Inget ”svenskt” nationaldagsfirande i stockholmsk enklav

sb 6 juni stockholm

Bästa läsare!

Jag firade den svenska nationaldagen i sjuksängen. Förmodligen föregick jag som ett gott exempel; den svenska nationen skall inte firas. I vart fall inte firas med svenska förtecken. Åtminstone inte i de invandrartäta enklaverna, d.v.s. de områden där etniska svenskar blivit persona non grata.

Det finns de som anser att programmet med bollywood, hiphop, dogge dogelito, ugandisk och uzbesisk musik, Kapten Snorkråka, brasiliansk och somalisk dans var hopkokat med ett ”Bite-the-dust-Svenne” av Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Jag är inte säker på att jag vill framföra en så värst avvikande bild mot det påståendet.

Men det kan ju tänkas vara så att stadsdelen fått X antal hundratusen för att arrangera festligheten under nationaldagen, och tänkt som så att det bara blir personalen från event-firman och de uppträdande som kommer ifall firandet skall ha ett svenskt fokus. Ja, om inte svenska kapten Snorkråka kan lyckas locka till sig den multikulturella publiken från ghettot. Jag ser fram mot ett uppträdande av Smegma-kören nästa år…

En fascinerande tanke dyker upp. Tanken om slutet.

Plötsligt finns där inte längre paraden där lintottarna går bakom de stora pojkarna och flickorna som bär de svenska fanorna åt var sin sida av tåget. Istället är det ett lastbilsflak med två jättestora högtalare som öser ut afrikansk eller arabisk musik, tills fem killar med säckiga kläder och fejkguldhalsband kommer upp på scenen och gapar fram sina rim om att vite mannen är orsak till allt ont, för att sen göra V-tecknet till den vithetsbefriade publiken.

Plötsligt är bygdens ålderman – ofta döpt till ”Hans” och kallar sig för ”Hans” och inte ”Hasse” – och hans hågkomster av barndomsängarna som blivit en ny stad, ersatt av en mumlande Mehmet Kaplan-kopia som prisar mångfald och det nya Sverige där en idiot kan få vara minister i över ett års tid (ni får gissa om jag syftar på Kaplan eller Romson, eller om jag menar bägge, eller rent av vill lägga till ännu fler namn på listan), samtidigt som en glytt leker med cigarettändaren under den kvarvarande blågula flaggan som står bakom en skog av andra nationalitetsflaggor på scenen – inklusive IS-flaggan. Pojken får en tillsägelse därför att lokaltidningens journalist (den ende närvarande svensken på firandet, ironiskt nog) kanske ser honom bränna upp flaggan. ” – Vänta tills svennen har åkt”, säger man.

6 juni. Ett inkluderande och multikulturellt evenemang. De enda som talar svenska är värdarna på scenen, men de ser noga till att prata förortsdialekt. I någon dagstidning skriver samma morgon en mångfaldsförsvarare att det är hans akademiska åsikt att förortsdialekten är ett språk, kanske viktigare än någon annan dialekt i landet. ” – Om alla talar som babbar kommer vi närmare varandra”, säger min mardrömsvision när jag ligger febrig i min sjuksäng och föreställer mig vad som sker där ute.

6 juni i en förort. Ingen svensk visa. Ingen lyrikuppläsning som berättar hur landet danats. Istället står en politiker och är jättelycklig över att stadsdelsförvaltningen kan säga välkommen till massor av nya människor. Hur säger man välkommen på arabiska, kurdiska, persi, somaliska, hausa, pashto och uiguriska? Ja, det sista är nödvändigt eftersom en grupp ensamkommande barn från Afghanistan bara pratar detta västkinesiska språk. Jodå, de har fått omvandla sina gamla körkort på grå kartong till en ny svensk plastlapp med chip så att de skall snabbt integreras. Buss- och taxibehörighet lades till i väntan på att de får gå en åttaveckorskurs i hjärtkirurgi.

I hur många förorter skämdes arrangörerna för det svenska kulturarvet i samband med festligheterna? Spånga-Tensta kan inte vara unikt. Kanske tänkte man likadant i Husby. Och Gottsunda. Och Rosengård. Och… ja, vilka stadsdelar ansluter sig till den svenska kulturamnesin till nästa nationaldag?

Nåväl, vi kan tycka vår lyckliga stjärna över att publiken inte sätter eld på scenen eller startar upplopp därför att Kapten Snorkråka spelas av en kvinna. En vit kvinna som inte täckt sitt huvud utan har synligt hår. (Huruvida några i publiken som talar flytande soomaali eller uigurgiska bestämmer sig för att gruppvåldta piratkaptenen bakom scenen som straff för denna hädelse tänker jag inte spekulera kring, men numera är det få saker som kan göra mig förvånad)

Nä, nu orkar jag inte mer. Det är roligare att sova än att vara vaken numera.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Inget ”svenskt” nationaldagsfirande i stockholmsk enklav

 1. Läsare skriver:

  6 juni är blattarnas dag.

  Dom enda vita du ser 6 juni är efterblivna svenskar. Alla svenskar med en fungerande hjärna håller sig bort.

 2. Herr Flick skriver:

  Om allt firande överallt av vår nationaldag har gått till på liknande sätt så måste det vara samordnat. Hur ser orderna ut? Vem ger dem och vem tar emot?
  En obehaglig eftersmak av diktatur.

  • Peter Harold skriver:

   Jag googlade runt och såg att de flesta kommuner hade ordet ”mångfald” med i sina anslag. Detta kan ju också hänga ihop med att Sveriges nationaldag numera är den dag då nya medborgare tas upp ”i gemenskapen”.

 3. Vauen skriver:

  Ett ganska vanligt trick är att köra en ”kultur festival” eller liknande parallellt med det traditionella nationaldagsfirandet, och på så sett få folk att deltaga ofrivilligt. Så det är inte i mörkaste förorten som det ser ut som det gör på lappen du visar.

  • Läsare skriver:

   Video: På nationaldagen fick vi se arabisk dans & höra att vi är bortskämda

   Under nationaldagsfirandet 2016 läxades den närvarande publiken upp ordentligt angående invandringen av politikerna och de inbjudna talarna och artisterna. Det lokala etablissemanget gjorde det väl

   På egen risk.

   exponerat net

   video-pa-nationaldagen-fick-vi-se-arabisk-dans-hora-att-vi-ar-bortskamda/

   • Läsare skriver:

    6 juni = Sveriges analdag.

    Gillar inte att använda könsorganhäntydningar, men läste en kommentar där 6 juni beskrevs som svenskarnas analdag det är spiken på huvudet.

    Svenskarnas idioti övergår mitt förstånd och den evige skrattar hela vägen till hans stol på banken.

   • Peter Harold skriver:

    He he, hörde du det där ”va fan” när talaren anklagade svenska folket för att vara bortskämda…! 😉

    ISIS-truppen som dansade verkar vara i klass med Huddingepolisens balettdansörer.

 4. Sofia skriver:

  Skrivet den 6 juni;

  • Peter Harold skriver:

   Egentligen är det där fel. Jag är inte alls säker på att det fanns många fler än 6½ miljoner döda svenskar när Moberg levde. Detta därför befolkningsmängden längre tillbaka var mycket liten. Men jag förstår hans poäng, och jag tänker mycket på detta. Vem kommer förstå vårt arv den dag arabiska är ett ”svenskt” språk?

 5. Sofia skriver:

  Mr Creosote kan ses som metafor för den som känner sig fullproppad av Maktens påtvingade |zxqgrrr…|

 6. Benny skriver:

  Politiker och makthavare är livrädda för att kritisera islam för det innebär att de själva kan bli utsatta för attentat. (Ja, islamister på självmordsuppdrag är svåra att stoppa, det borde man tänkt på innan!) Alltså gullar politiker och myndigheter med denna mördarsekt i tron att de ska kunna integreras i det svenska samhället och att problemet därmed vara löst. Detta är en helt utopisk tanke som bara idioter till politiker kan tro på. Och nu befinner sig Sverige i det läget att den svenska befolkningen ska luras i att allt är lugnt, att man har kontroll, via SVT och MSM-media när det i själva verket fullständigt kokar i utanförskapsområdena, där de flesta muslimer bor, och bland de svenskar som dagligen drabbas av muslimernas framfart. Ni kan själv tänka er att mer än 1 miljon av Sveriges befolkning bekänner sig till denna mördarsekt och att det räcker med att 1% av dessa radikaliseras för att störta in Sverige i ett fullständigt kaos.

  • Peter Harold skriver:

   Nu är det mest ”demokratiska antifascister” som ägnar sig åt att tysta svenska islamkritiker i första hand, men jag är väl medveten om att det finns islamister som också vill få tyst på såna. Ja, som en reflektion till det tidigare nämnda hotet jag står under.

 7. Anna skriver:

  Efter att vi kommit hem från släkten på kvällen såg grannarna till att vi fick avnjuta arabisk musik och brölande. Precis klockan 22 stängde de av och gick in från balkongen. De är jävligt lagenliga de där araberna. Statistiskt sett har Sverige aldrig sett maken till så polisanmälningar. Dessa araber får så massivt stöd av svenska staten och polisen att jag bara kan fokusera mig på att kräkas. Efter spyan- finns det ens något kvar? De är som alla de håren som fastnat i ens hals under många år. Allt man kan tänka på är att spy upp den där hårbollen.

 8. Sofia skriver:

  En rasist om sin känsla mot svenskar i Sverige:

  • Peter Harold skriver:

   Ur hennes text i Metro ett år senare:

   ”Det har gått ett år sedan jag inför nationaldagen skrev att nationalstaten ska falla. Det resulterade i en storm av hat och hot som riktades mot mig från personer som befinner sig till höger på den politiska skalan. Jag fick veta att jag på olika sätt skulle straffas på grund av mina kritiska åsikter gentemot nationalstaten och att jag av samma skäl inte heller har rätt att vara här.”

   Bitterfeministen Foujan skall vara glad för att Sverige inte har lagar mot vanvård av fanstyget, såsom de flesta andra icke självutplånande nationer har.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s