Varför lyckades August Palm, men inte de som verkligen kämpar för frihet idag?

Bästa läsare!

Idag, söndagen den 1 maj nådens år 2016, har med stor sannolikhet sången ”Arbetets söner” framförts.

Jag skall försöka låta bli att ställa den irriterande frågan om hur det kan komma sig att HBTQ- och feministmaffian tiger still när socialisterna samlas en dag som denna och exkluderar den moderna vänsterns nya högprioriterade väljargrupper? Eller är det någon av er läsare som hört någon intern kritik på sossarnas högkvarter om ”unken människosyn” då inte en enda rad till melodin ägnas åt multikulturens förtjänster och lyckan med att skicka ut samhällsinformation på arabiska till analfabeter…? Ja, förutom det faktum att denna sång blott vänder sig till män, vilket i dessa tider torde vara nog så upprörande.

” – Arbetets söner, sluten er alla, till våra bröder i syd och i nord…!

Hade t.ex. Sverigedemokraterna haft denna sång på repertoaren under sina offentliga möten skulle den ha beskrivits som en ”hatsång”, och kritikerna hade raljerat ohejdat om att ”Arbetets söner” är ett hån mot alla som kämpar för frihet och rättvisa ”på riktigt”.

Jag skall själv inte dra några växlar på att den svenska vänstern missat att hen-ifiera sin gamla kampsång från 1880-talet. Det kommer nog med tiden, om nu inte förortshipphoppen tagit över det musikaliska utbudet totalt.

Istället gör jag ett urval av andra reflektioner. Det första är att jag anser att sången ”Arbetets söner” andas ungdom. Ansvarsfull ungdom. Textförfattaren Henrik Menander var själv inte 35 år fyllda när han satte text på en gammal Atterboms-visa åt den Köpenhamnsbaserade Föreningen för socialismens främjande i Sverige. Och den man som gjorde sången till ett obligatoriskt inslag på socialisternas möten och demonstrationer, skräddaren August Palm, var blott fyra år äldre, alltså inte ens över de fyrtio.

Palm gjorde sig en slant på att sälja tryck av Menanders sång på sina agitationsmöten. Vi har alla fått lära oss i skolan att den trägne Palm for land och rike runt i ur och skur och predikade om frihet och rättvisa och lade grunden till den svenska socialdemokratin, men där vi ser tavlan med honom stående vid landsvägen och agitera ser vi inte att herr Palm föredrog att samla åhörarna i hyrda lokaler, såsom hotell och andra lämpliga samlingslokaler. Han fick tji i Stockholm, därav det berömda utomhusmötet i Lill-Jansskogen i Stockholm. Ett område som f.ö. frekventerades av manliga sexköpare som anlitade unga soldater från regementet intill…

Säga vad man vill, men onekligen lyckades August Palm med vad han satt sig att göra. Med syfte att bilda ett parti som skulle lyfta ”arbetarnas söner” ur ”träldomens grav”, att ta sig ”ur mörker och nöd” för att tillsammans ”kämpa för friheten, rättvisan och bröd”, etablerades ett maktbärande parti som idag leds av en f.d. svetsarelärling vars främsta kvalifikationer skall ha varit att förhandla om andra svetsares löner innan han till slut gavs uppdraget att leda den svenska staten som statsminister.

Man kan tolka nuläget på olika sätt. Den ena tolkningen – och den är väldigt snäll – innebär att allt det som August Palm ville ha socialdemokraterna till har uppfyllts. Vi lever i en tid där alla ”normala” människor har bröd på bordet och tak över huvudet, och ingen blir längre fysiskt misshandlad av sin arbetsgivare. Alla anställda har fullständig frihet att lämna sitt arbete om det inte passar, och inte sällan kan man få betalt om man gör det. Lägesbilden för den svenska arbetstagaren 2016 ser annorlunda ut mot hur den gjorde 1916, och få tvekar på frågan om vilket århundrade de vill helst leva i. Detta sagt med reservation för de ständiga undantag som bekräftar regeln; en och annan medborgare har det odrägligt, men inte sällan beror det på en kombination av statens intervention och andra olyckliga omständigheter, och ibland enkom p.g.a. staten.

Med andra ord: Arbetets söner äter sig mätta och har det ganska mysigt, både hemma och på jobbet. Visst, det är störningar i vardagspusslet emellanåt, men ofta avfärdar vi våra bekymmer med ett ” – Ah, ett sånt jävla i-landsproblem, gnällpelle”. Och i nio fall av tio stämmer det säkert. Så vad har socialdemokraterna kvar att göra när alla gamla problem är lösta? Inte mycket. Och därför är det egalt för arbetarnas söner om det är en idiot eller en jubelåsna som företräder dem och deras parti i riksdagen…

Lite värre blir det om idioten eller jubelåsnan råkar gå och bli statsminister.

Elaka tungor hävdar att Sveriges statsminister – i egenskap av f.d. löneförhandlare hos facket – gör det enda han är bra på, nämligen att förhandla. Och i det här fallet – och indikationerna är tydliga genom hans ständiga utlandsresor som förhindrar honom att reagera på inrikesfrågor – handlar det om att Stefan Löfvén reser världen runt för att förhandla för Sveriges räkning.

En ännu elakare tunga – som min egen till exempel – vill ifrågasätta bilden av Stefan Löfvén som förhandlare. När det gäller hans förhandlingar med EU om flyktingkrisen dyker namnet Ylva Thörn osökt upp på min tunga. Efter den största strejken i Kommunalarbetarförbundets historia lyckades hon… inte ge sina medlemmar någonting som de tjänade på, mer än röda jackor med texten ”Vi tar fajten” på. Stefan Löfvén är på den internationella arenan en manlig Ylva Thörn. Och det är inte en komplimang.

Men tillbaka till August Palm och hans politiska kamp.

Även om arbetarrörelsen romantiserat August Palm till den milda grad att han är mera myt och legend än en historiskt verklig person så kan vi konstatera att det var kämpigt att vara knegare för hundra år sedan. Arbetsgivaren hade en socialt kontrollerande roll, och detta vände sig arbetarrörelsen emot. Ironiskt nog har dåtidens arbetarrörelse idag vuxit till en nationell maktapparat, där gränsen mellan stat och parti varit suddig (som t.ex. IB). Svensk socialdemokrati har utvecklat sig till en maktkonformistisk apparat som agerar hårt mot alla rörelser som är på väg att bryta vänsterns hegemoni.

Ironiskt nog tycks just arbetarnas söner vara de som vänder sig mot denna utveckling. I vissa opinionsmätningar är (SD) det största partiet bland manliga LO-medlemmar. Ironiskt därför att facket bekämpar fackligt aktiva SD:are. Och ironiskt därför att just (SD) fått igång en ideologisk debatt hos svenska arbetare som (S) inte förmått på flera årtionden.

Fast har dagens arbetande söner och döttrar ett fullständigt fokus i sin politiska diskussion? Visst kan man förstå att arbetare är de första som reagerar ifall det kommer polska rörmokare och dumpar löner, eller finner sig tvingade att betala ännu mer i skatt för att staten vill byta ut sin gamla svenska befolkning på deras bekostnad. Men varför vill man inte låta tankebanan löpa ännu längre än de uppenbara milstolparna av migrationspolitik och demografisk omställning; varför inte låta tankarna löpa i en mer visionär bana som på allvar tar begreppet frihet till ett äkta ledord för att kasta omkull det ok som förtrycker dagens arbetare och skattebetalare??

August Palm och hans efterföljare levde och verkade under en tid då Sverige industrialiserades och vi blev rikare, vilket också var till gagn för andra discipliner. Grunden till detta lades inte av August Palm som tjänade pengar på upptryckta pamfletter med texten till ”Arbetarnas söner”, utan av genier som Alfred Nobel, bröderna John och Nils Eriksson, Gustav de Laval, Baltzar von Platen, med många flera. Men August Palm har fått äran att ha grundat arbetarrörelsen, den rörelse som mer än någon annan påverkat vår nations politiska inriktning. Och detta blott med att trycka en anspråkslös nyhetstidning, resa runt och hålla föredrag och leda allsång.

När jag jämför vad August Palm åstadkom för socialdemokrati med vad några frihetliga eldsjälar i Sverige vill åstadkomma för frihetliga ideal som libertarianism och anarko-kapitalism, då kan jag inte annat än att bli avundsjuk på mäster Palm. August Palm hade inte internet; han hade sin tidning Socialdemokraten. Och han hade en grupp människor som sjöng ”Arbetets söner” på partimötena. Vad är det som Palm gjorde och lyckades med som vi frihetliga misslyckas med? Svar: organisering.

Vi frihetsvänner anser att socialism är frihetens fiende n:o 1. Frågan är om inte vi själva också är en stor fiende, i det att vi hellre sitter i vår kammare och knyter näven så att… ja, inte är det mycket som händer för att vi gör så. Vitnande knogar i ensamhet gör ingen revolution.

Kanske libertarianer och anarko-kapitalisterna borde manifestera på första maj istället för de jästa sossarna?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

82 kommentarer till Varför lyckades August Palm, men inte de som verkligen kämpar för frihet idag?

 1. Björngunnar skriver:

  Den kokta grodan är nu färdigkokt!
  De som kokade grodan gjorde det långsamt och metodiskt.
  De använde det demokratiska systemet för att söndra o splittra grodan så den inte hoppade ur kastrullen.
  När grodan var färdig slogs partierna ihop och vi fick DÖ.
  Som sagt var, det demokratiska systemet är det sämsta for oss men har givit grodkokarna vad de eftersträvat.
  Och hur uppväcker man en död groda?
  Inte genom mer kokning väl?

  • Peter Harold skriver:

   Märkligt nog verkar DÖ vara still going strong, trots att den sägs vara upplöst.

  • Anna skriver:

   Har inte kunnat greppa vad egentligen decemberöveenskommelsen ÄR? Rent krasst är den en ekonomisk överenskommelse dvs en budget som, för att SD rört om i grytan och har gjort så att mamma och pappa inte kan komma överens så har någon över dessa, fattat beslut åt de och som gett den ”svagare” parten legitimitet.

   Men i rena kronor och ören är det väl ingen jättestor skillnad på partiernas budgetförlsag? Eller är det jag som tappat koncepten? det är några hundringar i underhåll som blivit avgjorda uppåt, medans fas 3 fått ett övre tak, bolåneräntorna förändrats så att bolånarna inte kan skjuta upp amorteringar under hela äktenskapet, bostadsbidrag oförändrat, barnbidrag oförändrat, – vad är det som är skillnaden?

   Jag har svårt att tänka mig att budgeten för det som VERKLIGEN kostar har gjort någon skillnad dvs FLYKTINGbusinessen?Slå mig gärna på näsan och slå hela mig gul och blå? Hur hade budgeten sett ut UTAN DÖ?

 2. Björngunnar skriver:


  Hur återupplivar man en groda?

 3. Läsare skriver:

  Idioten lovar att svenska skattebetalare skall bygga 20 miljoner toaletter.
  ____________

  Stefan Löfvens tal i New York —- 8 min

 4. Anna skriver:

  Kul med en påminnelse från historietimmarna! Jag satt och ritade den mesta tiden av historietimmarna, men August Palm minns jag. Min analys som ger förklaring till varför frihetskämparna inte lyckas med kampen i dag jämfört med förr:

  * FRIHET- vad är DET? I dag innebär det en KAMP bara att reda ut begreppen! Vad som är DIN definition på frihet innebär MIN ofrihet. DÅ för tiden var ju begreppen klarare. Jag minns att jag svarade rätt flummigt på vad det var vi hade pratat om i klassen genom att säga ungefär: ”Socialismen gick ut på att arbetares arbetstid skulle vara lika mycket värt som de som ägde produktionen, dvs deras arbetsgivare. Följt av asgarv. Men den definitionen på frihet VS ofrihet är väl fortfarande det som definierar frihet. Plus det faktum att i ett fritt samhälle skulle det gå att * bo var man ville * bygga sitt egna hus * jobba med vad man ville (även odla och sälja marijuana eller annat själsbefrämjande som att sälja sex (OBS sin EGNA kropp) * bilda sitt egna samhälle i samhället, dvs INTE bara rika knösusar skulle få välja att bo bredvid likasinnade,

  * Att VI inte vet vilka Vi är. VI har blivit så ofria att en del av oss känner sig nödgade att hävda sin egen identitet. Är jag svensk? Tillhör jag vänster eller höger?

  * Eller som jag gör: Jag vet att ingen gillar mig. Skitsamma! Jag vet i alla fall vem jag är. Jag behöver ingen facebooksida som påminner mig om att jag finns. Kaktusen i häcken stavas ”RÄTTSVÄSENDET”!

  August Palm lyckades eftersom han levde i en tid där han inte behövde en spegelbild för att bekräfta sin existens. Eftersom då var folket i sin samtid spegelbilden. Samförståndets tid är förbi.

  Tror förresten att jag har en gemensam sak med August Palm. Kommer nog att dö vid ungefär samma ålder.

  • Peter Harold skriver:

   Vi gillar dig, Anna! 🙂

   Du har helt rätt i betraktelsen att synen på frihet varierar. Frihet, rättigheter och privilegier är ord som har ett så stort djup att vi väljer att betrakta dem som något abstrakt att skriva på plakatet, men vi penetrerar aldrig dem på djupet och försöker förstå konsekvenserna av betydelsen.

 5. Anna skriver:

  Jo, det jag skulle säga också är ju att NÄR man väl HAR FRIHETEN att välja sin KOSTNAD kan man OCKSÅ VÄLJA att AVSTÅ från den kostnaden. Det vill säga: Skulle vi leva i det samhälle som käre Peter Harold bloggaren förespråkar- skulle även arbetaren få avsevärt lägre kostnader i sin vardag (mat, hyra, utmätning, avgifter- osv) och DÅ skulle ju även arbetsgivarens utgifter sänkas och vinsterna skulle kanske rent av ha tillfallit medborgarna- på mer frivillig basis- än vad som sker nu när skattebetalare tvingas gå med på förskingringen till de där som köper guldpläterade badrum för slantarna de får genom att hyra ut asylboenden till kommunerna.

  Friheten består alltså, i min ordlista- av att få välja på att inte bo i dyr hyresrätt och få bostadsbidrag för att ”jämna ut” kostnaden. Som man alltid får betala tillbaks ändå pga att man tjänat för mycket. Eftersom jag inte vet i förväg hur mycket jag kommer att få jobba.

  Friheten består alltså för mig i att få välja att bo – tradalalala! Jag VET inte var jag ska bo. För att det SAKNAS ALTERNATIV!

  FRihet för mig hade ju självfallet varit att få bo kvar där jag var hemmastadd, fastän sonen kommit för att bo med mig. Men eftersom det saknas rättigheter att få större där, så innebär väl självklart friheten för mig att få välja att bo kvar där, fastän på större yta. Hade svenska staten varit mer flexibel och UTFORMAD genom såna som August Palm så tror jag faktiskt att det varit rätt självklart att såna som vi hade fått självklar rättighet till att få stanna kvar. Inte att behöva fly till okänd mark under den mest trygghetstörstande och mest utsatta tiden under en människas liv som nybliven förälder. ENDAST i SVERIGE har en sån i övriga världen självklar sak.- blivit en sån fråga satt till allmän beskådan och ifrågasättande.

 6. Anna skriver:

  I morgon kommer jag hursomhelst att halshuggas i rätten. Har också fått rådet av IVO att ansöka om skadestånd via lagen LÖF. Vilket jag självklart kommer att göra. Någon jävla ordning får det ändå vara. Ni som har anteckningsböcker får väl använda de nu. Annars kan ni skita i det.

  • Björngunnar skriver:

   Vi hållet tummarna!

  • Sofia skriver:

   Om du vill få råd av mig –
   stärk själen med andlighet; bön, meditation och andlig musik.

   • Anna skriver:

    I morgon är det koloskopiundersökning. Det kostar på att vara med om sånt här. Till slut sätter det sig i kroppen, det som i några år hållits instängt i knoppen!

    Så nu är det bara vatten, te, kaffe, folköl och laxabon som gäller. Rena hälsokuren med andra ord! Höhö… Jag tycker ju mest att kroppen varit rätt fantastisk som hållit sig så här pass länge. En del lever ju ett rent hälsofreakliv men dör ändå vid 45… Tackar min mormors gener för envisheten och min morfars gener för den starka benstommen. Hade det inte varit för den idiotiska samtiden hade jag säkert också levt till 100 bast.

    Å andra sidan – vem faan vill leva i hundra år i den här dårskapen?

   • Anna skriver:

    Tack; Peter! Blir det så att jag blir fälld kommer jag skapa en youtubekanal som ska handla om yttrandefrihet, medborgerliga rättigheter och hur rätts-staten skapar brottslingar. Kommer jag med i belastningsregistret är detta min sista sommar jag kommer kunna arbeta, eftersom utdrag krävs varje gång jag söker jobb. Så med andra ord tar jag en dag i taget och får fokusera mig på detta sommarjobb jag fått nu. Efter sommaren får det antingen bli till socialbyrån jag får vända mig och redovisa för arbetsförmedlingen varför jag inte kan arbeta mer inom vården då jag inte längre uppfyller kriterierna till de arbetena. Det intressanta är att jag också sett att just detta utdrag som arbetsgivarna inom vården kräver att få se- visar precis allt som någon har gjort. Parkeringsbot, snatteri, våldsbrott osv. Medans de som söker arbeten till fritidsledare, förskola och skola- får visa upp ett intyg där INTE snatteri och knarkinnehav- syns. Med andra ord är det säkert rätt många av alla de unga killar som jobbar med barn och ungdomar som snattat och rökt på, men som får jobba med barn och ungdomar ändå. Även hos individer med särskilda behov.

    Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer sig att lagen ser ut så. Ja, blir jag fälld så blir det överklagande hos HR, förutsatt att jag FÅR överklaga. Det är ju inte säkert att man får det. Och sen blir det till att sitta framför datorn och skriva och göra videos hela dagarna, eftersom det inte längre blir möjligt att sitta och söka jobb. Inte heller gå ut och söka jobb heller. Så länge pricken finns kvar. Pricken finns kvar i fem år. Så jag är då alltså dömd till att sitta och leva på bidrag tom 2021-05-17 vilket är exakt 5 år efter domen kommit. Det enda jag kan göra för att behålla något slags förnuft blir då att uttrycka mitt yttersta förakt till rättsstaten i sverige och att visa alla hur det går för en medborgare i extremt utsatt läge- när denna meddelar sin avsky för den handläggare i maktposition, som är satt i en position där denna tilldelats makten över en medborgares hela liv då beslutat denna fattar inte går att överklaga.

    Jag ska visa hur det går till när staten förvandlar en fungerande människa till en bidragsberoende brottsling. Och framför allt hur barnet påverkas genom att hela dess uppväxt går om intet i brist på incitamenten som saknas. På något sätt ska jag hämnas de djupa orättvisorna som drabbat min son. Skrivtourettes skrivna av förälder i desperation för att inte handläggare svarar på adekvata frågor, bör rimligtvis inte drabba ett barns hela uppväxt. Det är inte rimligt att skrivna ord ska dömas hårdare än fysisk misshandel och hot ansikte mot ansikte. Det är inte rimligt. Då handlar det inte längre om att den som mottagit mailet känt allvarlig fruktan. Då handlar det om ett politiskt mord. Det handlar om att jag också uttryckt frustration över den orättvisa som drabbar svenskarna längst ner på samhällsstegen, då samhället premierar de nyanlända. En fällande dom mot mig handlar om politik.

    • Björngunnar skriver:

     Jovisst!
     Hela rättssystemet är en politisk korrektionsanstalt.
     Gulag…
     Men tänk stort!
     Köp det här fartyget och börja smuggla bensin o diesel från Baltikum eller Kailingrad.
     Du måste ha mackägare som är med på noterna mm,mm.
     Du kan ju själv tänka ut något bättre, det var bara en inspirationskälla!
     VÅGRA BLI ETT OFFER!

     Jag vill tipsa om en annons på Blocket: ANNY Bogserbåt, Bobåt http://www.blocket.se/vi/66135458.htm

     • Anna skriver:

      Tackar och niger (inte nigger) för tipset. Det här med att bo på båt var något jag överlade dagligdags under mina många promenader längs söder mälarstrand. Jag såg ju direkt problemen med råttor och latrintömningar, odörer osv. Men samtidigt hade jag redan svaren i huvudet. Att båten jag skulle köpa skulle ha åtminstone 2 våningar och sovrummet skulle vara placerat på högsta våningen. Råttorna skulle väl skita i det (haha) men känslan av utsatthet skulle i alla fall kännas mindre akuta.

      Jag kunde också se möjligheterna. Att få öppna café på båten om dagarna. På bottenplanet. Även om jag skulle ta hälften av latte-avgiften skulle ändå verksamheten vara nästan makabert lönsamma, med tanke på hur många småbarnsföräldrar som skulle nappa på kaffe och tom en lättare lunch. Jag häpnade själv över hur fattigt utbudet var för halvportioner med bra och enkel mat under lunchtid. Eftersom jag bodde precis bredvid knivsöders mest frekvent besökta lunchrestaurang strand, och med tanke på att jag knappt kunde stega upp till 20 meters avstånd mellan varje frukost/lunch/fika-ställe – kunde jag ju torrt konstatera faktum: Jag var VÄÄÄÄLdigt bortskämd. ”Allt är relativt” fick en ny innebörd när jag flyttade därifrån.

      Tackar för tips, BG. Verkligen. Men som sagt var lever jag inte i ett liv längre där jag kan köpa något. Hade ju gärna gjort det annars. Och då hade jag förhoppningsvis skrivit här fortfarande, men i egenskap av någon annan person. Ett offer är inte en roll någon hoppar in i genom att anmäla sig till filminstitutet som ger dig huvudrollen. Offerrollen , åtminstone i mitt fall- är den sista roll jag valt att spela.

      Kram.

    • Björngunnar skriver:

     Ett motortankfartyg är till salu på Blocket.
     Du köper det på krita och åker o tankar i Riga.
     Det ryms 80.000 liter i gankarna.
     Du säljer det i Sverige med en vinst på 4 kronor litern.
     På första resan , om allt går bra har du tjänat ihop 320.000 kr.
     Dags o köpa ett snabbare fartyg?

    • Peter Harold skriver:

     Jag ser fram mot din YouTube-kanal! 🙂 Ursäkta så kort svar från mig, men jag håller på att resa.

    • Peter Harold skriver:

     Jag tror att du har enormt mycket material att hämta från ditt eget liv, och jag tror säkert att det kommer finnas folk som ansluter sig. Se bara till att hålla dig inom lagens råmärken. Och gör upp en långsiktig plan där du anger ditt mål med din kanal.

     • Anna skriver:

      Tack för tips! Jag vet- jag har en tendens (milt sagt) att frångå den röda tråden. Mina trådar brukar sluta i regnbågsfärgerna.. Medans det bara finns kapacitet för att tyda svart eller vitt. Jo- jag får ta en sak i sänder helt enkelt. Ett ämne. Tänker jag bara på dig och din blogg har ju en given mall.

      • Peter Harold skriver:

       Oj, jag är nog inte något gott föredöme vad gäller röda trådar. Möjligtvis oändligt långa trådar, som slutar med en olöslig knut, he he!

       • Björngunnar skriver:

        Varför är trådar röda?
        Jag får skräckkänslor när jag tänker på den hemska boken om någon.
        Där var också tråden röd och den fortsatte i hela boken och slutet skrämde!

        • Björngunnar skriver:

         Boken handlar om att följa en tråd genom huset och genom att göra det får man se att någon har vält omkull mormors runda stickbord, ätit upp fiskarna i köket, druckit upp all mjölk ur en omkullfallen tillbringare, etc.

         Ulltråden går in i skåpet. Om vi skulle försöka kika in genom nyckelhålet! Försikigt, försiktigt sätter vi ögat intill – oj det är någon som kikar tillbaka därinne! Ska vi våga oss på att öppna skåpdörren?
         (ur Historien om någon. Stockholm : Rabén & Sjögren, 1977)

         Frågan är, vem är den skyldige?

       • Anna skriver:

        Nä. Det var ju sant. Den röda tråden var liksom bara något jag greppade i farten, som den abstrakta livlinan/ lianen man brukar använda i abstrakta tankebanor.

        Dina röda trådar är ju mer färggranna än vad som vanligtvis finns att greppa i stadsdjungelns lianer.

        Utan dina olösliga knutar funnes ju inga lianer att flänga runt i. Å andra sidan.

 7. Benny skriver:

  Var är Sverige på väg? Politiker, journalister gör allt för att dölja sanningen om den s.k flyktingkrisen som ju egentligen är en migrationskris! SVT stoppar fransk dokumentär om Ukraina som är väldigt besvärande för dem själv och ledande politiker i Sverige. Samtidigt jagar Säpo hjärnspöken som de påstår är ryska propagandister (ja man är helt säker på att man minsann har korn på minst en!!??) samtidigt som tyska säkerhetstjänsten varnar för att hundratals IS-krigare tagit sig till Sverige. Här snackar vi prioriteringar, men Nato-medlemskap verkar vara det allt överskuggande just nu för S, L, C och M. Vanvettet härskar i den alltmer desperata politikerklicken i Stockholm och hur långt från verkligheten politikerna befinner sig visar svetsarens närmast patetiska utspel om 5000 ”nya” jobb. 500.000 tusen nya riktiga jobb är vad Sverige behöver men så långa kan inte Löfven räkna. Sverige styrs av skumma typer som inte vill oss något gott det står helt klart.

  • Björngunnar skriver:

   Finns den videon på internet Benny?
   Förresten tror jag inte August Palm kämpade för frihet.
   Det var nog bara ytterligare en lat drönare som försökte komma undan ett hederligt arbete genom att förvrida skallen på folk.
   Nu är skallarna så förvridna att vi snart inte kan kalla oss ett folk längre.
   Palms o Sträng o framför alla andra drönare, superdrönaren Reinfeldt!

   • Benny skriver:

    Hej Björngunnar! Här kommer länken…hoppas den fungerar fortfarande och inte är ändrad eller påverkad. Annars kan du nog söka dokumentären själv på tuben…

  • Peter Harold skriver:

   Om sysselsättning: Det bästa som kan hända är att Löfvén och regering tar fem steg tillbaka och säger: Var så god, kära folk. Lös detta. Vi kommer bara titta på. Att han utlovar 5’000 nya jobb bevisar att staten kört i botten.

   De senaste månaderna har Sverige drabbats av nationell kallbrand. Patientens liv är hotat. Och medicinman Löfvén vet bara om åderlåtning som behandlingsmetod mot alla krämpor.

 8. Björngunnar skriver:

  Håller väl inte med Mises i allt men den här artikeln, att bli lämnad ifred var bra!
  http://kimmoa.se/rn/visa?UID=9716430

 9. Björngunnar skriver:

  Ilsken och radikal…
  Det kanske är svaret på frågan, varför lyckades Palm.
  Man kanske inte kan säga att Hitler lyckades men han kom ändå till makten och han var också ilsken och radikal.
  Ibland kan det vara en fördel att bara vara radikal som framgår av videon.
  Varning Citroengreklam!

  • Peter Harold skriver:

   Notera att Fiaten fick köras i 60 km/h på den guppiga banan. Undrar om testföraren vägrade att åka fortare med just den bilen? Skall noteras att CX använde det gamla ”analoga” systemet med gashydraulisk fjärding. Efter denna kom ju den elektroniska styrningen av hydrauliken som gjorde att bilen klarar konbanorna ännu bättre.

   • Björngunnar skriver:

    Men Fiaten klarade väl sig bättre än Audin.
    Den körde ju ner konerna och kom i kraftig svängning på guppbanan.
    Den enda citroengen med elektronisk styrning är väl C6.
    Den har en dator som registrerar vad som händer och förbereder bakhjulen för vad som komma skall.
    Men det finns en intressant modell, Xantia-Activa, den lutar inåt i kurvorna!
    Jag vill tipsa om en annons på Blocket: Citroen Xantia 2,0 Activ http://www.blocket.se/vi/65644248.htm

    • Peter Harold skriver:

     Nej, jag menar elektronisk styrning av fjädringen. Den kom med XM. Jag minns det för jag var hos bilhandlaren och norpade till mig ett par broschyrer. F.ö. en av de bästa bilbroschyrer jag någonsin sett. Allt handlade om bilen och det fanns inga jäkla töntiga livsstilsillustrationer. Den elektroniskt styrda fjädringen fanns i V6 och mellanmodellen vars beteckning jag glömt bort. Var det Comfort?

     • Björngunnar skriver:

      Det beror isåfall på vad man menar med elektronisk, jag har haft två XM.
      Men liksom min C5 V6 Exclusive så är XM utrustad med tre gasklockor fram och do bak.
      Den tredje gasklockan kan stängas av manuellt ( elektriskt) och då får man sportfjädring, men om man svänger kraftigt så koppas den tredje gasklockan också ur på Xm och fjädringen blir styvare.
      Och kom ihåg, ju mer grejor som kan krångla desto bättre bil! 🙂
      Grabben sa att på Mazda något? så svänger bilen tillbaks om man ofrivilligt passerar en vit linje.
      Jag svarade att det gör inte min Austin Maxi 1973.
      Världens bästa bil!?

      • Peter Harold skriver:

       Ja, just det, det är den fjädringen jag tänker på. CX hade två klockor fram och två bak, och en ackumulator för pumpen. Och ändå… som videoklippet visar! 😉 Om jag minns rätt så är det stötläget som blev standard när elektroniken inte längre fungerade på XM. Fasen, jag måste leta rätt på den där broschyren. Den var ju som en bok och nästan lika pedagogisk. Hur ser Citroëns broschyrer ut idag? Som alla andras förmodar jag. Jag förmodar att det är en familj med mannen i 40-årsåldern, frun 32 och två barn i sju respektive 11-årsåldern, med ett hav i fonden och bilen lite suddigt i skymundan…

       På senare år inbillar jag mig att italienarna ryckt upp sig. Nya Fiat Panda är hyfsat snygg för en ägg-och-mjölk-bil, och Alfa har presenterat en modell som heter Gjulia eller någonting liknande. En riktig skönhet med Alfa-ögon mått mätt.

       Ah, Austin Maxi, det är en riktig skönhet! Ser nästan ut som en bortskämd katt som sträcker ut sig. 🙂

       • Björngunnar skriver:

        Hehe!
        En bortskämd katt?

        Kanske det hät kan vara något för Transylvaniens berg eller för en resa till Baku?
        Jag vill tipsa om en annons på Blocket: Vaz Lada 2103 1500S Veteranbil http://www.blocket.se/vi/66869220.htm

        • Peter Harold skriver:

         Söt kattunge…! 😉 Jag tycker den där layouten är genialisk, så att man kan slippa ta in på hotell. Var det den där bilen som hade hydrolasticfjärding också?

         Och ladan, vad kan jag säga…? Ja, inte föll den mig i smaken när den var ny. Men nu är det frestande. Kanske så… *drömmer*

         • Björngunnar skriver:

          Ja den har hydrolastic.
          Hydro betydet vätska, jmfr hydraul.
          Bak och framhjul är förbundna med ett rätt grovt rör.
          Detta är den enda bilen som klarade att köra i ett inverterat fartgupp som fanns i Vås.
          Inte ens Citroen klarade det hålet.
          För när austinens framhjul gick ner i hålet så drogs bakhjulen in, när bakhjulen gick ner så drogs framhjulen in.
          Bilen gick alltid horisontellt!
          Skall bara byta motor så blir det provtur i några hål.
          Skillnaden annars mellan citroengägare och andra bilägare är att den vanliga bilägaren undviker hål i vägbanan , medans citroengägaren letar efter hål att köra i för att visa hur bra fjädringen är.

 10. Risto Matinen skriver:

  Ursäkta att jag inte svarade tidigare. Det fanns/finns så många praktiska saker som behöver lösas så här på vårsidan. Fantastiskt fin dag igår!

  Frimuraren Palm hade finanskapitalet i ryggen, det har inte vi. De försökte och lyckades delvis att använda ”arbetaren” som agent för att förstöra samhället. Det fanns i grova drag två sorters marxister då: En (vänsterextremister) som skulle störta oss i fördärvet genast genom våld (kommunister, och lite senare nationalsocialister, fascister) och den andra (socialdemokrater) som skulle koka oss långsamt till fördärvet genom ”reformer”.

  Båda grenarna är antivita, men blommade upp tydligt via den senare kulturmarxismen, som förklarade krig mot ”arbetaren” som vägrade vara revolutionär agent. Istället skulle den västerländska civilisationen och dess invånare förstöras och utplånas. Där befinner vi oss nu. Mycket konstigt att makthavare och deras nyttiga/onyttiga idioter köpt vår undergång som en möjlig ideologi mot majoriteten. Inte ens är de för demokrati längre…

  Propagandan har körts hårt i flera årtionden. Själv tillhör jag fritänkarna och struntar i vad andra tycker och tänker, så jag är immun. De flesta är dock flockdjur och bryr sig mer om vad de tror flocken tycker och bräker med, oavsett om det är en pytteliten minoritet som står för budskapet.

  Så vi som står för frihet har starka motkrafter, som även lyckats med indoktrineringen att vårt folk ska utplånas genom hypermassinvandring.

  Vad göra? På kort sikt se om sitt hus och förbereda sig för försvar. Skaffa vapen och träna kampsport är några förslag. Det kommer att bli blodigare, utan tvekan.

  Vilka kommer att behöva slås ut snarast? Bortsett från vita kulturmarxister i staten och fulmedia, är de farligaste trojanerna de som häckar i moskéer och bönelokaler, samt skäggbarnen. Kan de inte drivas ut ur landet, måste de dödas.

  Vi frihetliga svagaste sida är kanske avsaknaden av ledarskap? Flocken kräver ledare. Vi som är för frihet är sällan maktmänniskor, och vill inte ens vara ledare. Många på den riktiga högerflanken anser inte ens att man ska utnyttja de pyttesmå möjligheterna som finns för att påverka politiskt. Andra, i den ”nya högern” anser att man ska ta de chanser som finns att påverka. Istället för att t.ex. låta trotskistiska kandidater få stå ensamma, ska man ställa upp själv eller någon likasinnad.

  Har lyssnat en del på RedIceCreations sändningar. De har/haft en del konstigheter för sig, men verkar numera gått i en påtaglig provit, hälsosam och nationalistisk riktning. Denna sändning kan vara värd att lyssna på: Angelo John Gage – Making Europeans Great Again

  Budskapet är kort, förutom ovan sagt, att ha något positivt att erbjuda, stå på sig och inte försvara sig, utan låta fienden avslöja sig själv. Exempelvis inte förneka ”förintelsen” utan angripa att den inte ens får ifrågasättas, för att nämna något. Återgång till traditionalism ledda av starka män. Lite som Trump…

  • Peter Harold skriver:

   Ja, Trump har ju de ekonomiska musklerna. I USA dök ju Ron Paul upp, och han fick ett enormt stort gräsrotsstöd. I Storbritannien har vi UKIP. Och i Sverige har vi folkhemskramande Erlander-nostalgikerna i SD. Frihetsrörelsen har varit för obskyr i Sverige och medvetet försuttit tidigare chanser. Kommer det fler chanser?

 11. Björngunnar skriver:

  Obegripligt att du likställer kommunister och nationalsocialister!
  Nazisterna är för nationerna, kommunisterna vill att en liten grupp judar skall bestämma över resten av oss djur.
  Kan i själva verket det vara mer skillnad på någonting?
  Men folk har likt pavlovs hund lärt sig morra när de hör nazist.
  Men den hjärntvätten fungerar inte like effektivt längre.
  Men det var inte det jag skulle skriva om utan lägga in denna länk.
  Trump är på riktigt?

  • Risto Matinen skriver:

   Du verkar vara en trevlig prick Björngunnar. Dock är ju detta en libertariansk hemsida, ja rent av en anarkokapitalistisk sådan. Jag är förvisso förespråkare för en nattväktarstat, enär jag har svårt att se att flera konkurrerande rättssystem, polis och militär ens skulle kunna samsas på samma territorium. Det kan lösas på enklare sätt, genom olika områden, som får konkurrera med varandra om att vara bäst.

   Nationalsocialister tillhör dem som ligger längst ifrån libertarianers uppfattning om idealet. Har försökt få dig att förtydliga din uppfattning, men inte lyckats med det. I namnet framgår tydligt att ni är socialister, vilket era närstående kommunister försöker dölja genom att kalla er nazister. Vi libertarianer är prokapitalister, åtminstone de flesta.Via en fri marknad kan det bästa samhället uppnås.

   Det går ni emot. Att vi och sådana som du kan ha vissa likheter när det gäller motståndet emot invällarna och NWO, gör oss inte lika. Dock kan vi slå påsarna ihop emot det värsta hot svenskarna och andra vita mött någonsin, med förrädare på toppnivå.

   • Björngunnar skriver:

    En intressant video från Zilfabriken i Moskva.
    Den är från tiden av sovjetunionens sammanbrott.
    Kolla damen efter 20 minuter!

   • Björngunnar skriver:

    Jag har funderat på det här…
    Den som jämställer nationalism med internationalism och vill göra motstånd men utan organisation…
    Vad blir det annat än tjafs?
    Och en enkel naturlag, ju fler anhängare och ju mer lojalitet , desto troligare att det blir ett resultat.
    Jag har fortfarande inte haft något ont av getingarna i bålgetingboet på vinden så jag låter dem vara ifred, men i Sverige har ser a fine for många tagit över totalt och vad händer?
    …Ingenting!

    • Björngunnar skriver:

     Rättstavning skor riter invasion stilen
     Rättstavningskorrigeringautomatiken är vad jag skrev.
     Eller serafimerormarna i artikeln ovan.

    • Peter Harold skriver:

     Tydligen är inte smärtgränsen nådd, eftersom det inte kommer någon reaktion. Eller också pyser det, men att detta tystas ner i medierna.

  • Anna skriver:

   Jag tror att de som identifierar sig själva som nazist i dag, går som i en bubbla. Så länge inte själva åtalet nämns så har ingenting hänt. Tiden står liksom stilla när ett begrepp som inte längre används, endast tilltalar en. Begreppet används egentligen bara vid extrema tillfällen. Allt som hänt under de senaste 2 decennierna undfaller då per automatik. Nazismen är inget begrepp som används, utom vid referensramarna som nämns vid andra världskriget. Hade ju önskat att det inte vore så.

   • Björngunnar skriver:

    Med eller utan bubbla, här kommer lite nazistreklam för nazistreklam.

    Risto kan ju bedömma om folk ser förföljda och förtryckta ut eller entusiastiska?
    Hur många blattar hade vi haft i Sverige om Tyskland vunnit kriget?

  • Peter Harold skriver:

   Det finns en aspekt som förvånade mig, och det var att Trotsky och Stalin kom ihop sig därför att Trotsky ville att Sovjetkommunismen skulle erövra hela världen, och att Stalin (hur underligt det än kan låta) ansåg att det räckte med att Sovjetunionen rådde över sig självt enbart. Jag minns inte säkert varifrån jag hörde detta, men jag tror att det var av G Edward Griffin, och han har ju läst sig genom ett stort antal av kommunisternas egna böcker. Detta skulle innebära att Stalin ändå hade en nationalistisk angreppsvinkel. Vid tillfälle skall jag försöka fördjupa mig i denna fråga.

   • Björngunnar skriver:

    Om Stalin var nationell så var ju hela operation Barbarossa onödig.
    Vad som sägs från förlorarens sida är att ryssarna tänkte anfalla Europa och införa kommunismen överallt, men att Hitler anföll först.
    Ryska generaler lär ha sagt, vi var inställda på att anfalla men blev anfallna och vi kunde inte försvara oss.
    Jag har Albert Engströms böcker, mycket roligt och intressant!
    Han åkte till Ryssland och träffade kommunister i ledande ställning, Engström ritade även av dem.
    Engström sa att Tritsy hade snälla ögon, men det vetefan?

    Trotsky flydde väl till frimurarna i Mexico där han råkade hugga sig själv så illa i nacken med en ishacka att han avled i svåra plågor.

    • Peter Harold skriver:

     Nej, Barbarossa var nog säkert nödvändig för att klämma de föraktfulla slaverna tillbaka till andra sidan Ural, för att travestera Hitler. Han ville ju kolonisera Östeuropa, skapa ”lebensraum” i öst och göra Ukraina till en vasallstat. Ja, om jag nu uppfattat mina hastiga historiestudier riktigt. Jag har inte riktigt läst krigshistoria med någon större entusiasm, förutom vad gäller marinväsendet. Och det är mer än 30 år sedan… 😉

     • Björngunnar skriver:

      Tyskarna var i Ukraina redan i det första världskriget och det fanns rätt mycket tysk befolkning där då, nu vet jag inte.
      Bulgakov, världens bästa författare skriver om bl,a detta i en av sina böcker, Det vita gardet.
      Stalin var en stor beundrare av Bulgakov och såg pjäsen efter nämnda bok ett tjugotal gånger.
      Bulgakov försökte bli utslängd ur Sovjetunionen och skrev brev till Stalin att han blivit anklagad för en massa saker och var att anse som en fosterlandsförrädare, och avslutade med, det värsta är att det är alldeles sant, men utslängd blev han ändå inte.
      Stalin däremot blev utsläng ur det jordiska av de utvalda läkarna, trots att han var väldigt ” försiktig” av sig.

 12. Björngunnar skriver:

  Olika områden som konkurrerar med varandra är en mycket bra idee’!
  Nazisterna är för ett fritt företagande, några företag blev inte nationaliserade i Tyskland.
  Nu är företagen globaliserade inte bara i Tyskland.
  England är förstört, ja vad är inte förstört eller under hot?
  Sen som du själv säger, vill man ha ett resultat måste fåren ha en ledare annars blir de aldrig fria.
  Nu är jag lika tyskvänlig som engelskvänlig men Ryssland och deras kyrka, samt Putin är jag imponerad av.

  • Risto Matinen skriver:

   Är du fågel eller fisk? Ingen/ytterst få kallar sig nazister.

   De var inte för ett fritt företagande i Hitlertyskland! Förvisso dödade inte nassarna företagarna som i judiska Sovjetunionen, men de blev slavar under kommandoekonomin, där tyska staten liksom i Sovjetunionen inbillade sig vara bättre än ett fritt företagande…

   Hitler var en diktator från ca 1934. Vi libertarianer vill vara fria människor där ingen nolla eller upplyst despot ska tvinga oss dansa efter deras pipa…

   • Björngunnar skriver:

    En mycket populär diktator, antagligen aldrig förr eller senare skådad.
    Jo man hade företag i Tyskland, det var i en del av dessa företag som judar fick arbeta.
    Men nån gasning annat än at lusbelupna kläder förekom inte.

    • Risto Matinen skriver:

     En mycket populär diktator”. Hahaha, tror du på det själv? Om jag levat då i Tyskland skulle jag gissa att jag försökt döda Adolf om jag kunnat få chansen. Indirekt orsakade han tyskarna det värsta dödande av tyskar någonsin…

     Vill du ha en diktator? Rövén kanske…

     Vi libertarianer vill leva ifred. Inga diktatorer eller demokrater tillåts ta makten ifrån oss. Vi äger oss själva, vilket är grunden för ett fritt samhälle…

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det är ett historiskt faktum att nationalsocialisterna inte förstatligade hela det tyska näringslivet, dels för att man inte kunde, och dels för att det inte var nödvändigt. Däremot fungerade den tidens fascism lite som dagens folkhemssocialismliberalism, där man med hjälp av byråkrati tvingade privata företag till underkastelse. En likhet mellan nazisterna i Tyskland och dagens svenska socialister/liberaler är t.ex. påbudet om att ”se till att era bolagsstämmor utser varannan damernas till bolagsstyrelserna, annars kommer vi att lagstifta om det”.

   • Björngunnar skriver:

    Jag tror att kommunismen handlar om att påtvinga andra vad man vill ha gjort, tvång liksom i dagens Sverige, internationell socialism.
    Men i Tyskland under nazismen vara alla entusiastiska och ville hjälpa nationen, ett sådant gäng är svårslaget men när USA som hade samma styrelsemän som nu och låg bakom revolutionsförsöket 1905 och revolutionen 1917 gick in i kriget blev det övermäktigt.
    Den tyska befolkningen terrorbombades av de ” goda”!
    Och Tyskland har fortfarande amerikanska soldater på ”sin” mark.

    • Peter Harold skriver:

     Och på 1930-talet prisade FDR:s medarbetare den progressiva upprustningen av Tyskland under Hitler. 😉

     • Björngunnar skriver:

      Judarna lånade ut pengar till hitlertyskland, men så går det väl till jämt?
      Det blir sedan vinnaren som får överta skulderna som förloraren ådragit sig, något som vinnaren normalt pressar ur förloraren.
      Skulle vara intressant att veta vem /vilka som äger tyskt näringsliv.
      Och svenskt!
      Jag läste en bok om världskriget av en engelsk författarinna, hon hade fått höra i Stalingrad/Volgograd att österikarna var de trevligaste soldaterna, tyskarna sådär men att finnarna var för djävliga.
      Där ser man…

 13. Björngunnar skriver:

  Hitler ville också leva ifred.
  Du kanske borde läsa lite akternativ historia Risto?
  Och om du nu inte tillåter några demokrater att ta makten ifrån det svenska folket…men det har de ju redan gjort och vad mera är, de vill ha in oss i NATO!
  Röve’n är en av dem och han sitter vid makten nu, nåja, Bilderbergruppens makt.
  Han åkte till bilder- möte på svenska flaggans dag!
  Vad har du för lösning på detta?
  Massinvandringen, det är ju helt fel att ge sig på invandrarna, de skall hem på så smidigt sätt som möjligt, med dem som tog hit dem är det en annan historia.
  Romson tror jag inte är en elak människa, hon har modersinstinkten och den gäller för alla lika, vilket leder till katastrof!
  Du och jag kunde ju bilda en grupp för motstånd, två är mycket bättre än en!
  Och inte alla svenska kungar var dåliga.

  • Risto Matinen skriver:

   Har läst mycket alternativ historia, Man blir paff, hur lurad man blivit. Jag gick inte riktigt på det ens från början. Tyckte det var konstigt att allt berättades ur vinnarens synpunkt…

   För min del började jag förstå det redan på 60-talet när jag var liten parvel. Civila japaner, liksom tyskar, blev utsattes för bestialiska bombningar i andra världskrigets slutskede.

   Skaffade mig en japansk brevvän då på 60-talet. Mycket hövligt folkslag och laglydiga. Inte så kreativa som vita, men de har förstånd, lite högre än oss i genomsnitt och de kopierade vårt system…

   Araben och negern stampar på samma golv de alltid gjort. Nu hoppas de på att våldta och förstöra vårt samhälle. I helvete de ska!

   • Anna skriver:

    Vet inte vart du bor Matinen. Där jag bor har de ju redan stampat färdigt jordgolvet. De har stått och klagat här rätt länge på att de stampat färdigt men fortfarande inte stöter på fler hinder! De är besvikna på att motståndet är så lamt. I ren tristess våldtar de svenska tjejer och även pensionärer. Men allt som händer är att rättsväsendet sätter dit deras offer som använt pepparspray för att försvara sig… Tror faktiskt att araben och negern insett hur sjukt svenska samhället är. Medans inte gemene svensk fortfarande inte har en aning…

    Börjar förstå varför de ”upplysta” svenskarna öppnar plånboken för den ”nye svensken” medans de stänger den för de stänger den för sina välbekanta.

    Ju mer jag läser på angående vad som är unikt för svenska samhället- desto mer önskar jag att inte vore svensk.

   • Anna skriver:

    Tack också för att du visar på varför Sverige är som det är och svenska rättsstaten. Peter Harolds blogg kommer just nu att göra svensk historia. När de extrema motpolerna möts. Detta är ett historiskt vingslag. Detta nu kan bli det sista vingslaget som flaxas.

    Min tröst är att det knappast kan bli sämre. Nu kan det bara bli bättre.

    • Björngunnar skriver:


     Läsaren har rätt!
     Och nazisterna…
     Sverige styrs av de sim har djävulen till far.
     Det hade Jesua rätt i!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s