Varför får idioter styra Sverige och svensk utrikespolitik?

Bästa läsare!

Jag läser i Dagens Industri att ”Obama och Löfvén är enade mot Ryssland”. Om detta ställningstagande är sant vill jag med största eftertryck meddela att Sverige å det snaraste skall byta statsminister, och det med valfri metod. Att Stefan Löfvén spelats in via Bilderberg-gruppen framstår som alltmer tydligt.

Ur artikeln:

Efter mötet mellan de nordiska och amerikanska ledarna uttalade både Stefan Löfven och USA:s president Barack Obama oro över Rysslands ökade millitära [sic!] närvaro i Östersjön.

”Vi är enade i vår oro över Rysslands alltmer växande aggressiva militära närvaro”, sade Obama.

Hans regering betraktar Norden som en helhet med allierade, trots att Sverige och Finland inte är med i Nato. De båda är så nära Nato det går utan att vara medlemmar, anser amerikanerna.

Stefan Löfven menar att USA inte har några problem med att Sverige är utanför Nato.

”De vet att vi ökar vår försvarsförmåga och ingår samarbeten och de ser att vi tar ansvar för vårt närområde”, säger Löfven.

Obama sade att mötet nästan gått för bra.

Här har vi alltså bekräftat svart på vitt att USA och Sveriges regering står närmare NATO än landets egna försvarsintressen. Såväl den politiska vänstern som den politiska högern i Sverige har gemensamt och var för sig stympat den svenska försvarskraften för att komma i beroendeställning till NATO. Detta har skett både under socialdemokraten Göran Perssons statsministerperiod och under nymoderaten Fredrik Reinfeldt.

Svensk försvarspolitik är tvåfaldigt ur takt. Det var lika fel att försvaga landets försvarsförmåga som det är fel att rusta upp igen med motivet att Ryssland skulle utgöra ett militärt hot mot Sverige.

Utrikesminister Margot Wallström får också uttala sig. Och hennes replik är att ett NATO-medlemskap inte är bra därför att Donald Trump kan komma att bli president

Jag vill att utrikesminister Margot Wallström deklarerar sin säkerhetspolitiska analys offentligt och förklarar på vilken grund spänningen mellan USA och Ryssland skulle öka med Donald Trump som amerikansk president? Av denna anledning har jag skickat följande skrivelse till utrikesdepartementet:

Hej!

I en artikel i Dagens Industri (http://www.di.se/artiklar/2016/5/14/obama-och-lofven-enade-mot-ryssland/) har utrikesministern sagt följande till TT enligt tidningen:

”Men ett svenskt medlemskap i Nato skulle riskera att öka spänningarna, enligt utrikesminister Margot Wallström.’Särskilt när det finns en realistisk risk för att Donald Trump skulle kunna bli president här’, säger Wallström till TT vid toppmötet i Vita Huset.”

Jag vill ha en beskrivning på hur utrikesministern kommit fram till denna slutsats. Jag vill veta hur utrikesministern resonerat i denna analys, och på vilket sätt situationen skulle vara sämre (sett ur perspektivet om politisk spänning mellan Sverige och Ryssland) med Donald Trump som president än den person som ut att bli hans motståndare, Hillary Clinton.

Vidare vill jag också få besked från utrikesministern om vad det är för risker som är förknippade med att Donald Trump kan bli vald till president, och om liknande analys gjorts rörande de andra kandidaterna. Utrikesministern säger ju uttryckligen att det är en ”risk” att Trump blir vald, och ordvalet tyder på att det måste vara negativt, annars skulle utrikesministern kanske formulerat sig utan att använda detta ord.

Mina avslutande frågor är hur utrikesministern kommer att bemöta Donald Trump och dennes utrikesminister om han blir vald? Kommer utrikesministern manifestera missnöje med att Trump blev vald? Skall utrikesministerns uttalande tolkas som att utrikesministern är partisk i det amerikanska presidentvalet?

Med vänlig hälsning
Peter Harold

Jag kommer att redovisa UD:s svar i kommande blogginlägg.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Varför får idioter styra Sverige och svensk utrikespolitik?

 1. Sofia skriver:

  Hmm…..vad hände här då?

 2. Risto Matinen skriver:

  …den politiska högern i Sverige”. Vad menar du då? Dig och mig kan det inte vara, på en traditionell V-H:skala. Vilka är riktig höger i detta land? Inte är det SD, de står långt till vänster om mig. Nationalsocialister är vänsterextrema.

  Känner du till att Adolf H var bög och horade i sin ungdom?

  Margot W tyckte jag bra om, för ca >15 år sedan. Det är den enda (antisvenska) politiker jag mött i verkliga livet, på Arlanda. Då tyckte jag om henne bakvänt. Hon var då en av de få asocialdemokrater som inte bräkte ur sig S-floskler jämt och ständigt. Tänkte säga det till henne, men gjorde inte det.

  Margot W har för länge sedan anslutit sig till S-floskelbräkarna. Till hennes försvar, kan man i bästa fall (?) hänvisa till att hon inte demonstrerade att hon inte underkastar sig islam/islamister i ”hijabuppropet”, där antisvenska kvinnor typ åna Muslim och Gud-run Avskyrman tydligt angav att de är beredda underkasta sig…

  • Risto Matinen skriver:

   Blev ett ”inte” för mycket ovan. Rätt är:

   Till hennes försvar, kan man i bästa fall (?) hänvisa till att hon inte demonstrerade att hon underkastar sig islam/islamister i ”hijabuppropet”

   Inte åna heller, utan Måna..

 3. Björngunnar skriver:

  Interessant!
  Jag skrev också ett brev till Wallströms efter hennes uttalande att ryska arme’n befann sig i Novorussia med trupp och stridsvagnar.
  Svaret kom från en underhuggare att det visste alla.
  Jag skrev igen och frågade hur alla kunde veta det och fick inget svar!
  En regering är väl till för att tillvarata sitt eget folks bästa, men det svenska ”demokratiska” systemet är till för att gå fariseernas ärenden det är ju helt uppenbart.
  Neocons kallas förresten judarna i folkmun i Usa, men inte de nya moderöderna, tänk om militären ville vara vänliga att göra en statsvälvning som Gustav III kallade det.
  Gustavs mördare Ankarström står staty på Grand Orient i Paris, det sa de på Radio Nordfront idag men det visste jag sen tidigare.
  Då liksom nu var demokratin en katastrof för landet, fast med den skillnaden att hattarna ville ha krig med Ryssland o mössorna fred( de fick mutor av Ryssland).
  http://vondalin.se/olof-von-dalin/forfattaren/sagan-om-hasten/

 4. Risto Matinen skriver:

  Glömde svara på frågan i rubriken. Ordet ”varför” syftar på mening, ibland/vanligen förväxlad med ”hur”.

  Varför, är lätt att svara på. De jobbar för global diktatur! Då är det bra med idioter/köpta, som vill oss illa.

  Skulle någon ens köpa en begagnad bil av Fredrik den Onde eller Rövén?

 5. Jonas Bangkok skriver:

  Jag tror svaret på frågan kring Trump-problematiseringen är ganska enkel. I Margot Wallströms förenklade lilla värld är det för det första aldrig positivt att vara en rik, vit, heterosexuell man. Är man dessutom motståndare till fri invällning från Mexiko till USA så är saken klar. Resten av Trumps agenda har hon troligen inte kapacitet att sätta sig in i (eller intresse av för den delen).

  Men visst, hajade också till när jag läste hennes uttalande som tyder på…låt säga bristfällig konsekvensanalys av Trumps potentiella presidentskap.
  Huvudsaken för Margot är att hon får slå sig ner med Hitlary vid middagsbordet och leka feminist.

  Vad gör människan om dagarna på jobbet egentligen? Spelar nätbingo och lägger bud på Tradera? Någon whistleblower borde lägga ut hennes nätloggar, säkert mkt underhållande.

  Ännu ett exempel från det som ska föreställa vår regering på att idiotin saknar alla gränser.

 6. baravarat skriver:

  Ja men det är ju sant det Wahlström säger såg på tvreklam på svt att Putin krigar och Trump är dum då måste det ju stämma! någon som anmält till gransknings nämden detta otroligt dumma påsående?

 7. Ping: Staffan Danielsson vs. UD 0-1. Varför ignorerar UD det offentliga samtalet? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s