För 535’200 statliga kronor skall unga muslimska kvinnor lära sig att organisera och mobilisera mot rasism och islamofobi (eller bara gnälla rent allmänt?)

Bästa läsare!

Den ideella föreningen Sveriges förenade muslimer har av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor fått 535’200 kronor för att avlöna en projektledare på 75% och en medhjälpare på 50% (där heltidslönen är 27’000 kronor). Projektledaren och medhjälparen skall under sju utbildningstillfällen lära unga muslimska kvinnor (i åldrarna 13-25) att ”organisera och mobilisera mot rasism och islamofobi”.

sb mucf 2016

Ja, en hel del har redan sagts i debatten om att föreningen tagit emot över en halv miljon kronor av statliga medel för projektet Stå Upp! 2.0 som är en uppföljare till ett tidigare projekt som kallades ”Stå Upp!”. Det har framförts kritik mot att just denna förening fick bidraget därför att Sveriges förenade muslimer förknippas med hat mot homosexuella och misstänkt koppling till radikal islamism.

Sveriges förenade muslimer
bemöter lögnerna om dem med kraft….

Eftersom jag är av den meningen att islam är en religion som inte är kompatibel med svenska seder och traditioner då den utövas till fullo så kommer jag inte bidraga ytterligare till den infekterade diskussionen. Jag nöjer mig med att Sveriges förenade muslimer bemöter kritiken mot sig med att ” – Magnus Ranstorp och Magnus Sandelin som används i diverse artiklar som experter har tidigare blivit kritiserade av SFM för deras svepande och ofta dåligt underbyggda anklagelser.” Med andra ord, Sveriges förenade muslimer är lika oskuldsfulla som en bukett nyplockade liljor. Cirkulera, här finns inget att se. Om inte annat så har Sveriges förenade muslimer bockat i rutan på ansökningen där de garanterar att föreningen ”bedriver verksamhet som inte strider mot demokratins idéer”.

Det där med demokrati är lite knepigt. För några år sedan granskade Ungdomsstyrelsen sig själva kring hur de agerat gentemot olika föreningar när man följde upp deras insatser för demokratisk fostran, och man kom fram till att man sagt olika saker till olika föreningar. Det fanns en brist i avsaknaden av konsekventa begrepp. Sedan kan man tycka att det är lite underligt att en organisation som – om den står för sin tro – anser att deras religion är överordnad demokrati.

Jodå, Sveriges förenade muslimer är
goda demokrater. Tycker de själva….

På den punkten – d.v.s. att bedriva verksamhet som är förenlig med det luddiga begreppet ”demokratins idéer” – kan Sveriges förenade muslimer lätt kringgå saken genom ett eget resonemang om att ”demokrati skapades för att ge och säkerställa mänskliga rättigheter till medborgarna”, men att medeltidsreligionen islam föregick den moderna demokratin genom att av Gud tilldela folket rättigheter och skyldigheter. ” – De demokratiska fri- och rättigheterna är definierade av Gud”, säger den rättrogne muslimen som därmed använder koranen som rättesnöre i alla väder.

100 nya aktivister i kampen mot
alla som inte hurrar för islam

Men åter till Stå Upp! 2.0 som inte omfattar något av föreningens ordinarie verksamhet som enligt ansökningshandlingen till myndigheten beskrevs som ”idrottsaktiviteter, föreläsningar, studiecirklar, läxhjälp och liknande”.

Nej, istället för föreläsningar och studiecirklar skall man utbilda minst 100 personer vid 7 olika utbildningstillfällen i Göteborg, Malmö, Stockholm, Örebro, Umeå, Kalmar och Gävle.

Syftet är att ”initiera en nationell medvetenhet kring hur man kan organisera och mobilisera mot rasism och islamofobi”, och man vänder sig till kvinnliga muslimer och de som identifierar sig som muslimer i åldern 13-25 år. Det innebär att om 100 personer utbildas i att mobilisera sig mot islamofobi och afrofobi (enligt bidragsansökan) så är kostnaden för projektet utslaget per deltagare över 5’000 kronor.

sb mucf 2016b

Nu går pengarna givetvis inte till någon av flickorna som skall vara med på de studiecirkelsliknande sammankomsterna och lyssna på föreläsningar, utan det är projektledaren och dennes medhjälpare som skall avlönas, och dessa två skall även under en månad ägna sig åt kunskapsinsamling om rasism och rasismens historia, vilket skall vara huvudtema på dessa studiecirklar och föreläsningar utbildningstillfällen.

Extrapengar till att stärka Sveriges
förenade muslimers organisation

Ja, det kanske kan anas att jag riktar min kritik mot att det tilldelade bidraget faktiskt går till någonting som i allra högsta grad skulle kunna identifieras som föreningens ordinarie verksamhet. Ty bidraget skall ju ges till projekt som inte utgörs av de vanliga aktiviteterna.

Men nu är det ju så att så fort man äskar pengar för demokrati, mänskliga rättigheter, demokratins idéer och kamp mot rasism, då kan man mjölka nästan hur mycket pengar som helst av staten. Det tråkiga är att ingen av de sökande organisationerna lär nog närma sig ämnet med ett kritiskt intellektuellt perspektiv, utan det handlar bara om att se heilande nazister bakom varje buske och stubbe.

Det skall också noteras att Stå Upp1 2.0 syftar till att stärka organisationens interna nätverk. Detta är frågan om att rekrytera fler aktivister, och att förse dem med aktivitetslistor, t.ex. instruktioner om hur man skriver insändare och förklarar hur man känner sig förtryckt i det land som domineras av alla elaka kristna och sekulära svenskar som rynkar på näsan åt böneutrop och slöjklädda småtjejer.

Staten smörjer nu kravmaskinerna
istället för motvillig integration

Det är möjligt att jag dömer fördomsfullt här, men jag kan inte undgå att reflektera över omständigheten att i detta fall betalar inte staten ut en halv miljon kronor för att öka integrationen hos de unga muslimska kvinnorna, utan istället har staten gett upp och istället spenderar pengarna på projekt som skall möjliggöra för organiserade unga muslimska kvinnor att fortsätta att vara kränkta i alla tänkbara situationer där någon ”islamofob” säger vad denne tycker om samhällsutvecklingen i Sverige, eller att någon ”islamofobisk” skolledning låtit skolköket ställa halalmat på samma bord som de svenska elevernas mat, vilket skulle göra muslimernas mat oren…

Det aktivisterna skall göra – om jag tolkar ansökningshandlingen korrekt – är att de skall bekämpa ”negativa föreställningar [som] dominerar rapporteringar om muslimer och islam”. Detta sorteras in under begreppet rasism enligt föreningens bidragsansökan.

Kan jag få en halv miljon kronor av någon vänlig myndighet för att bekämpa negativa föreställningar som dominerar rapporteringar och beskrivningar över om medelålders vita heterosexuella män? Nähe, inte det…?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till För 535’200 statliga kronor skall unga muslimska kvinnor lära sig att organisera och mobilisera mot rasism och islamofobi (eller bara gnälla rent allmänt?)

 1. Sofia skriver:

  Vad jag tänker och känner inför detta lämpar sig ej för tryck.

 2. Läsare skriver:

  Peter, du får lära dig pedagogik. Det är en halv miljon, kom inte med ören hit eller dit. En halv mille är inget. Den här juden stal 40, fyra-nolla miljoner från svenska folket. Se not 20 eller nått över Not 20.

  Sedan kan du söka på Tumba bruk. Ca mitten på pdf-sidan. Sveriges äldsta pappersbruk sålt till Amerika.

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/framstallning–redogorelse/rb1_GP04RB1

  • Läsare skriver:

   Den här juden stal 40 miljoner från svenska folket, finns dokumenterat i Riksdagslänken ovan.

   Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ethnic societies

  • Peter Harold skriver:

   Många bäckar små. Jag noterar att riksdagens dokument öppnas så att det är högst opraktiskt att försöka läsa det.

 3. Anna skriver:

  Det är alldeles förträffligt att leverera så specifik information som möjligt, tycker jag. Det blir lättare att ta till sig för de ”demokratiska krafterna” i samhället, tror jag- när du skriver exakt summa än att skriva en halv mille. Särskilt besvärligt borde (BORDE) det vara att kunna ge en logisk förklaring till varför en av kommunen betald lobbyist för islamistisk hjärntvätt- får en månadslön på 27 000:- medans ett vårdbiträde anställd av kommunen får en månadslön på 17 000:-. Då ger man nämligen en ”morot” till vårdbiträdet att vilja jobba helger och kvällar för att få tjäna lite ob-ersättning…

  Men det är mycket som BORDE, nu för tiden…Tiden är inte ur led. Den är kapad. Förbi är tiderna då flygplanskapare blev kallade för just kapare. Nu har kaparna blivit så många att det är vi som inte är flygplanskapare som blivit omoderna och ”bakåtsträvare”. Kapa lite här och kapa lite där.

  Men- kom igen nu! Det är ANDRA tider nu! Man SKA kapa ! Haka på då! Alla ska med!!!

  Jag går titt som tätt förbi en burkaklädd kvinna som har sitt barn på dagis här i närheten. En sån där svart skrud där endast en liten ruta för ögonen finns. Hon är tydligen svensk!? Hennes ögon är gröna, som mina. Varje gång kan jag inte låta bli att säga något. Började med att säga hej. Inget svar. Sen började jag säga ungefär att ”Har du tänkt på att du skrämmer barnen”? Och numera säger jag bara ”herreguuuud- vad är det för FEL på dig”?

  Sonen drar med mig till andra sidan gatan när hon kommer. Han är nämligen orolig för att polisen ska komma och arrestera mig om jag säger något mer till den här ”kvinnan” (Eller är det en förklädd man- kanske en ärkebög som inte vill smutsa ner sin alice timander- mundering- man blir ju så nyfiken?) och han har ju tyvärr fog att vara orolig.

  Undrar om inte de där burkorna säljs utrustade med spionkameror, som spelar in all hemsk rasism som spelas upp inför de? Jag håller med dig Sofia. De ord som krävs för att beskriva eländet, är inte värdiga någon att uttala. Framför allt blir man så frustrerad över hur väl de lyckas med att provocera. Jag hade velat ha en osynlighetsmantel. En sån där som Hobbitarna hade i filmen. Jag hade velat ha en evinnerligt stor sådan som svepte in alla burkor så man slapp se eländet.

  • Peter Harold skriver:

   Jag skulle också vilja ha en osynlighetsmantel, men jag vill inte gärna berätta var jag skulle gå med den… 😉

   Vad gäller lönen på 27’000 så är det ju som så att arbeta mot rasims och främlingsfientlighet är någonting fiiiiiiiiiiint. Tanken är också att personen ifråga skall kunna begära hög lön till nästa jobb också, även om vederbörande tidigare hankat sig fram med bidrag.

 4. Anna skriver:

  Glad midsommar förresten! Må vädergudarna vara med oss (vi ska tälta)

  • Peter Harold skriver:

   Tack detsamma! Jag håller mig hemma under midsommarafton och skall äta mig go och rund! 🙂 Men midsommardagen hoppas jag skall bjuda på vackert vandringsväder.

 5. Anna skriver:

  Jag försökte länka till en exponeratsida, men kommentaren sparades inte..

 6. anders skriver:

  Borde inte en förening mot rasism vara av blandad karaktär för att föra fram olika synpunkter?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s