”Operation Mareld” – en övning inför den svenska revolutionen eller ett meningslöst försök att stoppa den?

sb taxi commissarie gibert2
Foto: Pathé Films

Bästa läsare!

I pressmeddelandet från Polismyndigheten i region Stockholm använder man rubriken ”Otrygghet och kriminalitet bryts med kraftfullt initiativ”. Det handlar om Operation Mareld som är polisväsendets senaste försök att komma till bukt med gängkriminalitet ute i de invandrartäta förorterna. Projektet har påbörjats, om än att första fasen bestått i att identifiera problemen.

Jag reser mig inte upp för att applådera. Det är nämligen omöjligt att veta om detta är en fisk eller fågel. Polisen har tidigare genomfört operationer, och förvisso ägnat sig åt att punktmarkera vissa objekt som står på fel sida av lagen. Men så snart som polisen förklarat att operationen är ”avslutad med gott resultat” kommer – lika säkert som amen i kyrkan – tidningsrubrikerna handla om nya dödsskjutningar och ökad gängkriminalitet i exakt samma stad. Vad säger att resultatet av den polisiära insatsen kommer bli mer bestående denna gång?

Visserligen kan man finna vissa intressanta aspekter som gör denna operation mer anmärkningsvärd än andra operativa pappersprodukter, och det är denna formulering:

I region Stockholm finns fyra av de särskilt prioriterade områden som präglas av öppen narkotikahandel, synliga våldsyttringar och hög otrygghet hos de boende. Det rör Rinkeby/Tensta, Husby, Ronna/Geneta/Lina samt Norra Botkyrka.

Det råder här också en allmän ovilja att delta i rättsprocesser, polisen har svårigheter att fullgöra sitt uppdrag och att det finns inslag av parallella samhällsstrukturer och våldsbejakande religiös extremism.

På ren svenska: I dessa områden saknar polisen och andra myndigheter auktoritet, och vänner till gärningsmännen tjallar lika lite som eventuella vittnen vågar vittna till gärningsmännens nackdel. Detta måste betyda att någon eller några har större makt över dessa människor än polis och det ordinarie civilsamhället. Vem? Vilka?

Det polisen kommit fram till är att man måste vinna invånarnas förtroende. Lycka till!

I operationens nuvarande skede så vet man inte exakt hur detta skall gå till. Man håller på att rekrytera omkring 300 tjänster, vilket sker under pågående strömhopp från poliskåren. En tänkt metod är att poliserna skall patrullera i de s.k. utanförskapsområdena. Och man tänker ”dra nytta av de goda erfarenheterna från nationell nivå i det framgångsrika bekämpandet av organiserad brottslighet”.

sb taxi commissarie gibert

Många som tar del av denna nyhet hoppas innerligt att den är god, och de flesta förväntar sig att resultatet blir fler bovar i våra fängelser. Så kan det också bli.

Men en annan aspekt är att Operation Marelds framgång i mångt och mycket beror på hur pass bra man klarar av att bedriva underrättelseverksamhet i de berörda områdena. Och det kan vara erfarenheter som används på mindre positiva sätt i ett annat sammanhang, men det återkommer jag till.

Visserligen kommer polisen genom sin blotta närvaro kunna störa ut delar av langningsverksamheten, antingen genom att vara på platser där handeln sker öppet, eller iakttaga kunder som rör sig till mer avskilda platser. Jag tvivlar inte en sekund på att polismyndigheten kommer kunna visa upp siffror på att ”i gathörnet si-och-så har narkotikaförsäljningen minskat/upphört” och att det blir besvärligare för gängen att öva prickskytte på varandra om det finns flera patrullerande polisbilar i området. Men kriminalitet är som marxism-leninism och annan socialism; den retirerar, omgrupperar och kommer tillbaka, inte sällan i en ny skepnad (d.v.s. att banditerna har ett nytt namn och värvat nya proselyter).

Operation Mareld skulle kanske kunna beskrivas som en svensk version av det amerikanska ”War on Drugs” eftersom den ‘viktualie’ som man handlar med är knark, och genom att komma åt de kriminella anser man sig kunna komma åt den illegala narkotikahandeln.

I USA, där ”War on Drugs” praktiserats med ingen som helst framgång sedan början av 1970-talet, har man börjat tänka om efter alla år av misslyckande. I vissa städer har man genomfört mer handgripliga operationer än vad Operation Mareld förväntas leda till, där polisen bokstavligt talat ”rensat upp” staden och arresterat varenda narkotikalangare man kunnat finna. Men det har varje gång kommit till nya langare och narkotikadistributörer redan inom en vecka, och inom 2-3 veckor har knarkhandeln reparerat sig till samma nivå som innan (fastän de gripna fortfarande befann sig i fängelse). Därför väljer man att avkriminalisera hasch. Det är ingen samhällsvinst med att fylla fängelserna med negrer (såvida inte man bedriver fängelseverksamhet åt staten). Svenska politiker har inte fattat detta än.

Med tanke på den bistra verkligheten ställer jag mig sålunda frågan om resultatet av Operation Mareld kan bli någonting mer än kosmetika för en sargad polismyndighet som under flera års tid visat handlingsförlamning, och som tvingas av politikerna att vända andra kinden till när ungdomsgängen (med medlemmar som inte ens är straffmyndiga) satt eld på polisbilarna eller slagit sönder dem. Nu sitter DN-läsarna och tänker ” – Ah, vad bra att polisen äntligen gör något” och låter sig invaggas i tron att polismyndigheten kommer kunna bemästra ”de parallella samhällsstrukturerna” i de invandrartäta förorterna i Stockholmsområdet. Ha!

Detta kommer man inte kunna lyckas med förrän man (politiker, batikhäxor, mediefolk, polischefer) insett att allting pekar på att tragedin med förorternas utveckling är en kulturfråga som till olika eller lika delar beror på att människorna där inte kan försörja sig själva, samt att politikerna valt att förstärka den destruktiva kulturen genom att fylla på med ännu fler människor som hamnar i samma elände, och som saknar en naturlig anknytning till den kultur som gjort att andra områden i landet inte är lagda i sociala ruiner.

Jag fruktar att Operation Mareld är ett desperat PR-jippo som skall lugna svenska folket som på allvar börjar diskutera begrepp som ”revolution” vid köksbordet hemma och i lunchmatsalen på jobbet. Och framför allt i sociala medier, där man numera kan förvänta sig att få hembesök av polisen om man är alltför negativt inställd till allt som orsakat det kaos vi upplever idag.

Det finns en risk att de metoder som polismyndigheten vill prova ut under Operation Mareld kan återanvändas för att spana på gatan och nätet efter människor som bestämt sig för att det får vara nog med det politikerinitierade fördärvet i den svenska nationen.

Kampen mot enklaviseringen i förorterna får inte ske genom att Sverige förvandlas till en polisstat! Ty vi vet att polisens uppdragsgivare – d..v.s. politikerna – inte står på folkets sida, utan på sin egen. Och bidragstagarna i enklaverna är just nu den villigaste röstboskapen. Därför vill politikerna sprida beroendet av staten till fler, antingen genom bidrag eller beskydd.

Staten är den äkta maffian! Jag tror att det kan sägas utan någon djupare analys än så.

Hälsar eder Peter Harold

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till ”Operation Mareld” – en övning inför den svenska revolutionen eller ett meningslöst försök att stoppa den?

 1. Anna skriver:

  Staten är den äkta maffian. Amen!

  • Björngunnar skriver:

   Iallafall den röda staten!
   Idag provade jag att betsa mahognybåten, det blev nästan svart och jag fick spä ut med mycket vattet, då blev det bra, mahognybrunt!
   Skulle inte en stat kunna arbeta för medborgarnas bästa.
   Vore jag diktator skulle jag bestämma att alla ickeproduktiva arbeten förbjöds i staten.
   Exempelvis trängselavgifter och trafikregisteravgifter.
   Sen skulle jag lägga ner det sk, rättsväsendet och ersätta det med äldre förnuftiga män med goda resultat, utbildning skulle vara ett minus!
   För mycket skämmer allt brukar det heta och den här staten är bara för mycket!

   • Peter Harold skriver:

    Hm, jag har ett svagt minne av att någon refererade till skotskt destillat när det kom till rätt kulör på mahogny. Vet inte om personen var dålig på alkohol eller båtar, eller både ock.

 2. Anna skriver:

  Apropå maffia. Min dator seeegar sig väldigt. surfplattorna också. Och telefonen. Något skit drar ner hastigheten helt plötsligt. Har varit så här sedan i går. Den stationära brukar vara väldans tyst. Nu låter den som min gamla burk från 90-talet…

 3. Risto Matinen skriver:

  Där är du något väsentligt på spåret PH!

  När det gäller ”War on Drugs” undrar jag om lagstiftarna tänkt på sin egen skuld? Kan ingen av dessa oduglingar med gigantiska utredningsresurser (regeringskansliet) dra några relevanta slutsatser av t.ex. förbudstiden i USA, för att nämna något?

  Är tyvärr lite konspiratorisk, och att staten är inblandad, på ett dåligt sätt. Jag är på inget vis inblandad på vissa hampväxters goda förmågor, men vi ska inte ens få inneha ett gram utan att dömas till minst två tusen böter, plus 500 spänn till ”brottsofferfonden”. Vilket/vilka är offret här? Jag skulle hellre odla själv, men antisvenska staten har även förbjudet det.

  Nej! Jag ”knarkar” inte! Testade röka på tre ggr för >40 år sedan. Inte min modell…

  Undrar om inte vissa stater redan är iblandad i droghandeln, som de förbjudet?

  Undrar hur länge vanliga (svenska) poliser står ut? Min spådom är att ett antal mord på poliser utförda av invällare, radikaliserar återstående friska poliser som gör uppror. Ska försöka kolla stämningen med den polis som bor i vårt kvarter. Han verkar vara en riktigt sjyst människa, så han borde ha koll…

  De antisvenska politikernas mål på kort sikt är polisstat. Kruxet, är att den bakbundna polisen är oförmögen. Den odugligaste poliskåren på denna planet?

  Det har idioterna/förrädarna varslats om från högre ort (Bilderbergare etc) så nu ska NATO fritt få stationera sina trupper här, utan tillstånd..-

  Igår såg jag för första gången en negerflock som närmade sig vårt boende. Alltså, vi har inget negerboende närmare än 2,5 km. Uppskattningsvis var det tolv negrer som under mer än en timme uppehöll sig på/nära en busshållplats.

  Frugan har säkert kunna cykla till/från sitt jobb tidigare. Inte ens jag, med min machete, hade vågat passera negerflocken, men vi förflyttar oss numera vanligen med bil med negerlås…

  • Risto Matinen skriver:

   Hur ska man billigast förbereda sig mot de antisvenska politikernas legosoldater?

   Bor du i lägenhet utan makt? Flytta!
   Bor du i lägenhet? Byt till säkerhetsdörr!
   Bor du i villa? Det gör ju jag och har redan beskrivit vad jag gjort:

   Sätt rörelsedetektorer runt alla ingångar. Installera larm. Ha vapen gömda här och där i bostaden. Använd dem om/när du kan!

   Skaffa jägarexamen och skaffa skjutvapen…

   • Läsare skriver:

    En av mina PK-systrar bor i ghetto. Häromdagen berättade hon att det var knivslagsmål i hennes trapphus, 3-våningshus. Hon har knivmärke i ytterdörren.

    Hon går inte själv till ICA – på dagen, det är 500 meter, utan hennes man är med. Hon går inte ens till kvartersbutiken efter det blivit mörkt, och det är mindre än 100 meter.

    Men fattar hon? Nä!

    Min egen syster är så PK-skadad att jag inte ens tror att om hon blev gruppvåldtagen i hennes egen säng av en flock negrer skulle hon fatta.

    Svensken har ALLTID en bortförklaring. Spelar ingen roll vad det gäller, svensken har ALLTID en bortförklaring.

    • Anna skriver:

     Samma här. Min syrra skulle aldrig fatta. Hon bor visserligen i hus långt ifrån ghettona. Men hon skulle också kunna gängvåldtas (inte gangbangas) utan att fatta vad som var orsaken. Hon skulle ändå öppna hem för ensamkommande på sin tomt. Vilka är egentligen de ensamkommande… Vi icke PK är mer ensamvarande än de killarna.

   • Anna skriver:

    Allra billigaste alternativet är att dö. Och sen leva utan personnummer., Det dröjer ett tag utan lik att hänvisa till. Gissningsvis ett år?

  • Läsare skriver:

   Jag flyttade för ett decennium sedan till en ny stad. Ett starkt bidragande skäl till flytten var att staden var nästintill blattefri.

   Några pizzablattar and that’s it. De få gånger jag såg en neger var det kors i taket. På varje år såg jag max fem negrer. OBS, per år. Idag behöver jag inte vara länge i centrum för att se fem negrer – OM DAGEN!

   För bara fyra år sedan fanns det inte en zigenare utanför varje affär, nästintill inga blattar och fem negrer per år.

   Idag sitter det en zigenare utanför alla större butiker, negrer och araber, och flockar med afghanskäggbarn skiter ner hela det offentliga rummet.

   Här i veckan. Plats: Busstation. Två svenska 12-åringarna. Lättklädda.

   I busskuren: Fyra afghanskäggbarn, 20 till 30+. Alla glodde, särskilt det äldsta skäggbarnet.

   Jag bor i en sommarstad. Vi pratar tusentals sommargäster, aka Badjävlar. Hälften är lättklädda kvinnor och småflickor. Högsäsongen har inte ens börjat och blatteflockarna får tuppjuck över två lättklädda småflickor som ingen normal man ens skulle titta två gånger efter.

   Hela jävla Sverige, minsta byhåla som inte ens är en byhåla har flockar med skäggbarn från Afghanistan. Sommaren 2016 kommer det att bli en våldtäktsepedemi av aldrig tidigare skådad omfattning.

   Jag sätter mina pengar på att Sverige år 2016 kommer att gå om Sydafrika som nr ett i antal våldtäkter per capita.

   Sverige har idag BÖGgruppvåldtäkter. Vem kunde ens fantisera ihop en BÖGgruppvåldtäkt säg bara år 2010?

   Det är fri jakt på svenskar i Sverige. Svenska folket är andraklassens medborgare i deras eget land.

   Blattarna har förtur till allting. Ledig lägenhet? Blattarna har förtur.

   Ledigt jobb! Blattarna har förtur.

   Utbildning! Blattarna har förtur.

   -TYST LÄSARE! NU ÄR DET MELLO!

   • Anna skriver:

    Böggruppvåldtäkterna har uppstått genom samhällen som är sprungna genom islam /koranen. Samhällen som uppstått genom samförstånd av män, vilka ser upp till män, som är kåta på män och som äcklas av kvinnor.

    Islamister är bögar. Bögar har jag inget emot. De får gärna gilla varandra. Problemet är att islamister inte accepterar sin egna sexualitet och allra minst deras kvinnor. En äkta islamist kan inte vara jämlik kvinnan.

    Alla islamister är bögar. Även kvinnorna, (fast de är för okunniga för att fatta det eftersom de aldrig får pröva sina vingar och hålls för upptagna genom att föda barn genom hela sin fruktbara tid som kvinnor, och för upptagna med att sysselsätta BUP och psykologerna med samtal, som inte leder till något annat än att bidraga till socionomernas löner, på mottagningarna).

    När jag ser dessa kvinnor tänker jag bara att hade jagvarit man hade jag faan int evarit straight jag heller. Vem FAAN med sunt förnuft- är tillsammans med en plupp som går i svart särk hela dagarna?

    Häromkring går det allt fler pluppar som man bara ser ögonen på.

    Herregud- låt mig slippa!?
    Det kommer att sluta illa. Jag kommer att dra ner hela skruden till fötterna. Spraya de med rosa sprayfärg och doppa de i tjära och sen doppa de i fjädrar…

   • Peter Harold skriver:

    Jag undrar hur mycket energi t.ex. SD lägger ner på att exponera bakgrunden till den svenska migrationspolitiken, och i vilka led påbuden kommer ifrån?

    • Björngunnar skriver:

     Sd lägger mycken möda på att rensa ut folk i de egna leden med Expo men sin ÖB röjer man inte.
     Jag tänker själv konspiratoriska tankar och undrar hur ÖB beter sig, vad han har för hållhake eller hotar riksdagsmän o makthavare med så att de skall lyda?
     Någon opposition förekommer ju inte.

  • Var dom ute på recon? Hade förmodligen nåt fuffens i tankarna om dom rörde sig så långt ifrån sina egna revir.

  • Anna skriver:

   Jag tycker du ska börja knarka, Matinen! Det hade du mått bra av!

   • Risto Matinen skriver:

    Vill du mig illa? Förvisso testade jag att röka hasch eller vad det var för mer än 40 år sedan. Blev bjuden av vänner, eller vänners vänner. Första gången funkade det bra. Har aldrig upplevt allt som så roligt/trevligt än just då. Vi skrattade/fnissade hela kvällen. Det var en hemmaodlares alster vi rökte. De andra gångerna hade det ingen effekt.

    Psykedeliska droger skulle jag inte våga testa utan att en betrodd person tog ansvar för mig. Befarar att jag skulle kunna bli tokig. Min främsta tillgång är rationellt intellekt och det vill jag inte riskera.

    Minns inte varför jag inte tog flummarbanan. Gissar att det främst berodde på att jag studerade på universitet och där lönade det sig att vara alert. Vidare hade jag en kvinnlig kompis som sökte min hjälp för sin bror som fick en psykos av tidigt haschbruk, vilket fick mig ”avtänd” på det.

    Skulle aldrig skaffa ”knark” på den illegala marknaden. Man vet inte vilket skit det är. Att själv odla cannabis skulle jag kunna tänka mig. Har frön, men aldrig sått dem…

    Dock är det motstånd vi ska göra, och inte sikta på att droga ner oss!

    • Björngunnar skriver:

     Helt rätt tänkt Risto!
     Och…
     Vi är under attack på många fronter.
     Massinvandringen är en, knarket en annan, feminismen, bögdjävlarna och flatorna i sina parader en annan.
     Något som inte syns så tydligt …än, är att vi inte kan försörja mer än hälften av sveriges befolkning med nuvarande jordbruksproduktion om det blir avspärrningar upphör importen och sjunker produktionen , vi står inför ett nytt Holdomor, och bakom allt detta ligger fariseerna som kontrollerar de flesta institutioner och media, inkl. Sveriges radio o television, Svenska kyrkan, alla partier,mm.

     • Sune skriver:

      Hehe. Har ni varit inne på Nordfront? Då vill man inget hellre än att knarka ner sig… Hade inte Peter Harolds sida varit, hade jag kanske varit just nerknarkad. Eftersom inget alternativ funnes mellan att vara ”nationalist” eller död eller röd.

      Livet som svensk har mynnat ut i en särdeles andefattig världsåskådning.

      • Björngunnar skriver:

       Jag har just lyssnat på Radio Nordfront och någon lust att knarka har inte infunnit sig.
       Men en lust att gå och titta till mina två nyfödda kalvar som går fritt , jag är inte orolig för dem men roligt att titta hur bra det fungerar i naturen om man inte lägger sin näsa i blöt i onödan.
       Programmet kan rekommenderas och lusten att börja knarka efter att ha lyssnat får nog räknas som obefintlig!
       Tack för reklamen Sune!

       • Sune skriver:

        Radion nordfront brukar vara intressant. Sajten nordfront däremot är deprimerande.

        • Björngunnar skriver:

         Jo du har rätt i det Sune!
         Liksom det mesta som finns på sajten Riktiga nyheter.
         Laglöshetens hemlighet , en kristen sida och drivs av en kvinna är hm, slagkraftig.
         En del tassar runt i filttofflor, andra går pang på rödbetan men handlar inte allt om judar och vad de ställer till med?

       • Peter Harold skriver:

        Har lyssnat på något avsnitt, bl.a. den med en gästande ex-pilot som talade om 11/9. Det var intressant. Den skånske programledaren låter sympatisk, men det finns någon annan kille med där som låter som jag tror han ser ut…

        • Björngunnar skriver:

         Hamilton heter piloten som sa detsamma som pastor Williamsson, hela historian kan omöjligen vara sann.
         Han som låter som du tror…har djävligt svårt att knipa igen käften , men han är en intressant kille, han har myrodling i sitt hem och kan det mesta om parasiterande myror.

         • Peter Harold skriver:

          En fascinerande figur! 🙂

          • Björngunnar skriver:

           Myrornas liv är en hel vetenskap.
           Jag lyssnade på en intervju med Kevin Mc Donald och det finns en man i USA som kallas myrmannen.
           Så det här med att infiltrera och förstöra andra civilisationer förekommer även i djurvärlden och med mycket raffinerade metoder.
           I djurvärlden inriktar fienden sig på drottningen, i Sverige inriktar fienden sig på riksdagen och det ekonomiska…

      • Peter Harold skriver:

       Ah, så illa kan det väl inte vara… 😉

    • Sofia skriver:

     Den här mysiga bloggen kommer ni nog tycka om –
     även om det inte överensstämmer med egna åsikter till 100%

     http://hemfardblog.wordpress.com

  • Peter Harold skriver:

   Jag har läst en del statliga utredningar, och språket är avslöjande i det att man undviker visa faktorer med svepande formuleringar, och förlitar sig på att de tillfrågade ”experters” auktoritet är tillräcklig för att få medierna att undvika alternativa frågeställningar.

 4. Björngunnar skriver:

  Om man tänker efter och ser framåt…
  Vad finns att välja på för stasitjänstemännen/staten?
  Antingen bryter dom trenden av utländsk förvildning eller så tar andra krafter över.
  Vilket är värst?
  Dags att skaffa en khoran?

  • Björngunnar skriver:

   Egentligen är det inte ett dugg konstigt, det är samma foljslag som skapade Sovjetunionen som har tagit över Eu och Sverige.
   I sveriges fall är det socialdemokratin som lyckats kapa hela det demokratiska systemet.
   Det spelar ingen roll på vilket Partei som vi röstar på.
   Det tog ryssarna nästan hundra år att kasta av sig oket så vi kan väl räkna med något liknande?
   Ungrarna ,polackerna, o tjeckerna är nog inte lika lättlurade som vi, visa av skadan som de är.
   Väst har sedan länge satsat på fel häst och nu försöker judarna som Napolione tog med sig till Frankrike att ta över jorden.
   Vi är nu i samma situation som engelsmännen var inför de jusiska världskrigen, 1 och 2, och hur gick det för dem?

   • Björngunnar skriver:

    Notera att svenskt jordbruk med såssarnas lantbruksnämnden skapat ett jordbruk som alltmer liknar det sovjetiska.

 5. En finne igen skriver:

  Du säger:”Jag fruktar att Operation Mareld är ett desperat PR-jippo som skall lugna svenska folket”

  Jag tror inte så. Om polisen inte vinner denna kampen, det menar de indvarnare hare vunnit och svenska polis har ingen auktoritet i de här regionen. Samma med Malmö etc. Nu att de har annonserad att börja operationen de har inga andra möjligheter än vinna. Annars har hela Sverigen förlorats.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s