Vapen vid Parismassaker såldes till kriminella på order av myndighet i USA

Bästa läsare!

Det står nu klart – trots nästan total medietystnad – att minst ett av de skjutvapnen som användes av islamister under massakern i Paris den 13 november 2015 kommer från en operation verkställda av en federal myndighet (underställd den amerikanska regeringen) i Phoenix, Arizona.

Ledande tjänstemän på myndigheten för alkohol, tobak, skjutvapen och sprängämnen (ATF) visste att en brottsbelastad person sålt det ifrågavarande automatvapnet till en drogkartell, varefter det sedermera hamnat i händerna på gärningsmännen i Paris. Men tjänstemännen har systematiskt försökt förhindra att identiteten på personen skulle avslöjas.

Bakgrunden är den federala regeringens ambition att komma åt ledarskiktet i de mexikanska drogkartellerna, och metoden var att släppa ut vapen på marknaden som sedermera skulle spåras upp och binda huvudmännen i drogkartellerna. Det hela skedde genom att myndigheten tillät vapenhandlare att sälja fritt till kriminella. Av omkring 2’000 sålda skjutvapen lyckades ATF bara hitta omkring 700. Inga högdjur inom de mexikanska drogkartellerna lagfördes; flera av vapnen har kopplats till omkring 150 dödsfall i Mexico (civila offer), samt nedskjutning av en amerikansk gränsvakt. Och nu kan vi konstatera att vapnen som den amerikanska myndigheten släppt ut på den kriminella marknaden också hamnar i islamisternas händer.

Barack Obama har under 2012 utfärdat ett dekret som förhindrar att viktiga dokument kunnat undersökas av berörda myndigheter som skall granska den misslyckade operationen. Barack Obama är också en ivrig förespråkare av strängare vapenlagar – riktade mot hederliga medborgare.

Hälsar eder Peter Harold

Källa: Judical Watch

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vapen vid Parismassaker såldes till kriminella på order av myndighet i USA

 1. Risto Matinen skriver:

  Jaha, men vad var idén bakom det då? Alltså vad var vitsen med att sälja vapnen? Vore det inte bättre att de kriminella vore utan? Knäpp, minst sagt, tycker jag.

  Hittade en video där faran med en insmugglad ISIS armén i Sverige, indicier från 2016 beskrivs. Sexattackerna tas som ett indicium (40 ,in)

  • Anna skriver:

   Smart opinionsbildning. Du kan bevisa alla teser bara din tajming är precis rätt. Är väl därför politiker aldrig är riktigt lediga. Precis som journalister.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har två teorier; den ena utesluter inte den andra. 1) Man avsåg att vapenförsäljningen skulle vara en del av en brottsprovokation, och det gick fel. 2) Man vill att det skall komma ut vapen till kriminella så att våldet ökar och myndigheterna kan kräva utökade befogenheter.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s