Polsk förening för moralpanik sprider bilder från barnsexproducenter

Bästa läsare!

Organisationen Fundacja Dzieci Niczyje är en polsk motsvarighet till Rädda barnen. De bedriver just nu enligt uppgift en kampanj för att föräldrar skall ge akt så att deras semesterbilder inte kommer i händerna på suspekta hemsidor, företrädesvis bilder på barn som badar antingen nakna eller med baddräkt, fotograferade av föräldrarna.

Motsvarande kampanjer förekommer i övriga Europa och även i Sverige, och det brukar vara populärt att bjuda in experter från dessa organisationer till TV-studion där representanterna spekulerar i att bilderna hamnar på kommersiella sexsajter och att det visserligen bara i sällsynta fall kan förekomma att kunderna försöker söka upp barnen – ”men man kan aldrig vara säker på att inte just ditt barn kommer drabbas” etc.

Kvällstidningarna följer ibland upp detta med rubriker som ”Så kapas dina semesterbilder”. Någon borde göra en studie hur just medierna i själva verket är de främsta inspiratörerna till dylika gärningar…

sb fdn polen

Fundacja Dzieci Niczyje försöker informera genom att placera ut stickers på vindrutetorkarna på parkerade bilar. Men när några grävande medborgarjournalister med fokus på att granska välgörenhetsindustrin (de vill naturligtvis vara anonyma eftersom de är involverade som aktiva medlemmar i dessa organisationer) undersökte bildmaterialet kom de fram till att FDN hämtat de påstått ”autentiska” bilderna från sajter med professionella barnmodeller, där bl.a. ett av barnen varit modell åt en agentur som producerat pornografi i Ryssland för tio år sedan! Med andra ord var de bilder som organisationen visade som exempel inte alls ”kapade privatbilder”.

En av barnmodellerna på bilderna är numera i 20-årsåldern och nybliven mor, och vill av hänsyn till sin nya familj och till sina väninnor på agenturen inte medverka i intervjuer, men har avslöjat att det var bl.a. en kvinnlig fotograf och före detta fotomodell som drev agenturen när nakenbilderna på stranden togs. På FDN:s stickers visas naturligtvis endast bilderna där flickan bar baddräkt.

Den som är mycket orolig över att familjebilder på Facebook kan hamna i orätta händer bör överväga att över huvud taget att lägga upp dem där. Men med tanke på de rigida användarvillkor som Facebook har måste nog eventuella snuskhumrar ha mycket fantasi för att bli tillfredställda av det som godkänns av Facebook. Frågan är om inte FDN:s uppgifter om att de oskyldiga badbilderna används av stalkers är en obefogad spekulation som organisationen använder för att skapa moralpanik i ett ekonomiskt syfte, likt svenska Rädda Barnen?

Hälsar eder Peter Harold

(Tipstack till ”Thomasz”!)

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Udda sex. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Polsk förening för moralpanik sprider bilder från barnsexproducenter

 1. Risto Matinen skriver:

  Tja, vad ska man skriva om det? Skapa moralpanik? Kanske det, men nog attan borde moral/etik komma på tapeten igen. Fokus på etablissemangets usla moral, och inte enskilda pedofiler. Om det senare, borde det påpekas att bögar har ca 25 ggr större risk att vara pedofil än en icke-pervers.

  Midsommar firade jag i sydligaste delen av landet. Vi var ca 900 pers som deltog i traditionellt firande. Stången restes, och ringdansen med fokus på barn gick igång, för att nämna något.

  Inte en invällare syntes till. Såsom Sverige var för inte så många år sedan, och som landet åter ska varda…

  • Peter Harold skriver:

   Hm, jag skulle ju kunna säga något om det där med att låta barnen dansa i ring runt en forntida fallossymbol, men jag skall erkänna att jag under många år varit medskyldig till tillkomsten av en och annan majstång, företrädesvis i samband med risplockandet. Men jag gjorde det på villkoret att jag skulle slippa dansa. 😉

   • Risto Matinen skriver:

    Fallossymbol? Visst, när de flesta kämpade för brödfödan i ett lynnigt klimat och väder, var förmodligen jordens fruktbarhet av stort intresse, och kunskapen om vad som styrde den kanske inte låg, men man hoppades kunna påverka liv och död med symboliska riter…

    Våra förfäder var mycket utsatta för naturens nycker, sannolikt mer än vad de flesta kan föreställa sig. Släktforska lite och ”förhör” dina äldsta släktingar, innan det är för sent…

    Numera är de gamla traditionerna mer och mer barnfokuserade, på gott och ont. Vi har råd med det och barnen gillar det också. Får se om jag ids lägga upp några bilder på årets midsommarfirande…

    • Peter Harold skriver:

     Lynnigt klimat? Var inte temperaturerna högre på den tiden, och därmed skördesäsongerna (med måttligt förädlat spannmål) mycket längre? Fast jag förstår din poäng.

     Våra förfäder hade nog en god förståelse för hur naturen uppförde sig, om än kanske inte alltid om sambandet mellan orsak och verkan. Jag är ganska säker på att intuition var en egenskap som utvecklades till fullo i detta skede av evolutionen; frågan är vad som händer med intuitionen idag där det är staten som dikterar vad vi skall tycka och känna, och belönas med att få mat och tak som tack.

 2. Anna skriver:

  ”- GÖR INTE SÅ HÄR!!!!
  ”-HUR DÅ? ”
  ”JO- SÅHÄR!” (visar)

  Och så har man visat en hel porr-rulle…

  Var det inte sed förr att man skulle pippa med varandra på åkern just på midsommar? En ungmö och en kille i samma ålder? Jag läste det i en bok som liten och jag tyckte det var såååå äckligt… Folk i byn skulle titta på, var det meningen. Redan då fanns det ursäkter för att få kolla porr…

  • Peter Harold skriver:

   Praktiseras i Afrika. Finns något klipp på Internet där hela byn står i ring runt ett sexande par på marken (jag skrev ”sexande”, inte ”sexigt” för jag i vart fall fann dem inte sexiga) och sjunger.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s