Finland avskaffar generell asyl för migranter från Afghanistan, Irak och Somalia

sb stenkastning
”Demokrater” med ”mångfaldsagenda” som argumenterar mot politiska motståndare i Eskilstuna 1 maj 2016. Polisen ställer sig mellan.

Bästa läsare!

Finlands migrationsmyndighet har beslutat att från och med nu endast ge asyl för medborgare från Afghanistan, Irak och Somalia om det finns individuella skyddsbehov. Anledningen är att säkerhetsnivån i dessa länder – trots pågående regionala konflikter – numera är så hög att de kan klara sig i sina gamla hemländer. Omkring 32’000 individer ansökte om asyl i Finland ifjol, och den övervägande delen av dessa kom just från de tre nämnda länderna. [News Trust]

Här hemma i Sverige tycks omhändertagandet av asylanterna gå långsammare än på halvfart. Så långsamt att de inte ens har lust att stanna kvar här, och föredrar att åka hem och lämna herrgårdsliv och en vardag med fri mat och uppassning. De väntar alltså inte ens på att bli internerade i något av de ombyggda fängelserna som regeringen tänker använda inför utvisning av 80’000 migranter från i fjol. Det är inte förvånande att många på den politiska vänstern tycker att de långa väntetiderna är en skandal, och propagerar för en snabbare tilldelning av uppehållstillstånd så att vänstern får ytterligare tillflöde av bidragsberoende väljare…

I Norge har man beslutat sig för att dra in medborgarskap och uppehållstillstånd som tilldelats somalier som i samband med ansökan fuskat med ID-handlingar (vid kontroll har det visat sig att de kommer från andra länder). I Sverige anses detta inte vara folkrättsligt möjligt, men norrmännen gör en annan bedömning.

Den svenska nationen befinner sig i ett underligt tillstånd där det råder en flytande gräns mellan verklighet och mardröm. Vi är ett moraliskt högstående samhälle som baseras på liberala principer, och det genomsyrar all vår skattefinansierade verksamhet, där livsvillkoret för vår tillvaro är ett finmaskigt socialt skyddsnät vars existens och finansiering regleras genom det beryktade samhällskontraktet. Utan detta nät tycks vi aldrig våga ta våra första steg.

Fast plötsligt kryllar det av fallna människor i skyddsnätet, och knutarna i nätet håller på att gå upp. Vi befinner oss i värkligheten.

sb stenkastning2

Den samhällsordning som gjorde det möjligt att med åtminstone skenbar rättvisa fördela understöd för svenska medborgare som hamnat i olycka fungerar inte i när vargen smitit in i hönsgården. Det enda den socialistiska staten kan göra är att fortsätta pungslå de som är produktiva för att fördela till både dem som är i nöd och till dem som bara vill ha.

Men snart nog måste staten bestämma sig för om man antingen skall ge till dem som är i verklig nöd eller de som bara vill ha. En halv miljon nya migranter väntar i Nordafrika på att få komma till Europa; när de är här kommer politikerna ännu en gång inte ha haft en aning om vad som var på gång…

I ett normalt samhälle, fritt från kulturmarxistiska irrläror, torde det vara lätt att bestämma sig. Men Sverige är inte ett normalt samhälle. Socialismens destruktiva innebörd är att förakta det som är normalt, samtidigt som man angriper det som är individuellt. Kaoset i Sverige är frukten av att all politik genomsyras av kollektivism. Svenska staten välkomnar kaos, fastän nedborgarna själva egentligen inte har den läggningen.

Vad än regeringen ämnar göra i framtiden, nu när Finland och Norge i kraft av sitt sunda förnuft tagit de första stegen i rätt riktning, så kommer den svenska politiken att alltid vara för sent och för lite. Ty skadan är redan skedd. Skall vi få bukt på de problem vi låtit staten vålla oss så måste vi ta itu med just själva staten.

Sverige behöver en ny konstitution. En konstitution som skyddar medborgarna från ideologiska experiment som kulturmarxisterna påtvingat oss i namn av omsorg och hänsyn. För vem? Vi får varken eller; istället för att bemötas med hänsyn tvingas vi till underdånighet. Istället för omsorg tvingas vi att plikta därför att vi har lämnat ifrån oss våra individuella rättigheter.

Hälsar eder indignerade Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Finland avskaffar generell asyl för migranter från Afghanistan, Irak och Somalia

 1. Sofia skriver:

  JÄMFÖR DESSA DEPARTEMENTS BESKRIVNING

  • Peter Harold skriver:

   Ja, kärestan frågade faktiskt mig om det inte vore bättre att bo i Finland. Och jag som bara kan fula ord och inga nyttiga på finska…

   • Björngunnar skriver:

    Jag funderar också på Finland, det finns svenskspråkiga områden ex,v Ekenäs på sydkusten och ovanför Wasa.
    Båten är strax klar…

 2. cfr skriver:

  Jag tror det har gått för långt, situationen i Sverige kan ha blivit irreversibel.

  För att vända skutan krävs insatser som svenska politiker inte är förmögna till. Gränsen bör stängas pronto, repatriering ske med våld och i en omfattning som ingen ens vågar tänka. Reglerna för medborgarskap borde skärpas till dansk nivå där man kräver 9 års vistelse, språkkunskaper, samhällskunskap, en lojalitetsförklaring samt självförsörjning. I jämförelse kan nämnas att Sverige endast kräver 5 års vistelse och det är allt.

  Sedan öppnas corn flakes-paketet och vips, ut trillar ett svenskt pass.

  Tänk så olika det kan vara.

  • Peter Harold skriver:

   Det du beskriver med att situationen är irreversibel är just detta med den döende patienten. Och ju längre man väntar, desto troligare är det att vi dör av behandlingen.

   • anders skriver:

    Det enklaste vore att skriva ner bidragen med 10%. På mindre än ett år har situationen normaliserats, om uttrycket tillåts.

    • anders skriver:

     Skall vara ”10% i månaden”.

     • Björngunnar skriver:

      Ett meteoritnedslag, ett stort, i riksdagshuset skulle lösa problemet , pronto.

     • Läsare skriver:

      Att skära ner bidragen till blattarna med tio procent i månaden är som att ha lungcancer och tro att syrgas skall rädda dig.

      Men vi kan börja med tio procent, i tre månader, sedan blir det minus 20 procent i tre månader, sedan minus 30 procent i tre månader, sedan hälften i ytterligare tre månader, sedan blir det noll kronor.

      Då har du haft ett år på dig att fatta att blattar inte är önskvärda i Sverige. Här har du en enkelbiljett till ditt hemland.

      • Björngunnar skriver:

       Men man bör komma ihåg att blattarna inte är det verkliga problemet!

      • anders skriver:

       Läsare: Om du vill ha oroligheter så kan du ju skära hårdare om du tycker det känns bra.
       Är det inte bättre att sakta trappa ner bidragen, och de som inte hittat jobb kan åka tillbaka så lugnt och ordnat situationen tillåter?

       • Björngunnar skriver:

        Det lungnaste vore att ta bort bidragen omedelbums, ta tjuren vid hornen som man brukar göra.
        De politiker som så vill kan ju betala direkt till invandringens kostnader så att de som inte vill ha berikningen slipper kostnaderna.

       • Peter Harold skriver:

        Ja, med tanke på att vi har med folk som blir kinkiga när det saknas butlers i de herrgårdar de får logera i medan de väntar på PUT så talar mycket för att vi måste sänka värmen i grodans gryta mycket långsamt, så att den inte hoppar ur och anklagar oss för diskriminering.

      • anders skriver:

       Läsare: vad blir tio månader gånger 10%?

 3. Läsare skriver:

  Peter, du skriver väldigt väldigt bra, MEN det saknas en sak, byt ut kulturmarxister med AGENDAJUDARNA, och du skulle skriva sanningen.

  • Björngunnar skriver:

   Verklig genialitet är alltid medfödd, och inte ett resultat av uppfostran eller studier.
   Och vad agendajudarna eller kultur marxisterna håller på med är att utrota den vite mannen eller ariern eftersom denna utgör ett hot mot dem.

 4. Sofia skriver:

  Om det finns en grotta innanför vattenfallet kan man kanske fly dit och bo där!?!?

 5. Jonas Bangkok skriver:

  Vore det inte lättare att en stor säck fylld med pengar stående på lämpllig svensk beskickning i Somalia, Afghanistan samt Irak? Säcken ska fyllas på dagligen.

  Det vore 1) humant, eftersom det skulle bespara de stackars migranterna vådliga båtturer på ”det nya Auschwitz” för att citera en mindre framstående fd regeringsledamot 2) effektivisera distributionen av dessa gåvomedel genom att inte blanda in den redan hårt belastade socialtjänsten m fl 3) bespara den svenska befolkningen den sociala nedsidan av migranter som ju i alla fall bara söker sig till Sverige av ekonomiska skäl

  När man ändå är igång kan man även placera ut en säck i Bukarest resp Sofia.

  Borde gå att räkna på det där och är ganska säker på att det skulle bli en vinstaffär.

  • Peter Harold skriver:

   Det intressanta är att många av ”flyktingarna” visar sig inte ens komma från dessa krigshärjade länder. Men din idé har onekligen en hel del fördelar ur ett effektivitetsperspektiv. ”Vi betalar er för att behålla slöddret”, typ.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s