All makt utgår från mediernas redaktioner? Nej tack!

Bästa läsare!

Jag vet inte hur många människor som kommer anse att Dagens Nyheters resonemang om ”gisslet med folkomröstningar” är en vågbrytare som för lång tid kommer skilja tidningens elitvurmande ”demokratisyn” från den gängse uppfattningen som mannen och kvinnan på gatan äger om att all offentlig makt skall utgå från folket och inte av mediebolagens heltidsanställda åsiktsmaskiner?

Det jag talar om handlar om DN:s reaktion på utfallet i den brittiska folkomröstningen om att stanna kvar i EU eller lämna. En majoritet av de röstande väljarna valde alternativet att lämna, d.v.s. ”Brexit”. Detta irriterar DN som inte gillar att britterna röstade för den brittiska nationens självbestämmande.

Även om DN i en osignerad ledarartikel försöker låta seriösa i sin analys om att folkomröstningar är ett problem därför att väljarna inte begriper vad de röstar på, så är innebörden trots allt enligt DN att konstitutionella frågor är för svåra för medborgarna att förstå. Därför är det bättre att politikerna bestämmer, menar tidningen som varnar för att direkta former av väljarinflytande kan leda till kuppartade situationer. Ledarredaktionen på DN ställer därför som villkor att politiken och politikerna skall vara trög och okänslig för vad medborgarna tycker och tänker, men förmodligen mer alert på vad t.ex. mediehusen skriver på sina ledarstick och i sina agendasatta ”nyhets”-artiklar…

Min magkänsla säger mig att DN med dess chefredaktör Peter Wolodarski inte ömmat särskilt mycket för demokratiaspekten ifall britterna röstat för att stanna kvar i den antidemokratiska överstatliga unionen. Men just detta med selektiv syn på demokrati är en paradgren för Bonnier-ägda DN.

Mina ord om att DN:s vilja är att deras agenda och inflytande skall ha större inflytande över svensk politik framför medborgarnas är inte en vild konspirationsteori. DN och Peter Wolodarski visar oavbrutet upp sitt förakt mot svenska folket, och tillgriper – precis som i fallet med ovan nämnda ledarartikel – argument som att vanligt folk inte skall få tycka och bestämma eftersom minoriteter kan hotas.  Dessvärre tror jag att den minoritet som Peter Wolodarski vurmar mest för, det är den sionistiska klubben som han själv tillhör. Alla andra är brickor i deras cyniska spel för att tillgripa makten över landet. Ty den tredje statsmakten granskar inte längre den första som deras uppgift var tänkt som, utan är istället dess intimaste sängkamrat.

Men om nu folk trots allt ser genom Bonniers och andra medieföreträdares dimridåer om ”demokrati är mer än majoritetsstyre” så hoppas jag att medvetenheten om denna harmfulla inställning också leder till handling. T.ex. genom att bojkotta Dagens Nyheter, och gärna även andra Bonnier-produkter och tjänster (Expressen!).

Det är förvisso en tragisk sanning att alla redaktioner inom de svenska etablerade medierna ägnar sig åt hyckleri på betald arbetstid och på prenumeranternas bekostnad, och DN är långt ifrån den enda syndaren. Men just i fallet med DN talar vi om en maktutövare som måste reduceras och helst elimineras eftersom de har mer makt över politikerna än väljarna i landet. DN måste hamna i sådant ekonomiskt och publicistiskt obestånd att ägarna tvingas sparka den lömske giftspridaren och samhällsmarodören Peter Wolodarski och alla med honom som bedriver sitt verbala krig mot svenska folket och deras nation.

Att DN vill beröva medborgarna möjligheten att med tvärpolitiska folkomröstningar direkt råda över frågor som vilket maktsystem de vill lyda under, ger legitimitet åt tanken på en folklig motreaktion – som teoretiskt sett skulle kunna leda till en revolution som tar som sin huvudsakliga uppgift (eller kanske enda uppgift) att eliminera hindret för direktdemokrati, kanske i enlighet med de tankar jag satte på pränt i texten ”DET UPPVÄCKTA FOLKET – SVERIGE FÖRE, UNDER OCH EFTER INBÖRDESKRIGET” [länk].

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till All makt utgår från mediernas redaktioner? Nej tack!

 1. pllay skriver:

  Bonniers kan sparka PW vilken dag som helst, men gör det inte!
  En intressant vinkling vore att räkna ut hur mycket Bonniers har förlorat i reda pengar på att dela säng med etablissemanget och propagera för multikulti, feminism, kulturmarxism och nationellt självmord.
  Siffran bör ställas i relation till familjens förmögenhet och ses som en mätare på engagemanget i förstörelsen av den svenska kulturen.

  • Peter Harold skriver:

   Jodå, Bonnierfamiljen har ekonomiska muskler. Privat är de miljardärer. Och att de låter Peter Wolodarski fortsätta beror nog på ett medvetet val. Han är duktig på halvsanningar och manipulation, och eftersom DN är ett organ som fortfarande dominerar nyhetsflödet i Sverige så har man det sovande folket i sina händer.

 2. Sofia skriver:

  … så kommer jag med en konstnärlig twist…

 3. Lisa skriver:

  Ursäkt för Bonniers vad de gör idag att de haft en kulturpersonlighet i släkten 100 år sedan?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s