Tyska och schweiziska myndigheter konfiskerar MH17-information hos privatdetektiv

sb josef resch

Bästa läsare!

Några månader efter nedskjutningen av Malaysian Airlines MH17 anlitades den välrenommerade tyske privatdetektiven Josef Resch (kallad ”Josef R” i engelskspråkiga nyhetsmedier) av en eller flera uppdragsgivare för att söka efter källor som kan ge enskild information om hur dådet gick till, och vilka som var skyldiga. Till sitt förfogande säger medieuppgifter att han haft 30 miljoner Euro, medan andra säger att han hittills fått 17 miljoner.

I våras  genomförde tyska och schweiziska myndigheter en raid mot hans bostad och kontor i Lübeck; elva tungt beväpnade poliser gick på justitieministerns order in för att söka efter hans material om nedskjutningen av flygplanet. [Der Stern] [Der Spiegel]

Nu kommer medieuppgifter i engelskspråkiga nyhetssajter om att tyska och schweiziska myndigheter gjort ett tillslag i förra veckan hos en privatdetektiv som endast identifieras som ”Josef R” (har inte tidningsredaktionerna tillgång till Google, eller…?), och som sägs bedrivit hemliga efterforskningar. Bl.a. har myndigheterna tagit sig in i ett bankfack. Josef Resch engagemang kring MH17 har varit allt annat än hemligt. Om det är samma tillslag som i våras man syftar på är osäkert.

sb mh17 josef resch News24

Redan ifjol berättade han för tyska medier om hur det gått till för honom att få kontakt med uppgiftslämnare. En man som talade god tyska anlände till mötesplatsen medelst en hopfällbar cykel för att kunna skaka av sig eventuella förföljare! Resch säger att i hans jobb ingår att bedöma om uppgiftslämnare är agenter som planterar information, men i detta fall ansåg han att källan var trovärdig.

Vad Josef Reschs kontakter gett är han inte alls lika öppen med. Han säger att han överlämnat information till sin uppdragsgivare via ett advokatkontor och inte alls vet vilka som gett honom uppdraget. Att han varit anlitad för att söka efter whistleblowers är dock inget han hållit hemligt; detta finns med i en tyskspråkig biografi [Wifka]. Josef Resch är mycket känd i Tyskland och betraktas som den bäste privatdetektiven i sitt hemland (varför det är underligt att medierna skriver att han bara identifierats som ”Josef R”!).

Den holländska företrädaren för haverikommissionen, som hittills bara lyckats komma fram till att MH17 sköts ner av en BUK-missil som är konstruerad av Ryssland (men som bara används av den ukrainska armén) har inte uttalat sig om skuldfrågan. I samband med att man presenterade en rapport tidigare i år försvarade sig haverikommissionen med att de inte heller hade till uppgift att lösa skuldfrågan.

Haverikommissionen har redan tidigare hamnat i blåsväder därför att Ukraina som är en av de huvudmisstänkta i skuldfrågan för att landets trafikledning ledde planet in över krigsområdet (jämte Ryssland enligt västliga regeringar, för att ha levererar missilerna till rebellerna) har vetorätt kring vad haverikommissionen får publicera.

Dessutom har haverikommissionens nyligen publicerade presentationsmaterial till anhörigföreningarna visat att den holländska polisen är helt beroende av information och data som förmedlas via den ukrainska säkerhetstjänsten. Förutom att den holländska myndigheten bortser helt från risken att ukrainsk säkerhetstjänst selekterar data så kritiserar anhöriga insatserna för att vara ineffektiva. I anhörigföreningarna till de efterlevande talas om att utredningen bedrivs medvetet långsamt av politiska skäl. Politiska analytiker bekräftar detta, och man misstänker att syftet är att hålla skuldfrågan olöst tills det tecknats ett fredsavtal om östra Ukraina, vilket man hoppas skall ske före eller kring årsskiftet.

Den holländska haverikommissionen har tidigare i veckan uttalat sig om tillslaget mot Josef Resch och säger att det är med stort intresse man kommer ta del av vad han har för material.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Tyska och schweiziska myndigheter konfiskerar MH17-information hos privatdetektiv

 1. Sofia skriver:

  De som vann 2VK bestämmer fortfarande över Tyskland.
  Schweiz är förmodligen Illuminatis huvudkvarter.

 2. Risto Matinen skriver:

  Låter helt rubbat! Hur kan en justitieminister beordra det och på vilken laglig grund?

  Husrannsakan och öppnande av bankbox, samt beslag. Vilket brott är han anklagad för?

  Förvisso kan polisen i Sverige, konstigt nog, göra husrannsakan om de tror du har ett gram cannabis hemma, men detta är makalöst…

 3. Sofia skriver:

  Det verkar som om Donald Trump är det bästa alternativet för USA´s folk;

 4. Björngunnar skriver:

  I matchen mellan det judisktockuperade Ukraina/ Usa- Ryssland så har uza släppt in ett antal mål varav många självmål.
  Ryssland behåller nollan.

  • Peter Harold skriver:

   Ett mönster har varit att när Ryssland yttrat sig, då bemöts det som propaganda. Det intressanta är att det från amerikansk sida ofta saknas egna bevis. Därmed inte sagt att den ryska sidan är felfri, men det känns som att man från amerikanskt håll medvetet försöker att förhindra värdering av någon sidas argument.

   • Björngunnar skriver:

    Amerikansk sida verkar vara synonymt med svensk politik och då menar jag att motståndare smutskastar vi och vägrar prata med.
    Alltså mobbning istället för argument och statssubventionerat.

    På vad sätt är inte Ryssland felfritt?

    Konstigt nog fick jag alldeles nyss ett reklamerbjudande , flyg till Donetsk, sök billiga flyg.
    Så jag sökte men några flyg fanns inte, så hur kommer man till Donetsk?
    Några förbindelser med Ukraina lär väl knappast finnas?

    • Peter Harold skriver:

     Ryssland är inte felfritt på så sätt att man har tagit till sig en del av västmakternas olater, i synnerhet när det gäller inskränkningar i yttrandefriheten. Ryssland har även som USA en benägenhet att selektera sin information. Men sedan är det ett stort problem att vi nyhetskonsumenter i västvärlden måste förlita oss på översatt material, varför det är svårt att veta vad Ryssland säger på riktigt. Tag bara som detta med ”censur mot homosexuella”, som det kallas för när det handlar om en lag som säger att skolbarn inte skall exponeras för propaganda om att homosexualitet är ett ideal. (Min egen ståndpunkt är att det är upp till varje enskild individ att ligga som de vill med medgivande partner/partners)

     • Björngunnar skriver:

      En vinkling…
      Ett intryck man kan fåvär att vi lever i den yttersta tiden och i en ovanlig och dålig situation.
      Men de som Läsaren skriver om har varit aktiva i eoner.
      Jag läste igår om Belamorecanal , Vitahavskanalen, som grävdes med byggdes med enkla verktyg av personer som de inte var av samma stam som Läsaren skriver om, hälften lär ha dött av arbetsstyrkan.
      Klostret på en ö i arkipelagen i Onega som ursprungligen var ett kloster och numera återgått till Klosterverksamhet var ett Gulagläger med väldig mängd ” intagna”.
      Man kan tänka att därifrån kommer titeln Gulagarkipelagen.
      Hade vi inte haft detta eonlånga problem så hade vi inte heller haft lagar om uppförande , lagar som alltmer kommer att handla om petitesser, trams som han sa som blev intervjuvad av Anders Björk om Palmemordet.
      Hur uppstår metoder och grupp samarbete och varför blir stora enheter alltid ohanterbara samtidigt som de eftersträvas?

     • Björngunnar skriver:

      Trams!

      • Peter Harold skriver:

       Det lustiga är att de där två herrarna tydligen ändå var goda vänner…! 😉

       Carl Lidbom brukade visst blanda ihop det och förväxla vem som var hans fru och inte.

       • Björngunnar skriver:

        Men den förväxlingen skedde väl i Frankrike och där anses ju den som bara har en kvinna inte som en riktig man 🙂

         • Björngunnar skriver:

          Jag har lagt märke till det och det är en trend, omskrivningarnas tid är här.
          Jag tycker det är svårt att avgöra om det är till fördel eller nackdel .
          Tyska och Schweitziska myndigheter är egentligen judisk makt, en förlängd arm som är verksam i stort sett överallt.
          Lars Bern skriver att det är storfinansen och storindustrin när det i själva verket är judarna och naturligtvis deras verktyg ,sabbatsgojen.
          Den som tänder ljuset åt juden på sabbaten då juden inte får arbeta.
          Tända ljus är arbete.
          En annan form av omskrivning är att ge enskilda personer skulden, det är Rothshields fel, Rockefeller, etc, men jag tror inte ett ögonblick på att dessa människor har mer skuld .
          Anklagelsen går ut på att ta bort fokus på deras religion och uppförande.
          Jag tror det är genetiskt betingat, att nästla sig in hos andra och ta över makten förekommer ofta bland insekter.
          Makten, drottningen angrips på olika listiga sätt och närvkuppen är genomförd äger den andra stammen som arbetare men genetiskt är de n säkrad.
          Steven Spielberg är expert på ockulta saker och gör barnprogram insektsvärlden där insekterna beter sig som judisk överklass, dvs när kameran går.

          • Peter Harold skriver:

           Samtidigt kommer man inte ifrån att det är väldigt många judar (etniska judar) som både är emot storfinansen och svågerpolitik. Och väldigt många judar i USA som är kritiska till hur Israel agerar mot sina grannar. Jag tror att man kanske skall vara lite varsam med hur man går fram mot alla judar bara för att de är judar, för jag tror att vi behöver hjälp av antisionistiska judar för att avliva den sionistiska hydran.

           Sedan kommer vi inte ifrån att de fenomen du beskriver är verklighet, och att det går att koppla detta till sionisterna och de judar som förhärligar sin egen ras.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s