Tysklands utrikesminister kritiserar NATO-övning (tyska tanks rullar genom Polen på USA:s order)

Bästa läsare!

NATO har under denna månad genomfört sin största övning någonsin i närheten av den ryska gränsen sedan Sovjetunionens upplösning; över 30’000 soldater har övat krig i Polen. Budskapet är att NATO är beredda att bemöta ”den ryska aggressionen i östra Europa”. Och på Vita husets anmodan har Tyskland bidragit till övningen med ett helt regemente tyska soldater och stridsvagnar. För första gången sedan 2:a världskriget rullade tyska tanks över polskt territorium i riktning mot den ryska gränsen.

Det heter att NATO är en försvarsallians där alla medlemsstater har inflytande över verksamheten samt skyldighet att bistå annan stat som attackeras, men i praktiken är det USA och Storbritannien som styr denna krigspakt. Och för genom USA och Storbritanniens används den säkerhetspolitiska kartellen för andra intressenters syften, som t.ex. Saudiarabien och Israel.

Tysklands deltagande i krigsövningen ”Anaconda 2016” i Polen har inte ägt rum utan debatt (till skillnad från i Sverige där etablerade medier knappt uppmärksammat den alls). Tysklands utrikesminister Frank-Walter Steinmeier kallar övningen för ”vapenskrammel” och även de partierna Die Linke samt Alternative für Deutschland är också kritiska.

Att USA är pådrivande i att eskalera sin kyliga säkerhetspolitik gentemot Ryssland märks inte minst i det faktum att man vill att NATO skall etablera en egen flotta i Svarta havet. Min tolkning är at detta sker eftersom USA inte lyckades kuppa Ukraina i sådan tillräcklig omfattning att Ryssland tvangs överge sin flottbas i Sevastopol (vilket ingen nykter strateg borde ö h t föreställa sig att Ryssland skulle acceptera).

Men alla NATO-medlemmar vill inte medverka till detta. Häromdagen uttalade sig Bulgariens premiärminister Boiko Borisov att han inte accepterar att hans land skall etablera en havsstridskraft med kraft att angripa mål i andra länder: ” – Jag vill att man bara skall se segelbåtar, yachter, stora båtar med turister utanför Bulgariens kust. Jag vill inte att Svarta havet skall bli en arena för militären”.

USA har inte samma intresse. Tidigare i månaden sände man in den missilförsedda jagaren ”USS Porter” från den amerikanska sjätte havsflottan. USA har också i samband med den av Syrien begärda ryska insatsen mot Islamiska Staten placerat hangarfartyg i området där de ryska missilfartygen opererat i Medelhavet (missiler som skjuts mot IS avfyras från havet) som. USA hävdar att ”USS Porter” skall bidraga till fred och stabilitet i regionen å USA:s allierades vägnar. Ryssland förklarar att man skall bevaka fartygets rörelser och tillse att USA efterlever Montreaux-konventionen som innebär att USS Porter befinner sig i området ”för genomfart” inom 21 dagar.

”USS Porter” användes under George W Bush Irak-krig för att skjuta Tomahawk-missiler in mot fastlandet. Fartyget är fortfarande beväpnat med missiler.

Inget av det som USA eller NATO gjort under denna månad har lyfts fram som aggressioner mot rysk säkerhet av de etablerade medierna. 30’000 soldater med hundratals fordon och stridsvagnar samt missilförsedda krigsfartyg i närheten av den ryska sfären har hamnat mer eller mindre totalt under mediernas radar. Istället ägnar sig debattörer åt att kräva munkavle på de som opponerar sig mot den ensidiga bilden av Ryssland som en invasionsmakt i Europa och mot Sverige.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
Jag hoppas komma tillbaka till kommentarsfältet senare under dagen, kära läsare! Jag har haft svårt att läsa på min gammeldator.
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Tysklands utrikesminister kritiserar NATO-övning (tyska tanks rullar genom Polen på USA:s order)

 1. Anonym skriver:

  Tänker NATO-krigshetsarna provocera fram ett krig mot Ryssland eller är de bara idioter? Eller har de andra förhoppningar med sitt vapenskrammel? Hoppas de på en kupp mot Putin, eller vad?

  Och här i landet har NATO fått öva på att landstiga/invadera på Utö nyligen (12/6)…

  • Läsare skriver:

   Det är storjudarna som krigshetsar mot Ryssland. Period

   Storjudarna krigshetsar ALLTID mot deras fiender. Främsta skälet är att skrämma goyim, ickejudarna till lydnad. Svensken: -Ryssland kommer att invadera Sverige vilken dag som helst nu.

   Det judestyrda Amerika/NATO: – Lugn, vi kommer och skyddar er. Släpp bara in våra trupper så kommer vi att skydda er från den ryska björnen/Putin.

   Att Putin skulle vilja invadera Sverige är storjudarnas eviga lögner. Va faen skulle Putin vilja ha blatteswedistan för?

   • Intressant med Brexit. Soros har varit framme och hotat men Rothschildarna brukar vara mer folkskygga. Om dom då kommer ut ur skuggorna för att hota britterna måste något vara på gång. Ett storkrig i efterdyningarna av Brexit, i synnerhet om britterna röstar för utträde, skulle gynna finansjudarna. Men som andra har påpekat så spelar det ändå ingen roll. landet kontrolleras av judar vare sig dom går ur EU eller inte. Även om dom lämnar EU så kommer tvångskulturen och massinvandringen att fortsätta, vilket bara bekräftar vilka det är som bestämmer.

    • Peter Harold skriver:

     Jupp, bankfamiljerna och hovet har redan Storbritannien i sitt grepp, så de berörs inte. Snarare så blir det ju enklare för dem att låna direkt till brittiska staten istället för via ECB…!

     Soros, denne Soros. Om det inte vore för all dokumenterad skada han skapat så skulle jag i såna här sammanhang vilja avfärda honom som en attention whore.

   • Peter Harold skriver:

    Finns bara en anledning för Putin att invadera Sverige, och det är för att oskadliggöra NATO:s framtida baser här.

  • Peter Harold skriver:

   Mer eller mindre. Hillary Clintons vill ha amerikansk trupp på marken i Syrien för att ”få bort ISIS och al-Assad”. Ryssland kommer inte acceptera detta.

 2. Risto Matinen skriver:

  Äsch, nu hade jag kört ccleaner igen och glömt bort det…

 3. Läsare skriver:

  Se hela videon till slutet för att jämföra vad en snabb bil är:

  0-300km/h) Top 10 fastest motors in the world 2010

  Får nog testa på en Top Fuel nångång. 😉
  Kick ass.

 4. Pingback: Europeiskt fredsavtal med Ryssland? Hur skall Obama hinna sänka detta? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s