Så här ser EU:s instruktioner för propaganda ut (TTIP)

Bästa läsare!

Här kommer lite information som inte är purfärsk, men ändå förtvivlat aktuell.

Det slår mig att en rad Europaparlamentariker, såsom moderaternas Gunnar Hökmark och Christopher Fjellner liksom kristdemokraten Lars Adaktusson kategoriskt uttalar sig positivt till det handelsavtal mellan EU och USA som förhandlas fram bakom lyckta dörrar, och att socialister som Marita Ulvskog säger en sak för att tillfredsställa de kritiska väljarna samtidigt som hon menar att kritiken baseras på rykten och spekulationer. Hur kan det komma sig att TTIP med sitt regelverk på tusentals sidor skall bli ett faktum inom något år, fastän det enklaste sättet att uppnå frihandel är att politikerna backar och slutar reglera handeln?

Och hur kan det komma sig att politikerna säger att vi måste ha ett s.k. ”frihandelsavtal”, oavsett om politikerna står till höger eller vänster på den politiska skalan?

Ja, deras svar är i tio fall av tio att ett ”frihandelsavtal” kommer trygga jobben och möjliggöra större investeringar inför framtiden.

Jag trodde att detta med att olika EU-parlamentariker dyker upp som gubben och gumman i lådan var ett sätt för dem att få synas lite, fastän handelsavtal kan tyckas vara genuint osexiga. Min misstanke var att de tänker som så att ”Någonting händer, och då måste jag synas”. D.v.s. ”mediekåt”, och har man ett FB-konto blir man sitt eget media.

Och egentligen tror jag inte att jag har fel här. Och jag är säker på att ifall ”grejen som händer” visar sig bli helt fel, då kommer politikern antingen förneka sin koppling till saken, alternativt säga att någon annan förstörde det som han tyckte skulle ha blivit bra. Ungefär som Aftonbladets relation till nazi-Tyskland före respektive efter Andra Världskriget…

Men nu ser jag att EU-parlamentarikerna egentligen har blivit PR-agenter. I slutet av 2013 bestämde EU-kommissionen att marknadsföringen av handelsavtalet mellan USA och EU skulle läggas i händerna på medlemsländerna. En s.k. ”kommunikationsstrategi” togs fram.

I denna kommunikationsplan anges vad man som (ansvarig) politiker skall uppnå, och jag har gjort en ganska rättfram översättning eftersom originaltexten är väldigt inlindad:

” – Förverkliga att den breda allmänheten har en generell uppfattning om vad TTIP är, t.ex. att det är ett initiativ som skall skapa tillväxt och arbete, samt dementera att TTIP skulle resultera i sämre skydd och säkerhet inom områden som hälsa, säkerhet och miljö.”

” – Det är viktigt att medlemsstaterna samarbetar med EU-kommissionen för att gemensamt leda och samordna [EU-kommissionens] budskap och strategier.”

” – Strategin är att förena medierelationerna, söka upp intressenter och använda sociala medier med [skenbar] öppenhet. Till skillnad från tidigare initiativ kommer kommunikationssatsningen att läggas på lokal nivå hos medlemsstaterna för att ge tydlig, saklig och övertygande argument på alla aspekter av förhandlingarna” [Medborgarna litar inte på oss EU-kommisionärer, så det blir ni ute i medlemsländerna som får dra det här lasset].

” – Fokus skall ligga på att hänvisa till positiva argument till TTIP, som ekonomisk vinning, det globala ledarskapet och handel. Med hänvisning till att förhandlingarna ännu är i inledningsskedet skall man undvika att diskutera frågor om TTIP innebär inskränkningar i privatlivet (massövervakning för att hitta och lagföra fildelare), eller försämra medlemsländernas juridiska status mot t.ex. amerikanska storföretag”.

” – En framgångsfaktor är att man är proaktiv och hugger kvickt mot meningsmotståndare och ser till att kapa åt sig utrymme i debatten. Skapa riktad kommunikation mot olika grupper, och anpassa denna för olika kategorier via vanliga medier och sociala medier.”

” – Lura medborgarna att tro att EU är för transparens i förhandlingarna, och publicera allmängiltiga huvudmål och kalla detta för öppenhet.”

”EU-kommissionen hjälper gärna till att backa upp de som talar gott om TTIP, bl.a. genom vårt Twitter-konto som läses av mängder med journalister.”

”Lobba gentemot organisationer och företag att de skall ställa upp på vår propaganda.”

”Om medborgarna vill veta mer skall alla involverade tala med en röst – d.v.s. EU-kommissionens röst – att det pågår förhandlingar som gör att mer inte kan sägas. Vi skall dock inte säga att vi inte vill att medborgarna skall få veta mer – åtminstone inte förrän det är försent för dem att göra någonting åt det. Vårt besked är att medborgarna skall få ta ställning. Vi tänker bara inte tala om hur…”

Och så vidare, och så vidare. EU-kommissionens kommunikationsstrategi läckte ut och publicerades bl.a. på sajten Coroprate Europe Observatory, där den kan läsas i sin helhet och i det inlindade myndighetsspråk som jag tog mig friheten att översätta. Ni kan själva se att jag inte avvikit från EU-kommissionens andemening. Och bara en sådan sak som att EU-kommissionen försöker hemlighålla hur TTIP skall ”säljas in” hos väljare, medier och näringsliv torde vara illa nog och tända alla varningssignaler.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Så här ser EU:s instruktioner för propaganda ut (TTIP)

 1. Benny skriver:

  USA kommer som vanligt att lura skjortan av idioterna i EU-parlamentet! Se bara hur det gick med sanktionerna mot Ryssland…samtidigt som handeln minskat och EU förlorat hundratals miljarder euro så har USA samtidigt ÖKAT sin handel med Ryssland. Självklart kan inte klarsynta EU-medborgare få se hur avtalet är skrivet för protesterna skulle bli massiva och politikerna i Bryssel skulle framstå som de inkompetenta fånar de i verkligheten är.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det kan ju tänkas att USA ville få ner den europeiska handeln för att skaffa sig förhandlingsfördelar. Men uppriktigt sagt undrar jag vad sjutton som ingår i förhandlingarna, och på vilket sätt de bedrivs. Och om de europeiska förhandlarna kan förutse vad dessa kommer leda till.

  • Peter Harold skriver:

   Det är detta som kallas för ”en bred aktieportfölj”. Tack för bilden, och man återfinner bekanta namn i yttre ändarna av denna stjärna, som t.ex. Karl Rove och familjerna Bush och Clinton.

 2. Läsare skriver:

  The Libertarian Party had their party convention this weekend.  During the convention they had a debate between their presidential candidates.  Needless to say they had quite the cast of characters on hand but there was one that drew my attention more than the others.  Meet the unhinged Libertarian Jew degenerate Marc Feldman.

  This Jew is a perfect representation of what disgusting parasites these creatures are.
  ______________

  Kommentar: Brutal Reality

  The Libertarian Party is another Jewish invention. The fact that they advocate open borders ought to be a red flag to anyone.

  http://www.infostormer.com/meet-the-unhinged-libertarian-jew-degenerate-marc-feldman/

  • Risto Matinen skriver:

   The Libertarian Party is another Jewish invention. The fact that they advocate open borders ought to be a red flag to anyone.

   Kan vi få se ett bevis för det? Den judiska skapelsen av LP? Att de hittat en jude som kandiderat som president duger inte!

   Nassar och liknande verkar besatta av judar och betraktar dem huvudsakligen som är ett kollektiv. Men de är också individer och det finns och har funnit exellenta, bra och hyggliga människor som kan betecknas som judar. Plus en massa skit…

   Med nämnd förutsättning nämnd i första meningen i stycket ovan, ka betrakta fölajnde och förklara hur du ser på det:

   JUDISKFÖDDA OCH JUDAR MED JUDISK HÄRSTAMNING

   Führern och rikskanslern Adolf Hitler, hans sekreterare riksministern Rudolf Hess* och riks-marskalken Hermann Göring; riksministrarna i NSDAP Gregor Strasser, Dr. Josef Goebbels, Alfred Rosenberg, Hans Frank och Heinrich Himmler; riksministrarna under Ribbentrop — (med bl a den berömde sionisten Chaim Weizmann, som år 1952 avled som staten Israels förste ledare; gauledarna Globicznik (judeutrotaren), Jordan och Wilhelm Kube; som var höga ledare inom SS, Reinhard Heydrich, Erich Zelewski och Keudell II som var bankirer som stödde Hitler före år 1933, Stauss (vicepresident i nazistiska regeringen, fältmarskalk och huvudgeneral samt inrikesminister, vidare undersekreteraren i Gauss; läkare och andra personer:

   Philipp av Lenard och Abraham Esau; Hanffstaengel (presschef för partiets utrikespress och professor Karl Haushofer.

   *Rudolf Hess föddes i Egypten av en judisk moder. I Münchens homosexuella kretsar var han känd som ”Fraulein Anna” (Dietrich Bronder: Bevor Hitler Kam).

   Citat taget från Det fanns många judar bland de höga Nazisterna

   Det judar jag är motståndare till är de som jobbar för NWO: Satanister, sionizter, kommunister och frimurare…

 3. Sofia skriver:

  Det finns några som gör motstånd;
  http://skiftet.org

 4. Anonym skriver:

  This is why the UN and the EU need to go. These internationalist organisation are run by kikes and Marxists who devote all their efforts to displacing whites from their own nations and transferring all our wealth to third world primitives. We need nationalism, national borders and true sovereignty for our people.

  • Läsare skriver:

   Läsare ovan. Ett längre inlägg hamnade i spamkorgen.

   • Peter Harold skriver:

    Det är något konstigt med den postningen. Den verkar inte existera längre. Jag tryckte på godkänn, och sen försvann den. Finns inte i någon mapp, och inte heller i papperskorgen. Jag beklagar.

  • Peter Harold skriver:

   Av en ren händelse såg jag en helt vanlig etnisk-svensk-mitt-i-livet som skrev på Facebook om att ”det känns som att Sovjet-kommunisterna lever och verkar i USA och EU numera”. Han skrev det med glimten i ögat, men som en reflektion på all diskussion om det här med allt mindre öppenhet och att besluten fattas allt längre bort från väljarna.

 5. Risto Matinen skriver:

  Snyggt jobbat PH!

  Det är minst sagt förjävligt hur packet i EU beter sig. Vad har de att vinna på TTIP? Jag anar att de samtliga är mutade. Stora pengar eller andra förmåner. Går de samma väg som landsförrädarna Fredrik den Onde och Borg?

  • Peter Harold skriver:

   Jag misstänker att deras förkärlek till TTIP grundas på samma slags (personliga?) löften som de föll för när de ombads att göra Sverige till en humanitär stormakt. Och värst av allt är att det kan vara lönsamt för dessa politiker.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s