För 24 timmar sedan var det få som visste vem Jo Cox var.

Bästa läsare!

Både pliktskyldigt och uppriktigt fördömer jag mordet på den brittiska parlamentsledamoten Jo Cox från Labour Party.

Och samtidigt anser jag mig ha fått svaret på vad etablissemanget är villiga att göra för att övertyga de brittiska medborgarna om att de måste rösta för att stanna kvar i den europeiska unionen.

Ursäkta att jag är rättfram med min misstanke, men det är synnerligen väl tajmat när ”en ensam galning som skriker ‘Britain First’” skjuter ihjäl en EU-förespråkande parlamentsledamot som enligt alla tidningsuppgifter inte har något ont i sig, samtidigt som opinionssiffrorna talade för att BREXIT skall komma att vinna folkomröstningen. Givetvis kommer mördaren inte rättföras förrän efter folkomröstningen, då det är försent att exponera andra faktorer än politiska motiv bakom dådet.

Under tiden matar medierna ut att Jo Cox var ett helgon – vilket kanske hon var, jag kan varken säga bu eller bä – och att hon kampanjade för att hennes landsmän skulle stanna kvar i EU-samarbetet. Vissa medier mer tydligt och överdrivet än andra.

Vad har sipprat fram hittills? Ja, vissa ögonvittnen uppger att de inte alls hört gärningsmannen – Thomas Mair – utropa ”Britain First”, även om just påståendet att han skulle ha sagt det malts i evighet under eftermiddag och kväll i nyheterna.

Det har också kommit fram att Thomas Mair har en lång historia av psykisk sjukdom bakom sig. Han har varit föremål för medieuppmärksamhet vid tidigare tillfälle då man beskrivit den terapi han fått för att förbättra sin mentala hälsa. Och uppenbarligen gjorde han framsteg. Fram tills nu då.

En granne till Thomas Mair berättade att gärningsmannen så sent som i morse var vid god vigör, och stannade till för att hälsa som han brukar göra. Mair har levt i 40 år i samma kvarter och är omtyckt av sina grannar som beskriver honom som trevlig och hjälpsam, om än ganska tystlåten. Han föredrar att ha det lugn och ro, och har vid något tillfälle skällt ut barn som stojat utanför hans hus.

Vad man mera säger är att Thomas Mair var tämligen ointresserad av politik.

En person med sinnessjukdom i sin historia, men som föredrar att leva ett tillbakadraget liv utom när han hjälper sina gamla grannar… skjuter plötsligt ner en brittisk parlamentsledamot för Labour. Det känns så ofattbart att det hänt. Och ändå… innerst inne… var detta faktiskt vad jag väntade mig skulle hända nu i samband med den brittiska EU-folkomröstningen.

Det enda jag är säker på är att jag inte litar på etablissemanget som till varje pris vill att Storbritannien skall stanna kvar i EU. De är bokstavligt talat villiga att gå över lik för att få som de vill. Jo Cox var det perfekta offret; det är inte alls att hårdra det genom att påstå att hon är mer värd som död än som levande för EU-etablissemanget, om det nu ligger en konspiration bakom hennes dödsfall. Ja, även om det var slumpen som ledde till hennes död. BREXIT-förespråkarna har ju redan tagit time-out. Så lägligt för EU-anhängarna.

Usch för politik. Politik korrumperar både samhälle och människor. Dubbel-usch.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till För 24 timmar sedan var det få som visste vem Jo Cox var.

 1. Läsare skriver:

  Mossadjudarna är ALLID skyldiga, tills motsatsen är bevisad.

 2. kallepelle skriver:

  Anna Lind .liknande? Då var det EMU-omröstningen!

 3. Benny skriver:

  Det blir nog så att Brexit vinner omröstningen med 51/49 MEN då har de s.k poströsterna inte räknats. Givetvis kommer ”poströsterna” att ge EU-förespråkarna majoritet med en påhittad siffra, låt mig gissa, 52% för att stanna i EU och 48% för Brexit..så går det alltid till numera i vår nya ”demokrati” som styrs av makteliten! Det är som Stalin en gång sa ”det viktiga är inte hur folk röstar, det viktiga är vem som räknar rösterna”! Säga vad man vill om Stalin men han visste exakt var han hade sina ”demokratiska” motståndare i de s.k västliga demokratierna.

  • Det börjar alltmer luta för omval i Österrike. Vi får väl hoppas att samma sak gäller i Storbritannien .

  • Peter Harold skriver:

   Njae, eftersom Storbritannien inte ”får” lämna EU, så tror jag att valmyndigheterna och propagandaapparaten får ihop sammanräkningen till c:a 50,9% för att stanna, och c:a 48,9 för att lämna. Storbritannien är också sossefierat, och vissa grupper vet att deras existens och försörjning i England beror på att landet är med i EU.

 4. Risto Matinen skriver:

  Åtminstone ett vittne lär ha sagt att attentatsmannen inte alls skrek ‘Britain First’. Förmodligen en iscensatt överenskommelse mellan fulmedia på förhand att ljuga för att misskreditera Brexitsidan.

  På veteranstoday.com kan man läsa: New World Order Desperation: the Brexit Fixit Psyop

  Ingress:
  Britain exiting the EU would be a nightmare for the for the NWO. Today they showed us how far they will go to prevent a potential “Brexit”. All the way, whatever it takes. They have now turned things into a “hot war”, pitting the will of the people, against the crush of power. Today’s psyop was as easy as it was obvious. But if British people are still feisty—even waking up to their EU shackles, this little victory by the EU/NWO might be Pyrrhic. The whole Brexit war has planted the will of the people against the perpetuation of power shackles over the people.

  En läsarkommentar till ovanstående:
  Murdered UK MP Jo Cox, had been a supporter of Palestian rights & statehood, had visited the West Bank & Gaza, & had supported the BDS Boycott Divestment & Sanctions movement against Israel … And Jo Cox had asked the UK government uncomfortable questions about why they were so indulgent of the ‘Islamic State’ they claim to be fighting

  The arrested suspect is a person with a history of mental illness, whom neighbours had known for years & viewed as non-aggressive & harmless … Mentally impaired people can be particular subjects for mind control … On 31 May Charlie Skelton had tweeted: “I’ll not be surprised if there’s a big, noisy security/terror scare just pre-referendum that’s best dealt with by the UK being in the EU.”

  Veteranstoday.com är en hemsida med yttrandefrihet verkar det, enär artiklar publiceras även med motsatta/gravt avvikande budskap i samma ämne.

 5. Sofia skriver:

  USA-oligarker har börjat borra efter olja i Syrien (artikel datum 15 juni)

  http://www.activistpost.com/2016/06/

 6. Risto Matinen skriver:

  Sablar! Det jag skrev fastnade. Provar igen för femte gången och delar i två:

  Tja, det är fredag igen. Det gick inte som jag tänkte mig denna vecka. Vitmålningen av balkongräcket fick ställas in för att styrservoslangen sprack på V6:an, så hann inte uträtta nödvändigt handlande innan regnet kom…

 7. Vauen skriver:

  Peter har du läst boken The Terror Factory som han tipsar om?

 8. Läsare skriver:

  Kan en spårvagn få punktering?

  Åkte tåg mellan Helsingborg och Göteborg. Det fanns en hastighetsmätare i varje vagn. Den visade 200 km i timmen nästan hela vägen. Få stopp så det susade fram i 200 km nästan hela vägen.

  Hastighet och transportvolym är något som intresserar mig mycket.

  Jag har åkt bil i 250 kmh. Hur få har gjort det? Har DU åkt bil i 250 kmh? Det är mycket få bilar som är byggda för att ens kunna köras i 250, än mindre under längre tid.

  Första gången du åker fort är du spänd, när du har gjort det tio gånger med en förare som du litar på är det en gäspning.

  Kanske har jag åkt bil i 270 kmh, vet inte säkert utom 250 kmh vet jag säkert. Buckle up. Kort video, 0 – 270 kmh på 20 sekunder:

  BMW M3 E92 0-282 kmh ACCELERATION KICKDOWN Autobahn Beschleunigung V8 Sound ONBOARD Vollgas Vmax

  En spårvagn, tänk Göteborg, är som en gammal åsna i jämförelse med en snabb bil. Visst kan en spårvagn få punktering, det kallas urspårning, derail.

  Om en gammal åsna som gör max 50 kmh kan spåra ur, hur går det när ett höghastighetståg som gör över 500 kmh får punktering, dvs spårar ur, derail? Titta på hastighetsmätaren:

  The world’s fastest train, Circling a 574.8 KM / H TGV

  Såhär går det när ett höghastighetståg får punktering:

  Japanese High Speed Bullet Train – BBC Documentary (Train Crash sceen)

  Trådstartens fråga kan verka banal, men sedan börjar du fundera …

  Kan någon förklara hur tåghjul sitter fast på rälsen?

  https://www.flashback.org/t2507341

 9. Anna skriver:

  Det är vid ett sånt här tillfälle ord som chip i hjärnan och mind controll börjat spöka för en…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s