Båda regeringspartierna härbärgerar islamister, glöm inte det!

Bästa läsare!

Under de sista veckorna har såväl experter som amatörer frågat sig hur Miljöpartiet kunde bli ett sådant starkt fäste för islamister på den politiska scenen i Sverige, och några hypoteser har framförts som är ganska trovärdiga.

För min del röstar jag på teorin om att miljöpartisterna lider av det förutsättningslösa godhetsknarkandet, där politiska analfabeter vill väl men fattar inte vare sig hur eller vilka konsekvenser deras handlande får. Ja, förrän det smäller till i kaklet och den Södermalmska bostadsföreningen hittar tiggarbajs i buskarna bakom lekparken eller inser att det inte kommer gå att sola sig i bikini vid gräsplanen nedanför Tantolunden om Sverige får shariapoliser.

Att ”vem som helst” släpps in och kan bli miljöpartistisk politiker tycker jag ändå har en viss charm.

Det här med att ”head-hunta” som de flesta andra partierna gör innebär att den olyckliga risken för konformitet blir förhöjd. Jag måste säga att många karismatiska politiker har fått oförtjänt dåligt rykte, som t.ex. moderaten Ewa Bergqvist i Kolbäck. Eller den finlandssvenske folkpartisocialdemokraten Jörn Donner. Vare sig man vill rösta på dem eller ej så är det bra att det dyker upp någon som kan provocera fram nya tankemönster. Kruxet är väl bara att både väljare och journalister har svårt att tänka utanför boxen, varför de head-huntade politikerna premieras i första hand.

Många kritiker av det politiska livet klagar på att intressespannet är kort. Jag själv fruktade att uppmärksamheten kring Mehmet Kaplan skulle vara så begränsat att han skulle få tid att rida ut ur stormen. Till min stora glädje fick han avgå. Men det är viktigt att inte stoppa upp och dricka sig aspackad på champagne för att fira segern och somna om. Ty en avgående politiker är som en snorig näsduk; statsministern kastar den i papperskorgen, men det finns mer snor i näsan. Jag är rädd för att många dansar omkring papperskorgen i ett raglande champagnerus och tror att kampen är vunnen. Men det är nu det är dags att glömma Mehmet Kaplan och titta på resten av snorkråkorna i regeringens högförda näsa.

Glöm inte att det aldrig var Mehmet Kaplans uttalade åsikter och hans belagda umgängeskrets som officiellt beseglade hans öde. Hans avgång berodde på en ”samlad bedömning”, där ”medial uppmärksamhet” angavs som tongivande orsak; alltså inte att hans kopplingar till den pan-turkiska rörelsen i sig är så komprometterande att andra muslimska politiker skall avhålla sig från denna agenda om de är rädda om karriären.

Jämte Mehmet föll även en annan miljöpartistisk muslim som inte vill ta kvinnor i hand, och det är ju glädjande att denne försvann innan någon större skada hann uppstå. Det var f.ö. med denne som många frågade sig den berättigade frågan om varför (MP) blivit Muslim-Partiet n:o 1. Och jag svarar med motfrågan: Är det sant? Hur är det med socialdemokraterna?

För några år sedan gjorde den socialdemokratiska politikern Carina Hägg ett kritiskt uttalande mot partikollegan Omar Mustafa som samarbetade med socialdemokraterna för att föra in fler muslimer i den svenska politiken. Det visade sig att samarbetet var i högsta grad organiserat, och som vi vet var syftet med samarbetet att få fler väljare till partiet. Carina Hägg pekades ut som islamofob och sparkades.

Omar Mustafa gjorde en kort sejour i sossarnas partistyrelse innan det framkom att han haft samröre med antisemiter. Vilket än en gång bekräftar min teori om att man sitter ganska säkert i sadeln som islamist så länge man inte säger något ilsket om eskimåer och deras land…

Samma sak gällde den socialdemokratiska landstingspolitikern Omar Omeirat som i affekt skrev ”Jävla eskimå-svin” på sin Facebook-sida. Hade han skrivit ”Jävla SD-svin” eller ”Jävla moderat-svin” hade han fått 200 likes. Hade han skrivit ”Jävla svenne-svin” hade han kanske fått jobb hos Sveriges radio. Vem vet? Jag vet bara att man inte jiddrar med Zohans folk.

Sedan finns det dessa icke-muslimer i partiet som till varje pris anser att det är deras högsta plikt i livet att försvara och företräda muslimer och islamister.

I det senare fallet finns en humoristisk anekdot om en socialdemokratisk nämndordförande vid namn Andreas Konstantinides som tystade en SD-politiker som sagt att islamister attackerat Word Trade Center i New York den 11 september 2001. Ordförande Konstantinides tillrättavisade SD-politikern med orden att det var mer lämpligt att använda begreppet ”extremistiska islamister”. Vilket är ganska parodiskt eftersom en nämndordförande i landets tredje största kommun inte vet att det är politiskt kutym att göra skillnad på muslimer versus islamister. När politikerna inte kan hålla isär så enkla begrepp, varför skall vi då kunna förvänta oss att de ens förstår vad begreppen innebär?

Här kommer vi till pudelns kärna. Miljöpartiets ledning vet inte mycket om vare sig islam eller islamism. Samma sak med (S). Allt handlar om röstoptimering.

Utan ett uns av kritiskt tänkande släpper man in islamister som presenterar sig som muslimer. Och vari ligger den akademiska skillnaden mellan en muslim och en islamist? Den IS-terrorist som skär halsen av sina kristna och judiska offer och sina egna är onekligen en islamist. Men vad är då den muslim som hyllar de nämnda terroristernas handlingar? Terroristsympatisör? Och vad är den politiker som vill förse hemvändande IS-soldater med bostad och jobb? Också en terroristsympatisör?

Och värst av allt är att detta är inte något som enbart gäller för (S) och (MP), utan torde vara representativt för de flesta riksdagspartier, måhända med ett blygsamt undantag av (SD) – som dock hyser en stark förkärlek till eskimåer och deras förlovade land.

Huruvida vi skall glädjas åt uppvaknandet kring islam i svensk politik – eller befara att det som pågår nu är en strategisk reträtt, och att vi snart via medierna och partikanslierna kommer få en ny våg av ”sekulära” muslimer, ”moderata” muslimer, eller kanske till och med ”icke-extremistiska islamister” – återstår att se. Islamfrågan i Sverige är inte på lång väg när löst.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Båda regeringspartierna härbärgerar islamister, glöm inte det!

 1. Anna skriver:

  Jag ser att din adolescens från bloggen gett frukt; Peter. Dina fötter har landat på jorden. Välkommen åter! Det är när eftertanken kommit som förnuftet talar. Jag får hoppas att din insikt smittar av sig! Kram på dig /er!

 2. Pingback: Kaplan: ”på köpet” | Jan Millds blogg

 3. Anna skriver:

  Jag tycker att det är dags att skapa ett riktigt mupp-parti. Apropå pingen…

 4. Björngunnar skriver:

  Jag har här en video från landet västerifrån som styrs av grönlänningar!

  Det är en mycket bra video som rekommenderas o det handlar om dräglande grönländska hundar!

 5. Sofia skriver:

  GUD bevare Peter Harold så han må ha hälsa och klart förstånd –
  så han kan fortsätta sprida sanningens ord!

 6. Björngunnar skriver:

  Jag, motvalsgubbe, tycker det är bättre med Islamister än sk. demokrater.
  Bäst vore ingen utlänsk inblandning överhuvudtaget.
  Men för folk som kommer hit borde gälla semit som semit samma skit.
  Värre är alla svenska politiker som sänker landet.
  Kaplan är förresten ett semitiskt namn så islam är knappast inblandat, antisemitismen är nog bara ett spel för gallerierna i hans fall, han är en grönlänning i själen.
  Men de är sluga grönlänningarna!
  Pling pling…

  • Peter Harold skriver:

   Ja, hans namn har fått mig att grubbla många gånger. Men jag dömer folk hellre efter gärning än efter namn. Och i Kaplans fall har hann varit en osedvanligt värdelös bostadsminister. Å andra sidan fattar jag inte varför vi ens har ett sådant ministerium. Själva konceptet med att regeringen bestämmer hur folk skall bygga och bo borgar ju för att det går åt fanders.

   • Björngunnar skriver:

    Bostadsministeriet har till uppgift att få folk att flytta in i en storstad.
    I Sovjetunionen så var det förbjudet att renovera hus på landsbyggden.
    En kompis till mig avser att göra undantagsstuga av en bagastuga och kommunens pappersarbete för denna minimala byggnad kostar honom 50.000 kr.
    Islamhetsen kommer från innuiterna och så stämmer namnet plötsligt.
    Har han inte gjort ett bra arbete?

   • Anna skriver:

    Ja, han rådde ju mig att ta korttidskontrakt att bo på- tills jag hade fått tillräckligt lång tid i bostadskön… Hamnade ju på noll år vid min dåliga flytt till förorten…

    Jag svarade att jag borde ju ha bott på en lika bra adress som han själv som uppuxen i stan och i det här landet. Och varför hade jag inte det och var bodde han själv?

    Och så frågade jag om han själv hade velat flytta runt på korttidskontrakt när du hade ett ettårigt barn. Och så frågade jag vad han tycker om att svenska medborgare står utan bostad eller för liten bostad, medans alla styrande i bostadsfrågor, alla är invandrare som flyttat till landet i vuxen ålder.

    Han hade ingen kommentar till mina frågor.

   • Anna skriver:

    Håller med dig! Bränn människan på BÅL! Utan smärtlindring!

   • Björngunnar skriver:


    Åt fanders!

 7. Björngunnar skriver:

  Till o med hundar begriper bättre än politiker!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s