Om inte polisen skall få ha balettdräkt ostraffat – vem skall då få det?

Bästa läsare!

En snabb replik på en ”nyhet” som uppmärksammats inom alternativmediesidorna: ” – Låt bli!

sb fjollpoliser
Förutom att balett är fjolligt så är det fysiologiskt omöjligt att dansa. Vilket Huddinge-polisen demonstrerar.

Det handlar om reaktionerna mot de fjolliga poliserna i Huddingedistriktet som på sin fritid drack bål och uppträdde tillsammans i balettdräkt framför kameran, och YB lade upp en bild på gruppen i denna mundering. Och reaktionerna har varit i stor utsträckning negativ. Folk skriver att de tappar respekten för poliskåren: ” – Inte undra att man kastar sten på er”, skrev någon på polisens Facebook-sida.

Några av alternativmediesajterna menar att fotot är polisens flirt med HBTQ-rörelsen. Det hoppas jag verkligen inte; att klä sig i rosa balettkjol för att föreställa en homosexuell är att sprida stereotyper, och det om något är tabu i Sverige…! Hur många bögar går klädd i rosa och trikåer? Inga i min bekantskapskrets.

Av en ren tillfällighet träffade jag för inte så förtvivlat länge sedan en av papporna till poliserna i Huddinge. Jag blev smått förvånad över att gossarna där tjänade några tusenlappar mindre än vad jag gör som skrivbordsknegare. Och då kan de ändå efter bara några månaders tjänstgöring tvingas gå in som insatsledare med fullt ansvar i krissituation, eftersom äldre erfarna poliser lägger av (och det krävs egentligen inte många års tjänstgöring innan man tappar orken som polis och lägger av).

sb fjollpoliser3
Mitt förslag på tema till nästa personalfest hos Huddingepolisen
.

Det är tyvärr sant att polisjobbet börjar förvandlas till ett lågstatusyrke. Vi ser redan tecken på det; jag vet i min egen bekantskapskrets att två individer rekryterats trots att de saknar lämplighet för detta (stöld och misshandel, men aldrig fällda). Kanske kan yrkesvalet och kollegorna göra dem till bättre människor, men jag sätter inte stor förhoppning till det. Och i takt med att diverse ”mångfaldsfrämjande” insatser görs kommer vi inte bara få en poliskår som ”avspeglar samhället i stort”, utan med tiden blir det mer utpräglat slödder som kommer ut i tjänstgöring. Den som varit i bevakningsbranschen vet hur skoj det är med att ha såna kollegor, i synnerhet när två idioter jobbar tillsammans och backar upp varandra. Det hela beror på hur hårt regeringen trycker på att polishögskolan skall släppa genom dessa individer, trots deras tvivelaktiga karaktärer.

Vi får se om polisyrket av idag kan få riktigt samma låga status som under slutet av 1800-talet, då en bra konstapel var en man som inte blev avskedad. Men det blev de ganska ofta. Disciplinen var inte den bästa när de var ute på gatan, och vissa förde med sig drängars manér in i polishuset. Fast det var lätt att avskeda konstaplarna och anställa nya på den tiden. Det som motiverade poliserna att göra ett bra jobb under slutet av 1800-talet var att åtminstone tjäna ihop så pass mycket pengar att de kunde betala för uniformen de köpt, innan de vågade riskera att få sparken…

Någon större ära fanns det inte i att vara konstapel. Då som nu handlade det om att hålla reda på fyllon och vara alert att ringa på brandlarmet om det rykte någonstans. Skillnaden är väl att på den tiden kastade man inte så mycket sten på polismännen när det brann…

Jag tror att den som förlorar respekten för poliser för att de plojar på en personalfest iförda balettkläder nog inte hade så stor respekt innan. Buset hade det definitivt inte. Så hur övriga reagerar beror nog på om de har humor eller inte. Och tyvärr, humorn i Sverige mår inte bra, vare sig bland producenter eller konsumenter.

En god grundregel för humor är att man skall bjuda på sig själv. Det betyder att man gärna utmanar en äldre inrutad bild av hur folk uppfattar en, bara för att den situation som skall bära fram komiken skall uppnå optimal överraskningseffekt. Sex stycken balettklädda polismän… ja, det skulle kunna gå, om inte publiken redan från början hatade dem. Det är ungefär som när jag ser på Jerry Seinfeld; det är skit samma hur bra manuset är skrivet, men jag skrattar inte. Jag vägrar! Jag ser hellre på Hem till Midgård. Eller ”Full frys med Stefan och Christer”. På samma sätt blir det tummen ner enligt vissa, oavsett vad polisen än gör.

sb fjollpoliser2Nej, det är inte en multikultivurmande kulturtant, även om det ser ut så.

Ett exempel på hur en person kan bjuda på sig själv är skådespelaren/kocken Per Morberg, som trots att hans huvud bara är 2-dimensionellt och i övrigt ser ut som grisbilen kört över honom, under stundom bryter sig ut från sin ständiga macho-attityd, och i t.ex. den löjeväckande komedin ”Kommissarie Späck” spelar sin karaktär iförd kvinnokläder. Där ser ni en yrkesman som bjuder på sig själv. Och jag ser att polismännen i balettrikåer också bjuder på sig själva.

Ja, jag vill faktiskt gå så långt att jag rent ut sagt VILL att de skall ha på sig detta rosa tyll nästa gång de kommenderas ut för att hejda stenkastande ungdomsgäng. Och jag INSISTERAR på att dessa balettklädda polismän skall få fria händer att GRIPA vartenda jäkla litet yngel som ens tittat på en sten i samband med att det passerat blåljus eller SL-bussar.

Gud vilken härlig syn; balettpoliser som bankar skiten ur de förr så kaxiga ghetto-dräggen! YB Reine, filma det och lägg upp så skall du få se på en riktig like-bävning på ert Facebook-konto!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Humor, Stadsliv. Bokmärk permalänken.

26 kommentarer till Om inte polisen skall få ha balettdräkt ostraffat – vem skall då få det?

 1. Risto Matinen skriver:

  ”stenkastande ungdomsgäng”” Nej! Arabjävlar och negerjävlar, är de som kastar sten! .

 2. Humor skriver:

  Polisen borde överlåta skojandet till de som är bra på att skoja. Kanske folk tror att de är skojare annars.

 3. Anna skriver:

  Det vore ju skitbra om alla poliser vore så här fjolliga. Det bästa vapnet mot macho-beteende är ju att gallskrika och veva med handväskan… Men bara som undanmanöver och efter ett tag hade ju även den här oväntade scenen blivit vardag…

  Å andra sidan så kanske bovarna också hade tagit efter poliserna? Man kan ju alltid hoppas? Lyckas feministerna ta över machohjärnan hade morgondagens värstingar lösts upp i ett gulligt rosa Disney-moln? Puff!

  Grundvattnet kan ju tydligen inte filtrerar bort allt östrogenet så det lär ju bli ju hoppas allt fler män i rosa…. Men det blir ju bara bra. De får gärna skutta runt och sätta på varandra. Då hade de ju lämnat andra ifred.

 4. Sofia skriver:

  Karin Götblad var säkert handplockad av ”makten bakom kulissen”. Hon genomförde att i stället för POLIS skulle det stå AINA på vissa polisbilar som skulle ut till förorten. ”För att locka kidsen att vilja bli polis”.

  AINA = turkiskt slangord för det kvinnliga könsorganet.
  AINA = ”- – – – – – – – – – – -” en person som skäms så mycket för sig själv så att denne inte vågar se sig i spegeln!

  FÖRNEDRINGEN AV POLISEN BÖRJADE DÅ OCH DET BLIR VÄRRE OCH VÄRRE.

  Det finns en Djävulsk plan bakom!

 5. Risto Matinen skriver:

  Tja, nu kommer Sofia att bli sur på mig, men det skiter jag i.

  Ju fler kvinnor involverad i politik desto sämre! Även min gamla mor som närmar sig 90 håller med.

  Kvinnor ska inte ha någon talan när det gäller försvar av vårt samhälle. Symptomatiskt har det gått åt helvete och hypermassinvasion av fiender.

  • Anna skriver:

   Håller med dig Risto! Inga män borde få gå ansvarsfria från att så sin säd hursomhelst! I de bästa av samhällen funnes inga ensamstående föräldrar. Ansvar skulle utkrävas oavsett kön! Om det så kräves barnvakt åt pappan ska han banne mig anknyta till sina avkommor. Annars blev det fotboja på obestämd framtid! Håller fullkomligt med dig! Och fruntimmer skulle avkrävas att lära sig teknik och basala kunskaper inom ekonomi- annars fick de ingen rösträtt!

   • Risto Matinen skriver:

    Det var ett konstigt svar! Nämnde inget om män som sår sin säd. Är det inte kvinnor som låter dem så sin säd?

    De flesta vita och gula män anknyter till sina avkommor. Det är främst svartingar som avviker grovt. De är ökända för det. Kolla hur det är i USA!

    • Anna skriver:

     Det konstiga är väl inte mitt svar utan snarare din ensidiga ansvarsfråga vad gäller könsroller. Utan den ena rollen skulle väl inte motsatsen finnas. Inget Yin utan Yang. Tänkesättet du utgår ifrån är att alla egentligen är män enligt någon slags mall som verkar ligga läskigt nära dina motståndares ( negrers och islamisters) mall om hur kvinnor och män ska bete sig.

   • Det är närmast en klassiker att alla negrer är rullande stenar, så ock Ruinfeldts anfader Hood, som efter att ha betäckt det lettiska hembiträdet, gingo vidare till nya grönare nejder. Så inget nytt under solen eller stolen för den delen.

 6. Sofia skriver:

  Är du svart eller vit?

  • Anna skriver:

   Det sägs att djuren är färgblinda. Detsamma sägs om män och då särskilt svarta män. Jag kollade upp det efter att min jobbarkompis ( svart kille från London som var aerobicsinstruktör, som det hette då) informerat mig om det. Det stämde!

   Det svarta fåret fick en ny betydelse…

 7. Anna skriver:

  Det bästa av allt när man tänker efter- hade ju varit den ULTIMATA förnedringen det inneburit för macho-ligisterna i förorten- när de blivit mörbultade av poliser i rosa tyllKjolar!

  Haha. Den scenen hade helt enkelt varit obetalbar!

  • Läsare skriver:

   :D))))))

   -Okay grabbar! Nu är det färdigtlekt. Rosa balettkjol på!

   • Anna skriver:

    Exakt! Bisarrt nog finns det bara 2 kvinnostereotyper som vinner mark ( röstbara) i vårt land.

    Svensk polis har som val att antingen försvara för islamisterna som numera bestämmer framtida styre i Sverige rättstat att antingen dtälla hårt mot hårt (haha!) eller att gå med på deras syn på poliser och rättsstaten. Jag hade ju varit så kåt på scenen när SVT spelat in scenen när shariabeklädda poliser dansat balett. Men det lär vi aldrig få se. Eftersom islamisterna numera är de som instiftar reglerna för hur svenskt rättsväsende agerar. Och därmed satt gränserna för hur yttrandefriheten ska se ut i framtiden och för oss i nutiden. Vi saknar yttrandefrihet. Friheten är död. Länge leve Islamisterna- den Nya tidens ”Svenskar”????!!!

    • Anna skriver:

     Sorry. Har en skitliten mobil att skriva på. Ser inte alla rättsstavningsfelen förrän postat… Hade skrivit bättre utan programmet.

 8. Anna skriver:

  Varför de spelat in det här beror ju självklart på att islamister inte tycker att kvinnor ska vara poliser. Men det hade väl alla fattar redan. Nä. Det fattar ju inte Sveriges Svenssons. Men det fattar alla som levt i en förort. Surt lär ni lära er…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s