”Och här galer dystergöken etter värre…”

Bästa läsare!

Stämningen är uppskruvad. Främmande makter testar sig fram för att se hur det svenska samhället reagerar vid krissituationer. Och på andra sidan Östersjön väntar Putins trupper på marschorder…

Detta är min summering av den briefing jag bevittnade idag ang. säkerhetsläget i Sverige. Genomgången var kemiskt befriad från konkret fakta. TV- och radiomasten utanför Borås ”kan inte ha fallit omkull av sig själv”, fick jag veta. Det tror inte jag heller. Min misstanke är att gravitationen fick masten att falla, istället för att tumla rakt upp i luften och försvinna ut i världsrymden… Skämt åsido, naturligtvis har någon skruvat loss någonting som någon annan skruvat fast tidigare. På frågan ”Varför?” är mitt tips att svaret kommer bli ”Därför att det gick”.

Motivet för attentatet mot TV-masten var att ”främmande makt vill veta hur landet reagerar när viktiga system slås ut”, fortsatte föredragshållaren. ” – Och de gör det hela tiden här och var i landet, liksom i, på och under havet!”.

Ja, det går inte att förneka att ryska flygvapnet flyger över Östersjön. Vad gäller u-båtar under senare år har till och med kvällspressen slagit mynt av att man identifierat den båtägare som pekades ut som u-båtstorn och periskop. Marinen mumlar ett irriterat ”det var nå’t där nere i alla fall”.

Det går inte heller att förneka att NATO är mycket aktiva i Östersjön och Europa, och att det under stundom är både fartyg, flyg, manskap och pansar från USA som ”gästspelar” på denna sida av Atlanten. Skillnaden mot Rysslands ”provokationer” så handlar det om att välvilliga USA ”visar allvar med att beskydda och säkra” Europa…

” – Den som härskar över Gotland härskar över Östersjön”, fortsatte föredragshållaren. Och visst, ett osänkbart hangarfartyg till havs är en strategisk drömegendom, om jag får citera en god tänkare. Är det kanske därför som USA fått Sverige att teckna värdlandsavtal med NATO…?

Helt klart är att den politiska sfären i såväl öst som väst liksom här hemma i Sverige fattar en hel del beslut som går i fel riktning. Tuppfäktandet med överflygningar – både av Ryssland och NATO – är dock politiskt hanterbara. Vi vet att ryska plan är möjliga att skjuta ner utan att Putin förklarar krig. Vi är dock inte lika säkra på att en reaktion från NATO är lika fredlig. Men inte förrän någon av parterna bestämt sig för att utlösa ett krig kommer detta att ske. Med andra ord, det finns än så länge utrymme för misstag. Men hur länge till? Avståndet krymper, inte bara genom NATO-utvidgningar, utan också genom strategiska positioneringar runt Ryssland.

När kriget skall bryta ut vet bara en handfull människor i Council on Foreign Relations. Förmodligen väntar man på att det amerikanska presidentvalet skall bli färdigt. Sen kommer det att börja ryka… *suck* …och den här gången har svenska staten bestämt sig för att vara med i leken. Tyvärr.

Svenska politiker har alla chanser i världen att hålla vårt land utanför en europeisk storkonflikt, men man vill inte låta bli. Det är samma präktighetsiver som när man avskaffar den kvalificerade tunga industrin i vårt land, och anser att påspädningen av arbetslösheten är ett pris som är värt att ta för att uppfylla ett påhittat ”klimatmål”, medan den pseudo-kapitalistiska kommunistregimen i Kina jämte pan-turkarna tackar för våra förlorade marknadsandelar.

Vad har Putin för motiv att erövra ett Sverige – denna frostblomma på Europakartan som utsett sig själv till ”humanitär stormakt” – som uppvisar ett så pass gravt självskadebeteende att vi gjort oss till ett globalt varnande exempel?

Sorry, men numera är det så att en icke ringa andel av den svenska befolkningen faktiskt önskar att Putin kom och erövrade Sverige i hopp om att bli av med den politiskt- och demokratiskt dysfunktionella 8-partialliansen i riksdagen och förhindra att vi blir en koloni till det återuppståndna och utvidgad ottomanska riket. Vilket egentligen är väldigt tragiskt. Ryssland har det redan så kärvt att Putin behöver inte dra på sig det bojsänke som utgörs av Sverige.

En sak som slår mig är att det ser ut som att man kan applicera Kübler-Rossmodellen på Sverige. Denna modell beskriver sorgens fem faser som handlar om en döende persons känslomässiga upplevelser. Jag måste tillstå att det är nervpirrande att med en plågsam träffsäkerhet identifiera mitt eget fosterland i detta schema.

Första fasen är förnekelse. Där befinner sig det politiska etablissemanget, liksom deras tjänare i press och etermedierna. Det som kan bli nationens dödsdom, den förgiftning som landet drabbats av, kallas fortfarande för ”en utmaning” och man tror sig kunna resa sig upp starkare och friskare än någonsin när de nya prelitterara invånarna lärt sig säga ”Ja tack” och läsa en klocka i SFI för att komma i tid eller åtminstone på rätt dag till sin sysselsättningsåtgärd.

Den andra fasen är ilska. Och det finns i dessa dagar mycket av ilska. Folk är arga för att de blir bortprioriterade på sjukhus, i bostadsmarknaden, på arbetsmarknaden, och alltid skall beslås med skuld för oförrätter som maktetablissemanget använder som argument för att kunna prioritera främlingars välstånd.

Den tredje fasen, i vilken jag tror att jag befinner mig i, ägnas åt förhandling. Jag vill se en lösning. Den döende patienten säger sig själv att om jag bara gör rätt och bättre kommer allt ordna sig. När politikerna väl hamnar i denna fas kommer de vilja ägna sig åt att köpa tid. Kanske är statsminister Stefan Löfvén här där han utlovar repatriering av hälften av alla fjolårets invällare och 5’000 jobb till övriga, likt en cancersjuk rökare som lovar Gud att han eller hon tagit sitt sista bloss – efter nästa cigg.

Den fjärde fasen är depressionen. Man är bitter. Alla ansträngningar är lönlösa. Hur yttrar sig detta genrep inför döden i en nationell skala? Ja, det skulle inte förvåna mig om vi ser mer av fallande produktivitet. Investeringar ersätts med konsumtion, likt cancerpatienten som inser att det i detta läge inte spelar någon roll om man slutar röka. Ambitionen om att ha Europas bästa skola reduceras till ambitionen att locka dit lärarna att för att åtminstone öppna klassrumsdörrarna så att inte ungarna behöver hänga utomhus och frysa.

Den femte fasen är acceptans. Man har gett upp motståndet. Man har bestämt sig för att leva och dö i Sverige, men förväntar sig inte längre att ens grav kommer få vara ifred. Vissa har hamnat i denna fas mycket snabbt, och dragit upp sina bopålar och avser att avsluta sina dagar i något annat land. Måhända sker detta med lite grubblerier om hur det skall gå för de överlevande hemma i Svedala, och kanske en och annan fundering om vad man lämnar efter sig. Kommer kyrkogården där mor och far och deras förfäder vilar köras över med en bulldozer och bli en parkeringsplats för moskébesökarna?

När man går med dessa tankar i huvudet, då är det nästan begripligt att man griper efter halmstrån och hoppas på att en charlatan kan bota ens sjukdomar. Sorry, det kommer inte att hända. Sverige styrs av kannstöpare. Och få svenskar är redo att göra sig av med sitt ok.

Kanske inte ens jag själv. Briefingsamtalet slutade i en insikt om att mina åsikter gränsar till att betraktas som ”radikaliserade”, och om jag inte lägger band på mig själv så…

Det är ett helvete att vara frihetsvän. Det finns fienden överallt. Fienden som bekämpar individens frihet – en frihet som inte definieras av stat eller -ism, utan av individen själv och den grundläggande principen att inte skada andra.

Jag, radikal? Jo, pyttsan.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Privat. Bokmärk permalänken.

45 kommentarer till ”Och här galer dystergöken etter värre…”

 1. Läsare skriver:

  Peter, Östersjön är en sunkig damm.

  Sök bilder på damm.

  Geopolitisk är Östersjön lika obetydlig som ett halvmeter brett sunkigt dike i Jukkasjärvi.

  Jag har tre master en halv kilometer från mig, jag ser de röda lamporna. Jag har varit där. Jag skulle enkelt kunna fälla all tre master.

  Ge mig sex små sprängladdningar, hård vind, och alla tre master skulle falla.

  Att inte hela masten föll beror på att masten är uppspänd med två sätt vajrar.

  Ge mig 12 små sprängladdningar och jag skulle kunna fälla alla tre master till marken.
  _____________

  Tisdag 17 maj 2016 INRIKES PUBLICERAD 17 MAJ 13/52 Uppgift:

  Mastens muttrar lossades Häglaredsmasten utanför Borås rasade efter att någon skruvat loss muttrarna på bultarna till de vajrar som håller uppe masten, enligt uppgifter SVT Nyheter.

  Tillvägagångsättet kräver både specialverktyg och förkunskap kring hur masten är uppbyggd.

  Aptera några få sprängladdningar rätt och du kan enkelt fälla bägge tvillingtornen World Trade Center I New York. En radiomast är enkel att fälla i jämförelse.

  Har du gjort lumpen? Jag Läsare har gjort lumpen, jag låg på inge jörstruppen och vi gjorde allt, från att tömma latrinen till att spränga bilar i luften.

  Har du använt en sådan här i verkliga livet?

  http://www.atlascopco.se/sesv/products/demoleringsutrustning/product/1600070/

  Det är ett satans otympligt benzindrivet verktyg, men vet du vad du kan göra med Cobran?

  Du kan borra ett tio millimeter litet hål i en stor jävla sten – på Kebinikajsefjället. Tio mil till närmaste eluttag, men det spelar ingen roll, Conran är benzindriven.

  Har du som läser detta inlägg ens sett en Cobra i verkliga livet?

  En Cobra är så tung att du måste ha truck eller vara två starka män för ens kunna marklyfta lådan. Cobra är en maskin från helvetet! Och jag Läsare har själv borrat ett litet hål i en stor jävla sten mitt i skogen, och apterat en pytteliten sprängladding.

  Tänk dig en ciggarfimp, det var hur liten dynamitladdningen i det lilla pyttelilla hålet i den stora jävla stenen var.

  Jag Läsare tände själv stubinen. Den stora stenen gick i tusen bitar.

  Placera en liten, liten sprängladdning på rätt plats och du kan fälla världens högsta fura med några få gram dynamit.

  När jag gjorde lumpen, befäl: – BYGG VÄG!

  Fram med den benzindrivna motorsågen. Fälla skog , fälla skog.

  -DET LIGGER EN STOR JÄVLA STEN IVÄGEN FÖR VÄGEN!

  Fram med Cobran TATATAT…. sedan en pytteliten dynamitsnutt i ett pyttelite hål.
  BLAM … vägen röjd.

  • Läsare skriver:

   Globa sett är Sverige lika betydelselöst som ett sunkigt vägdike i Miami, USA.

   • Läsare skriver:

    STORsvänskarna tror på fullt allvar att hela världen snurrar runt Sverige. Sanningen är att Sverige är lika betydelselöst världspolitiskt som Micronesien är.

    Flashbacktråden om:

    Häglaredsmasten i Borås knäckt, 332 meter hög radio- och TV-mast

    https://www.flashback.org/t2721078

    Masterna som jag ser står på ett berg, 50 meter högt. Tittade just och den högsta masten är kanske 50 meter. Ett tiovåningarshus är ca 30 meter högt.

   • Benny skriver:

    Ja, man undrar ju varifrån politikerna fått den här uppblåsta självbilden? Är det viktigpettern Kalle Bildt som lyckats lura i alla svenska politiker att tro detta? Wikileaks har ju en gång för alla visat, i alla fall för de som kan läsa, vad USA:s ledning anser om ryggradslösa länder som Sverige. Och vad skulle Putin ha att hämta i Sverige? Ärva den undermåliga infrastrukturen eller den enorma statsskulden? Kanske muslimerna? I Ryssland har man nog med problem med muslimer själva.Tyvärr är väst numera både moraliskt och ekonomiskt bankrutt och vi lever på konstgjord andning. Det hjälper inte att sparka på den döda häst som numera är västs ekonomi…den är stendöd trots alla återupplivningsförsök med att pumpa in pengar som görs hela tiden.

    • Peter Harold skriver:

     Det är så enkelt som att politikerna går på möten där den här självbilden är en del av budskapet för att de skall göra som de blir tillsagda. Ofta sitter man och ”brainstormar”, och sen kommer ”facit” som visar att deltagarna var jätteduktiga. Jag var på en sån träff igår. Det gick åt helvete för föredragshållaren…! 🙂

  • Peter Harold skriver:

   Ja, vill man ha kontroll över Östersjön så bör man ju ta Danmark. Kiel har väl NATO kontroll över redan.

   • Benny skriver:

    Man kan ju undra hur efterblivna svenska ”militäranalytiker” egentligen är! Såg man inte filmen hur ryssarna med en kryssningsmissil sköt in genom dörren (svagaste punkten) på IS största vapendepå i Syrien, varvid hela skiten sprang i luften? Den avfyrades från en kryssare på Kaspiska Havet tusentals kilometer bort! Vad f-n ska då ryssarna med Gotland till om man har sådana vapen till sitt förfogande? Eller hur de enorma TU-160 bombarna flög från Murmansk hela vägen runt Norge och via Medelhavet till Syrien, släppte sina bomber över Al Nusra, IS och flög hem via Kurdistan, Iran åter till ryska baser? Med sådana bombplan behöver man inga baser på vindpinade öar i Östersjön. Gotland används i propagandan för Nato-anslutning endast.

    • Peter Harold skriver:

     Och vidare: vad tusan skall Ryssland ha Sverige till? Som mellanlandning innan de invaderar Kanada och USA? Det är ju nästan så det låter i debatten.

     • Benny skriver:

      Ja, när ska folk runt om i världen förstå att fienden är bankirvampyrerna och deras hantlangare politikerna. Vanligt folk runt om i världen vill ju inte alls starta krig med något annat land, det är andra krafter som ligger bakom.

  • Rune skriver:

   Lustigt med alla som tror att man måste föra oväsen med sprängmedel för att fälla en mast? Det räcker ju att ha en fast nyckel i rätt storlek och kanske ett rör att förlänga den med. En tub med fett underlättar säkert?
   Så har det troligen gått till med denna mast av bilderna att döma?
   De har kunnat arbeta tyst mitt i skogen i lugn och ro under någon timma.
   Troligtvis har masten ramlat på en gång när den sista vajern hade släppt?

   • Läsare skriver:

    Kan du skruva av en mutter, då behövs ingen sprängladdning och du kan jobba tyst. Där är vi överens, men frågan är då: Är vajern spänd med en mutter? Eller en vantskruv? Och på vilken höjd sitter den?

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Vantskruv

    Efter vad jag snabbläst är masten 50 år. Lossa en 50 år gammal mutter med nyckel och fem meter järnrör? Lycka till.

    Min gissning är att om det INTE var sabotage, och varför skulle främmande makt sabotera en obetydlig mast utanför en byhåla som Borås?

    Min gissning är att ett fäste eller kabeln som höll den översta delen av masten helt enkelt rostat sönder.

    Om en vajer ger sig, då drar de andra vajrarna åt sig masten. Vi pratar ENORMA spänningar här.

    Min gissning är mänskliga faktorn.

    • Läsare skriver:

     Ett annat alternativ är batteridriven vinkelslip. Vem skall höra det på ett fjäll/berg långt inne i skogen?

     Det kommer att synas tydligt var vajern gick av.

     • Läsare skriver:

      EU-tiggare använder kyrkogård som toalett

     • Peter Harold skriver:

      Jag skulle nog använda thermite. Funkade i WTC. 🙂

      • Läsare skriver:

       Låter enkelt och är enkelt för den okunnige, men berätta var du PH kan köpa thermite över disk?

       Jag är nöjd med ett hekto.

       Peter, det du skrev är raljerande nonsens.

       Jag har själv varit med att aptera en skrotbil med dynamit, den militära versionen.

       Enligt den svenska militära manualen behövs det fem kilo dynamit, vi laddadde/apterade det dubbla.

        • Läsare skriver:

         Okay Peter, jag erkänner mig besegrad för nu. Är inte kemist och vet nästan ingenting om kemikalier.

         Så du menar att vem som helst kan blanda till thermite hemma i morsans kök?

         Allvarligt! Tänkte inte på den möjligheten.

         Har aldrig exprimenterat med kemikalier hemma, bara i skolan. Kemikalier kan bränna ut ögonen, alltså håller jag mig långt borta.

         Jaja, men om det stämmer Peter, då kan vem som helst blanda till en sprängladdning. Resten är try and error. Hur stor sats behövs det för att spränga vajern?

         Jo, en sak till Peter, du måste ha en ignator/tändhatt. Var får du tag i den?

    • Peter Harold skriver:

     Ja, alla vajrar drar. Jag har funderat på hur det gick till när de monterades.

    • Rune skriver:

     Nej, någon rost var det inte frågan om. Bultarna i fundamenten är ju galvade. Muttrarna var ju snyggt och prydligt bortskruvade. Titta runt lite på Borås Tidning så hittar du bilderna.
     Igår var jag och tittade å en mast i närheten av min bostad och jag kunde konstatera att jag skulle kunna fälla den hur lätt som helst utan några märkvärdiga verktyg.
     Antingen ett par fasta nycklar eller alternativt en batteridriven vinkelslip. Med vinkelslipen skulle det bara ta tio minuter att kapa tre vajrar. De befinner sig ju också i bekväm ståhöjd.
     Masten skulle troligen falla direkt?
     Märkligt att det har fått vara så? Vajerfundamenten måste naturligtvis byggas in i låsbara utrymmen för att masterna skall stå säkert.

   • Peter Harold skriver:

    Mutter dragen med 30 Nm krävde visst ett långt spärrskaft och en 90-kiloskropp för att lossa, om jag fattat det rätt. Sitter inte däcken med 20 Nm?

    • Läsare skriver:

     Jag har byggt två motorer från scratch. Bägge V6. Första gången med de delar jag hittade, går det så går det och motorn startade efter lite bök. Hade vänt rotorn 180 grader. Snacka om fel tändföljd 😂

     Ger du mig en rulle silvertejp, en rulle ståltråd och en avbitartång, då kan McGaver slänga sig i väggen.

     Enligt bilens manual hade V6 220 nm. Jag kunde starta bilen på 4an – i uppförsbacke.

     Det sliter på lameller, äggskal under gasfoten, men det går.

     Vet du om att det går att lägga i backen i 120 km framåt? Det går, jag har själv gjort det. Växellådan eller lamellerna gav sig inte, det var kamkedjesträckaren som gav upp.

     RRRRRRRR…RRRRRRRR … lät det. Jag hade aldrig hört det ljudet innan 😊

     En sunkig skrotbil som jag körde skiten ur. Why? Because I can 😎

     Jag testar gränser därför att jag kan. Om lådan hade exploderat: – Okay, det är alltså därför bilen inte går längre. Då lärde jag mig det.

     Jag har lagt i backen minst tio gånger, första gången var i ca 70 km. Bilen gick hur bra som helst efter det. Det var först vid 120 km som kamaxelsträckaren gav upp.

     Jag har en halvtums fyrkantfattning, millimeterhylsor som är komplett, på när som T-handtaget, bild:

     http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Handverktyg/Hyls–och-Dragverktyg/Sparr–och-ledhandtag/T-handtag-2000019622/

     T-handtaget går inte ner i den formpressade lådan på grund av att skaftet ser ut som en CP-skadad Måna Sahlin.

     Vad gör du när en hjulmutter vägrar att ge sig. Sätter på en hylsa på T-handtaget, sedan trär du på en tvåmeters järnrör – sedan hoppar du två man på järnröret.

     Nu händer en av tre grejor: Muttern ger med sig, hjulbulten går av eller så böjer sig T-handtaget.

     Hur många nm hjulmuttrarna satt med vet jag inte, men om två vuxna män inte kan lossa en liten, pytteliten sketen hjulmutter, fast vi står två man och hoppar på ett tvåmeters järnrör, då krävs det ett helt kompani (30 man) för att lossa en mutter som håller en 300 meter lång hårdspänd vajer.

     Enklast möjligt sabotag är en liten sprängladdning. En man, en aptering, PLOFF och en vajer är av. Sedan gör de andra vajrarna resten av jobbet. Lite vind på det hjälper naturligtvis till, men de andra vajrarna gör jobbet.

     • Peter Harold skriver:

      Och själv var jag ute härom dagen i min gamla ”tjänstebil” från 1990-talet och kände mig mallig över att jag kunde växla med mellangas utan koppling. 🙂

      • Läsare skriver:

       Mellangas är fegt, kärringgrepp 😉

       Riktiga män kan växla utan att trampa ur kopplingen och gaspedalen i samma läge.

       Jodå, det går. En manuell växellåda till en V6 tål en jävla massa stryk innan den ger sig. En sån växellåda klarar en V8. Och nu snackar vi Newtometer här.

       Allt under 400 kubiktum, V8 är en startmotor 😎
       En V6 är en startmotor.

       Jag har haft mängder med skrotbilar som jag kört skiten ur. Jag har alltid varit noga med att bilen skall vara skattad, försäkrad och laglig. Sen hur den ser ut är en annan sak.

       Folk gav bort bilar, de ville bara bli av med skrotet. Köpte en Ford Granada en mörk höstkväll.

       V6 2,6 liter. Den hade stått i några månader på samma p-plats och börjat samla löv. Fick tag i ägaren, en svensk och han visade körkort flera gånger bara för att försäkra mig att det var han som var registrerad ägare.

       -Vad skall du ha? Frågade jag.

       -Vad bjuder du?

       Sparkade lite på ena däcket … -200.

       Han tänkte en sekund och sedan sa han: ”Jag tar det!”

       Vi skrev papper. Jag visste inte ens om motorn gick runt, men jag kan Fords Granada V6 och den tål en jävla massa stryk.

       Det låg en ny termostat i framrutan, alltså är det topplockspackningen som det gått hål på. Jag kan byta topplockspackning och jag vet att Fords V6 tål upprepade torrkokningar. Det är bara att fylla på vatten och sedan köra vidare.

       Det är bara att ha med sig en dunk eller två med vatten, när det börjar pysa vattenånga från motorhuven är det dags att fylla på med vatten.

       Temperaturmätare? Va fan skall det vara bra för? Om det har varit spillolja i vattendunken innan är inget problem. Det kanske luktar lite från oljan när kylaren kokar, men va fan då? Lite får man tåla 😎

       Tio minuter efter att vi lagt på ägarbytet i brevlådan fick jag start på motorn. En ventil tickade högt, men vadå? Den årsmodellen skall låta så 😉

       Den gick hur bra som helst i motorn. Halv tank. Bara det var minst 200 kronor då. Halvbra däck och skattad i tre månader. Det bilköpet var ett fynd , milt sagt.

       Alla jag kände vägrade tro mig när jag sa att jag köpt bilen för 200 kr. Det var ett skambud och jag är van vid att lägga skambud. Killen ville bara bli av med skrotet och jag gav 200 kr för det som för honom var skrot. Jag visste vad bilen var värd, och skulle motorn vara skrot, då hade jag två på lager. Win-win. Jag hade köpekvitto på dealen.

       Har du sett den röda lampan på instrumentpanelen? Jävligt irriterande vid mörkerkörning, men det är enkelt fixat.

       Svart eltejp är bra. Skär du dig har du ett plåster. Skär av nån centimeter svart eltejp och du har löst problemet med den ilsket lysande rödlampan. Tejpa för lampan och problemet är löst.

       Oljetrycksmätare? Va fan skall det vara bra för?

       Biltillverkarna har testförare som kör 10.000-tals mil innan bilen går i serieproduktion. HA! Amatörer. Ge mig en ny bil och jag kan köra skiten ur den på 500 mil.

       Jag har noll respekt för maskiner, så länge det är billigt skrot eller någon annan betalar.

     • Rune skriver:

      Har man sett mycket amerikansk film så skall det naturligtvis vara en sprängladdning med. Något annat enklare duger inte. Det måste låta och braka som ett fyrverkeri som syns och hörs väl.

      • Läsare skriver:

       Om det var riktat till mig Läsare av dig Rune?

       Jag avskyr judiska Hollywood filmer där det sprängs och exploderar varje minut och skälen är fler, men det främsta skälet är att jag vet att många gånger behövs ingen dynamit.

       Leta upp Akilleshälen och sedan attackerar du den svagaste länken. Knäck den svagaste länken och hela kedjan rasar.

       Batteridriven vinkelslip med diamantklinga kapar allting. Nästa fråga är: Håller vinkelslipen?

       Nästa fråga är: Om sliper håller, hur många fullladdade batteri måste jag ha för att säkert kunna kapa länken i ett svep?

       Måste jag ha tio batteri och en slip i reserv för att kunna genomföra hela operationen?

       Det enda sättet att få svaret är att köra skiten ur vinkelslipen – innan operationen. -Okay, slipen håller inte, alltså måste jag ha en slip i reserv.

       Titta på en hängbro. Vad är hängbrons Akilleshäl? Vajern. Kapa vajern och bron rasar.

       Kapa den längsta vajern och hela bron rasar. Exakt samma sak gäller för TV-master, kapa den längsta vajern och det är inte fråga om masten faller, utan när.

       Spräng, kapa med vinkelslip eller för hand med bågfil, gör hur du vill, men kapa den längsta vajern och det rasar.

       Hörde på radion att Boråsmasten ligger hos den lokala åklagaren. Om det var ett sabotag skulle Skräppo kommit in, nationellt hot, alltså skulle alarm få tuppjuck.

       Men allt är möjligt i idiotlandet Sverige. En kvinnlig ”försvarsminister” som Göran Den Store utnämnde och som på en direkt fråga: -Vad vet du om försvaret?

       Svarade, citat: ”Ingenting! Jag vet absolut ingenting om försvaret!”

       Och det är idiotlandet Swedistan år 2016, totalt inkompetenta idioter blir utnämnda som högsta chefen.

       En byfåne, Peter Hultqvist är ”försvarsminister”. En annan fomme är han som är högsta chef för polisen, Dan Eliasson?

       Mona Sahlin som ”statsminister”?

       En miljömupp styr sveriges invandringspolitik.

       MEN HALLÅ ELLER!!!

       Idiotin i Sverige har blivit ett självspelande piano. Ingen spelar/styr och de flesta bara följer flöjten.

     • Anna skriver:

      Shit. Blir ju helt till mig här i mysbrallan.. Tänker på Ryan Gosling i Driver när jag tänker på bilar och motorer… Faan. Hade jag haft en sån i bingen om natten hade jag inte behövt skriva mail som fällde mig.

    • baravarat skriver:

     Nej Peter ett vanligt dragskaft räck te om man int ha file i arma…. och sitter det hårt kan de vara lättare med en fast nyckel och slägga och knacka på den kraften blir enorm och till och med de muttrar som rostat fast i 50 år släpper vanligen…

  • Maja Dacke skriver:

   Du är fantastisk! Det behövs bara fler som du … när kan vi mötas?

 2. Läsare skriver:

  Kommer kyrkogården där mor och far och deras förfäder vilar köras över med en bulldozer och bli en parkeringsplats för moskébesökarna? —PH
  _____________

  Eller toalett för zigenare. I Malmö bajsar zigenarna på iaf en gravplats. Jodå, det gör dom. Orkar inte söka och länka.

  • Peter Harold skriver:

   I Stockholm också. Sandsborgskyrkogården har nyttjats som toalett av både ziggisar och ungdomsgäng. Visst, att någon enstaka människa i nöd slår en drill bakom träden må vara en sak, men att sitta och kacka..

 3. Läsare skriver:

  Peter: Jag läste slutet noga just nu.
  Efter ”Kübler-Rossmodellen på Sverige. Denna modell beskriver …” är för jädra bra skrivet. Ett mästerverk Peter!

  Just nu är vi i ”Det är en utmaning”stadiet. För mig är det mesta av Sverige som en Netto-butik.

  Netto har märkesvaror till bra pris, frukt och grönsaker är också till bra, eller mycket bra pris. Men du kan gå in i valfri Netto-butik och blattarna är i majoritet.

  Hur någon ens kunde fantisera ihop att Sverige skulle bli en Humanitära STORMAKT genom att göra om Sverige till hela världens allmänning, övergår mitt förstånd.

  Idag, år 2016 är den infödde svensken en andraklassens medborgare i sitt eget. Alla blattar i hela världen som kan ta sig till Sverige och säga: Asyl, har per automatik förtur till alla lediga lägenheter. Detta är ett faktum!

  Alla blattar har per automatik eťt: Kom ur fängelse gratis och skadestånd för kränkning-kort. En svensk som skriver ett mejl till kommunen och säger att han inte vill ha en massa araber i sitt villaområde, han åker på 50.000 i böter. Hände i Malmö efter att kommunen köpt en villa till araberna.

  En butikschef som skvätte lite vatten på en zigenare fick 50.000 i böter, plus att han blev av med jobbet. Hemköp, om jag minns rätt, det var i Göteborg, det vet jag säkert.

  Svensken är fredslös i sitt eget land. Det är där vi är idag. Inom fem år kommer svensken att vara en fysisk minoritet i sitt eget land! Ja, det är där vi är!

  Åk till valfri skola i valfritt ghetto, finns minst 200 att välja på så du behöver inte åka långt. Sitt kvar i bilen i minst en timma och titta på skolgården.

  Det du ser är det Sverige du kommer att lämna efter dig.

  • Läsare skriver:

   Hörde precis Annie Lööf på radion.

   -Vi måste göra något. Det är inte acceptabelt att kasta sten på blåljuspersonal.

   Vad: ”Göra något” innebär, det återstår att se, men det verkar faktiskt som om polletten är på väg att trilla ner.

   Korvgrillande dialog”poliser” har gjort sitt, det funkar inte!

   De som kastar sten på brandkåren och ambulans är inte ens svagbegåvade, det är jordens avskum, dna-sopor och det ENDA språk de fattar är hårt, brutalt övervåld. Saddam Hussein kunde sin arab. Nu är araben i alla städer i Sverige.

   Zomalienegern skall vi inte ens prata om. Ta Zomalienegern i Kanada och Amerika och det är samma skit. Var än zomalien kommer är det samma kaos som det är i Mogadisu.

   • Anna skriver:

    Japp. Kände iranier förut, men som var kloka nog att dra vidare. De hade ett val att flytta när de såg vart Sverige var på väg i slutet av 90-talet. Komeinis maktövertagande avgjorde flytten till Sverige. 17 år senare avgjorde deras värdlands oförklarliga landsförräderi som de fann så osmakligt att de flyttade tillbaks. Sveriges förvandling var som att behöva återuppleva traumat återigen. Fastän de bodde i köpt hus i Nacka. De hade plasten kvar på möblerna när jag var där. För att de redan flytar vidare i tanken. Tyckte de var lite konstiga då. Med mina insikter i dag verkar de sundare än alla normativa svenskar sammantaget…

   • Anonym skriver:

    Våld är det enda rätta! Det har du rätt i! Blanda inte in ngn myndighet. Bara avrätta rakt av. Sverige behöver verkligen sådär hundra breivikar!

 4. Läsare skriver:

  Boråsmasten, UPPDATERING

  Kollade bilder på BT och det verkar som ca 50 muttrar har skruvats av, och enligt min kvalificerade bedömning är det INTE någon specialstorlek på muttrarna.

  En ringnyckel i rätt storlek kan enkelt inhandlas i de flesta järnaffärerna. Sök bilder på ringnyckel om du inte vet vad det är.

  Med ett två meters järnrör som förlängare borde det inte vara nått större problem för en stark man att ensam skruva av muttrarna. De är galvade och i bra skick enligt bilden i BT.

  Det som är problem är att få loss de sista muttrarna. Jag skulle inte vilja vara närmare än minst hundra meter från när vajern snäpper. Vi pratar inte tvättlina här, utan en stålvajer som är HÅRT spännd. Det är ingen lek vi pratar här. Skulle du stå med ett ben på varje sida om vajern när den snäpper, då dör du och är nu i två delar.

  Får du loss muttern och gängorna är i bra skick kan du skruva av muttern för hand, den delen går i så fall fort. Mysteriet är nu hur de/han fick loss de sista muttrarna.

  När jag tänker efter, batteridriven vinkelslip är kanske inte en så bra idé i alla fall. Visst, du kan tejpa fast ”gasknappen”, hittar inte rätt ord just nu. Och tejpa fast vinkelslipen på järnröret. Dra några varv till med silvertejpen och det håller.

  Men då skulle du i alla fall vara ca en meter från vajern när den snäpper. Rena självmordsuppdraget. Nä, sprängladdning och minst hundra meter bort när det smäller.

  Anna: Testa bilar. Vad jag vet är halkkörning obligatorisk för att få körkort, och vad gör du då? Du sladdar runt och känner på bilen och hur hon svarar på sladd och hur du häver sladden. Det är testkörning.

  När det snöar och blir halt, då är det första du gör är att hitta en stor parkering och sedan sladdar du, dvs du testkör bilen och känner på hur hon svarar på rattutslag. Får du sladd på is, släpp gasen, tryck på kopplingen och styr. Det är styrningen som gör att du kan häva sladden.

  Få sladd på is kan tom Måna Sahlin klara av, det svåra är att häva sladden, alltså måste du testköra och känna på bilen. Att sladda runt på en stor parkering är skoj. Men ännu skojigare är att lägga i backen och ge full gas – på torr asfalt (däckatjut är tufft 😆).

  När du är uppe i fart, då ger du fullt rattutslag (fint däckatjut), sedan när bilen har vänt sig åt andra hållet, då har du lagt i ettan/driven och gasen i botten. Det är tufft och det blir fina däckatjut.

  Tråkigt nog tyckte New York polisen inte att det var tufft. Gjorde det i en större korsning med rätt mycket folk, men såg inte att snuten var där förrän jag såg dom i backspegeln. Dom var till fots och den ena vinkade att jag skulle stanna, pull over.

  Naturligtvis skulle jag ha kunnat köra ifrån dom, men då hade jag blivit förstanyhet på den lokala TV-kanalen. Det är bara att stanna. Enligt polisen hade jag varit nära att orsaka en gigantisk masskrock med minst hundra inblandade bilar.

  Jag höll bara med. Han var hygglig och jag slapp böter, eller så var han lat och orkade inte slå upp nån violation att bötfälla mig för.

  Givetvis skulle jag aldrig göra det utan att ha hundra koll på alla trafikanter runt om. Aldrig! Skulle inte vilja ha på mitt samvete att någon skulle bli skadad för livet för att jag skall visa mig Allan ballan. Never in my life.

  Stuntförare är tufft, och då får du betalt för att köra skiten ur bilar 😎

  Bra kört grabbar 😊 Kört på två hjul med bil har jag aldrig gjort. Får testa det nån dag 😆 Vid 2 min är det en som byter bakhjul, samtidigt som han kör på två hjul. Skulle kanske testa det också?8 min.

  Awesome Driving Stunts

  • Anna skriver:

   Jopp! Hade faktiskt planerat in att ta körkort på gamla dar när jag äntligen blir skuldfri i början av 2017. Men sen blev jag ju kriminell! Jag tror inte att man får ta något körkort eller testköra heller, som fälld för hot mot tjänsteman. Man är ju en trafikfara?

   Jag var ihop med en kille som var racerförare förr om åren. Hälften grek och hälften finländare… Så cool kille! Fast han hade egentligen aldrig kommit över sin före detta flickvän som ringde ibland mitt i natten och han var för ”artig” för att inte svara. Hon var thailändare förresten… Det slutade med att jag körde bort honom efter sådär 10 minuters samtal med sitt ex. Det blev alltför outhärdligt att stå ut med. Så jag sa till honom att köra iväg i sin Camaro och möta upp henne då jag insåg att han aldrig skulle sluta känna för henne.

   Jaja. ”Sånt e livet- det man förlorar vinner en annan”, som Anita Lindblom sjöng.

   • Peter Harold skriver:

    Såvitt jag vet så prövas din lämplighet som förare individuellt av Länsstyrelsen om det är så att du förekommer i straffregistret. Frågan är om du skulle vara olämplig som bilförare för att du en gång i tiden varit i en psykiskt stressad personlig situation som gjorde att du skrev ett allmänt formulerat hotbrev. Visst, det kan tänkas att statsapparaten vill blockera för dig, för jag tror att de har en viss syn på individer som har åsikter som går stick i stäv med deras.

    • Anna skriver:

     Jag hoppas att de gör individuell prövning som du säger! Om de hade frågat mina jobbarkompisar hade de kunnat meddela att jag tillhör de mest försiktiga. Jag tillhör inte de som rejsar runt om jag inte vet att jag klarar av det. Att hota någon i verkliga livet har jag heller aldrig gjort. Internet är liksom en helt annan värld. Som dessvärre korsar varandras väg ibland.. Teori och praktik borde inte kunna tolkas som samma sak, egentligen. Men vi lever ju å andra sidan i början av internetverkligheten. Det kommer nog rätt snart rättsväsendet att behöva anpassa sig efter. Men just nu lider vi drabbade av barnsjukdomarna…

    • Anna skriver:

     Transportstyrelsen, Peter. Inte länsstyrelsen. Pratade precis med TS.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s