalister finns i alla läger- oavsett genetik.

     Det krävs ingen intelligens för att fatta detta. Bara erfarenhet. Den erfarenheten hade jag gärna varit utan. Eftersom få överlever i samma sits.

  • Anonym skriver:

   ”Göder” Risto! Inte ”föder”!

 3. Anna skriver:

  Du blev just dissad, säger sonen. Ja, jag blev just det. När kommer jag att sluta bli dissad? Förmodligen aldrig, förmodligen aldri´på ti´n…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s