Fel man på fel plats säger rätt saker – Är experterna till för att upplysa eller kontrollera folkets åsikter?

Bästa läsare!

Jag har förutom visst terapiliknande trädgårdsarbete ägnat mig åt att bläddra i en del manusutkast/dispositioner till romaner som ligger oskrivna i min skrivbordslåda. Ibland har de hamnat i ett limbo p.g.a. att jag fastnat i forskningsarbetet kring vissa av miljöerna. Ett av alstren stoppade upp p.g.a. att jag hittade motstridiga uppgifter om befolkningsgrupper i centrala Afrika kring 500-talet före vår tidräkning. En bekant till mig blev förargad över att jag tillät mig att pausa projektet på grund av ett så futilt hinder. Negrer som negrer, menade personen.

När det kommer till Afrika är det väldigt lätt att se mörkt på tillvaron. Jag har själv blivit överväldigad på ett negativt sätt när jag studerat afrikansk historia, vilken återberättas med nästan oproportionerligt stor tyngd på slavhandel (där jag gärna inflikar att negerkungarna ofta var brutalare än de europeiska slavhandlarna) och kolonialtiden. De fridfulla exemplen lyser nästan helt med sin frånvaro i de populariserade beskrivningarna om den mörka kontinenten, såvida inte det rör sig om en stam där deras intelligentia befinner sig på ett dagisbarns nivå.

En orsak torde väl finnas i att många afrikanska kulturer – eller låt mig precisera det med begreppet ”mörka” kulturer eftersom jag specifikt talar om stammar av negroid tillhörighet – i regel saknar skriftspråk, och därför har inte de fredliga kulturerna bevarats i folkminnet lika bra som de mer erövringslystna.

Jag fick för mig att jag skulle ta en snabbkoll på Internet ifall några nya upplysningar kunde få mig att knuffa igång mitt insomnade romanprojekt från förra årtiondet, och jag råkade göra en omväg via David Duke, vilket torde vara en garanti för att man inte hittar några exempel på var negrer i Afrika utmärkt sig på bästa sätt, eller någon annanstans på jordklotet. Inte för att jag är så känslig att jag vill påstå att han beskriver färgade på ett totalt osympatiskt sätt, men jag fick i vart fall ingen inspiration.

Sen snubblade jag över detta klipp. Det handlar om en man från Kongo som flyttat till England och sökte jobb som dataanalytiker på BBC. Han satt och väntade på att komma in på anställningsintervju, och en man kommer upp och frågar om han är Guy Kewney, och även om efternamnet var fel, eller för att mannen från Kongo trodde att det var ett ord han inte förstod, så svarade Guy Gomo jakande och följde med producenten.

Utan att riktigt förstå vad som hände hamnade Guy på en stol i en TV-studio, och något ögonblick senare medverkade i en direktsändning. Intressant nog så kan vi konstatera att Guy – fastän han är ”wrong guy” – ger ett ganska adekvat svar. Min magkänsla säger mig att vi hade kanske fått ett sämre svar om den riktiga experten kommit till tals; en magkänsla baserad på flera års bullshit som man överösts av från experter som får sitta och predika i de statliga kanalerna.

Klippet har några år på nacken, men ingenting tyder på att experterna i medierna blivit bättre än en kille som Guy Gomo, eller vilken annan nyfiken människa som helst. Att sedan statstelevisionen kallar nationalekonomer för ”debattörer” när de framför besvärande fakta om statens folkutbytesprojekt, och vänsterakademiker för ”statsvetare”, är en annan historia som flera uppmärksammat, men som jag alla kommer ihåg när det blir dags att jämna TV-huset med marken inför nästa revolution.

Och, ja. Frågan i rubriken var i högsta grad retorisk.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Fel man på fel plats säger rätt saker – Är experterna till för att upplysa eller kontrollera folkets åsikter?

 1. Björngunnar skriver:

  Vilken skön snubbe, vilket minspel!
  Negrer verkar lyckligare än europeer, inte minst barnen i Afrika verkar trivas bra med livet.
  Och en fråga, när slutade folk hälla Redex i bensintanken?
  Jag pratade med en neger i London som stog och tankade sin Jaguar mkII, samma som kommisarie Morse har.
  Han hällde Redex i tanken och jag sa att du skämmer bort bilen, men där hade jag fel sa han, Redex var bra för bilen.
  Negrerna i Sydafrika kanske inte alltid är så snälla mot vita men det kan mycket väl på att de som äger gruvor och banker och som Sverige har hjälpt sen palmes tid har förmodligen programmerat om negrerna liksom de har programmerat om oss o våra barn.
  Det var skojigare på redextiden!

  • Björngunnar skriver:

   Redex är ju toppen!
   Undras om det går att få tag i Sverige?
   En liten Redex till morgongröten ökar kraften…

   • Anna skriver:

    Åtminstone om du häller den på handen. Högerhanden. Om du är bändterhänt går det bättre med vänster… 😄

    • Björngunnar skriver:


     Jag köpte en liter och den kostade 80 kronor!

     • Anna skriver:

      Haha- systembolaget har alltså räknat med att någon kan svälja innehållet istället för att hälla i bilen!!! Rent hysteriskt roligt egentligen om man räknade bort hur oegentligt tänket egentligen är. Som att för BR sälja barbiedockorna och lägga till 50 spänn om någon köpte dockan för att använda som fetisch…

      Näää. Önskar att jag inte hade tänkt den där tanken. Hela samhället är ju egentligen en stor fetisch när man tänker efter. Eftersom de enda som har möjligheten att använda skiten är de som kan. De som inte kan försöker inte ens.

 2. Risto Matinen skriver:

  Apropå svartingar:

  Gör Obama ett islamisttecken också?

 3. Sofia skriver:

  Fel etnicitet på mannen och hans illgärning;

 4. Anna skriver:

  Själv blev jag fälld i dag. Hot mot tjänsteman. Det värsta är att det kommer att stå psykisk status vid tillfället då jag hotade tjänstemannen. Med andra ord är jag dubbelt bestraffad- nu kommer ingen arbetsgivare vilja anställa mig. Hade jag varit kille, singel och ung – hade det säkert ansetts som en merit i CV. Medans jag är en psykiskt instabil (som inbillade mig elpåverkan i bostaden) medelålders kvinna. Jag hade hellre suttit en månad i fängelse än att få villkorlig dom och psykstämpel. Det hade varit bättre för mig om jag erkänt på en gång och inte meddelat att jag befann mig i extremt utsatt läge, ensamstående mamma osv.

  Rättssystemet i sverige är ett hån mot medborgarna. i 10 års tid nu kommer den här domen finnas för alla att se. Jag är 60 år då jag kommer att bli prickfri. Varje arbete jag haft de senaste 10 åren har krävt utdrag ur belastningsregistret.

  Medans de balla våldtäktsmännen och mördarna får gå fria från åtal.

  Sverige är fantastiskt! Nu har de fått mig, den erkända ”rasisten” precis dit de ville från början. Få människor kan titulera sig såsom hatad av nationalister (eftersom jag egentligen är etno-pluralist- tackar för definitionen, Sofia!), föraktad av politiskt korrekta svenskar, hånad av rättstaten samt lika avskydd av blattar!

  Jag vet inte om jag kommer kunna leva med detta, men försöker för sonens skull. Men han har det ju bättre utan mig. Nu har jag inget redskap alls kvar för att ge honom ngn framtid. Tänka sig att skrivtourettes straffas så hårt i samhället! Min tillit för rättsstaten är havererad vilket känns svårt som förälder. Blir jag eller sonen utsatt för något kommer jag inte att anmäla. Jag kommer aldrig att prata med någon som har makt över mig alls. Inte att tipsa de om jag sett ett brott begås heller. Allt jag vill är att rättsstaten själva råkar ut för samma stigmatisering som de satt mig och sonen i. Sverige är unikt i sin rättsskipning. Helt unikt. Och jag skäms för sverige.

  I dag skulle min mormor firat sin nationaldag om hon levt. Jag önskar att min mamma och pappa träffats i norge istället för i sverige. För i norge får man ha nervösa sammanbrott. I sverige straffas man med att undantas rätten till att få arbeta och försörja sig och sin familj.

  Min avsky är avgrundsdjup.

  • Peter Harold skriver:

   Jag vet inte hur rutinen är, men kommer din arbetsgivare att se hela belastningen i registret, eller får de bara ett meddelande om att det är utfall? Om de får ta del av hela din belastning kommer de ju kunna göra en enskild bedömning om du kan fortsätta att arbeta om du skött dig? Jag vet att många arbetsgivare helst slipper belastade människor, men inte alla. Jag vet att terrordömda personer fått ha jobb, och inte blivit av med dessa förrän de ertappats med att begå nya brott (mordförsök).

   • Anna skriver:

    Det finns inga fasta jobb inom min ”bransch”. Timvikariat på sådär ett halvår. Så varje halvår blir det ny arbetsgivare… Har ett jobb nu som går ut sista augusti. Sen är det kört. Jag har skrivit till hovrätten med en undran om jag istället kan få ett år i fängelse och slippa pricken i tio år.

    • Peter Harold skriver:

     Får du inte pricken i alla fall? Du ser, det är sånt här som motiverar folk att göra verkan av sina hot. 😦

     • Anna skriver:

      Exakt! När jag såg domen tänkte jag att nu är jag ju kriminell vad jag än företar mig ett decennium framöver, så jag borde ju egentligen go all the way!? 😈

      • Björngunnar skriver:

       Jag skickade detta mail till en bank, tror du jag får ett lån?

       Hej Emma!

       Jag förstår situationen med att riksbanken styr Sverige.
       Folket där är ju inte kända för sin hjälpsamhet precis, det gick inte och prata med dem för tvåtusen år sedan och Jesus hängde dom upp på korset.
       Man kanske borde sälja innan landet brakar ihop?
       Allt verkar riggat för det!

       Vänliga hälsningar Björngunnar

     • Anna skriver:

      Jo jag har ju insett att själva straffet är Skitsamma. Om jag så ens slavade 15 timmar om dagen 7 dagar i veckan som diskare utan att få lön, skulle jag ändå dras med pricken. Det är pricken som är straffet. Och så kräver de att samtidigt som de omöjliggör för de fällda att kunna tjäna pengar genom att jobba, kräver de att den fällda ska försörja sig på lagligt sätt! Hi 5!

      • Björngunnar skriver:

       Men jobba svart då!
       Och socialbidrag på det så blir det till ett lyft.
       Eller som en kille sa, när man är fattig är det bra att ha pengar.

       • Anna skriver:

        Jag väntar med spänning på ditt tips angående svartjobb för mig, BG! Jag hade passat bra som rådgivare för folk med skulder och vart man vänder sig för diverse problem. Är en expert numera. Jag vet mycket mer än kuratorer, psykologer, allmänläkare, överläkare, rättsstaten och rättigheter inom vården (dvs som patient). Kroppsbyggning kan jag också. Och idrottsmassage. Men de 2 sista gjorde jag svart när jag bodde i stan. Ingen vill komma till en förort.

        Men jag tror inte jag kan starta något företag inom denna bransch eftersom klienterna saknar tillgångar. Jag ska ju kanske inte skylla på mitt kön, det finns ju kvinnor som kan det män kan också, såsom att snickra, mecka med bilar och allmänt småkriminellt dealande med saker. Men det var liksom inte något som fanns på smörgåsbordet i min vardag när jag växte upp. Jag kan hästar eftersom jag växte upp med hästar, och andra djur. Men att jobba svart på bondgård- finns det sånt i stockholm?

        Jag hade ju mer än gärna flyttat till landet, men min plan på att ta körkort så att jag kunde bo på landet- har ju tydligen blivit överkörda rejält i och med statens inblandning i mitt mailskrivande.

        Det är rätt trist men det enda svartjobbet jag kan se som kvinnor brukar kunna göra är väl det gamla handjobbet, sugjobbet och ridjobbet. Tyvärr menar jag inte hästridning nu…

        • Björngunnar skriver:

         Big Bengt Erlandsson som jag haft förmånen att träffa befann sig i Stockholm och slog vad om att han kunde tjäna pengar utan egen insats.
         Han grävde fram jord i en rabatt kanske det var, och knackade på i en lägenhet jag byter jorden i era blomkrukor…
         Han tog den gamla jorden och gick till nästa lägenhet och bytte…
         Affärerna gick fint och han vann dessutom vadet han gjort med sina polare

         • Peter Harold skriver:

          *asgarv*

          Jag visste inte att han var i livet fortfarande tills härom månaden. Jag kommer ihåg när han ropade in ett ånglok på någon TV-sänd auktion när jag var liten. Sedan kan jag inte minnas att han väckte så mycket rabalder i medierna efter det.

   • Anna skriver:

    Hade jag en fast tjänst så har inte domstolen något intresse av att meddela min arbetsgivare att jag blivit dömd. Jag hade kunnat jobba kvar där i 10 år till tills den var borta. Det som brukar hända i såna fall är att någon arbetskamrat får reda på det och skvallrar till chefen. Men nu har jag ingen fast tjänst.

  • Björngunnar skriver:

   Jag tror liksom Peter att detta antagligen inte kommer att behöva påverka, du har väl skött ditt arbete under många år så vad spelar det här för roll!
   Att du blev dömd för att ha hotat tjänstemannen ..men det stämmer väl?
   Men han lever ju så det var ett tomt hot!
   Han blev förhoppningsvis lite skärrad.
   Jag har svårt att känna sympati med kulturmarxistiska tjänstemän.
   Mina egna terrorplaner skriver jag inte ut här 🙂

   • Anna skriver:

    Jag skrev MAIL i fyllan och villan och efter sömntabletterna var tagna. Ville bara sova men var så eländigt i lägenheten… Jag önskar att jag gått upp till de ovanför som hoppade i taket och slagit de på käften istället. Då hade jag säkert blivit frikänd. Jag blev ju de facto störd av de… DEt är värre att skriva än att misshandla. Nu är det fastslaget i rätten! Har du psykiska problem dömer de bara ännu värre. Det verkar som att syftet är att slippa läsa mail från medborgare, vilket de tydligen anser är värre att utsättas för än att bli misshandlad.

   • Anna skriver:

    Du vet- medelålders kvinnor som belastats med dom där det framgår att denna är psykiskt instabil- är rätt rökta. Jag är ingen ball kille som hotat en tjänsteman. Jag är dömd till ett liv med att leva på socialbidrag. Det finns inget mer utbytbart än såna som jag. Det är bara ren fakta. Det är väl tack vare vår generösa invandringspolitik som det blivit kutym att be om utdrag ur belastningsregistret. Sånt behövdes inte förut. Om du inte sökte ordningsvaktsjobb eller bankjobb eller så.

   • Anna skriver:

    Du ska se alla mailen jag aldrig skickat- som ligger i min utkast-korg, BG! Det är mitt enda sätt att avreagera mig på. Att skriva till personer som jag vill se döda. Men jag skickar de aldrig, precis som alla brev jag skrivit i ilska och som jag sen kastade i papperskorgen dagen efter… På något sätt måste ilskan ut. Jag trodde det var bättre att jag skrev av mig istället för att ta yxan och hugga personen ifråga i skallen. Men jag hade fel. Att skriva är värre än att skada fysiskt. Åtminstone om den där spärren försvann under sömndrucket och verklighetsfrånvänt ögonblick. Mitt liv raserades i och med den där tangenttryckningen. Att trycka enter istället för X-et, blev den lilla skitdetaljen som räknades Inte alla mina förehavanden före dess och det allra jävligaste är att handläggaren som de facto gjorde sig skyldig till tjänstefel- dricker i dag champagne och lägger ännu mer tårta på sitt feta arsle. För att fira min dödsdom.

    Gladiatorerna- släng er i väggen!

   • Anna skriver:

    Det var tydligen en hon. Det var ju en jävla infoadress så fattar inte varför det bedöms som att jag hotat subban personligen. Jag nämnde aldrig ngt namn ens utan det var riktat allmänt till den verksamhet som sker genom upphandling mellan kommunen och ett aktiebolag. Skyddad verkstad! Har än i dag inte fått reda på om de rent juridiskt sett kan klassas som tjänstemän. Justitieombudsmannen säger att de inte är det, medans tingsrätten menar att de är det.

    Hehe. Det är väl så det alltid har varit och kommer att vara i sverige. Man kan liksom vända och vrida på allt i statens namn, beroende på om de vill fälla eller gilla.

    Hursomhelst är det ju rätt komiskt att förtursenheten inte har någon översyn att klaga till när deras ”tjänstemän” begår tjänstefel, medans den lilla människan i beroendeställning till aktiebolaget /tjänstemännen (?) anses fullt ansvarig för att uttrycka den avsky inför just detta faktum när det inte går att få svar från aktiebolaget /tjänstemännen (?).

    Ve och ve. Jag tror faktiskt att jag är något på spåren. Efter mina kontakter med de här aktörerna fortsätter mynna ut i alltfler lösa ändar. Någon jävla gång lovar jag att ha fått rätt – åtminstone angående i frågan huruvida den fetlagda kärringen (såg henne inte men syrran gjorde det) egentligen ÄR en tjänsteman eller ej.

    För min del är det en jävligt stor grej. Eftersom pricken är kvar i registret i 5 år om kärringejäveln INTE befinns vara tjänsteman, medans som det är nu då de definierar arslet som tjänsteman- innebär att pricken är kvar i 10 år.

    Jag blir alltmer sugen på att bli kriminell på riktigt.

    • Björngunnar skriver:

     Va? Skall du söka arbete på tingsrätten?

     • Anna skriver:

      Ja, snacka om tungt belastade människor de där som jobbar på tingsrätten! De har många liv på sitt samvete. De är ju värre än maffian. Eftersom de går med på att stänga av sina samveten och styras enbart efter paragrafer. De måste ju innerst inne må ytterst dåligt av det de gör när de själva ser hur besluten de fattar strider emot proportionerna brott/ straff.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s