Ständigt denna staten…. (Vi äger inga hem i vårt land)

sb thai hus
”Mitt hem är min borg”. Gäller inte i Sverige, men kanske i annat land? Ett hus
av detta slag skulle nog få våra byggnormsfixerade politiker att storkna.

Bästa läsare!

Definiera begreppet ”äganderätt” i ditt huvud. Visst är det så enkelt att om någonting tillhör dig – och du har kontroll över föremålet – så äger du det?

Wikipedia hjälper till med en mer formell beskrivning: ”Äganderätt är en idé om ett materiellt rättighetsanspråk, där ägaren besitter kontrollmakt över en individuellt bestämd materiell sak, en egendom, med vissa befogenheter. Äganderätten är den mest grundläggande och långtgående juridiska rättsidén till ett fysiskt föremål.”

Lyssna till Wikipedias formulering igen: ” – Äganderätt är en idé…”. Och så känns det när man blickar ut över de föremål som man betraktar som sin egendom. Äganderätt är en akademisk utopi!!!

I verkligheten – alltså ljusår från filosofernas arbetsrum på universiteten – så äger vi inte vår egendom. I vart fall inte i Sverige. Ägaren av en egendom har inte självständig kontrollmakt, utan finner nästan oavbrutet att det är någon annan (en politiker eller myndighetsperson) som definierar ägarens inskränkta makt. Och har man inte kontrollmakt över sin egendom, då kan man inte kalla sig heller för ägare, inte sant?!!

Låt oss börja med ditt hem. Huset du bor i har byggts efter ett godkännande av statens institutioner (i detta fall den kommunala byggnämnden, dess politiker och tjänstemän). Vill du ha ett cylinderformat hus? Eller vill du bo i en pyramidformad byggnad? Vill du att den skall vara grön? Vill du bygga ditt hem i Lego eller trä? Sorry, inget av detta bestämmer du. Det gör staten.

Du vaknar upp. Du är törstig. Du öppnar ditt kylskåp. Kylskåpet är energideklarerat enligt påbud från staten. Mjölken du dricker är pastöriserad enligt påbud från staten. Staten har satt sitt revirtecken vad du än rör vid.

Du känner dig lite småhungrig så här på morgonkvisten. Och du känner dig rebellisk, nästan rent av anarkistisk. Du går ut i ditt trädgårdsland för att plocka upp en av dina hemmaodlade morötter och drar upp den. Förnöjt tänker du att dina morötter kommer staten i alla fall inte åt. Ha, tji fick du! Morotsfröna är certifierade i enlighet med statliga direktiv, och frötillverkaren betalar licens för detta.

Suck.

Jag satt och läste en artikel om fjolårets proposition till plan- och bygglag. Vissa formuleringar får mig att fundera på om vi lever i någon slags diktatur. På sajten byggahus.se kan man läsa bl.a. följande rader:

Regeringen föreslår att du får göra en tillbyggnad på 15 kvm utan bygglov.  15 kvm avser bruttoarean, dvs byggnadens yttermått. Om tillbyggnaden ska göras i två plan kan den bara täcka hälften så stor markyta. Höjden på tillbyggnaden får inte överskrida tacknockshöjden på bostadshuset

Jag kan riktigt föreställa mig de lömska utredarna och de sadistiska politikerna satt här och beredde förslaget: ” – Vi kanske inte kan lägga hinder iväg för folk med enplansvillor, men om vi förbjuder ägare till tvåplansvillor att bygga mer än löjligt små tillbyggnader kommer de tvingas att ändå söka bygglov som vi bara beviljar dem på nåder, muahahaha…!

I takt med att jag börjar betrakta världen ur ett anarko-kapitalistiskt perspektiv så ser jag allt mer av statligt förmynderi varthelst jag vänder min blick.

Varför måste staten vara den som godkänner folks önskemål? Kan det inte göras på annat sätt?

Ja, faktiskt. Skall vi se helt krasst på det hela så drabbas inte staten av någonting ont ifall jag väljer att bygga ut två våningar med 2 x 15 kvm, eller mer än 1 x 15 kvm. Den enda som kan lida något av detta är möjligtvis min granne. Byggnadsnämndens ledamöter bör inte ha besvär över att mitt eventuella hus växer på bredden, såvida inte någon av dem är just min granne. Men av någon anledning har staten bestämt att jag och mina grannar inte kan komma överens om hur vi skall bygga på gatan där vi bor, utan det är staten som skall bestämma.

Ständigt denna staten!

Låt mig ta ytterligare ett exempel på statens klåfingrighet:

Regeringen föreslår att du ska få bygga två takkupor utan bygglov, så länge det inte innebär ingrepp i den bärande konstruktionen.  Max antal kupor per hus är två, dvs har du redan en takkupa får du bygga en till utan att bygglov.

Seriöst? Vad lever vi i för slags krissituation att staten måste ransonera antalet takkupor? Är staten rädd för att vi förkupar oss med hejdlös konsumtion av takkupor om inte detta förhindras med bygglov..?

Om jag inte har makt att själv bestämma över hur många takkupor jag vill bygga på mitt drömhus, då uppfyller jag faktiskt inte det grundläggande kriteriet enligt ”idén” om äganderätt. Då äger jag inte min egendom – fastän jag betalar för den.

När man ser på saken ur detta perspektiv inser man hur moraliskt fel det är med staten som samhällsstyrande organ. Staten berövar oss äganderätten till vår egendom. Och gör att vi inte längre fungerar på ett mellanmänskligt plan utan politiska direktiv.

Detta är egentligen helt förfärligt, om man tänker efter…!

Hälsar eder Peter Harold

Stulen bild från Staten Ovänner.

sb statens ovänner

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Filosofi, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

103 kommentarer till Ständigt denna staten…. (Vi äger inga hem i vårt land)

 1. pllay skriver:

  Då ska du veta hur det känns att få huset utmätt för fiktiva skatteskulder. Skatter som ännu inte fastställts i rätten och som endast utgör några få procent av husets värde.

  • Risto Matinen skriver:

   Vad har du råkar ut för då? Gissningsvis av en kvinnlig kronfogde som hatar män! Har själv råkat ut för en sådan hagga, som fräckt nog hade satt upp antimanliga hatdeviser på väggen i sitt tjänsterum…

 2. Risto Matinen skriver:

  Håller med, som vanligt. Dock handlar det om makt! Staten vill bestämma över oss, ända ner till detaljer. På Frihetsportalen har Mats länge skrivit om funktionssocialismen, är ungefär som fascism. Du är formellt ägare, men tvingas agera efter statens pipa och kan när som helst beskattas till döds eller tvingas på annat vis…

  Förr höll företag emot. Vägrade lägga sig platt inför myndighetspersoner. Så var det på 70-talet och en bit framåt. Har jobbat som konsult åt storföretag, som valt att lägga sig platt. Har fått ta bort formuleringar som länsstyrelsebyråkrater kunnat uppfatta som kritik av dem. När jag klagar till min uppdragsgivare om det farliga pudelbeteendet säger de att försening av projekten kan kosta minst tiotals miljoner och statsbyråkraterna kan lätt åstadkomma det, vilket är deras vapen mot företagsamheten i landet. Om dessa maktkåta förstod att deras välstånd beror på företagsamhet, kanske de kunde låta bli att förstöra?

  När det gäller Attefallshus (25 m2) och linkande, handlar det förmodligen främst om att de vill att vi fastighetsägare ska betala och så att våra barn har någonstans att bo. Invällarhorderna har företräde till alla hyresrätter.

  Ut med packet! Tvärstopp för invällning! Starta massutvisningar!

 3. judaspainkiller skriver:

  Rökrutepolitiker, tjänstemän som inte kan hantverket, en tredje statsmakt som inte ser skillnad på Lenin och jultomten!
  Med tanke på deras utgångspunkt har vi fått allt vad de förmår.
  Nu hoppar jag på vilket tåg som helst som är vändbart.

 4. Anna skriver:

  Vi äger inga hem, förutom de som redan betalt för husen eller som ärvt de. Kul för de!

  Ibland de som äger sina hem är de som tjänat multum, förutom de som jag känner som ärvt sina hus. De som tjänat multum har gjort det tack vare flyktingbusinessen.

  Ja, vad ska man säga? Ålands bönder- vad hände med de? De har väl också lagt sig platta inför EU: s direktiv?

  Min enda styrka just nu- är att jag inte har någon styrka. Hade jag haft det hade jag varit nedplattad.

 5. Sofia skriver:

  Det är bara romerna som gör som de vill;
  lägret i Högdalen, Stockholm 2014:

  • Risto Matinen skriver:

   Zigenarpacket gör som de vill, när antisvenska staten inte gör något att tala om, emot dem. De är som kommunister/sionister: Stjäl det de kan och pissar på egendomsägare.

   Själv har jag god lust att slå ihjäl zigenartiggarna, men hämmar mig…

   • Zigenare går inte att vräka ens om dom ockuperar mark eller fastighet olagligt. Det kan ta 1-2 år eller längre. Än svensk däremot blir vräkt på utsatt tid även om vederbörande har besittningsrätt eller borde ha rätt till det. Sinnessjukt är bara förnamnet. Man borde kanske göra som Lars Vilks. Bygga var man vill när man vill. När staten kommer så säger man bara att det är ett konstverk. Har för mig att Nimis och Arx är svartbyggen – fortfarande.

    • Anna skriver:

     Om jag haft alla pengar i världen hade jag banne mig gjort det! Bara för att jag KUNDE!

     • Det var en man i Wales som byggde ett hobbithus åt sig och sin familj. Det kostade omkring femtusen pund. Han var inte arkitekt eller hade erfarenhet av att bygga. Han var väl tvungen att ta hjälp när det gällde vvs och el men annars gjorde han allt själv. Här hade det aldrig gått att genomföra. Staten hade sagt NEJ redan på planeringsstadiet. Sedan är det ju alla byråkratiska regler och paragrafer som hade fått notan att landa på 50 miljoner – minst. Sedan när det varit klart hade statens inspektörer kommit och anmärkt på ditten och datten. Man hade fått ta bort i stort sett allt. Det hade börjat med ett hobbithus och slutat med ett attéfallhus för 50 miljoner.

      http://www.simondale.net/hobbit.htm

      • Björngunnar skriver:

       I skogen söder om Lövstabruk bor en pensionär.
       Han hade hästar men dem tog kommunen ifrån honom, själv fick han bo kvar i ladugården.
       Han byggde några baracker i skogen men nu har kommunen kommit på att han inte har bygglov, antagligen någon tjallare som varit i farten så nu måste byggnaderna bort.
       Det finns ingen plats för udda människor i Sverige om de inte är invandrade, då går det bra.

      • Anna skriver:

       Shit, vilken DRÖM! Har alltid när jag sett på sagan om ringen, tänkt att det vore en sånt härligt hus att bo i, om det bara var byggt så där mitt i naturen. Då hade det funnits härlig luft i huset trots det låga taket.

       • Björngunnar skriver:

        Jag skrev ett svar men det hamnade långt ner !
        När jag ändå är igång.
        Vad sägs om att bo under vatten i en undervattensbåt?

        • Anna skriver:

         Jag kanske inte borde avslöja min värsta mardröm. Men det är mycket jag inte borde ha gjort redan, så lägger detta på högen av onödigt vetande. Eller på högen av nödvändigt ovetande hur man än väljer att se på saken… Jag skulle aldrig i livet vilja vara under vatten, än mindre sova under vatten. Jag har en farbror som jobbat länge på oljeplattform och skulle ha fått följa med när jag var mindre. Som ett litet studiebesök för att redovisa i skolan. Men jag fick panik och följde inte med. Jag är extremt rädd för både höjder och undervattensaktiviteter. Jag fick panik bara jag vistades för nära solen i Thailand. Så nej, jag skulle inte vilja bo under vatten. Hade jag säkert velat göra om jag vore fisk. Eller sjöjungfru?

         • Björngunnar skriver:

          Det var konstitt!
          Med mig är det tvärtom, nere på marken blir jag nervös, det hjälper att klättra upp i en mastkran, gärna på utsidan, eller att gå upp i ett gammalt utsiktstorn med ruttna steg, och just när ett steg ger vika och foten flyttas till ett annat så går nervositeten bort.
          I ett flygplan går också bra, ju mindre desto bättre, men helst ett obesiktigat och i okänt skick.
          Minns en gång på Ålands hav när jag i hård storm med vatten till knäna i segelbåten som var ytterst nära att gå på några klippor och helt lungt konstaterade att det här var detta livet.
          Så vem är det mest fel på?
          Råkar jag däremot ut för byråkratjävjar försvinner lugnet i ett huj!

          • Peter Harold skriver:

           Sicken tur att jag inte är din försäkringsagent, he he!

          • Björngunnar skriver:

           I science of survival beskriver Hubbard sin tonscala.
           Var befinner sig de som vill vara sin egen, anarkokapitalisterna?
           Nazisterna befinner sig på 2,0.
           Själv pendlar jag nog lite hit o dit men det kunde vara bättre.
           Skalan går från 40+ till 40 minus.
           Jag lyckades inte klistra in den men sök på tonescale.

         • Peter Harold skriver:

          Tur att du stannade i land. Att vara upp i torn eller oljeplattformar kan blir förvirrande eftersom perspektivet känns så ovant.

      • Peter Harold skriver:

       Jag och kärestan skulle titta på ett liknande hus på vägen mot Bordeaux, men vi hann inte. Skulle kunna tänka mig att ha trädgården en våning ovanför… 😉

 6. Risto Matinen skriver:

  Förresten, en fråga som egentligen inte hör hit. Igår försökte jag kommentera på Anthropocene, Lars Berns tramsiga namn på hans hemsida. Skrev inget elakt, utan framförde bara några synpunkter. Inget hände, annat än att hemsidan laddades om, som man kan råka ut för om man blivit avstängd.

  Minns inte att jag försökt posta något där tidigare. Försökte igen idag, men en än mildare ton, men samma sak. Vad kan orsaken vara månntro?

  • Försökte också för några dagar sedan med samma mystiska resultat. Har ingen aning om vad det beror på. Normalt borde det ju komma något meddelande om att inlägget väntar på att bli modererat men inget sådant hände. Det bara försvann in i skymningszonen eller Bermudez-triangeln.

   • Risto Matinen skriver:

    Skönt att veta att jag inte är ensam om detta. Blev nästan paranojig…

    • Läsare skriver:

     Hamnade antagligen i spamkorgen. Då syns inget: Väntar på moderation eller liknande.

     Du kan välja mellan olika inställningar för kommentarer när du har en blogg. Själv har jag ett judefilter på mina bloggar.

     Jag tillåter INTE judar att skriva kommentarer på mina blogga. Jädrar vad arga de blir de förhudslösa 😆

     En inställning är att alla kommentarer måste godkännas av bloggägaren. En annan inställning är att de som har en godkänd kommentar kan posta allt de vill och allt syns med en gång. Har den inställningen själv.

     Sedan finns det en tredje inställning, vem som helst kan posta vad som helst utan någon som helst förgranskning. Peter H har den inställningen.

     • Anna skriver:

      Hehe. Utan den inställningen som Peter har här, hade jag inte skrivit här… Den som jiddrar med mig jiddrar med sig själv. Jag är långt borta. Vad heter din blogg då, läsare? Hehehe… Jag är ingen jude men kanske vill skriva något?

  • Sofia skriver:

   Lars Bern granskar kommentarer först innan han publicerar. Det gjorde han även på sin förra blogg.

   • Risto Matinen skriver:

    I så fall, hur länge granskar han dem? I mitt fall har det gått nästan ett dygn. Man kan dock se på tidsstämplarna att han inte alls granskar alla. Kommentarerna flödar in utan hans inverkan tyder det mesta på…

    Skulle han inte få göra annat än det?

  • Björngunnar skriver:

   Jag har haft samma problem!
   Men jag läste din kommentar och om 1500 talet.
   Man kan alltid läsa på aviseringen via mail, men nu verkar det fungera igen.
   Bern har inte tagit bort något som jag skrevit.

  • Risto Matinen skriver:

   Hur som helst, så här skrev jag på L Berns blogg:

   Har läst denna blogg länge, men aldrig kommenterat, eftersom jag inte ansett min röst behövdes.

   Har noterat att Lars Bern ”radikaliserats” avsevärt på ganska kort tid. En transformation jag gjorde redan för fyra-fem år sedan.

   Vad göra inom kort? Tja, beväpna dig är mitt korta svar. Är du ung nog sök och genomför bakvända akronymen textGMU och sök dig vidare till hemvärnet.

   Invällarna måste ut eller dö, om vi ska överleva. Valet är enkelt för den som inte är självmordsbenägen.

   Hur ska det gå till utan hundratusentals svenskars död, uppsatta på kulturmarxisternas offeraltare?

   För den som undrar över min pseudonym, så är det mitt finska alter ego, men jag är pursvensk, vi som inte finns ens enligt SD. Mina anor i landet sträcker sig minst till 15-hundratalets början…

   Har ovan bytt ut två ord för att göra min sak tydligare. Vad kunde han haka upp sig på i denna text? Kan det vara: ”Invällarna måste ut eller dö, om vi ska överleva.

   Oavsett vad, så verkar Lars Bern vara en del av problemet…

  • Björngunnar skriver:

   Om man skulle bygga sig ett hus inne i ett berg som trollen gör…
   Behöver man bygglov då även om man är ett troll?
   Och om byggnadsnämnden kommer på detta förfarande, hur river man ett berg?
   Det var ju ett par gubbar på LKAB som fick sparken för de hade gjort ett rum nere i berget där de kunde ligga o knoppa på arbetstid.

   • Jag tyckte faktiskt den incidenten var ganska lustig. Hade lätt kunnat vara med på något sådant när jag var yngre. Är ju så mycket skönare att sova än att ha ett sketatrökigt jobb. Så jag kan faktiskt förstå dom där gubbarna.

 7. Sofia skriver:

  DAGENS NYHET – RÄTT KUL FAKTISKT!
  1/ Saudi Arabien hotar att knäcka USA´s ekonomi genom att sälja mängder av vissa värdepapper.
  2/ USA funderar på att offentliggöra en utredning som visar att Saudi Arabien finansierade och stödde 9/11-attacken.
  Ta fram popcornpåsen och sätt er på läktaren! Nu blir det en spännande match!

  • Björngunnar skriver:

   Men!
   Usa är ett sjunkande skepp och saudierna tillhör ju dem som får ljuga fritt om det gynnar deras religion.

  • Läsare skriver:

   Lars Adelskogh demolerar judetidningen Dagens Nyheters sionistiska propaganda

   https://www.flashback.org/t2621825

   Trådstartaren, TS är Folklorist och han tillhör de topp fem om juden på svenska. Otroligt beläst. Läs allt du kan komma över av honom.

   Jag är inte lättimponerad, men Mike King är ett geni. Allting är obligatorisk läsning. Rubbet. Här är det inget bullshit eller rundsnack. Pang på rödbetan och sedan kick-downar han. Läs och förstå det han skriver och du kommer att spara en massa tid på egna undersökning.

   WHAT’S BEHIND THE ”SAUDIS DID 9/11” LIE?

   http://www.tomatobubble.com/id995.html

   • Anna skriver:

    ”Pang på rödbetan” var mitt motto på nätdejtingen som 27-åring. Gick inget vidare. Killar är mesiga som tjejer. Ska hålla på med massa förspel… Hehe. Bra motto det där!

   • Har hört ett par intervjuer på senare tid där han tar ner ikonen och ”krigshjälten” Churchill som han kallar ett monster och hans familj en freak show. En av dem finns gratis på Red Ice, åtminstone den första timmen. Jag har säkert i nåt par år förstått att han inte var så bra som vi har blivit itutade under vår uppväxt. Men det var banne mig värre än vad jag hade kunnat föreställa mig.

   • Peter Harold skriver:

    Lars Adelskogh har helt rätt. Och Ron Paul tog faktiskt upp detta för några år sedan om hur citatet misstolkades av kongressmän för att hetsa fram krig mot Iran.

 8. Ulla Wickman skriver:

  I Sverige gör vi allt via ombud. Maja får t.ex. inte själv lägga sin röst i valurnan. Det är något som till och med folk i diktaturer får göra.

  • Risto Matinen skriver:

   Jaså? Har alltid lagt min blankröst själv i valurnan…

   • Ulla Wickman skriver:

    I så fall har du inte röstat i Sverige. Så här står det (och så har det alltid gått till när jag röstat): Därefter går väljaren fram till röstmottagarna och lämnar fram valkuvertet eller valkuverten. Numera måste varje väljare visa id-handling (om man inte är känd av röstmottagaren) eller låta någon annan intyga identiteten.
    Samtidigt som röstmottagarna prickar av väljaren i röstlängden lägger de ner valkuverten i valurnorna. Det finns en valurna för varje val.

 9. Björngunnar skriver:

  Jag tycker det skall tas hårdare tag mot folk som bygger fula hus!
  Det finns gränser för vad man bör få exponera.
  Bor man så avsides att ingen kan se ens hus kan detta hus godkännas, eljest inte.
  Jag vill tipsa om en annons på Blocket: Sjöklintsvägen 2, Nynäshamn http://www.blocket.se/vi/66621707.htm
  Det där huset på bilden i Peters artikel är ju riktigt snyggt!
  Husen var bättre förr!
  http://skonahem.com/inspirerande-hem/bo-standsmassigt-23-slott-och-herresaten-till-salu/

  • Peter Harold skriver:

   Ahhhh! Högfors herrgård! Jag som åkte förbi där i helgen! Jag borde ha lagt ett bud. Saknar dock minst 6½ mille… Orresta gård var också i min smak, men nej till golfbana.

 10. Björngunnar skriver:

  I Tävlingen sveriges fulaste hus, här är mitt bidrag!
  Jag vill tipsa om en annons på Blocket: Elviras Stig 7, Norrtälje http://www.blocket.se/vi/61213421.htm

 11. Sofia skriver:

  F.D. BOSTADSMINISTER –
  invandraren som är en större bit snigeldynamit:

 12. Sofia skriver:

  När det gäller dekoration av byggnader så älskar jag organisk stil.

  Antoni Gaudi´ har mycket mer än det – katalansk kultur och katolsk mystik (Rosenkrans);

 13. Björngunnar skriver:

  Ett cylindriskt hus har jag funderat på.
  Ett som roterar och som omges av ett halvt varv isolering så att på natten vrider man in huset, fönsterhalvan, så man slipper värmeförluster.

  • Björngunnar skriver:

   Huset på bilden finns i Kazakstan och har en inbyggd tall .

  • Peter Harold skriver:

   Snyggt, men olämpligt för mig eftersom jag lallar omkring i kalsongerna väldigt ofta här hemma. Lugn! Jag har byxor på mig just nu medan jag skriver detta så att ingen skall ta anstöt..!

 14. Björngunnar skriver:

  Ett hus som roterar horisontellt

 15. Björngunnar skriver:


  Bygg ditt hus i en gammal silo!

 16. Sofia skriver:

  Sebastian Herold: AUSSTEIGER

 17. Björngunnar skriver:

  Die individulasierung is schlecht…
  Det var roligare förr!
  Ausstieger, vad heter det på svenska?
  Avhoppare?

  • Sofia skriver:

   Aussteiger = Avhoppare (från det normala samhällslivet)

   Om man låter Sebastian Herolds filmer stå på, kommer flera intressanta exempel.

 18. Sofia skriver:

  Efter att ha deklarerat är jag urarg på staten –
  inte för att behöva betala skatt utan för vad pengarna används till!

  http://www.mises.se/2016/03/15/dikt-tacka-vet-jag-staten/

   • Sofia skriver:

    Det blir ännu mer selektiv övervakning.

    • Björngunnar skriver:

     Vi äger inte våra hem och vi äger inget rättssystem i detta förlorade land.
     Vad värre är , vi äger inte rätten till att ha våra själar ifred.
     Det pågår en terror som till stora delar är av ekonomisk karaktär.
     Jag lånade ut min bil och efter ett tag kom 11 kronor i trängselavgift.
     Efter ytterligare en tid kom en straffavgift för att jag inte betalat något som jag inte anser mig ha att göra med på 500 kronor.
     Summa skatt för vad någon annan gjort 511 kronor.
     Naturligtvis betalar jag inte!
     TRAFIKSTYRELSEN är en av sovjetsystemets terrorsystem.
     Det finns många departement i detta system, sanningsministeriet administreras dock av människor av utländsk härkomst.
     Hurraaa!

     • Anna skriver:

      Kolla vilka som äger rätten , givetvis utnämnda av svenska staten- att bestämma över hyresbeståndet! Tänk att svenska staten anställt/ anlitat- med hjälp av svenska skattepengar, dessa människors ”expertis” för att råda över hyreslägenheterna. Och alla dvs 100% av tjänstemännen på beslutsfattande positioner är alla 100% invandrare i första generationen!

      Varför? I brist på inhemsk expertis? Kanske rent av för att den inhemska personalen skulle ha haft ”för mycket” empati för sitt egna folk? När hyresrätterna blivit öronmärkta åt alla andra förutom åt den inhemska befolkningen är det bäst, för husfridens skull- att man låter de luttrade bödlarna ta över yxan. !

     • Peter Harold skriver:

      Japp, så är det. Staten har musklerna för att driva in exakt så mycket pengar de vill ha av dig.

   • Peter Harold skriver:

    Jag ögnade genom detta väldigt snabbt, och ser allt stöd till staten som moraliskt klandervärt. Tack för att du påminde mig ännu en gång varför jag blev anarko-kapitalist. Sossarna är ett hemskt parti!

 19. Anna skriver:

  T A C K för alla bilder på underbara alternativa hus! Härligt att se!

 20. Sofia skriver:

  Ooooootroooligt – faktiskt i Sverige!

 21. Risto Matinen skriver:

  Blev en kommentarstråd om alternativa hus/boende, så jag drar mitt strå till stacken: Tree house alltså, trädhus.

  17 of the Most Amazing Treehouses From Around The World

  För den som vill provbo kan kolla Treehotel/Brittas Pensionat, ett hotell i Harads Norrbotten. Ligger längs vägen Luleå-Jokkmokk, för den som är obekant. Det är inte billigt, utan kostar fyra tusen per natt.

  En bild därifrån; vet inte om den kommer att visas rätt här, men hoppas:

  Det går en programserie på Discovery eller något liknande, där man visar hur det går till att bygga.

  Själv byggde jag många kojor i barndomen. Ett var en trädkoja i hela tre våningar, plus ”källarvåning”, ca 7 m hög. Byggd mellan fyra tallar, när jag var i 11-års åldern.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s